МАРОКО – ИМПЕРСКИ ГРАДОВЕ И ПУСТИНЯТА САХАРА

29 Февруари 2020 - 19 Декември 2020
10 Дни / 7 Нощувки
МАРОКО – ИМПЕРСКИ ГРАДОВЕ И ПУСТИНЯТА САХАРА
 
ГАРАНТИРАНО ЗАМИНАВАНЕ ВСЕКИ ПЕТЪК
 
29.02.2020 – 19.12.2020
 
10 дни/ 7 нощувки
 
Цена на човек в двойна стая: 1259 евро
 
Град Хотели 4* Брой нощувки
Казабланка Imperial Hotel или подобен 1
Маракеш Ayoub Hotel или подобен 1
Урзазат Karam Palace или подобен 1
Мерзуга Café Du Sud или подобен 1
Фес L’Escale или подобен 1
Танжер El Oumnia или подобен 1
Казабланка Imperial Hotel или подобен 1
 
 
Програмата е индивидуална, минимален брой участници за провеждането - 2 души. 
 
Посочените цени са калкулирани по най-ниските цени на самолетните билети и важат за ограничен брой места до изчерпване на количествата.
 
Цената не е валидна за периода на Новогодишните празници.

Цената и наличността подлежи на препотвърждение при резервиране с имена и депозит!
 

Програма

ден
1
Първи ден София – Транзитно летище – Казабланка
Отпътуване от летище София през транзитно летище до Казабланка.
ден
2
Втори ден Транзитно летище – Казабланка вечеря
Пристигане на международното летище Мохамед V в Казабланка.
Оформяна на митнически и паспортни формалности. Посрещане от представител на местния партньор на туроператора и трансфер до хотела. Настаняването е след 15:00 ч.
Вечеря, нощувка.
ден
3
Трети ден Казабланка – Маракеш закуска, обяд, вечеря
Закуска в хотела и отпътуване до Маракеш. Обяд в местен ресторант. Следобед започва обиколката в Червения град.
Ще посетите: Джамията Кутубия (Koutoubia Mosque)/разглеждане отвън/ – най-голямата в Маракеш, действаща и до днес. Наричат я още джамията на книжарите, защото е близо до основния пазар, където е имало навремето хора, продаващи книги.
Следващата забележителност, която ще видите са Градините Менара (Menara Gardens), които се намират в западната част на Маракеш, близо до Атласките планини. Създадени са през 12 век (ок. 1130 г.) от владетеля на Алмохадския халифат Абд Ал Мумин. Името менара произлиза от павилиона с малък зелен покрив във формата на пирамида, означаващ фар (менара). Въпреки, че в градините няма действителен фар, всяка сграда е известна сред местните като менара. Павилионът е построен по време на династията на Саадитите от 16 век и реновиран през 1869 г. от султан Абдеррахман от Мароко, който пребивава тук през лятото.
Павилионът и басейнът (изкуствено езеро) са заобиколени от овощни градини и маслинови горички. Целта е басейна да напоява градините, използвайки сложна система от подземни канали, наречена qanat. Басейнът се снабдява с вода от планините, разположени на около 30 км от Маракеш чрез хидравлична система. Той служи и като бойна станция.
Другият обект, който ще разгледате е: Дворецът Байя (Bahia Palace), построен в края на 19 век с идеята да бъде най-големия дворец за своето време. Името му означава ‘‘блясък‘‘. Както и в други сгради от периода, целта е била да представи ислямския и мароканския стил. Има градина с плащ 2 декара (8000 кв. м) със стаи, които са към дворовете. Дворецът е построен от великия везир на султана и носи името на една от съпругите му. Харемът включва обширен двор, украсен с централен басейн и заобиколен от стаи за наложниците.
Турът продължава с посещението на площада Джема Ел Фна (Djemaa El Fna), Суковете и Медината.
Площадът Джема Ел Фна е цветното бижу на Маракеш! Намира се до медината и е търговско място, където са разположени сергии за портокалов сок, вкусни фурми, щандове за храна и др.
От едната страна е Сука на Маракеш, традиционен северноафрикански пазар, който обслужва общите ежедневни нужди на местните жители и предлага интересни стоки за туристите, от другата страна са хотели и тераси на кафета, а тесните улички водят към Медината.
Може да видите акробати, танцьори, разказвачи на истории и приказки, продавачи на традиционните кожени торбички за вода и месингови чаши, младежи, които разхождат маймуни, жени, рисуващи с къна и др.
Обратен трансфер до хотела, вечеря и нощувка.
ден
4
Четвърти ден Маракеш – Аит Бенхаду -Урзазат закуска, обяд, вечеря
Закуска в хотела и отпътуване за Урзазат. Пътят преминава през високите Атлaски планини и прохода Тизи-ен-Тичка (2260 м). Ще имате възможност да снимате панорамните гледки и пейзажи. Ще разгледате укрепеното селище Аит Бенхаду (Ait Benhaddou), което е било в миналото важен път за керваните между Сахара и Маракеш.
Това запазено място е чудесен пример за мароканската глинена архитектура и е обект на Световното културно наследство на ЮНЕСКО от 1987 г.
В Аит Бенхаду са заснети филмите: ‘‘Лорънс Арабски‘‘ (1962 г.), ‘‘Исус от Назарет‘‘(1977 г.), ‘‘Марко Поло‘‘ (1982 г.), ‘‘Последното изкушение на Христос‘‘ (1988 г.)‚ ‘‘Кундун‘‘ (1997 г.), ‘‘Мумията‘‘ (1999 г.), ‘‘Гладиатор‘‘ (2000 г.), ‘‘Небесно царство‘‘ (2005 г.), ‘‘Принцът на Персия: Пясъците на времето‘‘ (2010 г.) и много други. Снимани са и сцени от ‘‘Игра на тронове‘‘.
Обяд в местен ресторант. Продължава трансфера до Урзазат.
Град Урзазат е портата към Сахара и също Мароканския Холивуд. Заснети са много филми във впечатляващия наблизо Аит Бенхаду.
Настаняване в хотела, вечеря и нощувка.
ден
5
Пети ден Урзазат – Тодра – Тинхир – Ерфу – Мерзуга закуска, обяд, вечеря
Закуска в хотела и отпътуване към град Тинхир, който е в центъра на един от най-атрактивните оазиси на Южно Мароко. Палмовият оазис се напоява с мрежа от напоителни канали. Проливните дъждове понякога също допринасят за поддържането на буйните палмови дървета. Оазисът обхваща около 48 км с широчина от 550 до 1500 м.
Обяд в местен ресторант и обиколката днешния ден продължава към проломите Тодра (Todra Gorges) – поредица от варовикови, каменни реки, намиращи се в Източната част на Високите Атласки планини. Височината на стените на каньона може да варира, като на места достига 400 м. Последните 600 м от дефилето са най-зрелищни. Тук каньонът се стеснява в камениста пътека, на места широка едва 10 метра, с отвесни и скални стени до 160 м.
Ще преминете през град Келаа М‘гуна (Kelaa M’gouna), известен с Фестивала на розите, който се провежда всяка година м. Май и продължава 7 дни, на който има гости и посетители от цял свят, дошли да видят красотата на розите и продуктите от тях – парфюми, розова вода, олио, козметични продукти и др.
Пристигане в Ерфу (Erfoud) – оазисен град в пустинята Сахара, който поради близостта до пустинното селище Мерзуга (Merzouga) в дюните Ерг Чеби (Erg Chebbi Dunes), се е развил като важен туристически център с хотели и ресторанти.
Автобусът ще остане в Ерфу, а вие продължавате с джипове 4х4 към дюните на Мерзуга, където ще видите залеза на слънцето.
Настаняване, вечеря и нощувка.

ден
6
Шести ден Мерзуга – Ерфу – Миделт – Ифран – Фес закуска, обяд, вечеря
Закуска, завръщане обратно с джиповете до автобуса в Ерфу. Отпутъване за Миделт, преминавайки през Атласките планини.
Обяд в местен ресторант в Миделт.
Миделт (Midelt) е град в централната част на Мароко, търговски център, с развито земеделие и добив на някои минерали.
Продължавате към Ифран (Ifran) или ‘‘Малката Швейцария на Африка‘‘. Градът се намира на надморска височина 1665 м, на берберски език означава ‘‘пещери‘‘.
Модерният град Ифран е създаден от френската администрация през 1928 г. по времето протектoрата на тяхното управление поради алпийския климат. Замислен е бил като колониален тип селище. Ифран е туристически град, разположен високо в планината, където много европейци отиват на почивка през лятото, за да си почиват далеч от високите температури.
Градът е също туристически летен и зимен курорт, където през зимата температурите са ниски и вали сняг, а през лятото е прохладно, административен център, колежански град, ‘‘имперски град‘‘.
Ифран се състои предимно от летни домове тип хижа в алпийски стил, разположени сред градини и улици с дървета. Първите сгради са били поща и католическа църква. Изграден е и кралски дворец за султан Мохамед Б. Юсуф.
След Независимостта, френските имоти се изкупуват постепенно от мароканците, изгражда се джамия, общински пазар, общински жилища, много колежи и университети.
Пристигане във Фес, настаняване в хотела, вечеря и нощувка.
ден
7
Седми ден Фес – Шефшауен - Танжер закуска, обяд, вечеря
Закуска, следва полудневна обиколка на град Фес (Fez), където ще посетите Медината, Медресето (ислямско религиозно училище) Бу Инания (Bou Inania Madrasa), фонтана Нежарин (Fountain Nejjarine) и джамията Карауин (Karaouiyine Mosque) – една от най-старите джамии в света, построена през 859 г., има четиринадесет порти и побира 22 000 поклонници.
Фес е най-древният от четирите имперски града в Мароко. Той е религиозната и духовна столица на Мароко. В него се намира най-голямата медина.
Медината на Фес е лабиринт от тесни улички, стълби, цветни стени, до които почти не прониква слънчева светлина. Включена е в списъка на ЮНЕСКО.
Обяд в местен ресторант. Отпътуване към Шефшауен, където ще имате обиколен тур и след това продължава трансфера към Танжер.
Шефшауен (Chefchaouen) е град в северозападната част на Мароко, известен със синьо оцветените сгради. Има няколко теории за сините стени като например, че синият цвят отблъсква комарите, или че е символ на небето и служи като напомняне за водене на духовен живот.
Пристигане в Танжер, настаняване в хотела, вечеря и нощувка.

ден
8
Осми ден Танжер – Казабланка закуска, обяд, вечеря
След закуска, този ден ще имате обиколен тур на Танжер с посещение на булевард Пастьор (Boulevard Pasteur) – един от основните в града, носещ името на Луи Пастьор, Площада на Франция (Plaza of France) – наречен на френското консулство, което се намира там, а вечер се запълва след 18:00 ч. с много хора за вечерни разходки и района с дипломатическите резиденции. След което ще продължите към Нос Спартел (Cap Spartel), Херкулеските пещери (Hercules Caves) и известната врата на Африка (Door of Africa), образувана от ерозията на морето.
Нос Спартел се намира на 300 м надморска височина, на входа на Гибралтарския проток, на 12 км западно от Танжер. Той е най-северозападната точка на континентална Африка.
Под нос Спартел се намират Херкулеските пещери, които са отворени за обществеността и са достъпни от плажа Робинзон. В тях има доказателства от неолитната епоха.
Танжер (Tangier) е културната столица на Мароко и вторият най-важен индустриален център след Казабланка. От 1923 г. има международен статут от чуждестранните колониални сили и става дестинация за много европейски и американски дипломати, шпиони, писатели и бизнесмени. За икономиката на Танжер допринася новото пристанище Танжер-Мед.
Обяд в местен ресторант.
Отпътуване към Казабланка. Ще имате възможност за кратко посещение на джамията Хасан II (разглеждане отвън) и крайбрежната алея La Corniche.
Казабланка е най-големият град в Мароко, административен и икономически център на страната, с най-голямото пристанище.
Джамията Хасан II е най-известната забележителност в града. Построена е от 1986 г. до 1993 г. от краля на Мароко в чест на баща му Хасан II. Побира до 25 000 вярващи. Минарето й е високо 210 м. Издигната е на брега на Атлантическия океан.
Крайбрежната алея La Corniche е приятно място за разходка през деня, с плажуващи и сърфисти, а през вечерта можете да видите местни и туристи в кафенетата, ресторантите, нощните клубове, търговските центрове и магазините.
Настаняване в хотела, вечеря и нощувка.
ден
9
Девети ден Казабланка – Транзитно летище закуска
Закуска и освобождаване на хотела, трансфер до летището за обратен полет през транзитно летище до София.
ден
10
Десети ден Транзитно летище – София
Пристигане в България.
Важно:
- Програмата е индивидуална, минимален брой участници за провеждането й – 2 души.
- Не е предвиден водач от "Посейдон Холидейс"
- Цената е формирана по най-ниските тарифи на полетите и подлежи на препотвърждение за желаните от вас дати на пътуване и към момента на резервиране.
- Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите - до 12:00 ч. в деня на заминаване
- Цените са формирани при следния валутен курс: 1 USD = 1.73 BGN. При увеличение на валутния курс на щ. долар към лева с повече от 5%, туроператорът си запазва правото да промени цената към момента на доплащане на пакета.
- Медицинската застраховка по пакетите за организирано пътуване е на ЗАД “ Армеец”. Съгласно Общите условия по застраховката „Помощ при пътуване” при необходимост от медицинска помощ, Застрахованият лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с Асистанс компанията "КОРИС БЪЛГАРИЯ" ООД на тел. +359 2 90 30 130, е-mail: [email protected] и да предаде необходимата информация на български или английски език. В случай, че Застрахованият е приет в лечебно заведение в състояние, в което е било практически невъзможно да се свърже с Асистиращата компания, Застрахованият е длъжен да се свърже с Асистанс компанията на посочените телефони, лично или чрез трето лице, в срок до 24 часа от момента, в който състоянието му позволи, но във всички случаи преди напускане на медицинското заведение.Когато Застрахованият е заплатил сам направените разходи, всички документи по конкретната претенция следва да се изпратят на Застрахователя в оригинал, в срок до 5 дни след завръщането на Застрахования в Р България.Адрес за кореспонденция и предявяване на щети: ЗАД „Армеец“, България, гр. София, ул. „Жолио Кюри“ №20, тел. + 359 2 81 90 941
 
Забележки:
Пакетната цена може да се преизчисли за различен брой нощувки.
Пакетната цена може да се преизчисли за настаняване в единична стая.
Пакетната цена може да се преизчисли за пътуване в Business класа.
 
Начин на плащане: в брой или по банков път при предварително предоставена проформа фактура.
Депозит в размер на 50% от пакетната цена при приемане на офертата и записване.
Доплащане 40 дни преди датата на заминаване. Цените се заплащат в ЛЕВА по фиксинга на БНБ. Цените са платими в лева, в брой или по банков път
 
Информация относно здравните изисквания: няма задължителни медицински и санитарни изисквания при пътуване до Мароко.
 
Информация относно визови изисквания: няма изисквания за виза при пътуване до Мароко.
 
Необходими документи:
Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
За младоженци и празнуващите годишнини - сертификат за сключен брак.
За деца под 18 г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
 
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
Условия за анулация и неустойки:
До 60 дни преди датата на пътуването –  размера на внесения депозит при резервиране на пакета 
От 59 до 41 дни преди датата на пътуването 70 % от общата сума или загуба на внесения депозит (в зависимост кое е повече)
От 40 дни преди датата на пътуването 100 % от цената на пътуването.
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни и вътрешни полети до датата на доплащане на туристическата услуга, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите;
 
Пътуване на лица с ограничена подвижност:  Пътуването като цяло НЕ Е  подходящо за лица с ограничена подвижност.
 
Последователността на посещение на включените в програмата обекти може да бъде променена по преценка на местния туроператор!
 
цена от 1259 € /2463 лв./
Цената включва
 • Самолетен билет София – Казабланка – София през транзитно летище с включени летищни такси и багаж
 • 7 нощувки на база закуска и вечеря в 4* хотели или подобни
 • 6 обяда в местни ресторанти
 • Всички екскурзии, трансфери и посещения на забележителностите по програмата с климатизиран транспорт
 • Екскурзоводско обслужване на английски език
 • Входните такси на посещаваните обекти
 • Трансфер с джипове 4х4 до пустинните дюни в Мерзуга (максимум 5 души в джип)
 • Яздене на камила
 • Всички такси
 • Медицинска застраховка със ЗАД ‘‘Армеец‘‘ с покритие 10 000 евро на човек
Цената не включва
 • Бакшиши
 • Доплащане за единична стая – 135 евро
 • Доплащане за пътуване през Юли и Август – 40 евро на човек
 • Разходи от личен характер, храни, напитки и услуги, не упоменати в програмата
 • Застраховка ''Отмяна на пътуване'', която е 2 - 2,7% от сумата по договор и се сключва до 5 календарни дни след подписване на договора и заплащане на капарото.
Специални предложения
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах