ПЕРУ И ЕКВАДОР

10 Януари 2020 - 05 Декември 2020
14 Дни / 12 Нощувки

Потопете се в интересния културен микс от европейски и местни традиции, открийте екзотиката на екватора и се отдайте на 3-дневно круизно пътуване из островите на Галапагос с  нашите предложения !
 

 

ПЕРУ И ЕКВАДОР
Пакет с полети на АК "Iberia"
14 дни/ 12 нощувки


   
   Пакетна цена на човек, настанен в двойна стандартна стая:

Период на пътуване: 10.01. - 28.06.20г. 29.06. - 04.07.20г. 05.07. - 30.07.20г. 31.07. - 15.08.20г. 16.08. - 03.09.20г. 04.09. - 05.12.20г.
Категория
Стандарт
4000 евро 3900 евро 4040 евро 4220 евро 4095 евро 4000 евро
Категория
Сюпериор
4380 евро 4280 евро 4420 евро 4600 евро 4475 евро 4380 евро


Хотелско настаняване: 

Местоположение Категория Стандарт Категория Сюпериор
Лима Britania Miraflores/ Casa Suyay или подобен San Augustin Exclusive или подобен
Куско San Francisco Plaza/ Villa Posada Mayor  или подобен Jose Antonio Cuzco/ Xima Cuzco или подобен
Свещената гора San Augustin Urubamba/ Pisonay Pueblo  или подобен  San Augustin Recoleta/ Tierra Viva или подобен
Кито Vieja Cuba или подобен NH Collection или подобен
О-в Санта Круз- Пуерто Айора Deja Vu/ Galapagos Native или подобен Villa Laguna/ Flamingo или подобен
Круизен кораб Галапагос M/C Archipel I M/C Archipel I


 Програмата е индивидуална и не е обвързана с минимум брой участници. 

Посочените цени и полетни разписания подлежат на препотвърждение към момента на резервиране.

Допълнително можем да предложим цена на самолетни билети София-Мадрид-София 
и транзитни нощувки в Мадрид, ако полетното разписание налага такива.
 

 


 

Програма

ден
1
Мадрид - Лима
Полет от Мадрид до Лима. Пристигане на международното летище в Лима. Посрещане от нашите партньори, трансфер и настаняване в хотела в Лима. Нощувка.
ден
2
Лима
Закуска. Панорамна обиколка на колониална Лима, включваща главния площад, катедралата, президентския дворец, манстира Саан Франциско и Хуака Хуайамарка – център за поклонение на инките.
Завръщане в хотелa. Нощувка.
ден
3
Лима – Куско
Закуска. Разходка до квартал Пуебло Либре (в превод „свободна нация“), където се посещава археолигичния - антропологичен и исторически музей на Перу. Този музей е основан през 1822г. и е един от най-старите в държавата. Известен е с многобройните колекции от керамични, златни и сребърни предмети на бита и културата на древните маи. Интерес представляват и изложените скъпоценни предмети от тази култура.
След посещението на музея се отправяте към летище Лима за вътрешен полет до Куско. Пристигане в Куско и посрещане от представители на местната фирма-партньор. Следва трансфер до вашия хотел и настаняване. Свободно време и нощувка.
ден
4
Куско
Закукса. Обзорна екскурзия в град Куско, по време на която ще посетите знаменития храм Кориканча („Дворецът на слънцето”), както и съседните руини: крепостта Саксауаман – монументален археологически комплекс с три допълващи се платформи, които имат 360 м дължина. Считан е за едно от седемте чудеса на света; Кенко – церемониален религиозен център, в който има огромен скален блок с височина 5,9 м, наподобяващ пума (едно от свещените животни в Перу); Пука Пукара – административен и военен център на империята на инките; Тамбомачай – в превод „място за отдих”. Тук Великият Инка обичал да почива, а самият комплекс бил посветен на култа към водата. Състои се от редица акведукти, канали и различни водни каскади, стичащи се по скалите. Екскурзията продължава около 4 часа. Завръщане в хотела в Куско. Свободно време и нощувка.
ден
5
Куско - Писак - Свещената долина
Закуска. Отпътуване за Вайе Саградо (Свещената долина) на инките. По пътя ще посетите градчето Писак, едно от най-важните и зрелищни селища в долината. Пристигане привчер в Свещената долина и настаняване във вашия хотел. Нощувка.
ден
6
Вайе Саградо – Мачу Пикчу - Куско
Закуска. Отпътуване с влак за Мачу Пикчу – град светилище, построен от инките през 15 в. Влакът преминава през Свещената долина, покрай каньона, през който тече река Урубамба. Пристигане в Агуас Калиентес, откъдето се продължава с автобус около 30 мин. до Мачу Пикчу. Този древен рад представлява лабиринт от каменни храмове, къщи и фонтани и е живописно разположен на планински хребет между два върха, на 2450 м надморска височина. Мачу Пикчу съществува до 1532 г., когато испанците завземат територията на инките, а жителите му изчезват безследно. Градът потъва в забвение до 1911 г., когато е открит от американския археолог Хайрам Бингъм, покрит с гъстата растителност. Връщане в Куско. Нощувка
ден
7
Куско – Лима
Закуска. Трансфер до летището в Куско за вътрешен полет до Лима. Тансфер до хотела в Лима, настаняване и нощувка.
ден
8
Лима - Кито
Закуска. Трансфер от хотела до летището и полет за Кито. Трансфер до хотела в Кито, настаняване и нощуване.
ден
9
Кито - Отавало - Кито
Закуска. Отпътуване рано сутринта за известния индиански занаятчийски пазар – „Plaza de los ponchos” в Отавало, откъдето можете да си закупите ръчно изработени шапки, колани, гоблени, пончоси и дрехи. . По-късно ще се отправите към Пегуче - град, известен със своите ръчно такани и ярко оцветени платове, както и с изработването на традиционните за Андите музикални инструменти. Последната спирка за деня е град Котакачи - село, в което се изработват висококачествени кожени изделия. Връщане в хотела в Кито. Нощувка.
ден
10
Кито - Балтра - Санта Круз - Пуерто Айора
Закуска. Трансфер до летището и полет Кито – Балтра. Пристигане на летището в Балтра и любезно посрещане на летището от представител на фирмата. Трансфер до пристанището, откъдето ще отппътувате до Пуерто Аьора (о-в Санта Крус). От този ден ще започне вашето круизно приключение.
ден
10-13
Круизно пътуване из островите на Галапагос.
ден
13
о-в Санта Круз - Балтра - Кито - Мадрид
Закуска. Сутринта ще посетите Центъра за изследвания „Чарлс Дарвин”, където ще имате възможност да видите гигантските галапагоски костенурки и ще научите за усилията, които се полагат за поддържане на популациите с костенурки на островите Галапагос. Следва трансфер до летището в Балтра за полет до Кито, след който е международния полет Кито-Мадрид.
ден
14
Мадрид
Пристигане на летището в Мадрид.

Важно:
- Програмата е индивидуална и не е обввързана с минимум брой участници.
- Не е предвиден водач от "Посейдон Холидейс"

- Цената е формирана по най-ниските тарифи на полетите и подлежи на препотвърждение за желаните от вас дати на пътуване и към момента на резервиране.
- Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите - до 12:00 ч. в деня на заминаване
- Цените са формирани при следния валутен курс: 1 USD = 0.92 EUR. При увеличение на валутния курс на щ. долар към еврото Посейдон Холидейс ООД си запазва правото да промени цената към момента на доплащане. 
- Медицинската застраховка по пакетите за организирано пътуване е на ЗАД “ Армеец”. Съгласно Общите условия по застраховката „Помощ при пътуване” при необходимост от медицинска помощ, Застрахованият лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с Асистанс компанията "КОРИС БЪЛГАРИЯ" ООД на тел. +359 2 90 30 130, е-mail: [email protected] и да предаде необходимата информация на български или английски език. В случай, че Застрахованият е приет в лечебно заведение в състояние, в което е било практически невъзможно да се свърже с Асистиращата компания, Застрахованият е длъжен да се свърже с Асистанс компанията на посочените телефони, лично или чрез трето лице, в срок до 24 часа от момента, в който състоянието му позволи, но във всички случаи преди напускане на медицинското заведение.Когато Застрахованият е заплатил сам направените разходи, всички документи по конкретната претенция следва да се изпратят на Застрахователя в оригинал, в срок до 5 дни след завръщането на Застрахования в Р България.Адрес за кореспонденция и предявяване на щети: ЗАД „Армеец“, България, гр. София, ул. „Жолио Кюри“ №20, тел. + 359 2 81 90 941

 

Начин на плащане:
 • 50% депозит при записване.
 • най-късно до 30 дни преди отпътуване – цялата дължима сума.
Срокове за анулации:
 • от датата на записване до 60 дни преди отпътуване – 50% от платения депозит;
 • от 60 дни до 46 дни преди отпътуване – 100% от платения депозит;
 • от 46 дни до 20 дни преди отпътуване – 70% от цялата дължима сума;
 • под 20 дни преди отпътуване – 100% неустойка от цялата дължима сума.
Забележки:
 • Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: няма;
 • Туроператорът а си запазва правото да прави промени по програмата;
 • Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване”.
 • Възможна е промяна на полетното разписание, като клиентите ще бъдат уведомени своевременно.
 • Безвизов режим за български граждани;
 • Няма изискване за задължително или препоръчително ваксиниране преди влизане в страната.


Необходими документи:

 • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.

 • За младоженци и празнуващите годишнини - сертификат за сключен брак.

 • За деца под 18 г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

 

 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път 

 

Пътуване на лица с ограничена подвижност:  Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност. 

ТА “ПОСЕЙДОН ХОЛИДЕЙС” ООД има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ.

 

цена от 3900 € /7628 лв./
Цената включва
 • Самолетен билет Мадрид – Лима// Кито - Мадрид;
 • Вътрешни полети Лима – Куско - Лима, Лима – Кито;
 • Летищни такси по полетите;
 • 3 нощувки в Лима;
 • 3 нощувки в Куско;
 • 1 нощувка в Свещената гора;
 • 2 нощувки в Кито;
 • 3 нощувки по Програмата “Обиколка на островите Галапагос” и всички свързани с нея мероприятия
 • 12 закуски;
 • 4 обяда;
 • 4 вечери;
 • Влак: Ойанта – Мачу Пикчу Пуебло – Ойанта;
 • Трансфери по програмата;
 • Екскурзовод на испански и английски език;
 • Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" на ЗАД "Армеец" с покритие 10 000 евро на човек;
 • Посочените екскурзии в програмата;
Цената не включва
 • Самолетен билет София – Мадрид – София - около 200 евро;
 • Транзитна нощувка и трансфер в Мадрид, при необходимост;
 • Допълнителни услуги, които не са включени в описанието на програмата;
 • Лични разходи;
Специални предложения
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах