Махараджа Експрес - Съкровищата на Индия

18 Октомври 2019 - 13 Март 2020
7 Дни / 5 Нощувки
Махараджа Експрес - Съкровищата на Индия
 
7 дни/ 3 нощувки в Махараджа Експрес и 2 нощувки в Делхи
 
Делхи – Агра – Рантамбор – Джайпур – Делхи
 
Отпътуване от България в Петък!
 
 
Дати на отпътуване на Махараджа Експрес
Месец 2019 2020
Октомври 20  
Ноември 17  
Декември 15  
Януари   12
Февруари   09
Март   08
 

Цена на човек в кабина (при двойно настаняване):

7 Дни/
5 Нощувки
Deluxe Cabins Junior Suite
Двойно настаняване EUR 4273 EUR 5286
Доплащане за единично настаняване EUR 3408 EUR 4835
 
Цената и наличността подлежи на препотвърждение при резервиране с имена и депозит!

Програма

ден
1
Ден 01/ Петък София – Транзитно летище
Отпътуване от летище София, Терминал 2 през транзитно летище до Делхи.
ден
2
Ден 02/ Събота Делхи
Пристигане на международното летище в Делхи. Оформяне на паспортни и митнически формалности. Посрещане от представител на местния партньор на туроператора и трансфер до хотела. Настаняване след 14:00 ч. При наличие на свободни места – настаняване веднага. Свободно време за допълнителни екскурзии – посещение на Старо Делхи или полудневна екскурзия на новата част. Нощувка.
ден
3
Ден 03/ Неделя Делхи – Агра
Закуска в хотела. Трансфер до жп гарата Савдаржунг в Делхи.
Добре дошли на борда на Махараджа Експрес!
Събиране около 08:30 ч. на жп гара Сафдаржунг и оформяне на формалностите за качване на Махараджа Експрес на фона на приятна музика и напитка за добре дошли.
Отпътуване от Делхи в 09:30 ч. за Агра. Насладете се на вкусен обяд на борда докато пътувате. В ‘‘Града на мугълското великолепие и разкош‘‘ ще посетите изумителния шедьовър – Тадж Махал (едно от Седемте чудеса на света). Тадж Махал е всичко, което сте чували за него и още повече. В продължение на 22 години над 20 000 души и над 1000 слона се трудят усилено, за съградят най-бляскавия паметник на Моголската архитектура. Построен в средата на 17 в. от Моголския император Шах Джахан, като израз на нестихващата му съпружеска любовта към Мумтаз Махал, днес Тадж Махал е една от най-красивите сгради в света и символ на вечната любов.
Завръщане в луксозния влак Махараджа Експрес.
Имате възможност за избор на допълнителни дейности (заявяват се на борда на влака, срещу доплащане): СПА процедури в 5* хотел, пазаруване или посещение на вечерно музикално шоу в Агра, пресъздаващо любовта между Шах Джахан и Мумтаз Тадж - Mohabbat The Taj или гробницата Itmad ud Daula .
Вечеря и нощувка на борда на Махараджа Експрес.

ден
4
Ден 04/ Понеделник Агра - Рантамбор
Рано сутринта ще слезете от в влака, за да посетите изящния Агра Форт. Крепостта е красив комплекс от дворци, павилиони, джамии и паркове и има богата история. Създадена е с усилията на три поколения Моголски императори. В продължение на почти два века тя била седалище на най-известните военни лидери и най-важните обществени фигури на Могулите. Предпочитанията на владетелите и социалния им статус са пряко отразени в лукса и красотата на пищната крепостна архитектура. Ще разгледате залата за аудиенции и кралските палати. Възможност за посещение /срещу заплащане/ на гробницата Itmad-Ud-Daulah. По-късно ще се насладите на спокойна закуска на борда, докато пътувате до следващата дестинация – Национален парк Рантамбор. Обядът се сервира на борда.
Пристигане в Рантамбор около 13:30 ч.
Следва джип сафари в 14:15 ч.
Национален парк Рантамбор е един от най-големите и най-известния парк в Северна Индия. Намира се в Югоизточната част на щата Раджастан, на 130 км от Джайпур,
между две вериги от хълмове Виндхия и Аравали, близо до пустинята Тар. Широколистните гори са били част от джунглите на Централна Индия. Релефът на парка е не еднороден – скалисти хребети и хълмове се сменят с открити долини и езера. Смята се, че е бил ловно поле за махараджите на Джайпур. Днес този парк е туристическа атракция за много фотографи и любители на дивата природа, и на дестинацията. През 1955 г. става резерват, а от 1973 г. – Национален парк. Включен е в проекта Тигър през 1972 г. (проект на Правителството за спасяване на тигрите). Общата площ на парка е 1334 кв. км, от които 392 км са закрити за посетители. На входа на парка са останали руини на крепост от 10 век.
Основната атракция на парка Рантамбор е Бенгалският тигър. Това е едно от малкото места в света, където можете да видите тези редки хищници в естествени условия.
В парка могат да бъдат видяни още Индийски замбар – най-големият индийски елен, петнист елен, сив бивол, индийски рогати антилопи, лангури, дива свиня, диви котки, хиени, чакали, леопарди, крокодили в езерото. Езерото е дом на голям брой местни и мигриращи птици.
Сафарито не може да бъде сравнявано с това в Африка и вие ще сте истински щастливци, ако успеете да видите неуловим тигър или срамежлив леопард.
Провежда се в открити превозни средства, като терена на места е доста неравен. През зимните месеци трябва да носите топли дрехи с вас.
Завръщане в Махараджа Експрес към 17:15 ч.
Насладете се на ‘‘Индийска вечер‘‘ на борда, следвана от вечеря докато експреса пътува към Джайпур. Нощувка във влака.
ден
5
Ден 05/ Вторник Джайпур
Насладете се на спокойна закуска на борда.
Слизане от влака с горещо традиционно посрещане.
Oтправяте се към покрайнините на Розовия град, за да посетите древната столица Амбър и да разгледате едноименната крепост Амбър в 09:00 ч. - главната забележителност в района, разположена на 11 км северно от Джайпур. Тя представлява красив комплекс от дворци, зали, павилиони, градини, кралски апартаменти и храмове. Изграждането на крепостта започва през 17-ти век от Махараджа Ман Сингх, най-успешният генерал на Моголския император Акбар. Тогава град Амбър бил седалище на властта. Крепостта е заобиколена от защитни съоръжения и предлага красива гледка към езерото Моат.
Изкачване на крепостта със слон, алтернативно с джип. В дворцовия комплекс ви очакват възхитителни стенописи и пищна украса от скъпоценни камъни и огледала. Може би най-впечатляваща е огледалната зала /Шиш Махал/ и Залата на победата.
Завръщане във влака за обяд.
От допълнителните дейности може да си изберете (срещу заплащане, завяват се на борда на влака): СПА процедури в 5* хотел, пазаруване или да посетите Градския дворец - чудесен пример на декоративното изкуство. Тук се съхраняват ценни колекции от редки ръкописи, оръжие, костюми, килими и миниатюрни рисунки, и астрономическата обсерватория Джнтар Мантар – едно от чудесата на света. Тя е създадена от Махараджата на Джайпур през 1726 г. за измерване на времето и предсказване движението на планетите и звездите. Обсерваторията е едно от петте подобни астрономически чудеса, построени от Савай Джай Сингх и прави точни прогнози до днес. Слънчевият часовник на Джантар-Мантар се смята за най-големия в света.
Пътешествието продължава с ексклузивно кралско преживяване.
Ще бъдете посрещнати от група музиканти с индийски барабани ‘‘Nagadas’‘. Ще имате възможността да изкарате известно време със слоновете – да ги нарисувате, нахраните, дори и да ги яздите. По-късно ще се насладите на коктейл-вечеря с пенливо вино. Вечерята ще бъде в Градския дворец или хотел Jai Mahal Palace 5*.
Завръщане във влака в 21:00 ч. Отпътуване за Делхи. Нощувка.

ден
6
Ден 06/ Сряда Делхи
Закуската ще бъде сервирана в 07:15 ч. Пристигане в 08:30 ч. на жп гара Сафдаржунг в Делхи.
Посрещане от представител на местния партньор. Трансфер до хотела в Делхи. Настаняване след 14:00 ч. При наличие на свободни стаи – настаняване веднага.

Възможност за допълнителни екскурзии в Делхи:
1. Посещение на Старо Делхи - Днес столицата на Индия се състои от две части. Старо Делхи е столицата на мюсюлманска Индия между 12-ти и 19-ти век. Тя още пази легендарните си пазари, важни паметници и укрепления, свързани с мюсюлманската история на Индия. Новата част на града или Ново Делхи е създадена от британците. Ще посетим мемориалния комплекс Радж Гат, свързан с името и личността на Махатма Ганди. Ще минем покрай Червената крепост – ярък пример на моголската архитектура, построена по време на царуването на великия император Шах Джахан. В древността наричали укреплението "благословената крепост". Новото и наименование се дължи на яркия червен цвят на пясъчника, от който е построена. Продължаваме към Джама Масджид, най-голямата джамия в Индия и една от най-големите в цяла
Азия, разположена на главната улица на Старо Делхи. Това е последният архитектурен шедьовър на легендарния Шах Джахан. Джамията е построена през 1656 година от над 5000 занаятчии и строители и побира 25 000 поклонници. Днес това е действаща джамия).
2. Полудневна обиколка на Ново Делхи
Тази част на града е отражение на британското колониално влияние. Следва посещение на друг впечатляващ комплекс - Гробницата на император Хумаюн, разположена сред прекрасна зелена персийска градина. Мавзолеят е построен от вдовицата на Втория Моголски император Хумаюн и се счита за първообраз на великолепния Тадж Махал в Агра. Маршрутът на обиколката ни минава и покрай внушителната триумфална арка Портата на Индия, разположена на главната улица на Ново Делхи. Тя напомня на познатия символ на Париж. По време на панорамната обиколка на града ще видим още красивата сграда на Парламента и Резиденцията на президента. Турът продължава с посещение на грандиозното съоръжение Кутуб Минар или Кулата на победата - най-високата каменна кула в Индия, част от списъка на ЮНЕСКО. Идеята за построяването й принадлежи на първия ислямски владетел на Индия – Кутуб-уд-дин Аибаку. В отлично запазения архитектурен комплекс ви очакват невероятна атмосфера и впечатляващи архитектурни паметници. Тук върху някои от каменните сгради ще имате възможността да видите и добре съхранени изображения на сцени от изкуството на любовта - Кама Сутра. Ще разгледате Храмът ‘‘Лотос‘‘ – построен през 1986 г. като бахайски дом на поклонението, забележителен със своята ‘‘цветна‘‘ форма на лотос. Подобно на всички бахайски къщи за поклонение, този храм е отворен за всички, независимо от религията.
Завръщане в хотела. Нощувка.
ден
7
Ден 07/ Сряда Делхи – Транзитно летище – София
Закуска (сух пакет). Трансфер до летището в Делхи за обратен полет до София през транзитно летище.
Забележка:
 1. Всички допълнителни екскурзии и дейности се доплащат и подлежат на препотвърждение. Детайли за тях и цени могат да бъдат получени на борда на влака по време на пътуването. Допълнителните екскурзии в Делхи се заявяват предварително от България!
 2. Маршрутите и сроковете могат да бъдат променени от фактори, независещи от местния партньор като например ‘‘форсмажорни‘‘ събития, стачки, изложения, фестивали, спортни мероприятия, метеорологични условия, промяна на разписанията на влаковете, промени в железопътните услуги, затворени обекти за посещение и др.
 3. Турът се провежда както е маршрута по-горе. Желателно е да се препотвърди на място за формалности и детайли, в случай че има някаква промяна.
 
 Важно:
 • Минимален брой туристи за осъществяване на програмата: 2
 • Не е предвиден водач от Посейдон холидейс
 • Цените са формирани при следния валутен курс: 1 USD = 1,7 BGN. При увеличение на валутния курс на щ. долар към лева с повече от 5% туроператорът си запазва правото да промени цената към момента на доплащане на пакета.
 • Медицинската застраховка по пакетите за организирано пътуване е на ЗАД “ Армеец”. Съгласно Общите условия по застраховката „Помощ при пътуване” при необходимост от медицинска помощ, Застрахованият лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с Асистанс компанията "КОРИС БЪЛГАРИЯ" ООД на тел. +359 2 90 30 130, е-mail: [email protected] и да предаде необходимата информация на български или английски език. В случай, че Застрахованият е приет в лечебно заведение в състояние, в което е било практически невъзможно да се свърже с Асистиращата компания, Застрахованият е длъжен да се свърже с Асистанс компанията на посочените телефони, лично или чрез трето лице, в срок до 24 часа от момента, в който състоянието му позволи, но във всички случаи преди напускане на медицинското заведение. Когато Застрахованият е заплатил сам направените разходи, всички документи по конкретната претенция следва да се изпратят на Застрахователя в оригинал, в срок до 5 дни след завръщането на Застрахования в Р България. Адрес за кореспонденция и предявяване на щети: ЗАД „Армеец“, България, гр. София, ул. „Жолио Кюри“ №20, тел. + 359 2 81 90 941

Визов режим:
 • Има визови изисквания за български граждани (визата се издава предварително в България).
 
Необходими документи за издаване на индийска виза: Подаването на документи е онлайн и ние ще Ви съдействаме за услугата
              • Една снимка в електронен вариант с размери 5.08 x 5.08 см.
              • Международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на връщане от Индия и поне две  празни страници за поставяне на визата. 
 
Няма задължителни медицински и санитарни изисквания за пътуване в Индия!


Начин на плащане: Цените са платими в лева, в брой или по банков път след предоставена проформа           
 • Депозит в размер на 50% от пакетната цена при приемане на офертата и записване.
 • Доплащане 40 дни преди датата на заминаване. Цените се заплащат в ЛЕВА по фиксинга на БНБ.
   
Необходими документи:
 • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
 • За младоженци и празнуващите годишнини - сертификат за сключен брак.
 • За деца под 18 г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от не пътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
 
Условия за анулация и неустойки:
 • До 60 дни преди датата на пътуването – размера на внесения депозит при резервиране на пакета 
 • От 59 до 31 дни преди датата на пътуването 70 % от общата сума или загуба на внесения депозит (в зависимост кое е повече)
 • От 30 дни преди датата на пътуването 100 % от цената на пътуването
   
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни и вътрешни полети до датата на доплащане на туристическата услуга, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите;
Пътуване на лица с ограничена подвижност:  Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.
Последователността на посещение на включените в програмата обекти може да бъде променена по преценка на местния туроператор!
 
ТА “ПОСЕЙДОН ХОЛИДЕЙС” ООД има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ.
цена от 4273 € /8358 лв./
Цената включва
 • Самолетен билет през транзитно летище до/от Делхи с включени летищни такси и багаж;
 • 3 нощувки, 3 закуски, 3 обяда и 2 вечери на борда на Махараджа Експрес;
 • 1 вечеря в Градския дворец в Джайпур или в хотел Jai Mahal Palace 5*;
 • Леки напитки, местни марки Индийски вина, бира и алкохол на борда;
 • Услуги на иконом, кафе, чай и минерална вода комплимент на борда;
 • 2 нощувки със закуски в Делхи в 5* хотел;
 • Трансфери летище – хотел – жп гара – хотел – летище в Делхи;
 • Екскурзоводско обслужване по време на пътуването с Махараджа Експрес;
 • Посещения на забележителностите и входните такси на посещаваните обекти, включени в програмата по време на пътуването с Махараджа Експрес;
 • Изкачване със слон или с джип на крепостта Амбър в Джайпур;
 • Посещение на Тадж махал в Агра;
 • Джип сафари в Национален парк Рантамбор;
 • Представител на фирмата партньор в Индия;
 • Медицинска застраховка със ЗАД "АРМЕЕЦ" (покритие 10 000 евро);
Цената не включва
 • Виза за Индия – 160 лева - издава се предварително в България, на място на летището в Делхи се вземат само биометрични данни - пръстови отпечатъци;
 • Допълнителни екскурзии;
 • Разходи от личен характер; храна, напитки и услуги, не упоменати в програмата;
 • Бакшиши;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" и прекъсване на пътуването по неотложни, независещи от клиента причини – по желание и при записване
Специални предложения
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах