Индия – Златен триъгълник и Раджастан – Светът на махараджите

01 Октомври 2019 - 31 Октомври 2020
11 Дни / 10 Нощувки

Златният триъгълник е най-любимия и посещаван маршрут в Индия. Той включва най-ценните бижута на индийската архитектурата и културата - величественият Тадж Махал в Агра, дворците и крепостите на колоритния Джайпур, невероятния коктейл от култури и цветове на индийската столица Делхи. 

Раджастан е най-голямият щат на Индия, разположен в близост до столицата Делхи и дом на някои от най-красивите и известни забележителности в страната. Тук ще откриете известния розов град Джайпур, зашеметяващата пустиня Тар, историческите дворци на махараджите и националния парк Рантамбор, извесетнен със своите тигри.


Препоръчваме ви това пътуване, независимо дали сте в Индия за пръв път или се връщате отново. Раджастан ще ви предложи незабравими, пъстри преживявания и ще разкрие пред вас истински приказен свят - Светът на Махараджите. 
Настройте сетивата си за Индия и тръгнете по пътя, който ще ви разкрие мистичната история на страната и богатата и култура. Това пътешествие е чудесна възможност да се насладте на цяла палитра от преживявания - от разходка с рикша в Джайпур и изкачване на крепостта форт Амбър до живописна разходка с лодка по езерото Pichola в Удайпур! Светът на Махараджите ви очаква!

 
Индия – Златен триъгълник и Раджастан – Светът на махараджите

 
11 дни / 10 нощувки 
 

Програмата е индивидуална, минимален брой участници за провеждането - 2 души. 

Посочените цени са калкулирани по най-ниските цени на самолетните билети и важат за ограничен брой места до изчерпване на количествата.

Цената не е валидна за периода на Новогодишните празници.


Цената и наличността подлежи на препотвърждение при резервиране с имена и депозит!

 

Програма

ден
1
Първи ден/ София – Транзитно летище
Отпътуване от летище София, Терминал 2 през транзитно летище до Делхи.
ден
2
Втори ден/ Транзитно летище - Делхи
Пристигане на международното летище в Делхи. Оформяне на паспортни и митнически формалности. Посрещане от представител на местния партньор на туроператора и трансфер до хотел Taj Dwarka 5*. Настаняване, свободно време за освежаване и кратка почивка.
Закуска.
Започва нашето запознанство с невероятната Индия. Днес столицата на Индия се състои от две части. Старо Делхи е столицата на мюсюлманска Индия между 12-ти и 19-ти век. Тя още пази легендарните си пазари, важни паметници и укрепления, свързани с мюсюлманската история на Индия. Новата част на града или Ново Делхи е създадена от британците. Ще посетим мемориалния комплекс Радж Гат, свързан с името и личността на Махатма Ганди. Ще минем покрай Червената крепост – ярък пример на моголската архитектура, построена по време на царуването на великия император Шах Джахан. В древността наричали укреплението "благословената крепост". Новото и наименование се дължи на яркия червен цвят на пясъчника, от който е построена. Продължаваме към Джама Масджид, най-голямата джамия в Индия и една от най-големите в цяла Азия, разположена на главната улица на Старо Делхи. Това е последният архитектурен шедьовър на легендарния Шах Джахан. Джамията е построена през 1656 година от над 5000 занаятчии и строители и побира 25 000 поклонници. Днес това е действаща джамия.
Отправяме се на полудневена обиколка на Ново Делхи. Тази част на града е отражение на британското колониално влияние. Следва посещение на друг впечатляващ комплекс - Гробницата на император Хумаюн, разположена сред прекрасна зелена персийска градина. Мавзолеят е построен от вдовицата на Втория Моголски император Хумаюн и се счита за първообраз на великолепния Тадж Махал в Агра. Маршрутът на обиколката ни минава и покрай внушителната триумфална арка Портата на Индия, разположена на главната улица на Ново Делхи. Тя напомня на познатия символ на Париж. По време на панорамната обиколка на града ще видим още красивата сграда на Парламента и Резиденцията на президента.
Турът продължава с посещение на грандиозното съоръжение Кутуб Минар или Кулата на победата - най-високата каменна кула в Индия, част от списъка на ЮНЕСКО. Идеята за построяването й принадлежи на първия ислямски владетел на Индия – Кутуб-уд-дин Аибаку. В отлично запазения архитектурен комплекс ви очакват невероятна атмосфера и впечатляващи архитектурни паметници. Тук върху някои от каменните сгради ще имате възможността да видите и добре съхранени изображения на сцени от изкуството на любовта - Кама Сутра.
Ще разгледаме Храмът ‘‘Лотос‘‘ – построен през 1986 г. като бахайски дом на поклонението, забележителен със своята ‘‘цветна‘‘ форма на лотос. Подобно на всички бахайски къщи за поклонение, този храм е отворен за всички, независимо от религията.
Ще видим и основния храм на сикхите Гурудвару Бангла Сахиб. Той е посветен на осмия сикхски гуру Хар Кришан. Водата на езерото в храма се смята за свещена.
Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
ден
3
Трети ден/ Делхи – Агра
Закуска и освобождаване на хотела.
Отправяме се на юг към следващата част от нашият тур – Агра/205 км (около 4 часа). Агра имала привилегията да бъде столица на Индия през 16-ти и 17-ти век. Днес Агра се гордее с прекрасната си крепост и най-вече с Тадж Махал – архитектурно чудо и символ на любовта, най-известната забележителност на Индия.
Програмата продължава с още един чудесен паметник на моголската архитектура – Форт Агра. Крепостта е красив комплекс от дворци, павилиони, джамии и паркове и има богата история. Създадена е с усилията на три поколения Моголски императори. В продължение на почти два века тя била седалище на най-известните военни лидери и най-важните обществени фигури на Могулите. Предпочитанията на владетелите и социалния им статус са пряко отразени в лукса и красотата на пищната крепостна архитектура. Ще разгледате залата за аудиенции и кралските палати.
Настаняване в хотел Crystal Sarovar 5*, вечеря, нощувка.

ден
4
Четвърти ден/ Агра – Фатехпур Сикри – Джайпур
Закуска.
Посещение на изумителния шедьовър – Тадж Махал. Тадж Махал е всичко, което сте чували за него и още повече. В продължение на 22 години над 20 000 души и над 1000 слона се трудят усилено, за съградят най-бляскавия паметник на Моголската архитектура. Построен в средата на 17 в. от Моголския император Шах Джахан, като израз на нестихващата му съпружеска любовта към Мумтаз Махал, днес Тадж Махал е една от най-красивите сгради в света и символ на вечната любов. Ще имате достатъчно време, за да почувствате невероятния момент и да запечатате скъпите спомени.
Екскурзията продължава към Джайпур/ 232 км (около 6 часа).
По път ще посетим Фатехпур Сикри – червеният пустинен град, построен от Моголския император Акбар Велики в края на 16 век и столица на моголите от 1571 до 1585 г. Императорът построил града на мечтите си в чест на сина си и с надеждата за идеалния град. Но славата на Фатехпур Сикри не е продължила дълго. Поради липсата на достатъчно вода градът постепенно започва да губи своята популярност. Когато местните кладенци пресъхнали, той бил изоставен напълно от жителите си. Преди три века Сикри бил по-голям от Лондон, изпълнен с дворци и джамии. Днес, с чудесно запазените си сгради, градът е едно изключително място, което ще ви впечатли.
Джайпур - столицата на Раджастан - е известен като "Розовия град" заради цвета на фасадите в старата част на града. В миналото оттук минавал Пътят на коприната и процъфтявала търговията с всевъзможни стоки. Днес Джайпур е град с население около 7 милиона. По оживените му базари можете да усетите автентичната Индия.
Настаняване в хотел The Fern 5*, вечеря, нощувка.
ден
5
Пети ден/ Джайпур
След закуска се отправяме към покрайнините на Джайпур, за да посетим древната столица Амбър и да разгледате едноименната крепост Амбър - главната забележителност в района, разположена на 11 км северно от Джайпур. Тя представлява красив комплекс от дворци, зали, павилиони, градини и храмове. Изграждането на крепостта започва през 17-ти век от Махараджа Ман Сингх, най-успешният генерал на Моголския император Акбар. Тогава град Амбър бил седалище на властта. Крепостта е заобиколена от защитни съоръжения и предлага красива гледка към езерото Моат.
Ще изкачим крепостта на гърба на слон или с джип. В дворцовия комплекс ни очакват възхитителни стенописи и пищна украса от скъпоценни камъни и огледала. Може би най-впечатляваща е огледалната зала /Шиш Махал/.
По пътя си ще видим изключителната фасада на известния дворец Хава Махал или Двореца на ветровете - една от визитните картички на Джайпур. Зад нея знатните дами от двора наблюдавали как тече животът долу на улицата. Пететажната част на харема е построена така, че съпругите на махараджата можели да наблюдават животът навън без самите те да бъдат видяни .
Пътешествието ни продължава с обиколка на Джайпур. Ще посетим една от най-важните забележителности на града - Дворецът на Джайпур - чудесен пример на декоративното изкуство. Тук се съхраняват ценни колекции от редки ръкописи, оръжие, костюми, килими и миниатюрни рисунки.
Следва посещение на астрономическата обсерватория Джантар Мантар – едно от чудесата на света. Тя е създадена от Махараджата на Джайпур през 1726 г. за измерване на времето и предсказване движението на планетите и звездите. Обсерваторията е едно от петте подобни астрономически чудеса, построени от Савай Джай Сингх и прави точни прогнози до днес. Слънчевият часовник на Джантар-Мантар се смята за най-големия в света.
Вечерта ще посетим Храмът Бирла, построен в периода 1977 г. – 1985 г. Посветен е на пазителя Бог Вишну (Нараян) и на неговата съпруга Лакшми, богиня на богатството. Храмът е построен от най-високо качество бял мрамор. Много от божествата на индуиския пантеон са изобразени в храма, а на външните стени са показани велики исторически личности и фигури от всички религии като Сократ, Заратустра, Христос, Буда и Конфуций. Храмът Бирла (Laxmi Narayan Mandir) е модерно архитектурно чудо, заобиколено от зелени градини.
Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ден
6
Шести ден/ Джайпур - Пушкар
След закуска се отправяме към Пушкар /142 км ( около 4 часа). Пушкар е един от най-старите градове в Индия. Той се намира на брега на езерото Пушкар. Датата на основаването му не е известна, но легендата свързва създаването му с Бог Брахма. В Пушкар има множество храмове. Много от тях са сравнително нови. Много от по-старите храмове са били разрушени по време на мюсюлманските завоевания в района. Впоследствие разрушените храмове бяха възстановени. Най-известен от всички е храмът на Брахма, построен през 14 век. Днес в света съществуват малко храмове, посветени на Бог Брахма и в Пушкар имате възможност да видите един от тях.
Тук се намира и езерото Пушкар. В него се къпят множество поклонници, тъй като водите му се считат за свещени.
Пристигане в Пушкар и настаняване в хотел Pushkar Palace 4*. Следобед ще посетим храма на Брахма, ще се разходим край свещеното езеро и из колоритния местен Базар.
Вечеря. Нощувка.
ден
7
Седми ден/ Пушкар - Удайпур
След закуска се отправяме към Удайпур / 300 км (около 5 часа). Наричат града "Венеция на Изтока" и "най-романтичният град на Индия". Градът е разположен в сърцето на планината Аравали и в него се свързват три езера - езерото Фатех Сагар, езерото Пичола и по-малкото езеро Сваруп Сагар. Затова Удайпур е известен и като Град на Езерата. Той ще ви впечатли с красивите си езерни пейзажи, но също и със своите крепости, дворци, храмове, градини. Тук ще чуете истории за героично минало, храброст и рицарство.
Настаняване в хотел Justa Rajputana 4*. Вечеря. Нощувка.

ден
8
Осми ден/ Удайпур
След закуска се отправяме на обзорна обиколка. Ще минем покрай езерото Фатехсагар, ще посетим храма Jagdish, най-големия и почитан храм в Удайпур, посветен на бог Вишну. Храмът е построен от махараджа Jagat Singh в индо-арийски стил. Ще посетим прекрасния Градския дворец. Това е най-големия дворцов комплекс в Индия, представляващ смесица от влияния на мугълите и раджпутите и използван като зимна резиденция на махараджата. Разположен на водите на живописното езеро Пичола, дворецът е една от най-красивите подобни сгради, които могат да бъдат видяни. В Удайпур има още цяла поредица от малки и големи дворци, музеи, градини и храмове, построени от махараджите и посветени на техните любили или на различни божества.
Вечерта можете да се разходите с лодка по езерото Pichola и да посетите двореца Джаг Мандир (ако нивото на водата в езерото позволява).
Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ден
9
Девети ден/ Удайпур - Ранакпур - Джодпур
След закуска се отправяме към Джодпур/ 260 км (6 часа) или Синия град. По пътя ще посетим уникалния храм в Ранакпур (на 170 км от Джодпур) - една от най-големите и важни джаинистки религиозни сгради в Индия. Храмовете са отворени за посещения между 12 и 16 часа всеки ден. Впечатляващият мраморен храм е поддържан от над 1444 мраморни колони от светъл мрамор, украсени с изящни детайли.
Пътят ни продължава към град Джодпур. В миналото Джодпур е бил седалище на едноименно княжество и столица на царството Марвар. Градът е известен като "Град на Слънцето" заради светлото и слънчево време, което преобладава тук през цялата година. Наричат го още "Синия град" заради ярко оцветените в синьо къщи в подножието на крепостта Мехрангарх - главната забележителност на Джодпур.
Настаняване в хотел Park Plaza 4*. Вечеря. Нощувка.
ден
10
Десети ден/ Джодпур - Делхи
След закуска ще посетим крепостта Мехрангарх (цитаделата на Слънцето). Тя пази духа на Раторите - управляващият местен раджпутски клан. Ще посетим различни красиви дворци и музеи. Те все още съхраняват и представят съкровищата на кралското семейство. Друга важна забележителност тук е мрамореният мемориал на популярния владетел на тези земи Джасвант Сингх II (1878-95).
Комплексът е разположен на нисък пясъчен хълм. Първо е била построена масивната крепост, след което около нея се е разраснал града Джодпур, защитен от висока каменна стена със седем порти и множество бастиони. Днес Джодпур е втория по големина град в Раджастан, като запазва средновековния си облик. Крепостта се простира на 5 км на възвишение, на височина на около 100 м.
Следобеден полет до Делхи.
Ще имате възможността да посетите комплекса Акшардам. Храмът Акшардам е построен за 5 години от 11 000 доброволци. Използвани са близо 12 000 тона бял мрамор /в хинду религията мраморът е символ на чистота и вечния мир/ и розов камък, донесен от Раджастан. Комплексът е построен през 2005 г. и е вписан в книгата на рекордите на Гинес като най-големият индуиски храм в света.
Настаняване в хотел Taj Dwarka 5*, вечеря, нощувка.
ден
11
Единадесети ден/ Делхи – Трзнзитно летище - София
Закуска (сух пакет). Трансфер до летището в Делхи за обратен полет до София през транзитно летище.

Важно:

 • Минимален брой туристи за осъществяване на програмата: 2
 • Цените са формирани при следния валутен курс: 1 USD = 1,7 BGN. При увеличение на валутния курс на щ. долар към лева с повече от 5% туроператорът си запазва правото да промени цената към момента на доплащане на пакета.
 • Медицинската застраховка по пакетите за организирано пътуване е на ЗАД “ Армеец”. Съгласно Общите условия по застраховката „Помощ при пътуване” при необходимост от медицинска помощ, Застрахованият лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с Асистанс компанията "КОРИС БЪЛГАРИЯ" ООД на тел. +359 2 90 30 130, е-mail: operations@coris.bg и да предаде необходимата информация на български или английски език. В случай, че Застрахованият е приет в лечебно заведение в състояние, в което е било практически невъзможно да се свърже с Асистиращата компания, Застрахованият е длъжен да се свърже с Асистанс компанията на посочените телефони, лично или чрез трето лице, в срок до 24 часа от момента, в който състоянието му позволи, но във всички случаи преди напускане на медицинското заведение. Когато Застрахованият е заплатил сам направените разходи, всички документи по конкретната претенция следва да се изпратят на Застрахователя в оригинал, в срок до 5 дни след завръщането на Застрахования в Р България. Адрес за кореспонденция и предявяване на щети: ЗАД „Армеец“, България, гр. София, ул. „Жолио Кюри“ №20, тел. + 359 2 81 90 941
Визов режим:
 • Има визови изисквания за български граждани (визата се издава предварително в България).
Необходими документи за издаване на индийска виза: Подаването на документи е онлайн и ние ще Ви съдействаме за услугата
              • Една снимка в електронен вариант с размери 5.08 x 5.08 см.
              • Международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на връщане от Индия и поне две  празни страници за поставяне на визата. 
 
Няма задължителни медицински и санитарни изисквания за пътуване в Индия!

Начин на плащане:  Цените са платими в лева, в брой или по банков път след предоставена проформа           
 • Депозит в размер на 50% от пакетната цена при приемане на офертата и записване.
 • Доплащане 40 дни преди датата на заминаване. Цените се заплащат в ЛЕВА по фиксинга на БНБ.
   
Необходими документи:
 • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
 • За младоженци и празнуващите годишнини - сертификат за сключен брак.
 • За деца под 18 г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от не пътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

Условия за анулация и неустойки:
 • До 60 дни преди датата на пътуването – размера на внесения депозит при резервиране на пакета 
 • От 59 до 41 дни преди датата на пътуването 70 % от общата сума или загуба на внесения депозит (в зависимост кое е повече)
 • От 40 дни преди датата на пътуването 100 % от цената на пътуването
   
 • В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
  ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни и вътрешни полети до датата на доплащане на туристическата услуга, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите;
  Пътуване на лица с ограничена подвижност: 
   Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.
  Последователността на посещение на включените в програмата обекти може да бъде променена по преценка на местния туроператор.

ТА “ПОСЕЙДОН ХОЛИДЕЙС” ООД има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ.

Taj Dwarka Delhi*****

Индия / Делхи

Хотелът е разположен на площ над 7 акра и има външен басейн, фитнес център, спа, център за красота. Намира се в Ново Делхи, на 500 м от Дуарка, сектор 21 станция на метрото. Има безплатен безжичен интернет.

Вижте още


Още хотели по офертата

The Fern Jaipur
The Fern Jaipur*****
цена от 1799 € /3519 лв./
Crystal Sarovar Premiere Agra
Crystal Sarovar Premiere Agra*****
цена от 1799 € /3519 лв./
цена от 1799 € /3519 лв./
Цената включва
 • Самолетен билет през транзитно летище до/ от Делхи с включени летищни такси и багаж;
 • Самолетен билет Джодпур – Делхи с включени летищни такси и багаж;
 • 3 нощувки, включително ранно настаняване (3 закуски и 2 вечери) в Делхи в хотел Taj Dwarka 5*;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Агра в хотел Crystal Sarovar 5*;
 • 2 нощувки със закуски и вечери в Джайпур в хотел The Fern 5*;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Пушкар в хотел Pushkar Palace 4*;
 • 2 нощувки със закуски и вечери в Удайпур в хотел Justa Rajputana 4*;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Джодпур в хотел Park Plaza 4*;
 • Всички трансфери, екскурзии и посещения на забележителностите по програмата с климатизиран транспорт;
 • Екскурзоводско обслужване на руски/ английски език;
 • Входните такси на посещаваните обекти;
 • Изкачване със слон или с джип на крепостта Амбър в Джайпур;
 • Вход и посещение на пустинния град – Фатехпур Сикри;
 • Разходка с лодка в езерото Пичола в Удайпур;
 • Водач от България по време на пътуванетo при мин. 10 пътуващи;
 • Представител на фирмата партньор в Индия;
 • Медицинска застраховка със ЗАД "АРМЕЕЦ" (покритие 10 000 евро);
Цената не включва
 • Виза за Индия – 160 лева - издава се предварително в България, на място на летището в Делхи се вземат само биометрични данни - пръстови отпечатъци;
 • Разходи от личен характер; храна, напитки и услуги, не упоменати в програмата
 • Бакшиши (задължителен минимален бакшиш за екскурзовод и шофьор – 10 евро на човек на град);
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и при записване

Допълнителни екскурзии

 


Специални предложения
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах