Индия Раджастан Светът на Махараджите

01 Август 2023 - 20 Декември 2024
10 Дни / 8 Нощувки

Раджастан е най-голямият щат на Индия, разположен в близост до столицата Делхи и дом на някои от най-красивите и известни забележителности в страната. Тук ще откриете известния розов град Джайпур, зашеметяващата пустиня Тар, историческите дворци на махараджите и националния парк Рантамбор, извесетнен със своите тигри.

Препоръчваме ви това пътуване, независимо дали сте в Индия за пръв път или се връщате отново. Раджастан ще ви предложи незабравими, пъстри преживявания и ще разкрие пред вас истински приказен свят - Светът на Махараджите. 
Настройте сетивата си за Индия и тръгнете по пътя, който ще ви разкрие мистичната история на страната и традиционната й култура. Това пътешествие е чудесна възможност да се насладте на цяла палитра от преживявания - от разходка с рикша в Джайпур и изкачване на крепостта Форт Амбър до живописна разходка с лодка по езерото Pichola в Удайпур! Светът на Махараджите ви очаква!


Програмата е индивидуална, минимален брой участници за провеждането - 2 души. 

Посочените цени са калкулирани по най-ниските цени на самолетните билети и важат за ограничен брой места до изчерпване на количествата.

Цената не е валидна за периода на Новогодишните празници.


Цената и наличността подлежи на препотвърждение при резервиране с имена и депозит!

 

Програма

ден
1
Първи ден / събота / София – Делхи
Отпътуване от София, Терминал 2 през транзитно летище до Делхи.
ден
2
Втори ден / неделя / Делхи
Пристигане на международното летище в Делхи. Оформяне на паспортни и митнически проверки. Посрещане от представител на местния партньор на туроператора и трансфер до Вашия хотел. Свободно време за освежаване и закуска.
Започва нашето запознанство с невероятната Индия. Днес столицата на Индия се състои от две части. Старо Делхи е столицата на мюсюлманска Индия между 12-ти и 19-ти век. Тя още пази легендарните си пазари, важни паметници и укрепления, свързани с мюсюлманската история на Индия. Новата част на града или Ново Делхи е създадена от британците.
Отправяме се на обиколка на Ново Делхи. Тази част на града е отражение на британското колониално влияние. Следва посещение на грандиозното съоръжение Кутуб Минар или Кулата на победата - най-високата каменна кула в Индия, част от списъка на ЮНЕСКО. Идеята за построяването и принадлежи на първия ислямски владетел на Индия – Кутуб-уд-дин Аибаку. В отлично запазения архитектурен комплекс ви очаква невероятна атмосфера и впечатляващи архитектурни паметници. Тук върху някои от каменните сгради ще имате възможността да видите и добре съхранени изображения на сцени от изкуството на любовта - Кама Сутра.
Турът продължава с разглеждане на впечатляващия комплекс - Гробницата на император Хумаюн, разположена сред прекрасна зелена персийска градина. Мавзолеят е построен от вдовицата на Втория Моголски император Хумаюн и се счита за първообраз на великолепния Тадж Махал в Агра.
Маршрутът на обиколката ни минава и покрай внушителната триумфална арка Портата на Индия, разположена на главната улица на Ново Делхи. Тя напомня на познатия символ на Париж. По време на панорамната обиколка на града ще видим още красивата сграда на Парламента и Резиденцията на президента, индуиски храм Бирла, основния храм на сикхите Гурудвару Бангла Сахиб.
Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
ден
3
Трети ден / понеделник / Делхи – Агра
Закуска и освобождаване на хотела.
Отправяме се на изток към следващата част от нашият тур – Агра ( 205 км/ около 4 часа ).
Агра имала привилегията да бъде столица на Индия през 16-ти и 17-ти век. Днес Агра се гордее с прекрасната си крепост и най-вече с Тадж Махал – архитектурно чудо и символ на любовта, най-известната забележителност на Индия.
Днес е вашата среща с този изумителен шедьовър – Тадж Махал. Тадж Махал е всичко, което сте чували за него и още повече. В продължение на 22 години над 20 000 души и над 1000 слона се трудят усилено, за съградят най-бляскавия паметник на Моголската архитектура. Построен в средата на 17 в. от Моголския император Шах Джахан, като израз на нестихващата му съпружеска любовта към Мумтаз Махал, днес Тадж Махал е една от най-красивите сгради в света и символ на вечната любов. Ще имате достатъчно време, за да почувствате невероятния момент и да запечатате скъпите спомени.
Програмата продължава с още един чудесен паметник на моголската архитектура – Форт Агра. Крепостта е красив комплекс от дворци, павилиони, джамии и паркове и има богата история. Създадена е с усилията на три поколения Моголски императори. В продължение на почти два века тя била седалище на най-известните военни лидери и най-важните обществени фигури на Могулите. Предпочитанията на владетелите и социалния им статус са пряко отразени в лукса и красотата на пищната крепостна архитектура. Ще разгледате залата за аудиенции и кралските палати.
Настаняване в хотела в Агра, вечеря и нощувка.
Възможност за посещение на вечерно музикално шоу в Агра, пресъздаващо любовта между Шах Джахан и Мумтаз Тадж - Mohabbat The Taj – срещу доплащане: 35 евро на човек.
ден
4
Четвърти ден / вторник / Агра – Фатехпур Сикри – Джайпур
Закуска и освобождаване на хотела.
Днес ще продължим за запад към Джайпур ( 240 км/ 6 часа )
По пътя ще посетим Фатехпур Сикри – червеният пустинен град, построен от Моголският император Акбар Велики в края на 16 век и столица на моголите от 1571 до 1585 г. Императорът построил града на мечтите си в чест на сина си и с надеждата за идеалния град. Но славата на Фатехпур Сикри не е продължила дълго. Поради липсата на достатъчно вода градът постепенно започва да губи своята популярност. Когато местните кладенци пресъхнали, той бил изоставен напълно от жителите си. Преди три века Сикри бил по-голям от Лондон, изпълнен с дворци и джамии. Днес, с чудесно запазените си сгради, градът е едно изключително място, което ще ви впечатли.
Джайпур - столицата на Раджастан е известен като "Розовия град" заради цвета на фасадите в старата част на града. В миналото оттук минавал Пътят на коприната и процъфтявала търговията със всевъзможни стоки. Днес Джайпур е град с население около 7 милиона. По ожвените му базари можете да усетите автентичната Индия. Пристигане и настаняване във Вашия хотел. Свободно време, вечеря, нощувка.ден
5
Пети ден / сряда / Джайпур
След закуска се отправяме към покрайнините на Джайпур, за да посетим древната столица Амбър и да разгледате едноименната крепост - главната забележителност в района, разположена на 11 км северно от Джайпур. Тя представлява красив комплекс от дворци, зали, павилиони, градини и храмове. Изграждането на крепостта започва през 17-ти век от Махараджа Ман Сингх, най-успешният генерал на Моголския император Акбар. Тогава град Амбър бил седалище на властта. Крепостта е заобиколена от защитни съоръжения и предлага красива гледка към езерото Моат.
Ще изкачим крепостта на гърба на слон или с джип. В дворцовия комплекс ни очакват възхитителни стенописи и пищна украса от скъпоценни камъни и огледала. Може би най-впечатляваща е огледалната зала / Шиш Махал/. В нея светлината на една-единствена лампа се отразява в множество огледала и осветява магически цялото помещение.
По пътя си ще видим изключителната фасада на известния дворец Хава Махал или Двореца на ветровете - една от визитните картички на Джайпур. Зад нея знатните дами от двора набюдавали как тече животът долу на улицата. Пететажна част на харема е построена така, че съпругите на мажараджата можели да гледат целия град и да се наслаждават на невероятните гледки.
Пътешествието ни продължава с обиколка на Джайпур. Ще посетим една от най-важните забележителности на града - Дворецът на Джайпур - чудесен пример на декоративното изкуство. Тук се съхраняват ценни колекции от редки ръкописи, оръжие, костюми, килими и миниатюрни рисунки.
Следва посещение на астрономическата обсерватория Джантар Мантар – едно от чудесата на света. Тя е създадена от Махараджата на Джайпур през 1726 г. за измерване на времето и предсказване движението на планетите и звездите. Обсерваторията е едно от петте подобни астрономически чудеса, построени от Савай Джай Сингх и прави точни прогнози до днес. Слънчевият часовник на Джантар-Мантар се смята за най-големия в света. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ден
6
Шести ден / четвъртък / Джайпур - Пушкар
След закуска се отправяме към Пушкар (141 км / 4 ч.). Пушкар е един от най-старите градове в Индия. Той се намира на брега на езерото Пушкар. Датата на основаването му не е известна, но легендата свързва създаването му с Бог Брахма. В Пушкар има множество храмове. Много от тях са сравнително нови. Много от по-старите храмове са били разрушени по време на мюсюлманските завоевания в района. Впоследствие разрушените храмове бяха възстановени. Най-известен от всички е храмът на Брахма, построен през 14 век. Днес в света съществуват малко храмове, посветени на Бог Брахма и в Пушкар имате възможност да видите един от тях.
Тук се намира и езерото Пушкар. В него се къпят множество поклонници, тъй като водите му се считат за свещени.
Пристигане в Пушкар и н настаняване в вашия хотел. Следобед ще посетим храма на Брахма, ще се разходим край свещеното езеро и из колоритния местен Базар.
Вечеря. Нощувка.
ден
7
Седми ден / петък / Пушкар - Удайпур
След закуска се отправяме лъм Удайпур. Наричат града "Венеция на Изтока" и "най-романтичният град на Индия". Градът е разположен в сърцето на планината Аравали и в него се свързват три езера - езерото Фатех Сагар, езерото Пичхола и по-малкото езеро Сваруп Сагар. Затова Удайпур е известен и като Град на Езерата. Той ще ви впечатли с красивите си езерни пейзажи, но съшо и със своите крепости, дворци, храмове, градини. Тук ще чуете истории за героично минало, храброст и рицарство.
След пристигане в града се отправяме на обзорна обиколка. Ще посетим прекрацния Градския дворец. Разположен на водите на живописното езеро Пичола, дворецът е една от най-красивите подобни сгради, които могат да бъдат видяни. В Удайпур има още цяла поредица от малки и големи дворци, музеи, градини и храмове, построени от махараджите и посветени на техните любили или на различни божества.
Вечерта можете да се разходите с лодка по езерото Pichola и да посетите двореща Джаг Мандир (ако нивото на водата в езерото позволява).
Вечеря. Нощувка.

ден
8
Осми ден / събота / Удайпур - Ранакпур - Джодпур
След закуска се отправяме към Джодпур - Синия град. По пътя ще посетим уникалния храм в Ранакпур - една от най-големите и важни джайнистки религиозни сгради в Индия. Храмовете е отворен за посещения между 12 и 16 часа всеки ден. Впечатляващият мраморен храм е поддържан от над 1444 мраморни колони от светъл мрамор, украсени с изящни детайли.
Пътят ни продължава към град Джодпур. В миналото Джодпур е бил седалище на едноименно княжество и столица на царството Марвар. Градът е известен като "Град на Слънцето" заради светлото и слънчево време, което преобладава тук през цялата година. Наричат го още "Синия град" заради ярко оцветените в синьо къщи в подножието на крепостта Мехрангарх - главната забележителност на Джодпур.
Вечеря. Нощувка.
ден
9
Девети ден / неделя / Джорпур - Делхи
След закуска ще посетим крепостта Мехрангарх (цитаделата на Слънцето). Тя пази духа на Раторите - управляващият местен раджпутски клан. Ще посетим различни красиви дворци и музеи. Те все още съхраняват и представят съкровищата на кралското семейство. Друга важна забележителност тук е мрамореният мемориал на популярния владетел на тези земи Джасвант Сингх II (1878-95).
Следобеден полет за Делхи. Освежаване и почивка в хотел в района на летището.
ден
10
Десети ден / понеделник / Делхи - София
Ранен трансфер до международното летище в Делхи за обратен полет до София през транзитно летище.


Важно:         

- Минимален брой участници за осъществяването на програмата – 2 души.            

- Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите - до 12:00 ч. в деня на заминаване            

- Цените са формирани при следния валутен курс: 1 USD = 1.75 BGN. При увеличение на валутния курс на щ. долар към лева с повече от 5%, туроператорът си запазва правото да промени цената към момента на доплащане на пакета.             

- Медицинската застраховка по пакетите за организирано пътуване е на ЗАД “ Армеец”. Съгласно Общите условия по застраховката „Помощ при пътуване” при необходимост от медицинска помощ, Застрахованият лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с Асистанс компанията "КОРИС БЪЛГАРИЯ" ООД на тел. +359 2 90 30 130, е-mail: operations@coris.bg и да        предаде необходимата информация на български или английски език. В случай, че Застрахованият е приет в лечебно заведение в състояние, в което е било практически невъзможно да се свърже с Асистиращата компания, Застрахованият е длъжен да се свърже с Асистанс компанията на посочените телефони, лично или чрез трето лице, в срок до 24 часа от момента, в който състоянието му позволи, но във всички случаи  преди напускане на медицинското заведение.Когато Застрахованият е заплатил сам направените разходи, всички документи по конкретната претенция следва да се изпратят на Застрахователя в оригинал, в срок     до 5 дни след завръщането на Застрахования в Р България.Адрес за кореспонденция и предявяване на щети: ЗАД „Армеец“, България, гр. София, ул. „Жолио Кюри“ №20, тел. + 359 2 81 90 941

           

Визов режим:

Има визови изисквания за български граждани / издава се в България /.

Няма задължителни медицински и здравни изисквания. 

       

 Начин на плащане:           

Депозит в размер на 50% от пакетната цена при приемане на офертата и записване.            

Доплащане 40 дни преди датата на заминаване.

Цените се заплащат в ЛЕВА по фиксинга на БНБ.

 

Условия за анулация и неустойки:            

До 60 дни преди датата на пътуването – глоба за самолетните билети, определена от авиокомпанията.            

До 40 дни преди датата на пътуването 70 % от общата сума.           

От 39 до 15 дни преди датата на пътуването 100 % от цената на пътуването.             

 

Необходими документи:

 • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
 • За младоженци и празнуващите годишнини - сертификат за сключен брак.
 • За деца под 18 г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от не пътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път 
 • Възможни са размествания в програмата по преценка на туроператора

Park Inn by Radisson New Delhi IP Extension ****

Индия / Делхи

Park Inn by Radisson New Delhi IP Extension се намира в новата част на Делхи. Автобусната спирка Anand Vihar е на 400 м.

Вижте още


Още хотели по офертата

Clarks Shiraz Agra
Clarks Shiraz Agra****
цена от 2677 € /5236 лв./
Park Regis Jaipur
Park Regis Jaipur****
цена от 2677 € /5236 лв./
цена от 2677 € /5236 лв./
Цената включва
 • самолетен билет през транзитно летище София – Делхи – София с включени летищни такси и багаж;
 • самолетен билет Джайпур - Делхи с включени летищни такси и багаж;
 • 2 нощувки (2 закуски и 1 вечеря) в Делхи в 4*/5* хотел;
 • 1 нощувка със закуска в Агра в 4*/5* хотел;
 • 2 нощувки със закуска и вечеря в Джайпур в 4*/5* хотел;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Пушкар
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Удайпур
 • 1 нощувка със закуска и вечеря с Джодпур
 • всички трансфери, екскурзии и посещения на забележителностите по програмата с климатизиран автобус;
 • екскурзоводско обслужване на английски или руски език по време на тура;
 • входните такси на посещаваните обекти;
 • изкачване със слон на крепостта Амбър в Джайпур;
 • бутилка вода по време на екскурзиите;
 • водач от България по време на целия престой, при минимум 15 души;
 • представител на фирмата партньор в Индия;
 • медицинска застраховка със ЗАД "АРМЕЕЦ" с покритие 10 000 евро за лица до 65 г.;
Цената не включва
 • виза за Индия – 80 лева;
 • допълнителна нощувка с вечеря в Делхи ( по желание ) - 60 евро на човек;
 • посещение на музикално шоу в Агра – Mohabbat The Taj – 35 евро на човек;
 • обяд и други хранения освен описаните в програмата;
 • разходи от личен характер;
 • бакшиши - 45 щатски долара;
 • застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация.

Допълнителни екскурзии

 


Специални предложения
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах