Круизно пътуване - 7 дни Вълшебно приключение на Малдиви с тръгване от Индия

09 Ноември 2019 - 07 Март 2020
9 Дни / 7 Нощувки
Забележителен круизен маршрут на Costa Victoria за зимата на 2019-та година. Тръгването е от Мумбай, продължавате към Мангалор и Керала в Индия, за да приключите своето пътешествие с двудневен престой на Малдивите.
 

7 дни Вълшебно приключение на Малдивите с тръгване от Индия

9 Дни / 7 Нощувки

7 НОЩУВКИ НА БАЗА ПЪЛЕН ПАНСИОН

 
на борда на Costa Victoria 4*
+ възможност за почивка на Малдиви преди круиза
+ възможност за допълнителни екскурзии в Индия

 
                           Маршрут на круизния кораб: Мумбай - Мангалор - Кочин - Мале
 
Ден                                        Пристанище      Пристигане     Отплаване
1 Мумбай - на котва
2 Мумбай на котва 21:00
3 В открито море - -
4 Мангалор 08:00 18:00
5 Кочин (Керала) 08:00 18:00
6 В открито море - -
7 Мале 07:00 на котва
8 Мале на котва -
 
ПРОМО Цени на човек в двойна каюта с включени пристанищни такси, валидни за резервации до 13.06.2019 г.:
 
Дата Вътрешна Външна С балкон Апартамент
09.11.2019 € 499 € 569 € 739 € 979
23.11.2019 € 429 € 549 € 679 € 889
07.12.2019 € 499 € 619 € 799 € 1009
21.12.2019 € 649 € 769 € 909 € 1149
04.01.2020 € 449 € 569 € 699 € 949
18.01.2020 € 449 € 569 € 699 € 949
01.02.2020 € 449 € 569 € 749 € 1079
29.02.2020 € 449 € 569 € 699 € 949
 
Цените са най-ниски за посочените дати на отплаване и тип каюти, за един възрастен при настанени двама човека в каюта. 

Цените са с калкулираната отстъпка!
 
Програмата е индивидуална и не е обвързана с минимум брой участници. 
Цената не е валидна за периода на Новогодишните празници.
Посочените цени важат за ограничен брой места до изчерпване на количествата и подлежат на препотвърждение към момента на резервиране на пакета.

 
Важно:
Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването: 2 души.
- Цените са формирани при следния валутен курс: 1 USD = 1.7 BGN. При увеличение на валутния курс на щ. долар към лева с повече от 5%, Посейдон Холидейс ООД си запазва правото да промени цената към момента на доплащане на пакета. 
- Няма задължителни медицински и здравни изисквания
- Медицинската застраховка по пакетите за организирано пътуване е на ЗАД “ Армеец”. Съгласно Общите условия по застраховката „Помощ при пътуване” при необходимост от медицинска помощ, Застрахованият лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с Асистанс компанията "КОРИС БЪЛГАРИЯ" ООД на тел. +359 2 90 30 130, е-mail: [email protected] и да предаде необходимата информация на български или английски език. В случай, че Застрахованият е приет в лечебно заведение в състояние, в което е било практически невъзможно да се свърже с Асистиращата компания, Застрахованият е длъжен да се свърже с Асистанс компанията на посочените телефони, лично или чрез трето лице, в срок до 24 часа от момента, в който състоянието му позволи, но във всички случаи преди напускане на медицинското заведение.Когато Застрахованият е заплатил сам направените разходи, всички документи по конкретната претенция следва да се изпратят на Застрахователя в оригинал, в срок до 5 дни след завръщането на Застрахования в Р България.Адрес за кореспонденция и предявяване на щети: ЗАД „Армеец“, България, гр. София, ул. „Жолио Кюри“ №20, тел. + 359 2 81 90 941Начин на плащане: в брой или по банков път при предварително предоставена проформа фактура.
Депозит в размер на 30% от пакетната цена при приемане на офертата и записване + пълната стойност на самолетните билети
Доплащане 40 дни преди датата на заминаване. Цените се заплащат в ЛЕВА по фиксинга
на БНБ.
Цените са платими в лева, в брой или по банков път 
 

Допълнителни условия и информация:

 • Необходими документи за пътуване: валиден международен паспорт, изтичащ след не по-малко от 6 месеца от датата на приключване на пътуването.
 • Необходимо е издаване на предварителна виза за български граждани ако по маршрута имате посещение на някоя от следните държави: Австралия, САЩ, Индия, Канада, Китай, Мозамбик, Тайланд, Куба, Пуерто Рико, Южна Африка.
 • Може да си издаде на място виза при посещение на някоя от следните държави: Бахрейн, Виетнам, Египет, Индонезия, Йордания, Камбоджа, Мадагаскар, Папуа Нова Гвинея, Ямайка.
 • Русия - необходимо е закупуване на брегова екскурзия от круизната компания. Ако не желаете да ползвате тази услуга, трябва да си издадете виза предварително. Заплащането на визите се извършва на място при влизане в съответната страна или към круизната компания по време на Вашето плаване.

  Чуждестранни граждани, може да проверят визовите изисквания, валидни за техните държави на страниците на техните консулски отдели, външно министерство или съответните служби.


ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕ
Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане 
За деца под 18 години – нотариално заверена родителска декларация за съгласие
 
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
Условия за анулация и неустойки:
До 60 дни преди датата на пътуването – размера на внесения депозит при резервиране на пакета  
От 59 до 31 дни преди датата на пътуването 70 % от общата сума или загуба на внесения депозит (в зависимост кое е повече)
От 30 дни преди датата на пътуването 100 % от цената на пътуването. 
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни и вътрешни полети до датата на доплащане на туристическата услуга, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите;

ТАКСА ОБСЛУЖВАНЕ, СЪГЛАСНО ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ НА КРУИЗНАТА КОМПАНИЯ: 
Таксата за обслужване се използва от компанията за стимулиране на персонала, който изпълнява хотелски задължения и за непрекъснато подобряване на качеството на услугите, предлагани на борда на кораби на Costa. Таксата за обслужване е неразделна част от общата цена на круиза и поради това сумата не може да бъде променяна. ВИДОВЕ КАЮТИ:

ВЪТРЕШНИ КАЮТИ - КЛАС BASIC

Най-изгодните предложения на COSTA Cruises - ценови клас BASIC. Не може да избирате конкретна каюта на кораба, а само категорията. Каютата трябва да бъде заплатена в деня на резервиране. Ценова категория BASIC не дава право на промяна на имената в каютата.
Вътрешните каюти са разположени на по-ниските палуби на борда на кораба и разполагат с всички стандартни удобства на настаняване на гарантирано най-ниска цена за категорията каюти.
Те са обзаведени с две единични или едно двойно легло, баня с душкабина и тоалетна, огледало и бюро, телевизор, климатик, сейф, минибар, телефон и сешоар. Някои разполагат с допълнителни легла за настаняване на 3/4-ти пасажер.
Площ: от 11 кв.м.

ВЪТРЕШНИ КАЮТИ - КЛАС CLASSIC

При резервация на каюта клас Classic, в цената на круиза се включва и пакет напитки "Pranzo & Cena", който важи по време на хранене в основните ресторанти и бюфети на кораба.
Вътрешните каюти, клас Classic, са разположени на по-ниските палуби на борда на кораба и разполагат с всички стандартни удобства на настаняване на гарантирано най-ниска цена за категорията каюти.
Те са обзаведени с две единични или едно двойно легло, баня с душкабина и тоалетна, огледало и бюро, телевизор, климатик, сейф, минибар, телефон и сешоар. Някои разполагат с допълнителни легла за настаняване на 3/4-ти пасажер.
Площ: от 11 кв.м

ВЪТРЕШНИ КАЮТИ - КЛАС PREMIUM
При резервация на каюта клас Premium, в цената на круиза се включва и all-inclusive пакет напитки "Brindiamo", който включва всички безалкохолни напитки и селекция от маркови алкохолни напитки и коктейли във всички барове и ресторанти на кораба. Пакетът не важи за мини-бара в каютите. 
Вътрешните каюти от клас Premium дават на пасажерите предимства като по-добро разположение на каютата на борда на кораба, по-голяма площ и някои допълнителни привилегии като безплатна закуска в каютата, 24 часа рум сервиз без заплащане на услугата, предмиство при резервация на вечеря в ресторантите и 10% отстъпка при следващ круиз в рамките на 2 години. Те са обзаведени с две единични или едно двойно легло, баня с душкабина и тоалетна, огледало и бюро, телевизор, климатик, сейф, минибар, телефон и сешоар. Някои разполагат с допълнителни легла за настаняване на 3/4-ти пасажер
Площ: от 11 кв.м.

ВЪНШНИ КАЮТИ - КЛАС BASIC
Най-изгодните предложения на COSTA Cruises - ценови клас BASIC. Не може да избирате конкретна каюта на кораба, а само категорията. Каютата трябва да бъде заплатена в деня на резервиране. Ценова категория BASIC не дава право на промяна на имената в каютата.
Външните каюти от ценова категория Basic, са разположени на по-ниските палуби на борда на кораба. Те предлагат всички стандартни удобства на настаняване на гарантирано най-ниска цена за категорията каюти.
Обзаведени са с две единични или едно двойно легло, баня с душкабина и тоалетна, диван, който в някои каюти се разтяга, за настанявне на 3-ти пасажер, огледало и бюро, LCD телевизор, климатик, сейф, минибар, телефон и сешоар.
Площ: от 16 кв. м.

ВЪНШНИ КАЮТИ - КЛАС CLASSIC
При резервация на каюта клас Classic, в цената на круиза се включва и пакет напитки "Pranzo & Cena", който важи по време на хранене в основните ресторанти и бюфети на кораба.
Външните каюти, клас Classic, са разположени на по-ниските палуби на борда на кораба. Те предлагат всички стандартни удобства на настаняване на гарантирано най-ниска цена за категорията каюти.
Те разполагат с прозорец или илюминатор, две единични или едно двойно легло, баня с душ кабина и тоалетна, диван, който в някои каюти се разтяга, за настанявне на 3-ти пасажер, огледало и бюро, телевизор, климатик, сейф, минибар, телефон и сешоар.

ВЪНШНИ КАЮТИ - КЛАС PREMIUM
При резервация на каюта клас Premium, в цената на круиза се включва и all-inclusive пакет напитки "Brindiamo", който включва всички безалкохолни напитки и селекция от маркови алкохолни напитки и коктейли във всички барове и ресторанти на кораба. Пакетът не важи за мини-бара в каютите. 
Външните каюти от клас Premium дават на пасажерите предимства като по-добро разположение на каютата на борда на кораба, по-голяма площ и някои допълнителни привилегии като безплатна закуска в каютата, 24 часа рум сервиз без заплащане на услугата, предмиство при резервация на вечеря в ресторантите и 10% отстъпка при следващ круиз в рамките на 2 години.
Те разполагат с прозорец или илюминатор, две единични или едно двойно легло, баня с душ кабина и тоалетна, диван, който в някои каюти се разтяга, за настанявне на 3-ти пасажер, огледало и бюро, телевизор, климатик, сейф, минибар, телефон и сешоар.

КАЮТИ С БАЛКОН - КЛАС BASIC
Най-изгодните предложения на COSTA Cruises - ценови клас BASIC. Не може да избирате конкретна каюта на кораба, а само категорията. Каютата трябва да бъде заплатена в деня на резервиране. Ценова категория BASIC не дава право на промяна на имената в каютата.
Каюти с балкон то ценова категория Basic, са разположени на по-ниските палуби на борда на кораба и разполагат с всички стандартни удобства на настаняване на гарантирано най-ниска цена за категорията каюти.
Те са обзаведени с две единични или едно двойно легло, баня с душкабина и тоалетна, диван, който в някои каюти се разтяга, за настанявне на 3-ти пасажер, огледало и бюро, LCD телевизор, климатик, сейф, минибар, телефон и сешоар.
Площ: от 22 кв.м.

КАЮТИ С БАЛКОН - КЛАС CLASSIC
При резервация на каюта клас Classic, в цената на круиза се включва и пакет напитки "Pranzo & Cena", който важи по време на хранене в основните ресторанти и бюфети на кораба.
Каюти с балкон, клас Classic, са разположени на по-ниските палуби на борда на кораба и разполагат с всички стандартни удобства на настаняване на гарантирано най-ниска цена за категорията каюти.
Те са обзаведени с две единични или едно двойно легло, баня с душ кабина и тоалетна, огледало и бюро, телевизор, климатик, сейф, минибар, телефон и сешоар.
Площ: от 22 кв.м.

КАЮТИ С БАЛКОН - КЛАС PREMIUM

При резервация на каюта клас Premium, в цената на круиза се включва и all-inclusive пакет напитки "Brindiamo", който включва всички безалкохолни напитки и селекция от маркови алкохолни напитки и коктейли във всички барове и ресторанти на кораба. Пакетът не важи за мини-бара в каютите. 
Каюти с балкон от клас Premium дават на пасажерите предимства като по-добро разположение на каютата на борда на кораба, по-голяма площ и някои допълнителни привилегии като безплатна закуска в каютата, 24 часа рум сервиз без заплащане на услугата, предмиство при резервация на вечеря в ресторантите и 10% отстъпка при следващ круиз в рамките на 2 години.
Те разполагат със самостоятелен балкон, две единични или едно двойно легло, баня с душкабина и тоалетна, огледало и бюро, телевизор, климатик, сейф, минибар, телефон и сешоар.

МИНИАПАРТАМЕНТ С ПРОЗОРЕЦ - КАТЕГОРИЯ MS
Това са малки апартаменти с големи френски прозорци, почти два пъти по-просторни от каютите с балкон и с по-луксозно обзавеждане. Те също са оборудвани с две единични или едно двойно легло, баня с душ-кабина и тоалетна, кът с мека мебел, бюро, телевизор, климатик, сейф, минибар, телефон и сешоар. 
Екстри за пасажерите, настанени в миниапартаменти са: регистрация и качване на борда в първия ден на круиза; зареждане с плодове в каютата; халат и пантофи, избор на възглавница, комплект продукти за баня и ежедневна доставка в каютата на меню за обяд и вечеря в ресторантите.
Площ: от 22 кв.м.
МИНИАПАРТАМЕНТ С БАЛКОН - КАТЕГОРИЯ MV
Малки апартаменти с балкон, почти два пъти по-просторни от каютите с балкон и с по-луксозно обзавеждане. Те също са оборудвани с две единични или едно двойно легло, баня с душ-кабина и тоалетна, кът с мека мебел, бюро, телевизор, климатик, сейф, минибар, телефон и сешоар. 
Екстри за пасажерите, настанени в миниапартаменти са: регистрация и качване на борда в първия ден на круиза; зареждане с плодове в каютата; халат и пантофи, избор на възглавница, комплект продукти за баня и ежедневна доставка в каютата на меню за обяд и вечеря в ресторантите.
Площ: от 22 кв.м.

АПАРТАМЕНТ - КАТЕГОРИЯ S
Най-просторните апартаменти на борда. Разполагат с балкон, две единични или едно двойно легло, баня с душ-кабина и джакузи, малка дневна с мека мебел и масичка, гардеробно пространство, бюро и огледало, телевизор, климатик, сейф, минибар, телефон и сешоар.
Екстри за пасажерите, настанени в апартаменти са: регистрация и качване на борда в първия ден на круиза; зареждане с плодове в каютата;халат и пантофи, избор на възглавница, комплект продукти за баня и ежедневна доставка в каютата на меню за обяд и вечеря в ресторантите.ПАКЕТИ С НАПИТКИ:  


Цените на пакетите с напитки са на човек, на вечер и включват 15 % бар такса обслужване. Един и същи пакет с напитки трябва да се закупи за всички гости в каютата.
Цените могат да се променят от страна на круизната компания спрямо датата на отплаване.
PRANZO & CENA
Напитки за обяд и вечеря
 
 
 
Възрастен над 18 г. €16.49*
Дете между 4-17 г.  €7.49
 
BRINDIAMO
All-inclusive Standard 
Напитки от стандартната листа
 
Възрастен над 18 г. €24.99*
Дете между 4-17 г.  €15.99
 
PIU GUSTO
AlL-inclusive 
Напитки от стандартната листа + коктейли
 
Възрастен над 18 г. €27.99
Дете между 4-17 г.  €15.99
 
INTENDITORE
All-Inclusive Premium
Напитки от премиум листа + коктейли
 
Възрастен над 18 г. €45.99
Дете между 4-17 г.  €15.99
 
Селекция от: вина (бяло, червено и розе), безалкохолни напитки, наливна бира и минерална вода, сервирани в чаша по време на обяд и вечеря в зоната на бюфет ресторанта и в основния ресторант. Напитките се поднасят в чаша. 24 часа напитки, сервирани в зоната на бюфет ресторанта, основния и специализирани ресторанти, барове и дискотеки. Селекция от:вина, бира, безалкохолни напитки,  минерална вода, топли напитки (кафе, капучино, чай и др.), твърд алкохол (уиски, водка, ром, бренди, джин, текила, ликьори), безалкохолни коктейли. Напитките се поднасят в чаша. 
 
Не се включват алкохолни коктейли, premiumнапитки, мини-бар.
 
Пакетът не се предлага за круизи с по-малко от 7 нощувки.
24 часа напитки, сервирани в зоната на бюфет ресторанта, основния и специализирани ресторанти, барове и дискотеки. Селекция от:вина, бира, безалкохолни напитки,  минерална вода, топли напитки (кафе, капучино, чай и др.), твърд алкохол (уиски, водка, ром, бренди, джин, текила, ликьори), безалкохолни и алкохолни. коктейли. Напитките се поднасят в чаша. 
 
Не се включват premiumнапитки, мини-бар.
 
Пакетът не се предлага за круизи с по-малко от 7 нощувки.
За любителите на ликьори и шампанско, както и за тези, които се наслаждават на premium напитки. Включва всички напитки до 9 евро на чаша, включително мини-бара и напитките, доставени до Вашата каюта. 
 
Пакетът не се предлага за круизи с по-малко от 7 нощувки.
 
 
Пътуване на лица с ограничена подвижност:  Пътуването като цяло НЕ Е  подходящо за лица с ограничена подвижност.
 
ТА “ПОСЕЙДОН ХОЛИДЕЙС” ООД има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ.
 
цена от 429 € /839 лв./
Цената включва
 • Настаняване в избрания вид каюта за периода на целия круиз;
 • Пристанищни такси във всички точки от маршрута;
 • Хранене на пълен пансион на борда (закуска, обяд, вечеря*, следобедна закуска, нощен бюфет съгласно програмата на борда) – * вечерята е на две смени с фиксирани часове;
 • По време на храненията на бюфет - наливна вода и чай;
 • Ежедневно почистване на каютите;
 • Дневни и вечерни развлечения на борда на кораба (анимация и шоу програми);
 • Ползване на откритите басейни, шезлонги, хидромасажни вани на открито, плажни хавлии;
 • Ползване на фитнес центъра (има изисквания за възраст и облекло) и спортното игрище;
 • Някои групови спортни занимания (аеробика)
Цената не включва
 • Транспорт от и до началното/крайно пристанище;
 • Междинни нощувки, ако се налагат;
 • Брегови екскурзии в отделните точки от маршрута (закупуват се на борда на кораба или предварително);
 • Такса обслужване на борда, съгласно общите условия на круизната компания:
 • - за Европа и Близкия Изток - € 10 на ден за възрастни и деца навършили 14 години; за деца от 4 до 14 години € 5 на ден; деца под 4 години - без такса);
 • - за Северна, Южна Америка и Далечния Изток - $12,50 на ден за възрастни и деца навършили 14 години; за деца от 4 до 14 години $ 6 на ден; деца под 4 години - без такса);
 • - за Карибски басейн - € 10 на ден за възрастни и деца навършили 14 години; за деца от 4 до 14 години € 5 на ден; деца под 4 години - без такса);
 • - за Индийски океан - € 10 на ден за възрастни и деца навършили 14 години; за деца от 4 до 14 години € 5 на ден; деца под 4 години - без такса);
 • Напитките - безалкохолни и алкохолни, освен упоменатите по-горе;
 • Храната в специализираните ресторанти (на борда на корабите, които имат такива);
 • Всякакви услуги с индивидуален характер (СПА, пране, гладене, фризьор, козметик и др.);
 • Хазарт (бинго, казино и др.)
 • Телекомуникациите и интернет;
 • Медицинска застраховка "Помощ при пътуване в чужбина";
 • Застраховка "Отмяна на пътуването“. Застраховката се сключва в деня на подписване на договора за круизно пътуване само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно)

Допълнителни екскурзии

Малдиви

1. Тропически Рай – плаж и релакс в Paradise Island – 139 евро на човек (продължителност: 4.5 часа)
Ще имате уникалната възможност да се отпуснете в обстановка, която олицетворява самата същност на Малдивските острови – бели пясъчни плажове и кристално чисти води на лагуната. Paradise Island е чудесно място, разположено на частен остров, заобиколен от богата тропическа растителност. След пристигане в Мале следва трансфер с лодка до острова, като е възможно да видите делфини, които са често срещани. При пристигане ще се освежите с коктейл за Добре дошли (безалкохолен), след което ще се насладите на всичко, което предлага острова – плаж или да се отпуснете под сянката на дърветата. Морето около острова предлага невероятен спектакъл със зашеметяващи нюанси в синьо, които се сливат където лагуната се среща с океана, в края на кораловия риф. Не е разрешено ползването на басейна. Има възможност да се ползват шезлонги. Не забравяйте да си носите бански костюми, кърпа, слънчеви очила, слънцезащитно масло. Тази екскурзия не се препоръчва за лица, които страдат от морска болест, имат проблеми с придвижването, с кръста или бременни.

2. Океански бриз – скритият рай на Adaaran Vadoo – 119 евро на човек (продължителност: 4 часа)
Една от мисиите на хотел Adaaran Vadoo е да запази по най-добрият начин красотата на заобикалящата природна среда и по този начин да завладее гостите с уникално преживяване. Несъмнено синьото море около острова  го прави още по-красив. Ще имате уникалната възможност да се отпуснете в обстановка, която олицетворява самата същност на Малдивските острови – бели пясъчни плажове и кристално чисти води на лагуната. Adaaran Vadoo е чудесно място, разположено на частен остров, заобиколен от богата тропическа растителност. След пристигане в Мале следва трансфер с лодка до острова, като е възможно да видите делфини, които са често срещани в тази част. При пристигане ще се освежите с коктейл за Добре дошли (безалкохолен), след което ще се насладите на всичко, което предлага острова – плаж или да се отпуснете под сянката на дърветата. Не забравяйте да си носите бански костюми, кърпа, слънчеви очила, слънцезащитно масло. Шезлонги могат да се наемат според наличните такива. Тази екскурзия не се препоръчва за лица, които страдат от морска болест, имат проблеми с придвижването, с кръста или бременни.

3. Шнорхелинг – 79 евро на човек (продължителност: 3 часа)
Това приключенско турне с гмуркане ще Ви накара да се насладите на безгрижната атмосфера на Малдивите. След кратък трансфер с лодка се пристига на Hulhumale Island – най-големият проект за облагородяване на земя, който правителството някога е правил. Този изкуствен остров е изграден около голяма лагуна и успешно предлага повече плажове, зеленина и пространство, отколкото се срещат в Мале. Само на няколко крачки от оживената столица, тук е съвсем различен свят. Улиците са широки и прави, внимателно планиран дизайн, плажът на източния бряг се спуска постепенно в кристално чистата вода и не е прекъснат от морска стена. Под повърхността на водата ще откриете свят от природни чудеса – богатството на морските видове се дължи на безкраен поток от богата на хранителни вещества вода и на приливите от мусоните. След Вашето приключение с гмуркане ще имате свободно време да отидете до града, да посетите магазини или да обядвате, преди да се върнете на кораба в Мале. Желаещите за участие в тази екскурзия трябва да могат да плуват и да са в добро физическо състояние. Под дрехите трябва да имате бански костюм, трябва да сте покрити от рамената до коленете. Препоръчително е да носите със себе слънцезащитни продукти, слънчеви очила, шапка за слънце, кърпа, удобни обувки. Гостите предварително трябва да уведомят за размера на екипа за шнорхелинг.

4. Бяло злато – скритият рай на Cinnamon Island Dhonveli – 159 евро на човек (продължителност: 7 часа)
Ще имате уникалната възможност да се отпуснете в обстановка, която олицетворява самата същност на Малдивските острови – бели пясъчни плажове и кристално чисти води на лагуната. Cinnamon Island Dhonveli е чудесно място, разположено на частен остров, заобиколен от богата тропическа растителност. След пристигане в Мале следва трансфер с лодка до острова, като е възможно да видите делфини, които са често срещани в тази област. При пристигане ще се освежите с коктейл за Добре дошли (безалкохолен), след което ще се насладите на всичко, което предлага острова – плаж или да се отпуснете в сянката на дърветата. Не забравяйте да си носите бански костюми, кърпа, слънчеви очила, слънцезащитно масло. Шезлонги могат да се наемат според наличните такива. Тази екскурзия не се препоръчва за лица, които страдат от морска болест, имат проблеми с придвижването, с кръста или бременни. Екскурзията не включва услугите на водач.

5. 
Хипнотизиращо синьо – скритият рай на Bandos Island Resort - 124 евро на човек (продължителност: 4,5 часа)
Ще имате уникалната възможност да се отпуснете в обстановка, която олицетворява самата същност на Малдивските острови – бели пясъчни плажове и кристално чисти води на лагуната. Bandos Island Resort е чудесно място, разположено на частен остров, заобиколен от богата тропическа растителност. След пристигане в Мале следва трансфер с лодка до острова. Ще се насладите на всичко, което предлага острова – плаж или да се отпуснете в сянката на дърветата. Не забравяйте да си носите бански костюми, кърпа, слънчеви очила, слънцезащитно масло. Шезлонги могат да се наемат според наличните такива. Тази екскурзия не се препоръчва за лица, които страдат от морска болест, имат проблеми с придвижването, с кръста или бременни. Екскурзията не включва услугите на водач.

6. Разходка с подводница – 109 евро на човек (продължителност: 2 часа)
За-по приключенски настроените гости, които искат да опознаят красотата на Малдивите, разходката с подводница е идеалната възможност да видят отблизо флората и фауната на океанското дъно, богато на различни видове риба и костенурки. След пристигане в Мале, следва трансфер с традиционна места лодка (dhoni) до подводницата. Ще се качите на най-голямата туристическа подводница, регистрирала 3000 потапяния. Ще се насладите на чудесата на Малдивите на дълбочина 40 метра. По време на спускането ще спрем на 25 м, за да видите многоцветни корали и тропически риби. След това приключение отново ще се върнем в Мале, за да се качим на кораба. Подводното потапяне трае около 40 минути. Минималната височина на човек трябва да е 90 см, минималната възраст е 4 години. Забранено е снимането с фотоапарат със светкавица. Тази екскурзия не се препоръчва за лица, които страдат от морска болест, имат проблеми с придвижването, с кръста или бременни.
 


Мормугао/ Гоа, Индия

1. Старата част на Гоа и столицата Панжим – 55 евро на човек (продължителност: 5,5 часа)
Гоа е известна най-вече със своите зашеметяващи плажове, но от друга страна представлява и голям исторически и културен интерес. По време на тази екскурзия ще видите: хиндуистки храм Шантадурга с външния си кафяв, бял и прасковен екстериор. Ще посетим две църкви: Катедралата Се, посветена на Св. Екатерина и една от най-големите в града, и базиликата Бом Исус, построена от йезуитите през 16 век, дом на останките на Свети Франциск Ксавие. Те се съхраняват в мраморен мавзолей и се показват на обществеността на всеки десет години. Ще се насладите на приятна разходка из латинския квартал Fontainhas със своя португалски чар. Най-накрая се отправяме към столицата Панжим, където ще видите старите къщи с красиви балкони, типични за португалската Гоа. Препоръчват се удобни обувки и подходящо облекло за посещаваните места. В храмовете се събуват обувките и трябва да се носят чорапи. Не е разрешено снимането и правене на видеоклипове в храмовете.

2. Слънчева Гоа – 49 евро на човек (продължителност: 6 часа)
Синьото море и златистият пясък са основната атракция на Гоа. След кратко пътуване от пристанището, ще пристигнем до прекрасен курорт, който ще предложи комфорт по време на Вашия престой. Няколко часа ще имате възможността да се отпуснете в морето, да починете на шезлонг и да почувствате топлината на слънчевите лъчи по кожата Ви. В хотелът се предлагат шезлонги. Екскурзията включва помощта на местен, англоезичен водач. Не забравяйте да носите със себе си бански костюми, кърпа, слънчеви очила и слънцезащитен продукт.

3. Разходка из Гоа и плажна почивка – 80 евро на човек (продължителност: 7,5 часа)
След кратко пътуване от пристанището, ще пристигнем в Гоа, където ще имаме шанса да разширим познанията си за индийската философия и религия. Гоа е известна най-вече със своите зашеметяващи плажове, но от друга страна представлява голям исторически и културен интерес Ще посетим две църкви в Стария Гоа: Катедралата Се, посветена на Св. Екатерина и една от най-големите в града и базиликата Бом Исус, построена от йезуитите през 16 век, дом на останките на Свети Франциск Ксавие. Те се съхраняват в мраморен мавзолей и се показват на обществеността на всеки десет години. След посещението на църквите се отправяме към известния храм Шри Нагеши, посветен на боговете и богините на индуския пантеон. Той ясно е запазил сила на индуизма, който е бил в своя връх през 18 век. Следва време за малко релакс на плажен хотел след обиколката на  Гоа. Ще има вкусен обяд и възможност да поплувате в басейна или морето, да се попечете на плажа и да се насладите на слънцето. Препоръчват се удобни обувки и подходящо облекло за посещаваните места. В храмовете се събуват обувките и трябва да се носят чорапи. Не е разрешено снимането и правене на видеоклипове в храмовете.

Мумбай, Индия

1. Светлините на Мумбай – градът, който никога не спи – 60 евро на човек (продължителност: 5 часа)
Тази екскурзия ще Ви покаже в един различен аспект Мумбай. Град с много лица, превръщащ се вечер в развлекателен център, продължаващ търговската си дейност, в съчетание със залеза на слънцето, на фона на светлините. Вечерните часове ще имате уникално преживяване в ослепителния и жизнен Мумбай – ярки, цветни местни базари, където се продават дрехи, храна, сладкиши, колоритни търговци…След разходката ще видим типична продукция на Боливуд и ще опитаме от местната кухня. Времето на осъществяване на екскурзията е късния след обяд, затова е препоръчително да се нахраните преди да тръгнете. Екскурзията включва лека храна. След като се завърнете на кораба, ще намерите лека вечеря в каютата Ви.

2. Нощен Мумбай и традиционен танцов спектакъл – 95 евро на човек (продължителност: 4 часа)
През нощта Мумбай прилича на искрящо бижу: осветените паметници и бляскавите неонови светлини ще Ви накарат да се насладите на града, който никога не спи. Ще посетим също традиционен танцов спектакъл. Екскурзията започва с панорамна обиколка, която ни отвежда до Марина Драйв – дълга крайбрежна алея, известна още като ‘‘Колие на кралицата‘‘, защото уличните лампи приличат на перлено колие.  Ще видим домът на Азиатското общество и други исторически сгради на града, като например железопътната гара Chhatrapati Shivaji Terminus (бившата Victoria Terminus), Университета на Мумбай, сградата на Върховния съд, Портата на Индия – символ на града. Преди да се върнем на пристанището, ще отидем на ресторант, където ще има вкусен бюфет, придружен от представление с традиционни танци от различните щати на Индия.
 
3. Разглеждане на историческото и културно наследство на Мумбай – пешеходен тур – 53 евро на човек (продължителност: 5 часа)
В Мумбай всяка сграда има своя собствена история. Ще разгледаме тези сгради из тесните улички на района около т. нар. укрепен град на Мумбай. Въпреки, че днес е трудно да си представим крепост в Мумбай, британците са построили тук, чиито стени вече не съществуват, но са останали различни паметници, които свидетелстват за останки от минала епоха. Понеже района е доста голям, част от екскурзията се провежда от автобуса. Ще видим сградата на Централния пощенски офис, железопътната гара Chhatrapati Shivaji Terminus (бившата Victoria Terminus), колежа Св. Ксавие, централния офис на Западните железници. Ще влезем в катедралата Св. Тома, ще преминем пред фонтана Флора – каменен фонтан, посветен на римска богиня, Мумбайския унивеситет, сградата на Върховния съд, построена в готически стил, библиотеката Дейвид Сасуун, сградата на армията и военноморските сили, художествената галерия Джехангир, музея Принцът на Уелс, като преди да завършим обиколката ще видим Портата на Индия – символът на града. Преди да се върнем на кораба ще имаме възможност за пазаруване в района на Colaba Causeway. Ще отидем до пазара Mahatma Jyotibha Phule, познат още като пазарът на Крауфорд, където местните купуват плодове, цветя и животни, всички под един покрив, както и пазара Mangaldas, където можете да намерите най-различни продукти на много изгодни цени – от електроника до автомобили и тъкани. Маршрутът може да бъде променен. Екскурзията включва много ходене, поради което се препоръчват удобни обувки. Приемат се долари в Colaba Causeway.

4. Обзорна обиколка на Мумбай – 55 евро на човек (продължителност: 5 часа)
По време на тази екскурзия ще разгледате местата в Мумбай, които са от основно значение за града. Обиколката започва с разглеждане на забележителностите на града: библиотеката на Азиатското общество, която преди е била Кметство, крайбрежната алея Марина Драйв, известна още като ‘‘Колие на кралицата‘‘, защото уличните лампи приличат на перлено колие, висящите градини, парка Камла Нехру, откъдето се открива великолепна панорамна гледка към града. Ще минем покрай кулите на мълчанието Парси – свещено място за общността Парси и недостъпно за други хора, Dhobi Gat – открита пералня, която все още се използва от местните въпреки наличието на перални машини. Ще посетим музея Мани Бхаван, който е бил резиденцията на Махатма Ганди – бащата на нацията, когато е живял в Мумбай между 1917 и 1934 г. Турът продължава към афганистанската църква, забележителностите на бизнес кварталите в южната част на града - няколко паметници датиращи от британската колониална епоха като железопътната гара Chhatrapati Shivaji Terminus (бившата Victoria Terminus), Мумбайския университет, сградата на Върховния съд, музея Принцът на Уелс – една внушителна и необичайна сграда, покрита с великолепен бял купол, катедралата Св. Тома. Преди да се върнем на кораба, ще спрем за да направим снимки на символа на града: Портата на Индия. Маршрутът може да бъде променен. Препоръчват се удобни обувки и подходящо облекло за посещаваните места. В храмовете се събуват обувките и трябва да се носят чорапи. Не е разрешено снимането и правене на видеоклипове в храмовете. За да можете да снимате или да правите видеоклипове в музея Принца на Уелс е необходимо закупуването на допълнителни билети.

5. Пещерните храмове на остров Elephanta – 65 евро на човек (продължителност: 5 часа)
Това е перфектната екскурзия за тези, които искат да научат повече за индуиската религия – едно приключенско пътешествие до пещерите на остров Елефанта, където ще видите барелефни статуи изваяни от камък, които разказват за индийските митове и легенди. От пристанището тръгваме с автобус към Портата на Индия, откъдето с ферибот продължаваме към пещерните храмове на остров Елефанта. След като стигнем на острова, има около 20 минути пеша ходене или 5 мин с влак до мястото, където се намират пещерите, след което ще се изкачим 120 стъпала до входа на пещерите. В пещерите можете да се полюбувате на издълбаните храмове, датиращи от 8 век. Пещерните гравюри са съсредоточени около живота на Шива – Разрушителя. Най-впечатляващите са посветени на Тримути от Брахма – Създателят, Вишну – Закрилника и Шива – Разрушителя. Маршрутът може да бъде променен. До островът се стига с ферибот за около час. До пещерите има само един влак, с който можете да стигнете. Ако нямате късмета да го хванете, има 20-25 мин. пеша преди да изкачите 120 стъпала до пещерите. Същото важи и за връщане, затова е необходимо да имате удобни обувки.

6. Посещение на Тадж Махал – 800 евро на човек / два дни/
Цената включва двупосочен самолетен билет Мумбай – Делхи – Мумбай, трансфери Делхи – Агра – Делхи, посещение на Тадж Махал и Агра Форт в Агра, 1 нощувка в Делхи, 1 нощувка в Агра, 1 вечеря Moghlai в Агра.

7. 
Обиколен тур на Мумбай и посещение на Боливуд студио – 539 евро на човек / два дни/
Този тур е свързан с посещение на основните забележителности на Мумбай – ще разгледате Портата на Индия, Върховния съд в Мумбай построен в готически стил, Стария секретариат, университетската сграда с нейната часовникова кула висока 280 фута, железопътната гара Victoria Terminus, цветния пазар Crawford, фонтана Flora, който се намира в сърцето на града, изобразяващ римската богиня Flora. Ще продължите към музея на принца на Уелс (затворен в понеделник), в който се помещава разнообразна колекция от китайски изделия, миниатюрни картини и скулптура. Ще преминете по крайбрежната алея Марина Драйв, известна още като ‘‘Колие на кралицата‘‘, защото уличните лампи приличат на перлено колие, висящите градини, които предлагат прекрасна гледка към града, също така и покрай храма Mahalaxmi, храма Jain, Mani Bhavan – където Махатма Ганди е отсядал по време на посещенията си в Мумбай. Ще станете свидетели на ранната сутрешна дейност в Dhobi Ghat – открита обществена пералня, където се перат и сушат дрехи. Нощувка.
Следващият ден е свързан с посещение и разглеждане на студио Боливуд. Продължителността на тура е 5 – 6 часа с включен обяд. Ще разгледате галерия с костюми, залата на славата, ще присъствате на живо шоу на Боливуд, на специални аудио/визуални ефекти, на заснемания на филми/ телевизионни продукции на живо и много други. Завръщане в хотела, нощувка. В цената са включени 2 нощувки със закуски, всички трансфери и входни такси, англо говорящ гид, обяд в Боливуд.

 

Специални предложения
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах