Виетнам и Камбоджа - Природа и култура на Индокитай

20 Януари 2021 - 20 Декември 2021
13 Дни / 10 Нощувки

Всяка година Виетнам става все по-популярна туристическа дестинация. Все повече хората откриват и остават очаровани от всичко, което тази красива и завладяваща страна може да предложи. Да бъдете привлечени от почивка във Виетнам е много вероятно, ако търсите уникално културно-историческо наследство и разнообразен, интригуващ пейзаж. Виетнам е изключителна ваканционна дестинация с над 3000 км от бреговата линия, зашеметяващи бели пясъчни плажове и множество луксозни 5-звездни курорти.

Камбоджа остава скрита от външния свят в продължение на много години, но сега излиза от изолацията си и става все по-популярна за пътешествениците. Завладяващата страната ще ве разкрие истинската Югоизточна Азия преди бума на туризма и модернизацията. Страната разполага с разнообразен пейзаж - от прашните горещи градове и планинските джунгли до красиви спокойни заливи и девствени плажове.

В началото на новото хилядолетие Сием Рийп е камбоджански провинциален град с бедна инфраструктура, лоши пътища и липса на нощен живот. Сега градът е основен туристически център, поради близостта си до световно известните храмове на Ангкор (ЮНЕСКО).

 

ЕКСКУРЗИЯ ДО ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА – ПРИРОДАTA И КУЛТУРАTA НА ИНДОКИТАЙ

ГАРАНТИРАНО ЗАМИНАВАНЕ
13 дни/ 10 нощувки
 
София – Доха - Ханой – Ха Лонг – Хуе – Да Нанг – Хой Ан - Сием Рийп – Сайгон – Доха - София
 

Цени супериор пакет в смесени хотели 3* / 4* хотели:
 

Дата на пътуване: На човек в двойна стая Трети възрастен На човек в единична стая
      Стандартни цени 2746 евро 2746 евро 3146 евро
 


  Програмата е индивидуална, не е свързана с минимален брой туристи за осъществяването й.

 Цената не е валидна за периода на Новогодишните празници.

Посочените цени са калкулирани по най-ниските цени на самолетните билети и важат за ограничен брой места до изчерпване на количествата.

Цената и наличността подлежи на препотвърждение при резервиране с имена и депозит!

Програма

ден
1
Ден 1: София – Доха
Отпътуване от летище София в 13:00 ч. с полет на Qatar Airways през Доха до Ханой.
ден
2
Ден 2: Пристигане в Ханой обяд
Пристигане в Ханой в 07:25 ч. Посрещане на летището от представител на местния туроператор.
Следва посещение на мавзолея на комплекса Хо Ши Мин - човекът, който е водел кампанията на Виетнам за независимост от френското колониално управление. Обяд в местен ресторант.
Трансфер до хотела. Настаняване (след 14:00 ч.), свободно време. Нощувка в Ханой.
ден
3
Ден 3: Ханой – Ха Лонг, нощувка на кораб закуска, обяд, вечеря
Закуска. Отпътуване за залива Ха Лонг (около 4 часа). Качване на борда на традиционно круизно корабче, с което ще пътуваме през следващото денонощие на круиз из залива Ха Лонг. Настаняване в каютите, обяд.
Корабът минава и акостира сред интересни варовикови пещери и скални образувания. По време на пътуването в залива ще можете да се отпуснете на слънце върху шезлонг на горната палуба и да се любувате на приказния пейзаж. Вечеря. Свободно време за вечерни забавления на борда. Нощувка на кораба.
ден
4
Ден 4: Ха Лонг – Ханой закуска, вечеря
Закуска. Круизът продължава и има няколко спирки за разглеждане на някои от островите и други красиви места в залива. Около обяд корабът се завръща на главното пристанище. Отпътуване за Ханой. Късният следобед е посещението на спектакъл на марионетки върху вода. Вечеря в местен ресторант. Нощувка в Ханой.
ден
5
Ден 5: Туристическа обиколка на Ханой – полет до Хуе закуска, вечеря
Закуска. Туристическа обиколка на Ханой: разглеждане Храма на литературата, построен от император Лай Танг Тонг в 1070 г. като храм, посветен на Конфуций. През 1076 г. кралската академия започва да обучава децата на благородниците. По този начин той се превръща в първия университет на страната. На територията му има 5 вътрешни двора, олицетворяващи 5-те елемента: вода, огън, дърво, земя и метал, а най-интересни са костенурките с полегнали на гърбовете им каменни стели с имената на някогашните възпитаници. Посещение на Етнографския музей, разкриващ културното богатство на Виетнам с уникална градина, в която може да се видят копия на къщи и погребални комплекси от различни провинции на страната.
Трансфер до летището за полет (1 ч. и 15 мин.) до Хуе. Настаняване, вечеря и нощувка в Хуе.
ден
6
Ден 6: Хуе – туристическа обиколка на Хуе закуска, вечеря
Закуска. Кратко пътуване с корабче по Ароматната река до пагодата Тиен Му. Туристическа обиколка на древната императорска столица Хуе, преди векове седалище на династията Нгуен: Цитаделата (Императорският град под егидата на ЮНЕСКО), Забраненият пурпурен град и древните гробници Мин Манг и Ту Дук. Вечеря и нощувка в Хуе.
ден
7
Ден 7: Хуе – Да Нанг закуска, вечеря
Закуска. Отпътуване (около 2 часа) за крайбрежният град Да Нанг. Пристигане в Да Нанг, настаняване в хотела. Свободно време за плаж и почивка. Вечеря и нощувка в Да Нанг.

ден
8
Ден 8: Да Нанг - Хой Ан - Да Нанг закуска, вечеря
Закуска. Отпътуване до Хай Ан. Следва пешеходна разходка в спокойния и очарователен град Хой Ан. Обиколката започва с посещение на Музея на фолклорната култура, където ще се запознаете с историята на Хой Ан. Ще се разходите из малкия пазар, където стари къщи са превърнати в красиво декорирани магазини с цветни фенери в различни форми. Ниските керемидени къщи с китайски външен вид, японският покрит мост, пъстрите храмове и пагоди го правят едно от най-красивите места за посещение във Виетнам. Турът ще завърши с посещение на историческа стара къща в този признат от ЮНЕСКО град.
Вечеря в местен ресторант в Хой Ан.
Завръщане в Да Нанг, нощувка.

ден
9
Ден 9: Екскурзия до хълмовете Ба На и посещение на Златния мост – полет до Сием Рийп закуска, вечеря
Закуска. Отпътуване от хотела около 07:30 ч. до хълмовете Ба На, намиращи се на 30 км от Да Нанг. След около 30-40 минутно пътуване, ще имате възможността да видите прекрасните гледки към околността, изящната архитектура на пагодата Лин Унг, да усетите освежаващото прохладно време, ще посетите увеселителния парк Фантазия на върха на хълмовете (най-големия тематичен парк във Виетнам). По време на тази екскурзия ще посетите най-новият обект, открит през юни 2018 г. – Златния мост с дължина 150 м.
Районът е основна туристическа атракция, разполагаща с кабинков лифт, реплика на френско средновековно селище, включително изкуствени замъци, катедрала и озеленени градини.
Ще посетите също площад Du Domе и ще се разходите в цветнатa градина Le Jardin D’Amour.
Следобед - трансфер до летището в Да Нанг. Полет до Сием Рийп, Камбоджа (1 ч. и 30 мин.). Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка в Сием Рийп.
ден
10
Ден 10: Ангкор Том - храма Байон закуска, вечеря
Закуска. Разглеждане на храмовете в Ангкор Том с основен акцент – Байон (планински храм адаптиран към будизма, датиращ от края на 12 и началото на 13 век), показващ изображения на стотици усмихнати лица и историите на империята на кхмерите, издълбани по стените му. Храмът е видим отдалеч със своите 54 кули, символизиращи 54-те провинции на кхмерската империя. Всяка от кулите е украсена с 4 лица на Авалокитшвара - Богът на Добротата и Милосърдието. Огромните 216 каменни лица са ориентирани към 4-те посоки на света. Терасата на слоновете - мястото, откъдето кралят и неговият двор са наблюдавали победоносните шествия на армията. Терасата на прокажения крал - наречена така заради скулптура от XV век на хиндуисткия бог на смъртта Яма, покрита с мъх, напомняща на болен човек и съответстваща на легендата за прокажения крал на Ангкор. Изкачване до върха на Пхимеанакас, оформен като пирамида с чудесен панорамен изглед към храмовете. Вечеря и танцов спектакъл Апсара. Нощувка в Сием Рийп.

ден
11
Ден 11: Та Пром - Ангкор Ват – полет до Сайгон (Хо Ши Мин) закуска, вечеря
Закуска. Следва посещение на великолепния Ангкор Ват. Обиколка с екскурзовод в огромната структура, разглеждайки и слушайки за славата на Кралство Ангкор.
Ако времето позволява – ще разгледаме обгърнатия от джунглата храм Ta Пром, построен в края на 12 век .
Следобед – трансфер до летището за полет до Сайгон (1 ч. 15 мин.). Настаняване, вечеря и нощувка в Сайгон.
ден
12
Ден 12: Сайгон (Хо Ши Мин) – Отпътуване за България закуска
Закуска. Следва туристическа обиколка на Сайгон: ще посетите площада на колониалната френска част с извисяващата се катедрала „Нотр Дам“ /разглеждане отвън/, Операта - построена по подобие на „Пети Пале“ в Париж, Централната поща - проектирана от Густав Айфел, Историческия музей, централния пазар „Бен Тан“, Hotel de Ville. Денят ще завърши с посещение на работилница за лакиране, където ще видите изкуството, предавано от поколения.
Трансфер до летището на Сайгон. Отпътуване за България в 19:15 ч.
ден
13
Ден 13: Доха – София
Пристигане на летище София в 11:25 ч.

Хотели в супериор пакет 3* / 4* хотели:

 •     2 нощувки в Chalcedony Hotel 4* или подобен в Ханой
 •     1 нощувка на корабче Maya Sapphire 4* в залива Ха Лонг
 •     2 нощувки в Moonlight Hotel Hue 4* или подобен в Хуе
 •     2 нощувки в Centara Sandy Beach Resort Danang 4* или подобен в Да Нанг
 •     2 нощувки в Khemara Angkor Hotel 4* или подобен в Сием Реап
 •     1 нощувка в Elios Hotel 3* или подобен в Сайгон /Хо Ши Мин/

Условия за записване:
 •     50 % депозит от пакетната цена при записване и сключване на договор за туристическо пътуване
 •     ксерокопие от международен паспорт
 •     доплащане до 40 дни преди датата на отпътуване
Начин на плащане: Цените са палтими в лева, в брой или по банков път след предоставена проформа.
 • Депозит в размер на 50% от пакетната цена при приемане на офертата и записване
 • Доплащане 40 дни преди датата на заминаване. Цените се заплащат в ЛЕВА по фиксинга на БНБ.
 
Необходими документи за визи:

За Виетнам:
 • паспорт
 • формуляр – молба за издаване на входно-изходна виза за Виетнам
 • 2 снимки паспортен формат с размер 4 х 6 см
 • такса
За Камбоджа:
 • паспорт
 • попълнен визов формуляр за туристическа виза за Камбоджа
 • 1 снимка паспортен формат с размер 4 х 6 см
 • такса
Забележка:
Международният паспорт трябва задължително да е валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане. В паспорта трябва да има поне две цели свободни страници, за да може върху тях  да бъдат положени входните визи за страните, като на гърба на тези страници не следва да има други положени по-рано визи, освен печати от граничен контрол.

Важно:
- Програмата е индивидуална и не е свързана с минимум брой участници.
- Не е предвиден водач от "Посейдон Холидейс"
- Цената е формирана по най-ниските тарифи на полетите и подлежи на препотвърждение за желаните от вас дати на пътуване и към момента на резервиране.
- Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите - до 12:00 ч. в деня на заминаване
- Цените са формирани при следния валутен курс: 1 USD = 1.75 BGN. При увеличение на валутния курс на щ. долар към лева с повече от 5%, туроператорът си запазва правото да промени цената към момента на доплащане на пакета. 
- Медицинската застраховка по пакетите за организирано пътуване е на ЗАД “ Армеец”. Съгласно Общите условия по застраховката „Помощ при пътуване” при необходимост от медицинска помощ, Застрахованият лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с Асистанс компанията "КОРИС БЪЛГАРИЯ" ООД на тел. +359 2 90 30 130, е-mail: operations@coris.bg и да предаде необходимата информация на български или английски език. В случай, че Застрахованият е приет в лечебно заведение в състояние, в което е било практически невъзможно да се свърже с Асистиращата компания, Застрахованият е длъжен да се свърже с Асистанс компанията на посочените телефони, лично или чрез трето лице, в срок до 24 часа от момента, в който състоянието му позволи, но във всички случаи преди напускане на медицинското заведение.Когато Застрахованият е заплатил сам направените разходи, всички документи по конкретната претенция следва да се изпратят на Застрахователя в оригинал, в срок до 5 дни след завръщането на Застрахования в Р България.Адрес за кореспонденция и предявяване на щети: ЗАД „Армеец“, България, гр. София, ул. „Жолио Кюри“ №20, тел. + 359 2 81 90 941

Забележки:
Пакетната цена може да се преизчисли за различен брой нощувки.
Пакетната цена може да се преизчисли за настаняване в единична стая.
Пакетната цена може да се преизчисли за пътуване в Business класа.
 
Начин на плащане: в брой или по банков път при предварително предоставена проформа фактура.
Депозит в размер на 50% от пакетната цена при приемане на офертата и записване.
Доплащане 40 дни преди датата на заминаване. Цените се заплащат в ЛЕВА по фиксинга на БНБ. Цените са платими в лева, в брой или по банков път 
 

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
Условия за анулация и неустойки:
До 60 дни преди датата на пътуването – размера на внесения депозит при резервиране на пакета 
От 59 до 41 дни преди датата на пътуването 70 % от общата сума или загуба на внесения депозит (в зависимост кое е повече)
От 40 дни преди датата на пътуването 100 % от цената на пътуването.
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни и вътрешни полети до датата на доплащане на туристическата услуга, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите;
Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Виетнам и Камбоджа.
Информация относно визови изисквания: има изисквания за виза при пътуване до Виетнам и Камбоджа.
Пътуване на лица с ограничена подвижност:  Пътуването като цяло НЕ Е  подходящо за лица с ограничена подвижност.
Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването: няма. 
 
Последователността на посещение на включените в програмата обекти може да бъде променена по преценка на местния туроператор!

ТА “ПОСЕЙДОН ХОЛИДЕЙС” ООД има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ.

цена от 2746 € /5371 лв./
Цената включва
 • самолетен билет София - Доха – Ханой с вкл. летищни такси и багаж
 • самолетен билет Сайгон - Доха – София с вкл. летищни такси и багаж
 • самолетен билет Ханой – Хуе с вкл. летищни такси и багаж
 • самолетен билет Да Нанг - Сием Рийп с вкл. летищни такси и багаж
 • самолетен билет Сием Рийп – Сайгон с вкл. летищни такси и багаж
 • всички трансфери и екскурзии, описани в програмата
 • екскурзия до хълмовете Ба На и посещение на Златния мост
 • 10 нощувки за пакет в смесени хотели 3* / 4*
 • 10 закуски, 9 вечери и 2 обеда
 • екскурзоводско обслужване на английски език от местни екскурзоводи с опит
 • входни такси за всички посещавани обекти
 • мед. застраховка с покритие 10 000 евро на човек
Цената не включва
 • лични разходи
 • бакшиши (60 долара на човек)
 • туристическа виза за Виетнам – 50 долара (снимка паспортен формат, полага се на място) - заплаща се задължително на място;
 • туристическа виза за Камбоджа – 30 долара (снимка паспортен формат, полага се на място) - заплаща се задължително на място;
 • напитки и други хранения, не упоменати в програмата
 • други услуги, които не са упоменати по-горе.
Специални предложения
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах