Сафари в Серенгети Танзания

16 Януари 2021 - 20 Декември 2021
7 Дни / 5 Нощувки
На суахили думата сафари означава само „пътуване”, но за пътешествениците, тя означава много повече. Само при споменаването на думата „сафари” пред очите ни изникват безкрайни златисти савани, ръмжащи лъвове и страховито препускащи стада от гну, а в съзнанието ни изплуват картини от такива вълнуващи места като Серенгети и Нгоронгоро. 

Паркът Тарангире е идеалният начален пункт за Вашето приключение, където можете да видите най-големия брой диви животни след Серенгети. Ще посетите и езерото Маняра с уникалните розови фламингота, които са в постоянно движение, мигрирайки на ята от хиляди екземпляра всяка година.

И разбира се най-вълнуващата част от пътуването - Серенгети. 
Паркът е по-голям, отколкото можете да си представите. Разделен е на четири основни зони за наблюдение на дивата природа. Днес Серенгети привлича сафари ентусиасти по целия свят, които се идват тук, за да видят и снимат дивите животни. Природния феномен "Великата миграция" представлява над един милион  екземпляри от различни видове, които правят ежегодното си пътуване след дъждовете от Маасай Мара до Серенгети. За информация къде и кога се движат стадата, можете да се обърнете към нашите експерти. И все пак това невероятно място предлага много повече от Голямата миграция. Богатата дива осигурява целогодишна възможност за наблюдение и слеване на животните и Big 5 Сафари. Лъвове, бизони, слонове, жирафи, антилопи, хиени - това само някои от видовете, които ще срещнете по време на своето сафари приключение в Танзания. 

 

Програмата е индивидуална и не е свързана с минимум брой участници. 
Цената не е валидна за периода на Новогодишните празници.
Посочените цени са калкулирани по най-ниските цени на самолетните билети и важат за ограничен брой места до изчерпване на количествата.


Цената и наличността подлежи на препотвърждение при резервиране с имена и депозит!


 

 

 

Програма

ден
1
Ден 1 София – Килиманджаро (през транзитно летище) - Аруша

Полети от София или Варна до Килиманджаро през транзитно летище. Посрещане от представител на местните партньори на Посейдон Холидейс в Танзания. Трансфер до Аруша и настаняване в Arusha Planet Lodge. Нощувка.
ден
2
Ден 2 / Аруша - езерото Маняра

Закуска в хотела. Днес започва вашето сафари. Отпътувате през Аруша към Националния парк Езерото Маняра. Пътувате през красивите поля и хълмове на район Масаи. По пътя ще срещнете местни масаи и техните стада с домашни животни. Точно преди входа на парка е разположено малкото, но оживено масайско селище Мто уа Мбу, известно със своята колоритна атмосфера. В него живеят представителни на около 120 масайски племена. След пристигането в парка започва вашето първо сафари, което минава през гори, зелени поля и по брега на самото езеро. Езерото е рай за любителите на птиците. Ще видите и много други животни слонове, хипопотами, различни видове антилопи и ако имате достатъчно късмет - известните за този район лъвове, които се катерят по дърветата. Вечерта се отправяте за настаняване в Kudu Lodge. Вечеря, нощувка.
ден
3
Ден 3 / езерото Маняра - Сернгети

Ранно събуждане. Връщате се отново към езерото Маняра за сутрешно сафари преди закуска. След няколко часа в търсене и преследване на диви животни сте в отново в лоджа за вкусна закуска преди да се отправите към Серенгети. Отново на път. Изкачвате се към известната Рифтова долина, където при добро време ви очакват прекрасни гледки към езерото Маняра и можете да направите чудесни снимки.
Оттук пътят ви продължава през земеделски райони и селището Карату, което бележи началото на защитената зона Нгорнгоро и е отправна точка за Националния парк Серенгети. Ако времето е ясно, можете да спрете на панорамна пауза за първи впечатляващи гледки към кратера Нгоронгоро. Преди да влезете в Серенгети ще спрете за посещение на археологическия обект Oldubai Gorge, известен с останки от древни хуманоиди.
Още с влизането в парка започва вашето първо Серенгети-сафари по пътя към вашия камп. Настаняване в Serengeti Heritage Camp. Вечеря. Нощувка.
ден
4
Ден 4 / цял ден сафари в Серенгети
След вкусна ранна закуска в вашия камп започва вашето целодневно сафари в Серенгети. Паркът покрива огромна територия от 14 763 квадратни километра с разнообразен релеф. Ще прекарате деня в преследване и наблюдение на диви животни - лъвове, леопарди, хиени, хипопотами, антилопи, зебри и много други. Ще срещнете огромно разнообразие от птици. Необятната площ на парка, богатият животински свят и удивително променящият се пейзаж ще направят този ден незабравим. Завръщане в вашия лагер. Вечеря и нощувка.
ден
5
Ден 5 / Серенгети - кратера Нгоронгоро

След закуска се отправяте на поредното сафари по пътя за кратера Нгоронгоро. Самият кратер е широк около 20 километра и с приблизителна дълбочина около 600 метра. Ако имате късмет и сте тук в ясен ден, от дъното на кратера можете да видите целия път около стените на кратера.
Вашето сафари днес минава през самия кратер, през поета и гори и достига до езерото Макат. Кратерът Нгорнгоро е известенс това, че тук имате възможността да срещнете целта на всяко сафари - Голямата петорка: африкански бивол, черен носорог, слон, лъв и леопард. Тук ще срещнете още много животни - зебри, хипопотами, хиени и др. Вечеря и нощувка в Kudu Lodge.
ден
6
Ден 6 / Тарангире - Килиманджаро

След закуска се отправяте към Националния парк Тарангире за вашето последно сафари . Паркът е известен с големия брой слонове, които го обитават. Ще срещнете и други животни - зебри, жирафи, маймуни и др. Сафарито продължава до времето на трансфера ви за летище. Полети от Килиманджаро към София през транзитно летище. Пристигане в София на следващия ден.
Важно:
- Програмата е индивидуална и не е свързана с минимум брой участници.
- Не е предвиден водач от "Посейдон Холидейс"
- Цената е формирана по най-ниските тарифи на полетите и подлежи на препотвърждение за желаните от вас дати на пътуване и към момента на резервиране.
- Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите - до 12:00 ч. в деня на заминаване
- Цените са формирани при следния валутен курс: 1 USD = 1.75 BGN. При увеличение на валутния курс на щ. долар към лева с повече от 5%, туроператорът си запазва правото да промени цената към момента на доплащане на пакета. 
- Медицинската застраховка по пакетите за организирано пътуване е на ЗАД “ Армеец”. Съгласно Общите условия по застраховката „Помощ при пътуване” при необходимост от медицинска помощ, Застрахованият лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с Асистанс компанията "КОРИС БЪЛГАРИЯ" ООД на тел. +359 2 90 30 130, е-mail: operations@coris.bg и да предаде необходимата информация на български или английски език. В случай, че Застрахованият е приет в лечебно заведение в състояние, в което е било практически невъзможно да се свърже с Асистиращата компания, Застрахованият е длъжен да се свърже с Асистанс компанията на посочените телефони, лично или чрез трето лице, в срок до 24 часа от момента, в който състоянието му позволи, но във всички случаи преди напускане на медицинското заведение.Когато Застрахованият е заплатил сам направените разходи, всички документи по конкретната претенция следва да се изпратят на Застрахователя в оригинал, в срок до 5 дни след завръщането на Застрахования в Р България.Адрес за кореспонденция и предявяване на щети: ЗАД „Армеец“, България, гр. София, ул. „Жолио Кюри“ №20, тел. + 359 2 81 90 941

Забележки:
Пакетната цена може да се преизчисли за различен брой нощувки.
Пакетната цена може да се преизчисли за настаняване в единична стая.
Пакетната цена може да се преизчисли за пътуване в Business класа.
 
Начин на плащане: в брой или по банков път при предварително предоставена проформа фактура.
Депозит в размер на 50% от пакетната цена при приемане на офертата и записване.
Доплащане 40 дни преди датата на заминаване. Цените се заплащат в ЛЕВА по фиксинга на БНБ. Цените са платими в лева, в брой или по банков път 
 
Информация относно здравните изисквания: има задължителни медицински и санитарни изисквания при пътуване до Танзания.

Информация относно визови изисквания: има изисквания за виза при пътуване до Танзания.

Необходими документи:
Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
За младоженци и празнуващите годишнини - сертификат за сключен брак.
За деца под 18 г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
 
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

Условия за анулация и неустойки:

До 60 дни преди датата на пътуването –  размера на внесения депозит при резервиране на пакета  
От 59 до 41 дни преди датата на пътуването 70 % от общата сума или загуба на внесения депозит (в зависимост кое е повече)
От 40 дни преди датата на пътуването 100 % от цената на пътуването. 
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни и вътрешни полети до датата на доплащане на туристическата услуга, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите;

Пътуване на лица с ограничена подвижност:  Пътуването като цяло НЕ Е  подходящо за лица с ограничена подвижност.

ТА “ПОСЕЙДОН ХОЛИДЕЙС” ООД има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ.
цена от 2400 € /4694 лв./
Цената включва
 • Самолетни билети София – транзитно летище – Килиманджаро - транзитно летище - София с включени летищни такси
 • 1 нощувка в Аруша на база закуска
 • 2 нощувки в сафари лодж (Kudu Lodge) на база закуска, обяд, вечеря
 • 2 нощувки в сафари камп (Serengeti Heritage Tented Camp) на база закуска, обяд, вечеря
 • 5 закуски, 5 обяда и 4 вечери по програма;
 • Всички трансфери и сафарита по програма;
 • Входни такси за резерватите;
 • Транзитни такси;
 • Опитен местен водач-шофьор с английски език по време на сафаритата;
 • Минерална вода по време на сафаритата - 1 литър на ден;
 • Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" на ЗАД "Армеец" за лица до 70год. за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове;
Цената не включва
 • Такса за танзанийска виза – около 50 долара - заплаща се на летище при влизане в страната;
 • По желание доплащане за по-висока категория настаняване (около 500 евро)
 • По желание доплащане за удължение Плажна почивка на о-в Занзибар
 • Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по независещи от клиента причини – по желание и към момента на подписване на договора;
 • ЗАБЕЛЕЖКА: Задължителна ваксина за Жълта треска
Специални предложения
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах