Дайвинг в Шри Ланка

01 Февруари 2021 - 20 Декември 2021
8 Дни / 6 Нощувки

image
Дестинация Шри Ланка и нашите партнори ни в дестинацията, които приемат и обслужват нашите клиенти са сертифицирани със знака Safe & Secure от Световния Съвет по туризъм и туристическия борд на страната и изпълняват всички установени процедури и стандарти за да бъдат вашето пътуване и почивка сигурни, безопасни и комфортни. 


Шри Ланка е всичко, което тропическия рай предлага - километри златни пясъчни плажове, красиви палми и топлите води на Индийския океан.

Освен красива природа и уникални забележителности, островът предлага прекрасни възможности за гмуркане на отлични цени. Тук ви очакват нови подводни атракции, богата фауна, гмуркане съобразено с международните стандарти и опитни инструктори. Средната температура на водата е около 30 градуса на всички дълбочини.

Базите, които ви предлагаме са разположени на югозападното и източното крайбрежие, с лесен достъп до най-добрите места за гмуркане около острова. Гмуркането е с гарантирано качествен асисънс на опитни инструктори (PADI / CMAS) и се осъществява по международни Scuba Diving стандарти. 

Сезонът за гмуркане в района на Пасикуда (Източни крайбрежие) продължава от май до октомври. Сезонът за гмуркане в района на Бентота (Югозападно крайбрежие) продължава от ноември до април.

ПОДВОДНИ АТРАКЦИИ

Обектите за гмуркане са внимателно подбрани. Намират се в различни локации, на не повече от 20 мин пътуване с моторна подка от мястото на вашето настаняване, на дълбочина между 4 и 35 метра. Това са основно скални формации с цветни корали. Тук ви очакват красиви подводни форми с разнообразен релеф - пещери, каньони, стени и останки от потънали кораби.  

В района на Пасикуда (сезон за гмуркане Май до Октомври) можете да видите:

Потънали кораби 
Основна забележителност са останките Манкани. Наименованието им идва от близкото селище. Този военен кораб е потопен от японците през 1945 г. Останките му днес се намират на дълбочина от 9 до 23 метра. Време за пътуване до обекта - 25 мин с моторна лодка. 
На 10 мин. разстояние могат да бъдат намерени останките на още 3 кораба, разположени на дъбочина 12 м.

В района на Бентота (сезон за гмуркане от Ноември до Април)

Мада / Mada: Скална формация на дълбочина от 4 до 20 метра, перфектна както за начинаещи, така и за напреднали гмуркачи. Основни атракции са големите рибни пасажи и интересният макро живот.

Сири / Siri: Впечатляваща подводна скална формация, включваща стени и тунели, през които можете да се гмуркате заедно с рибите. Разположена е на дълбочина между 12 и 24 метра.

Shark Point: Две скали и коралова формация на дълбочина между 17 и 32 метра, известни с висока концентрация на големи риби.

По-долу можете да видите дълбочината на всички обекти: 


Atara Caves 13 - 24 M, Canyon 12 - 24 M, Clown's Rock 17 - 29 M, Goda 13 - 22 M, Gorgon 29 - 41 M, Lion 14 - 23 M, Marina 17 - 32 M, Modoum 08 - 28 M, 

Програмата е индивидуална и не е свързана с минимум брой участници. Цената не е валидна за периода на Новогодишните празници.

Посочените цени са калкулирани по най-ниските цени на самолетните билети и важат за ограничен брой места до изчерпване на количествата.

Цената и наличността подлежи на препотвърждение при резервиране с имена и депозит!

 


  

 

Програма

ден
1
Полет от София за Коломбо през транзитно летище.
ден
2
Посрещане от представител на местния партньор на Посейдон Холидейс в Щри Ланка и трансфер до вашия хотел и база за дайвинг в района на Пасикуда (Източно крайбрежие) или Бентота (Югозападно крайбрежие) в зависимост от сезона на пътуването. Настаняване. Вечеря. Нощувка.
ден
3-7
Закуска. 08:30 ч - първо гмуркане. По желание (срещу допълнително заплащане на пакет от 5 гмуркания 190 евро ) второ гмуркане в 11:30 ч.
Вечеря и нощувка.
ден
8
Освобождаване на хотела след закуска. Трансфер до Коломбо (около 6 часа). Сити тур на Коломбо с разглеждане на основните забележителности на града.
Коломбо е очарователен град, който се развива изключително бързо в последните години. Космополитният град смесва източни и западни влияния, минало и настояще. Той е комерсиалната столица на страната, разположена само на 35 км южно от единственото международно летище в Шри Ланка. Коломбо предлага множество атракции, възможности за шопинг, опции за дегустация на различни кухни.
Част от тях можете да опитате по време на вашата последна вечеря в Шри Ланка в местен ресторант, включена в пакетната цена.
Трансфер до летище Коломбо и късен полет до България през транзитно летище.
ден
9
Отново в България.

Важно:
- Програмата е индивидуална и не е свързана с минимум брой участници.
- Не е предвиден водач от "Посейдон Холидейс"
- Цената е формирана по най-ниските тарифи на полетите и подлежи на препотвърждение за желаните от вас дати на пътуване и към момента на резервиране
- Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите - до 12:00 ч. в деня на заминаване
- Цените са формирани при следния валутен курс: 1 USD = 1.75 BGN. При увеличение на валутния курс на щ. долар към лева с повече от 5%, туроператорът си запазва правото да промени цената към момента на доплащане на пакета. 
- Медицинската застраховка по пакетите за организирано пътуване е на ЗАД “ Армеец”. Съгласно Общите условия по застраховката „Помощ при пътуване” при необходимост от медицинска помощ, Застрахованият лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с Асистанс компанията "КОРИС БЪЛГАРИЯ" ООД на тел. +359 2 90 30 130, е-mail: operations@coris.bg и да предаде необходимата информация на български или английски език. В случай, че Застрахованият е приет в лечебно заведение в състояние, в което е било практически невъзможно да се свърже с Асистиращата компания, Застрахованият е длъжен да се свърже с Асистанс компанията на посочените телефони, лично или чрез трето лице, в срок до 24 часа от момента, в който състоянието му позволи, но във всички случаи преди напускане на медицинското заведение.Когато Застрахованият е заплатил сам направените разходи, всички документи по конкретната претенция следва да се изпратят на Застрахователя в оригинал, в срок до 5 дни след завръщането на Застрахования в Р България.Адрес за кореспонденция и предявяване на щети: ЗАД „Армеец“, България, гр. София, ул. „Жолио Кюри“ №20, тел. + 359 2 81 90 941

Забележки:
 Пакетната цена може да се преизчисли за различен брой нощувки в Шри Ланка.
 Пакетната цена може да се преизчисли за настаняване в единична стая в Шри Ланка.
 Пакетната цена може да се преизчисли за пътуване в Business класа във вашия полет.

Визов режим: Объренте се към екипа на Писейдон Холидейс за актуална информация.
Медицински и здравни изсквания: Объренте се към екипа на Писейдон Холидейс за актуална информация.

Допълнителни екскурзии в Шри Ланка: 
Допълнителните екскурзии в Шри Ланка се заявяват и заплащат в България.
 
Начин на плащане: по банков път при предварително предоставена проформа фактура.
Депозит в размер на 50% от пакетната цена при приемане на офертата и записване.
Доплащане 40 дни преди датата на заминаване. Цените се заплащат в ЛЕВА по фиксинга на БНБ. Цените са платими в лева по банков път 


Необходими документи:
Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
За младоженци и празнуващите годишнини - сертификат за сключен брак.
За деца под 18 г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
Условия за анулация и неустойки:
До 60 дни преди датата на пътуването – размера на внесения депозит при резервиране на пакета  
От 59 до 41 дни преди датата на пътуването 70 % от общата сума или загуба на внесения депозит (в зависимост кое е повече)
От 40 дни преди датата на пътуването 100 % от цената на пътуването. 
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни и вътрешни полети до датата на доплащане на туристическата услуга, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите;

Пътуване на лица с ограничена подвижност:  Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност. 

ТА “ПОСЕЙДОН ХОЛИДЕЙС” ООД има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ.

Marina Bentota***

Шри Ланка / Коломбо

Хотелът е разположен в един от най-популярните курорти в Шри Ланка - Бентота . Предлага отлични условия за гмуркане и водни спортове на река Бентота - под ръководството на професионални инструктори.

Хотелът разполага с оборудвани помещения и квалифициран персонал за пълноценна дайвинг ваканция.

Вижте още


Още хотели по офертата

Marina Beach Passikudah
Marina Beach Passikudah***
цена от 1669 € /3265 лв./
цена от 1669 € /3265 лв./
Цената включва
 • Самолетен билет София - Коломбо - София през транзитно летище с включени летищни такси
 • Трансфери от летището до хотела / базата за гмуркане на брега на Индийския океан
 • 6 нощувки със 6 закуски и 5 вечери в хотела
 • 5 гмуркания с пълна екипировка ScubPro и сертифициран инструктор (PADI / CMAS)
 • Сити тур на Коломбо
 • 1 вечеря в местен ресторант в Коломбо
Цената не включва
 • Виза
 • Бакшиши
 • Курсове по гмуркане за начинаещи без сертификат (видове и цени за запитване)
 • Медицинска застраховка с включено завишение за гмуркачи - заплаща се задължително (цена на запитване)
 • Застраховка ''Отмяна на пътуване''

Допълнителни екскурзии


 
 

 

Специални предложения
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах