Мадагаскар - обиколна програма

20 Април 2017 - 31 Октомври 2018
11 Дни / 8 Нощувки

Мадагаскар е рай за любителите на природата. Като никъде другаде по света, тук ще откриете уникални растителност и животински свят, съхранени поради факта, че островът е така отдалечен от континентите. Типичните пейзажи на острова варират от гигантски баобаби до високопланински оризови полета и зашеметяващи островни плажове. Този тур е идеален за пътешественици, които посещават острова за пръв път, но Мадагаскар има още много каво да предложи. Ще се радваме да променим или удължим маршрута ви според вашите собствени предпочитания.

Програма

ден
1
Ден 1 – София / Истанбул или друго транзитно летище
Полети от София към Антананариво през Истанбул или друго транзитно летище.
ден
2
Ден 2 – Истанбул или друго транзитно летище / Антананариво
Кацане на летището в Антананариво в столицата на Мадагаскар. Визови формалности. Посрещане от представител на местния ни партньор на Посейдон Холидейс на остров Мадагаскар. Трансфер и настаняване в избран хотел. Нощувка в Антананариво.
ден
3
Ден 3 - Антананариво
Денят започва с посещение на Кралския Хълм Амбохиманга, разположен на 17 km северно от Антананариво. Комплексът се състои от някогашния кралски град и свещени места. Мястото е свързано със силните чувства на местните жители за национална гордост. Днес то е място
на поклонение, в което идват поклонници от цял Мадагаскар и дори от други страни. Тук ще откриете свидетелства, илюстриращи значителни периоди от историята на островите в Индийския океан, датиращи основно между 16-ти и 19-ти век.
Следобяд предстои обиколка на столицата Антананариво.
Ще посетите Стария град и града на хълма. Величественият дворец Рова (Двореца на кралицата) предлага уникална гледка към столицата от най-високата точка на града. Рова бил дом на кралете на Кралство Имерина през 17-ти и 18-ти век, както и на елита на Кралство Мадагаскар през 19-ти век. Историческите квартали около Рова също предлагат красиви панорамни гледки. Насладете се на живописната атмосфера на
квартала на благородниците. Той е характерен с добре поддържаните традиционни къщи, колониални сгради, дворци, катедрали и очарователни тесни стръмни калдъръмени улички.
Завръщане в вашия хотел. Нощувка в Антананариво.
ден
4
Ден 4 - Антананариво - Амбоситра
Напускате столицата Антананариво. Предстои планински преход към района Бецилео. Първата ви спирка е град Амбоситра, известен
със своите работилници за дърворезба.
Следва посещение на Амбатолампи и работилниците за алуминий. Амбатолампи е малък град, разположен на 80 км южно от
Антананариво. Той е известен с алуминиевите си леярни в които се произвеждат съдове за готвене, използвани и до днес масово в семейните домакинства в
Мадагаскар. Ще видите целия производствен процес от топенето на горещия метал до крайния продукт. Процесът на изработка е все още примитивен. Мъжете работят без защита и може би имат една от най-опасните професии в Мадагаскар. Нощувка в Амбоситра.
ден
5
Ден 5 - Амбоситра - Раномафана
Напуснете Амбоситра и пътят става по-малко натоварен. Минаватв през малки селца, където ще видите бита на местните жители и той със сигурност ще ви върне в миналото. Пътят е с доста завои и голям наклон, но предлага прекрасни пейзажни гледки: планини, оризови полета и обилна зеленина.
Ще имате възможност да се запознаете с резбарското изкуство Зафиманири (Zafimaniry Art) част от списъка на Световното наследство на ЮНЕСКО. Днес, около 25 000 представителни на общността Зафиманири съхраняват тези ценни традиции. Те живеят в села и махали, разпръснати в планините на региона.
Уникалната култура по-рано била широко разпространена из целия остров, но днес се съхранява единствено в този район.
Вечерта предстои дългоочакваната ви първа среща с лемурите. Ще се отправите на нощно сафари в Национален парк Раномафана. Вечеря и нощувка в Раномафана.
ден
6
Ден 6 – Раномафана - Фианаранцоа

Посещение на Национален парк Ranomafana: Ще разгледаме националния парк Раномафана. Разположен на площ от 41,600 хектара джунгла, паркът е дом на редки видове тропически животни и растения, включително златният бамбуков лемур, големият бамбуков лемур, черно-белият лемур и др, както и на над 120 вида тропически жаби. Паркът е създаден през 1991 г. с цел опазване уникалното биоразнообразие на местната екосистема и намаляване на човешкото влияние върху защитената територия. Той е
част от световното културно наследство Джунглите на Ацинанана.

Следва посещение на старинния град Фианарантсоа, с красивата му традиционна архитектура, отразяваща различните етапи на колонизацията на острова. Ще направим тур в старинната част на града. Това е единственото място в Мадагаскар, където ще намерите сгради от 19-ти век. Нощувка в Фианаранцоа.
ден
7
Ден 7 – Фианранцоа - Ранохира (Исало)
След закуска ще разгледаме останалата част на стария град на Фианарантсоа. Благодарение на богата си старинна архитектура той е пример за различни етапи от колонизацията и евангелизацията на Мадагаскар.
След сити-тура напускате града и сте отново на път, а той минава покрай величествения скален масив Андрингитра и предлага чудни гледки. Напускате високите плата и навлизате в нов микроклимат – сухия полупустинен климат на южен Мадагаскар.
Първата спирка за деня е малкото градче Амбалавао – едно от културните съкровища на Мадагаскар, известно с типичните веранди на старинните си къщи. Ще посетите фабриката за производство на хартия от цветя и растения - Антеморо. Днес красивата хартия се изнася по цял свят и се използва за производство на оригинални поздравителни картички.
Време за обяд, след което се настанявате в вашия хотел, разположен в скалния масив Исало. Нощувка в Ранохира (Исало).
ден
8
Ден 8 – Ранохира (Исало)
В компанията на вашия местен рейнджър ще се отправите на дълга разходка през каньоните и оазисите на Исало и през неговия почти лунен пеизаж към някои от красивите водопади в околността. Районът на Исало се обитава от около 77 вида редки птици, някои от които можете да наблюдавате по време на вашата екскурзия. Ще видите още различни видове лемури, и ще спрете в различни панорамни точки, за да се насладите на прекрасния и разнообразния пейзаж. Истински ще се отпуснете сред красивата природа и дори ще можете да поплувате в естествени басейни.
Ранохира (Исало)
ден
9
Ден 9 - Ранохира (Исало) – Ифати

Очаква ви краисво и приятно пътуване по хубав път. Ще минете през няколко местни селца и ще видите първите боабаби от известния път на боабабите National Road 7.
Ще посетите ботаническата градина Antsokay Arboretum, която се намира на 12 км от в района на Толиара, на 2 колометра от Тропика на Козирога и на 3 км от водите на Мозамбикския канал. По време на екскурзията с местен гид в ботаническата градина ще видите над 900 вида редки ендимични растения. Тук се срещат някои редки видове лемури , включително най-малкия вид лемур на острова, който е дълъг само 12 см.

Ще посетите резервата Рениала. Това е частен резерват, разположен в боабабова гора в близост до морския бряг в югоизточната част на Мадагаскар. Можете да видите много видове ендимични птици и други животни – костенурки, влечуги, лемури…
Пристигане и настаняване във вашия плажен хотел в Ифати.
ден
10
Ден 10 – Ифати

Насладете се на дългоочакваната плажна почивка. Нощувка в Ифати.
ден
11
Ден 11 – Ифати – Антананариво

След закуска е вашият трансфер до летище и вътрешен полет за столицата Антананариво. Полети за София през транзитно летище.

 

цена от 2820 € /5516 лв./
Цената включва
 • Самолетен билет София - Антананариво – София през транзитно летище с включени летищни такси;
 • Самолетен билет Тулеар – Антананариво с вкл. летищни такси;
 • Всички трансфери между летищата и хотелите по програмата;
 • Климатизиран транспорт по описания маршрут;
 • 9 нощувки в подбрани комфортни хотели по програмата
 • 9 закуски и 5 вечери
 • Гид-шофьор с обслужване на английски език по време на цялото пътуване
 • Богата туристическа програма
 • Входни такси за посещаваните национални и частни паркове
 • Бутилка минерална вода на човек на ден
 • Медицинска застраховка с покритие 15 000 евро
Цената не включва
 • Виза за Мадагаскар – 35 € (изисква се международен паспорт с валидност минимум 6 месеца
 • от датата на връщане, полага се на летището при пристигане, цената подлежи на препотвърждение);
 • Бакшиши (препоръчително и желателно) – 50 € на човек екскурзовод / шофьор за целия престой
 • ЗАБЕЛЕЖКА: Маршрутът и програмата могат да бъдат изменени в зависимост от Вашите предпочитания

Допълнителни екскурзии

 


Специални предложения
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах