Екскурзия Малайзия – о-в Борнео и плажна почивка

01 Октомври 2019 - 30 Ноември 2020
10 Дни / 7 Нощувки
Екскурзия и почивка в Малайзия ще ви представи уникалното природно и културно разнообразие на тази популярна азиатска дестинация. Мултинационална култура, хармонична смесица от малайски, китайски, индийски и европейци традиции, спокойна и приветлива атмосфера, впечатляващи природни пейзажи - интересни градове, зелени планини, диви горски гледки и безупречни бели плажове.


 
Екскурзия Малайзия – о-в Борнео и плажна почивка

 
10 дни/ 7 нощувки


 

Програмата е индивидуална и не е свързана с минимум брой участници. 

Посочените цени са калкулирани по най-ниските цени на самолетните билети и важат за ограничен брой места до изчерпване на количествата.
Цените са крайни с включени летищни такси, подлежат на  потвърждение спрямо желания период на настаняване.
Цената не е валидна за периода на Новогодишните празници.

Цената и наличността подлежи на препотвърждение при резервиране с имена и депозит!


 


 

Програма

ден
1
Отпътуване от летище София през Куала Лумпур и транзитно летище до Кота Кинабалу.
ден
2
Кота Кинабалу
Кота Кинабалу е едно от най-екзотичните кътчета на Малайзия е една от най-атрактивните дестинации в цяла Югоизточна Азия. Пристигане на летището в Кота Кинабалу. Среща с вашия екскурзовод и трансфер до хотел Grandis Hotel KK 4* или подобен. Около 13:00, отпътуване към селището Мари Мари. То е разположено в джунглата и пази културните традиции на местното население. Ще се потопите в традиционната атмосфера и ще посетите домовете на различни етническите общности, а гидът ви ще ви запознае с отличията в строителните традиции и ритуалните церемонии на отделните племена. Ще видите как като в минали времена, тук все още произвеждат примитивни оръжия с отровни стрелички, разпалват огън от бамбук, правят екзотични татуировки. Можете да се включите в традиционните танци и да опитате местни деликатеси и чай преди завръщането ви в хотела в Кота Кинабалу. Нощувка.
ден
3
(Закуска/Обяд/Вечеря) Кота Кинабалу / Връх Кинбалу
Закуска. В 07:30, отпътуване за Национален парк (85 км източно от Кота Кинабалу, около 2½ ч). Пътят ви минава през малки градчета и селца, които ви дават добра за региона. Ще спрете за почивка на пазара за плодове Набалу. Продължавате към минералните извори Поринг. Докато сте в района, и ако сте по-авантюристично настроени, ви препоръчваме да опитате спускане по въжената линия ( Canopy walkway ). Тя е с височина 41 метра, дължина 157 метра и предоставя рядка възможност да видите джунглата от птичи поглед. След обяда в местен ресторант продължаваме към националния парк Кинабалу. Ще се разходите по пътеките в парка, докато пред вас се разкрива впечатляваща гледка към връх Кинабалу. Ще посетите изложбената зала и Планинската градина - една от най-популярните забележителности на парка. В късния следобед се отправяте към близкия курорт. Настаняване в хотел Celyn Resort 3* или подобен, вечеря, ношувка.
ден
4
(Закуска) Връх Кинбалу / Сандакан
Закуска. Около 08:30, отпътувате към град Сандакан. Насладете се на уникалната планинска природа! Пътят ви минава през хребетите на планинската верига Крокер, през местни села и палмови плантации. Пристигане в Сандакан около обяд. Настаняване в хотел Four Points by Sheraton 4* или подобен. Свободно време. Нощувка.
ден
5
(Закуска/Обяд/Вечеря) Сандакан / Абаи
Закуска. В 08:00 ч отпътуване от хотела към Рехабилитационния център за орангутани Сепилок. Той е основан през 1964 г като място за грижа за осиротелите малки. Ще имате възможност да наблюдавате как дивите представителни на орангутаните се възстановяват в естествената си среда. Ще се насладите на разходка в джунглите на Борнео. Следва посещение на Центъра за опазване на малайските слънчеви мечки. Той има за цел да подобри условията на живот на слънчевите мечки.
Следва едночасов круиз с лодка по река Кинабатанган и обяд в местен ресторант. Това е прекрасно пътешествие по вода ще ви преведе през красив декор от мангрови гори. Пристигане, настаняване и почивка в лодж. В късния следобяд се отправяте на круиз в търсене на диви животни. Носете бинокли и апарати с висока увеличителна способност. При повече късмет ще имате шанса да видите диви орангурани и други видове маймуни, екзотични птици. Шансът да видите редките животни се увеличава по залез слънце. С наближаването на нощта ще видите и хиляди светулки, които блещукват в мрака. Завръщане в лодж Abai Jungle Lodge, вечеря. След вечеря можете да предприемете още едно нощно сафари, придружени от вашия натуралист.
ден
6
(Закуска/Обяд/Вечеря) Абаи / Сукау
Събуждане под звуците на природата. Ранен сутришен круиз до езерото Питас, където ще се докоснете отново до живота в джунглата. Можете да се погрижите за природата, като посадите дърво. Ще се срещнете с местните жители на селцето Абаи и можете да споделите техния семпъл обяд. С вашето посещение ще допринесете за запазването и развитието на местната общност.
Следобеден речен круиз селцето Сукау – в търсене на диви орангутани, други примати, слонове, птици и други обитатели на джунглата. Пристигане в Суаку и настаняване в Kinabatangan Riverside Lodge. Късен следобеден круиз по река Манангул, малък приток на Кинабатанган. Завръщане в лоджа, вечеря и нощувка.
ден
7
(Закуска) Сукау/ Сандакан / Кота Кинабалу – Раса Риа
След закуска, трансфер с лодка обратно в Сандакан, с кратка спирка в Абай. Трансфер от кея в Сандакан до вашия ваканционен хотел Shangri-La’s Rasa Ria Resort & SPA, разположен в залива Далит в Кота Кинабалу.
Красивият, спокоен ризорт е разположен в природен резерват и предлага невероятни гледки към идиличния плаж и тропическата джунгла. Това е идеалното място края на вашата почивка на остров Борнео.
ден
8
(Закуска) Раса Риа
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Нощувка.
ден
9
(Закуска) Раса Риа
Закуска. Трансфер до летището в Кота Кинабалу за полети през Куала Лумпур и транзитно летище към София.
ден
10
Пристигане в България.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ: Препоръчваме Ви да носите следните артикули със себе си: удобни обувки за ходене, дъждобран, препарат против насекоми, бански костюми, сандали или чехли, слънцезащитен лосион, шапка, фенер, малък ръчен багаж или раница
Паспортните данни на пътниците са необходими 18 работни дни преди датата на пристигане, за да се получи разрешение за достъп.
Важно:
- Програмата е индивидуална и не е свързана с минимум брой участници.
- Не е предвиден водач от "Посейдон Холидейс"
- Цената е формирана по най-ниските тарифи на полетите и подлежи на препотвърждение за желаните от вас дати на пътуване и към момента на резервиране.
- Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите - до 12:00 ч. в деня на заминаване
- Цените са формирани при следния валутен курс: 1 USD = 1.75 BGN. При увеличение на валутния курс на щ. долар към лева с повече от 5%, туроператорът си запазва правото да промени цената към момента на доплащане на пакета. 
- Медицинската застраховка по пакетите за организирано пътуване е на ЗАД “ Армеец”. Съгласно Общите условия по застраховката „Помощ при пътуване” при необходимост от медицинска помощ, Застрахованият лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с Асистанс компанията "КОРИС БЪЛГАРИЯ" ООД на тел. +359 2 90 30 130, е-mail: [email protected] и да предаде необходимата информация на български или английски език. В случай, че Застрахованият е приет в лечебно заведение в състояние, в което е било практически невъзможно да се свърже с Асистиращата компания, Застрахованият е длъжен да се свърже с Асистанс компанията на посочените телефони, лично или чрез трето лице, в срок до 24 часа от момента, в който състоянието му позволи, но във всички случаи преди напускане на медицинското заведение.Когато Застрахованият е заплатил сам направените разходи, всички документи по конкретната претенция следва да се изпратят на Застрахователя в оригинал, в срок до 5 дни след завръщането на Застрахования в Р България.Адрес за кореспонденция и предявяване на щети: ЗАД „Армеец“, България, гр. София, ул. „Жолио Кюри“ №20, тел. + 359 2 81 90 941

Забележки:
Пакетната цена може да се преизчисли за различен брой нощувки.
Пакетната цена може да се преизчисли за настаняване в единична стая.
Пакетната цена може да се преизчисли за пътуване в Business класа.
 
Начин на плащане: в брой или по банков път при предварително предоставена проформа фактура.
Депозит в размер на 50% от пакетната цена при приемане на офертата и записване.
Доплащане 40 дни преди датата на заминаване. Цените се заплащат в ЛЕВА по фиксинга на БНБ. Цените са платими в лева, в брой или по банков път 
 
Информация относно здравните изисквания: няма задължителни медицински и санитарни изисквания при пътуване до Малайзия.

Информация относно визови изисквания: няма изисквания за виза при пътуване до Малайзия.

Необходими документи:
Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
За младоженци и празнуващите годишнини - сертификат за сключен брак.
За деца под 18 г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
 
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

Условия за анулация и неустойки:

До 60 дни преди датата на пътуването –  размера на внесения депозит при резервиране на пакета  
От 59 до 41 дни преди датата на пътуването 70 % от общата сума или загуба на внесения депозит (в зависимост кое е повече)
От 40 дни преди датата на пътуването 100 % от цената на пътуването. 
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни и вътрешни полети до датата на доплащане на туристическата услуга, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите;

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е  подходящо за лица с ограничена подвижност.

 ТА “ПОСЕЙДОН ХОЛИДЕЙС” ООД има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ.

Abai Jungle Lodge ***

Малайзия / Остров Борнео

Abai Jungle Lodge се намира на 47 км от устието на река Кинабатанган - най-дългата река в Сабах и втората по дължина в Малайзия. От кея на Сандакан или Сукау е около 1 час трансфер с лодка.

Вижте още


Още хотели по офертата

Celyn Resort
Celyn Resort ***
цена от 2314 € /4526 лв./
Four Points by Sheraton Sandakan
Four Points by Sheraton Sandakan****
цена от 2314 € /4526 лв./
Grandis Hotel
Grandis Hotel ****
цена от 2314 € /4526 лв./
Kinabatangan Riverside Lodge
Kinabatangan Riverside Lodge ***
цена от 2314 € /4526 лв./
Shangri-La’s Rasa Ria Resort & Spa
Shangri-La’s Rasa Ria Resort & Spa *****
цена от 2314 € /4526 лв./
цена от 2314 € /4526 лв./
Цената включва
 • Самолетен билет София – Куала Лумпур – Кота Кинабалу – София през транзитно летище с включени летищни такси и багаж;
 • Самолетен билет Сандакан – Кота Кинабалу с вкл. летищни такси и багаж;
 • 1 нощувка със закуска в Кота Кинабалу – в хотел Grandis Hotel KK 4* или подобен;
 • 1 нощувка със закуска в Кинабалу Парк – в хотел Celyn Resort 3* или подобен;
 • 1 нощувка със закуска в Сандакан – в хотел Four Points by Sheraton 4* или подобен;
 • 1 нощувка със закуска в Сукау – в Abai Jungle Lodge или подобен;
 • 1 нощувка със закуска в Сукау – в Kinabatangan Riverside Lodge или подобен;
 • 2 нощувки със закуски в Раса Риа – в хотел Shangri-La’s Rasa Ria Resort & Spa 5* (Superior Rainforest Room) или подобен;
 • Трансфери и климатизиран транспорт по описаната програма;
 • Трансфер хотел в Раса Риа – летище Кота Кинабалу;
 • Местен екскурзовод на английски език по време на тура;
 • 3 обяда и 3 вечери (според програма);
 • Медицинска застраховка със ЗАД "АРМЕЕЦ" (покритие 10 000 евро за лица до 65 г.);
Цената не включва
 • По-желание доплащане за по-висока категория хотели;
 • Допълнителна нощувка на острова, ако се налага;
 • Нощувка на транзитно летище, ако се налага;
 • Бакшиши за местните гид и шофьор;
 • Обяд и други хранения освен описаните в програмата;
 • Разходи от личен характер;
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 години, размера на която зависи от точната възраст на застрахованото лице;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на ЗАД "АРМЕЕЦ", гр.София, ул. „Жолио Кюри“ №20, тел. + 359 2 81 90 941
Специални предложения
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах