Индия - Златният триъгълник и Кашмир

00 0000 - 00 0000
10 Дни / 8 Нощувки

Златният триъгълник е най-любимия и посещаван маршрут в Индия. Той включва най-ценните бижута на индийската архитектурата и културата - величественият Тадж Махал в Агра, дворците и крепостите на колоритния Джайпур, невероятния коктейл от култури и цветове на индийската столица Делхи. 

 

Кашмир – снежни върхове, цветни градини, зелени долини, езерото Дал … съчетание на красиви гледки, събрани на едно място …

 

 

 ИНДИЯ – ЗЛАТНИЯТ ТРИЪГЪЛНИК И КАШМИР

 

София - Делхи – Агра - Джайпур - Шринагар - Делхи – София

 

10 дни / 8 нощувки 

 

Заминаване всяка събота

 

ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ – 1576 ЕВРО

 

Програмата е индивидуална и не е свързана с минимум брой участници. 
Цената не е валидна за периода на Новогодишните празници.
Посочените цени са калкулирани по най-ниските цени на самолетните билети и важат за ограничен брой места до изчерпване на количествата.

 

 

Програма

ден
1
Първи ден / събота / София – Делхи
Отпътуване от София до Делхи през транзитно летище.
ден
2
Втори ден / неделя / Делхи
Пристигане на международното летище в Делхи. Оформяне на паспортни и митнически проверки. Посрещане от представител на местния партньор на туроператора и трансфер до Вашия хотел. Свободно време за освежаване и закуска.
Започва нашето запознанство с невероятната Индия. Днес столицата на Индия се състои от две части. Старо Делхи е столицата на мюсюлманска Индия между 12-ти и 19-ти век. Тя още пази легендарните си пазари, важни паметници и укрепления, свързани с мюсюлманската история на Индия. Новата част на града или Ново Делхи е създадена от британците.
Отправяме се на обиколка на Ново Делхи. Тази част на града е отражение на британското колониално влияние. Следва посещение на грандиозното съоръжение Кутуб Минар или Кулата на победата - най-високата каменна кула в Индия, част от списъка на ЮНЕСКО. Идеята за построяването и принадлежи на първия ислямски владетел на Индия – Кутуб-уд-дин Аибаку. В отлично запазения архитектурен комплекс ви очаква невероятна атмосфера и впечатляващи архитектурни паметници. Тук върху някои от каменните сгради ще имате възможността да видите и добре съхранени изображения на сцени от изкуството на любовта - Кама Сутра.
Турът продължава с разглеждане на впечатляващия комплекс - Гробницата на император Хумаюн, разположена сред прекрасна зелена персийска градина. Мавзолеят е построен от вдовицата на Втория Моголски император Хумаюн и се счита за първообраз на великолепния Тадж Махал в Агра.
Маршрутът на обиколката ни минава и покрай внушителната триумфална арка Портата на Индия, разположена на главната улица на Ново Делхи. Тя напомня на познатия символ на Париж. По време на панорамната обиколка на града ще видим още красивата сграда на Парламента и Резиденцията на президента, индуиски храм Бирла, основния храм на сикхите Гурудвару Бангла Сахиб.
Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
ден
3
Трети ден / понеделник / Делхи – Агра
Закуска и освобождаване на хотела.
Отправяме се на изток към следващата част от нашият тур – Агра ( 205 км/ около 4 часа ).
Агра имала привилегията да бъде столица на Индия през 16-ти и 17-ти век. Днес Агра се гордее с прекрасната си крепост и най-вече с Тадж Махал – архитектурно чудо и символ на любовта, най-известната забележителност на Индия.
Днес е вашата среща с този изумителен шедьовър – Тадж Махал. Тадж Махал е всичко, което сте чували за него и още повече. В продължение на 22 години над 20 000 души и над 1000 слона се трудят усилено, за съградят най-бляскавия паметник на Моголската архитектура. Построен в средата на 17 в. от Моголския император Шах Джахан, като израз на нестихващата му съпружеска любовта към Мумтаз Махал, днес Тадж Махал е една от най-красивите сгради в света и символ на вечната любов. Ще имате достатъчно време, за да почувствате невероятния момент и да запечатате скъпите спомени.
Програмата продължава с още един чудесен паметник на моголската архитектура – Форт Агра. Крепостта е красив комплекс от дворци, павилиони, джамии и паркове и има богата история. Създадена е с усилията на три поколения Моголски императори. В продължение на почти два века тя била седалище на най-известните военни лидери и най-важните обществени фигури на Могулите. Предпочитанията на владетелите и социалния им статус са пряко отразени в лукса и красотата на пищната крепостна архитектура. Ще разгледате залата за аудиенции и кралските палати.
Настаняване в хотела в Агра, вечеря и нощувка.
Възможност за посещение на вечерно музикално шоу в Агра, пресъздаващо любовта между Шах Джахан и Мумтаз Тадж - Mohabbat The Taj – срещу доплащане: 35 евро на човек.
ден
4
Четвърти ден / вторник / Агра – Фатехпур Сикри – Джайпур
Закуска и освобождаване на хотела.
Днес ще продължим за запад към Джайпур ( 240 км/ 6 часа )
По пътя ще посетим Фатехпур Сикри – червеният пустинен град, построен от Моголският император Акбар Велики в края на 16 век и столица на моголите от 1571 до 1585 г. Императорът построил града на мечтите си в чест на сина си и с надеждата за идеалния град. Но славата на Фатехпур Сикри не е продължила дълго. Поради липсата на достатъчно вода градът постепенно започва да губи своята популярност. Когато местните кладенци пресъхнали, той бил изоставен напълно от жителите си. Преди три века Сикри бил по-голям от Лондон, изпълнен с дворци и джамии. Днес, с чудесно запазените си сгради, градът е едно изключително място, което ще ви впечатли.
Джайпур - столицата на Раджастан е известен като "Розовия град" заради цвета на фасадите в старата част на града. В миналото оттук минавал Пътят на коприната и процъфтявала търговията със всевъзможни стоки. Днес Джайпур е град с население около 7 милиона. По ожвените му базари можете да усетите автентичната Индия. Пристигане и настаняване във Вашия хотел. Свободно време, вечеря, нощувка.ден
5
Пети ден / сряда / Джайпур
След закуска се отправяме към покрайнините на Джайпур, за да посетим древната столица Амбър и да разгледате едноименната крепост - главната забележителност в района, разположена на 11 км северно от Джайпур. Тя представлява красив комплекс от дворци, зали, павилиони, градини и храмове. Изграждането на крепостта започва през 17-ти век от Махараджа Ман Сингх, най-успешният генерал на Моголския император Акбар. Тогава град Амбър бил седалище на властта. Крепостта е заобиколена от защитни съоръжения и предлага красива гледка към езерото Моат.
Ще изкачим крепостта на гърба на слон или с джип. В дворцовия комплекс ни очакват възхитителни стенописи и пищна украса от скъпоценни камъни и огледала. Може би най-впечатляваща е огледалната зала / Шиш Махал/. В нея светлината на една-единствена лампа се отразява в множество огледала и осветява магически цялото помещение.
По пътя си ще видим изключителната фасада на известния дворец Хава Махал или Двореца на ветровете - една от визитните картички на Джайпур. Зад нея знатните дами от двора набюдавали как тече животът долу на улицата. Пететажна част на харема е построена така, че съпругите на мажараджата можели да гледат целия град и да се наслаждават на невероятните гледки.
Пътешествието ни продължава с обиколка на Джайпур. Ще посетим една от най-важните забележителности на града - Дворецът на Джайпур - чудесен пример на декоративното изкуство. Тук се съхраняват ценни колекции от редки ръкописи, оръжие, костюми, килими и миниатюрни рисунки.
Следва посещение на астрономическата обсерватория Джантар Мантар – едно от чудесата на света. Тя е създадена от Махараджата на Джайпур през 1726 г. за измерване на времето и предсказване движението на планетите и звездите. Обсерваторията е едно от петте подобни астрономически чудеса, построени от Савай Джай Сингх и прави точни прогнози до днес. Слънчевият часовник на Джантар-Мантар се смята за най-големия в света. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ден
6
Шести ден / четвъртък / Джайпур – Шринагар
Закуска и освобождаване на хотела. Трансфер до летището в Джайпур за полет до Шринагар.
Пристигане в Шринагар. Посрещане от представител на местния туроператор. Трансфер до хотел Grand Mumtaz 4*. Настаняване.
След обяд ще посетим плаващите градини и Charchinari или нар. още Златния остров.
Завръщане в хотела, вечеря и нощувка.

ден
7
Седми ден / петък / Шринагар
Днес, след закуска ще се запознаем със забележителностите на Шринагар.
Ще посетим градините на Могълите – терасовидни поляни, каскадни фонтани, цветни лехи с панорамата на езерото Дал пред тях – трите градини на Могълите Нишат и Шалимар са идеята за Рай на могълските императори и много популярно място днес за излети и екскурзии.
Нишат Багх – разположена на брега на езерото Дал, на фона на планините Забарван. От тази ‘‘Градина на любовта‘‘ се открива прекрасна гледка към езерото и заснежените върхове на планинската верига Пир Панджал, намираща се на запад от долината. Била е проектирана от Асаф Хан, брат на Нур Жехан през 1633 г.
Шалимар Багх – построена от император Жехангир за неговата съпруга Нур Жехан, намира се на 15 км от туристическия център, е красива градина с невероятни гледки над градини и езера, и плитки тераси. Градината с размери 539 м на 182 м има четири тераси. През средата на градината има канал, облицован с полиран камък и снабден с вода от Харван. Четвъртата тераса в миналото е била запазена за кралските дами.
Пари Махал или Дворец на приказката се намира на 3 км преди градината Chashmashahi е бил училище по астрология, построено от най-големия син на Шах Джахан, принц Дара Шуко, който обичал да наблюдава звездите. Мястото всъщност е кръстено на Пари Бегум, съпруга на Дара Шуко. Намиращ се на хълмовете на Забарван, на по-висока надморска височина, спиращата дъха гледка от терасите към езерото и града, кара всеки посетител да остане за по-дълго, за да се полюбува на това преживяване.
Завръщане в хотела, вечеря и нощувка.

ден
8
Осми ден / събота / Шринагар
Закуска. Ще направим обиколка на Стария град Шринагар – ще разгледате джамията Жамиа, ще се разходите из старите улички, около наследствени сгради, пазари за подправки, ще имате възможност да пазарувате от местните занаятчии. В края на разходката ще посетим джамията Шах Хамдан и Дървената джамия.

Джамията Жамия е конструирана през 1398 г. от султан Сикандер и Шах Хамдан. Великият инженер Саид Мохамад Садуруд Дин от Курасан участва в плана за построяването й. Планът е бил едновременно в нея да се поберат 40 000 поклонници. Таванът на джамията се поддържа от 378 дървени колони.
Джамия Шах Хамдан – тази джамия е построена през 14 век, 1395 г. от султан Сикандер и султан Кутаб-Уд-Дин
в чест на Сайед Али Хамдани (роден през 1314 г. в Иран), който е станал Хафиз на Корана (човек, който знае Корана наизуст). В неговото ранно детство е учил ислямска теология, придобил е знания и е научил Тасавуф (Суфизъм) с помощта на чичо му Саид Ала-Уд-Дин.
В блендата на джамията можете да видите цветовете на река Желум, станала символ в историята на Кашмир.
Джамия Накашбанд Сахиб или Дървената джамия – това е светилището на Сайед Бахудин Накшабанд Сахаб Мушкил Куша, основателят на Суфизма в Букхара, роден в Узбекистан.
Това е шедьовър, изработен от дърво, още един пример на архитектурния талант в Кашмир от ранните години на 17 век, когато е бил построен храма в памет на Кхаваджа, като самият той не посещава долината, но е бил изпратен неговия ученик Кхаваджа Нур – Уд – Дин, който е бил погребан в гробището близо до джамията. В непосредствена близост до светилището са погребани много известни и неизвестни борци за свободата на Кашмир от миналото.
По пътя ще посетим местните пазари и ще имате възможност за пазаруване на пашминови шалове и изделия от ръчна изработка.
Завръщане в хотела. Вечеря и нощувка.
ден
9
Девети ден / неделя / Шринагар - Делхи
Закуска, освобождаване на хотела. Трансфер до летището в Шринагар за полет до Делхи.
По желание – настаняване в 4* хотел в Делхи с включена вечеря – 60 евро на човек.

ден
10
Десети ден / понеделник / Делхи – София
Ранен трансфер до международното летище в Делхи за обратен полет до София през Истанбул през транзитно летище.

Важно:         

- Минимален брой участници за осъществяването на програмата – 2 души.            

- Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите - до 12:00 ч. в деня на заминаване            

- Цените са формирани при следния валутен курс: 1 USD = 0.92 EUR. При увеличение на валутния курс на щ. долар към еврото Посейдон Холидейс ООД си запазва правото да промени цената към момента на доплащане.             

- Медицинската застраховка по пакетите за организирано пътуване е на ЗАД “ Армеец”. Съгласно Общите условия по застраховката „Помощ при пътуване” при необходимост от медицинска помощ, Застрахованият лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с Асистанс компанията "КОРИС БЪЛГАРИЯ" ООД на тел. +359 2 90 30 130, е-mail: [email protected] и да        предаде необходимата информация на български или английски език. В случай, че Застрахованият е приет в лечебно заведение в състояние, в което е било практически невъзможно да се свърже с Асистиращата компания, Застрахованият е длъжен да се свърже с Асистанс компанията на посочените телефони, лично или чрез трето лице, в срок до 24 часа от момента, в който състоянието му позволи, но във всички случаи  преди напускане на медицинското заведение.Когато Застрахованият е заплатил сам направените разходи, всички документи по конкретната претенция следва да се изпратят на Застрахователя в оригинал, в срок     до 5 дни след завръщането на Застрахования в Р България.Адрес за кореспонденция и предявяване на щети: ЗАД „Армеец“, България, гр. София, ул. „Жолио Кюри“ №20, тел. + 359 2 81 90 941

           

Визов режим:

Има визови изисквания за български граждани / издава се в България /.

Няма задължителни медицински и здравни изисквания. 

       

 Начин на плащане:           

Депозит в размер на 50% от пакетната цена при приемане на офертата и записване.            

Доплащане 40 дни преди датата на заминаване.

Цените се заплащат в ЛЕВА по фиксинга на БНБ.

 

Условия за анулация и неустойки:            

До 60 дни преди датата на пътуването – глоба за самолетните билети, определена от авиокомпанията.            

До 40 дни преди датата на пътуването 70 % от общата сума.           

От 39 до 15 дни преди датата на пътуването 100 % от цената на пътуването.             

 

Необходими документи:

 • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
 • За младоженци и празнуващите годишнини - сертификат за сключен брак.
 • За деца под 18 г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от не пътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

 

 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път 
 • Възможни са размествания в програмата по преценка на туроператора

Park Inn by Radisson New Delhi IP Extension ****

Индия / Делхи

Park Inn by Radisson New Delhi IP Extension се намира в новата част на Делхи. Автобусната спирка Anand Vihar е на 400 м.

Вижте още


Още хотели по офертата

Clarks Shiraz Agra
Clarks Shiraz Agra****
цена от 1576 € /3083 лв./
Park Regis Jaipur
Park Regis Jaipur****
цена от 1576 € /3083 лв./
Grand Mumtaz Srinagar
Grand Mumtaz Srinagar****
цена от 1576 € /3083 лв./
цена от 1576 € /3083 лв./
Цената включва
 • самолетен билет София – Делхи – София с включени летищни такси и багаж през транзитно летище;
 • самолетен билет Джайпур – Шринагар - Делхи с включени летищни такси и багаж;
 • 2 нощувки (2 закуски и 1 вечеря) в Делхи в хотел Park Inn By Radisson 4* или подобен;
 • 1 нощувка със закуска в Агра в хотел Clarks Shiraz 4* или подобен;
 • 2 нощувки със закуска и вечеря в Джайпур в хотел Park Regis 4* или подобен;
 • 3 нощувки със закуска и вечеря в Шринагар в хотел Grand Mumtaz 4* ;
 • всички трансфери, екскурзии и посещения на забележителностите по програмата с климатизиран автобус;
 • екскурзоводско обслужване на руски език по време на тура в Делхи, Агра и Джайпур;
 • екскурзоводско обслужване на английски език по време на тура в Кашмир;
 • входните такси на посещаваните обекти;
 • изкачване със слон на крепостта Амбър в Джайпур;
 • вход за градините в Шринагар (Нишат, Шалимар и Пари Махал), плаващите градини и Златния остров;
 • бутилка вода по време на екскурзиите;
 • водач от България по време на целия престой, при минимум 15 души;
 • представител на фирмата партньор в Индия;
 • медицинска застраховка със ЗАД "АРМЕЕЦ" (покритие 10 000 евро за лица до 65 г.);
 • екскурзия в Истанбул с включен обяд; според метеорологичните условия може да бъде разходка с лодка по Босфора, посещение на Синята джамия, Закрития пазар, Хиподрума, двореца Топкапъ и др.
Цената не включва
 • виза за Индия – 105 лева;
 • допълнителна нощувка с вечеря в Делхи - 60 евро на човек;
 • посещение на музикално шоу в Агра – Mohabbat The Taj – 35 евро на човек;
 • обяд и други хранения освен описаните в програмата;
 • разходи от личен характер;
 • бакшиши - 45 щатски долара;
 • доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 години, размера на която зависи от точната възраст на застрахованото лице;
 • застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на ЗАД "АРМЕЕЦ", гр.София, ул. „Жолио Кюри“ №20, тел. + 359 2 81 90 941
Специални предложения
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах