Дубай и Индия – Златен триъгълник и сафари в Национален парк Рантамбор

01 Октомври 2019 - 31 Октомври 2020
12 Дни / 10 Нощувки

Дубай и Индия – Златен триъгълник и сафари в Национален парк Рантамбор

 12 дни / 3 нощувки в Дубай и 7 в Индия
 

ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ – 1759 ЕВРО


  Програмата е индивидуална, минимален брой туристи за осъществяването й – 2 души

 Цената не е валидна за периода на Новогодишните празници.

Посочените цени са калкулирани по най-ниските цени на самолетните билети и важат за ограничен брой места до изчерпване на количествата.

 

 Цената и наличността подлежи на препотвърждение при резервиране с имена и депозит!

ПРОГРАМА

Първи ден / сряда / - София -  Дубай
Отпътуване от София до Дубай. Пристигане в Емирството. Трансфер до Вашия хотел. Настаняване и нощувка.
 
Втори ден / четвъртък / - Дубай
Закуска. Свободно време и възможност за допълнителни екскурзии. Нощувка.
 
Трети ден / петък / - Дубай
Закуска. Свободно време и възможност за допълнителни екскурзии. Нощувка.
 
Четвърти ден / събота / - Дубай - Делхи
Закуска. Освобождаване на хотела до 12:00 ч. Свободно време и възможност за допълнителни екскурзии. Трансфер до летището за полет до Делхи.
 
Пети ден / неделя / - Делхи
Пристигане на международното летище в Делхи. Оформяне на паспортни и митнически формалности. Посрещане от представител на местния партньор на туроператора и трансфер до хотела. Свободно време за освежаване и закуска.
Започва нашето запознанство с невероятната Индия. Днес столицата на Индия се състои от две части. Старо Делхи е столицата на мюсюлманска Индия между 12-ти и 19-ти век. Тя още пази легендарните си пазари, важни паметници и укрепления, свързани с мюсюлманската история на Индия. Новата част на града или Ново Делхи е създадена от британците. Ще посетим мемориалния комплекс Радж Гат, свързан с името и личността на Махатма Ганди. Ще минем покрай Червената крепост – ярък пример на моголската архитекстура, построена по време на царуването на великия император Шах Джахан. В древността наричали укреплението "благословената крепост". Новото и наименование се дължи на яркия червен цвят на пясъчника, от който е построена. Продължаваме към Джама Масджид, най-голямата джамия в Индия и една от най-големите в цяла Азия, разположена на главната улица на Старо Делхи. Това е последният архитектурен шедьовър на легендарния Шах Джахан. Джамията е построена през 1656 година от над 5000 занаятчии и строители и побира 25 000 поклонници. Днес това е действаща джамия.
Отправяме на полудневена обиколка на Ново Делхи. Тази част на града е отражение на британското колониално влияние. Следва посещение на друг впечатляващ комплекс - Гробницата на император Хумаюн, разположена сред прекрасна зелена персийска градина. Мавзолеят е построен от вдовицата на Втория Моголски император Хумаюн и се счита за първообраз на великолепния Тадж Махал в Агра. Маршрутът на обиколката ни минава и покрай внушителната триумфална арка Портата на Индия, разположена на главната улица на Ново Делхи. Тя напомня на познатия символ на Париж. По време на панорамната обиколка на града ще видим още красивата сграда на Парламента и Резиденцията на президента, индуиски храм Бирла, основния храм на сикхите Гурудвару Бангла Сахиб.
Ще имате възможността да посетите комплекса Акшардам. Храмът Акшардам е построен за 5 години от 11 000 доброволци. Използвани са близо 12 000 тона бял мрамор / в хинду религията е символ на чистота и вечен мир / и розов камък, донесен от Раджастан. Построен е през 2005 г. и е в книгата на рекордите на Гинес като най-големия индуиски храм в света.
Завръщане във вашия хотел. Настаняване и почивка. Вечеря. Нощувка.
 
Шести ден / понеделник / - Делхи – Агра
Закуска и освобождаване на хотела.
Турът започва с посещение на грандиозното съоръжение Кутуб Минар или Кулата на победата - най-високата каменна кула в Индия, част от списъка на ЮНЕСКО. Идеята за построяването и принадлежи на първия ислиямски владетел на Индия – Кутуб-уд-дин Аибаку. В отлично запазения архитекстурен комплекс ви очаква невероятна атомосфера и впечатляващи архитектурни паметници. Тук върху някои от каменните сгради ще имате възможнстта да видите и добре съхранении изображения на сцени от изкуството на любовта - Кама Сутра.
Отправяме се на изток към следващата част от нашият тур – Агра / 205 км / около 4 часа /.  Агра имала привилегията да бъде столица на Индия през 16-ти и 17-ти век. Днес Агра се гордее с прекрасната си крепост и най-вече с Тадж Махал – архитектурно чудо и символ на любовта, най-известната забележителност на Индия.
Днес е вашата среща с този изумителен шедьовър – Тадж Махал. Тадж Махал е всичко, което сте чували за него и още повече. В продължение на 22 години над 20 000 души и над 1000 слона се трудят усилено, за съградят най-бляскавия паметник на Моголската архитектура. Построен в средата на 17 в. от Моголския императорт Шах Джахан, като израз на нестихващата му съпружеска любовта към Мумтаз Махал, днес Тадж Махал е една от най-красивите сгради в света и символ на вечната любов. Ще имате достатъчно време, за да почувствате невероятния момент и да запечатате скъпите спомени.
Програмата продължава с още един чудесен паметник на моголската архитектура – Форт Агра. Крепостта е красив комплекс от дворци, павилиони, джамии и паркове и има богата история. Създадена е с усилията на три поколения Моголски императори. В продължение на почти два века тя била седалище на най-известните военни лидери и най-важните обществени фигури на Могулите. Предпочитанията на владетелите и социалния им статус са пряко отразени в лукса и красотата на пищната крепостна архитектура. Ще разгледате залата за аудиенции и кралските палати.
Настаняване в хотела, вечеря и нощувка. 

Седми ден / вторник / - Агра - Фатехпур Сикри – Джайпур
Закуска и освобождаване на хотела.
Екскурзията продължава към Джайпур / 232 км / около 6 часа /. Джайпур - столицата на Раджастан е известен като "Розовия град" заради цвета на фасадите в старата част на града. В миналото оттук минавал Пътят на коприната и процъфтявала търговията със всевъзможни стоки. Днес Джайпур е град с население около 7 милиона. По ожвените му базари можете да усетите автентичната Индия.
Ще посетим Фатехпур Сикри – червеният пустинен град, построен от Моголският император Акбар Велики в края на 16 век и столица на моголите от 1571 до 1585 г. Императорът построил града на мечтите си в чест на сина си и с надеждата за идеалния град. Но славата на Фатехпур Сикри не е продължила дълго. Поради липсата на достатъчно вода градът постепенно започва да губи своята популярност. Когато местните кладенци пресъхнали, той бил изоставен напълно от жителите си. Преди три века Сикри бил по-голям от Лондон, изпълнен с дворци и джамии. Днес, с чудесно запазените си сгради, градът е едно изключително място, което ще ви впечатли. Ще разгледаме мавзолея на Итмад – Уд – Даул.
Пристигане и настаняване в хотела, вечеря, нощувка.


Осми ден / сряда / - Джайпур
След закуска се отправяме към покрайнините на Джайпур, за да посетим древната столица Амбър и да разгледате едноименната крепост - главната забележителност в района, разположена на 11 км северно от Джайпур. Тя представлява красив комплекс от дворци, зали, павилиони, градини и храмове. Изграждането на крепостта започва през 17-ти век от Махараджа Ман Сингх, най-успешният генерал на Моголския император Акбар. Тогава град Амбър бил седалище на властта. Крепостта е заобиколена от защитни съоръжения и предлага красива гледка към езерото Моат.
Ще изкачим крепостта на гърба на слон или с джип. В дворцовия комплекс ни очакват възхитителни стенописи и пищна украса от скъпоценни камъни и огледала. Може би най-впечатляваща е огледалната зала / Шиш Махал/. В нея светлината на една-единствена лампа се отразява в множество огледала и осветява магически цялото помещение.
На връщане ще спрем за фото пауза на Джал Махал или Водния дворец, музея Албърт Хол. Ще посетим и храма Галта Джи.
По пътя си ще видим изключителната фасада на известния дворец Хава Махал или Двореца на ветровете - една от визитните картички на Джайпур. Зад нея знатните дами от двора набюдавали как тече животът долу на улицата. Пететажна част на харема е построена така, че съпругите на мажараджата можели да гледат целия град и да се наслаждават на невероятнате гледки.
Пътешествието ни продължава с обиколка на Джайпур. Ще посетим една от най-важните забележителности на града - Дворецът на Джайпур - чудесен пример на декоративното изкуство. Тук се съхраняват ценни колекции от редки ръкописи, оръже, костюми, килими и миниатюрни рисунки.
Следва посещение на астрономическата обсерватория Джантар Мантар – едно от чудесата на света. Тя е създадена от Махараджата на Джайпур през 1726 г. за измерване на времето и предсказване движението на планетите и звездите. Обсерваторията е едно от петте подобни астрономически чудеса, построени от Савай Джай Сингх и прави точни прогнози до днес. Слънчевият часовник на Джантар-Мантар се смята за най-големия в света. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
 
Девети ден / четвъртък / - Джайпур - Рантамбор
Закуска. Следва трансфер до Национален парк Рантамбор / 160 км / около 4 часа/.
Национален парк Рантамбор е един от най-големите и най-известен парк в Северна Индия. Намира се в Югоизточната част на щата Раджастан, на 130 км от Джайпур, между две вериги от хълмове Виндхия и Аравали, близо до пустинята Тар. Широколистните гори са били част от джунглите на Централна Индия. Релефът на парка е не еднороден – скалисти хребети и хълмове се сменят с открити долини и езера.
Настаняване в хотела, вечеря и нощувка.

Десети ден / петък / - Рантамбор
Рано сутринта започва със сафари в Националният парк и резерват Рантамбор.
Смята се, че е бил ловно поле за махараджите на Джайпур. Днес този парк е туристическа атракция за много фотографи и любители на дивата природа, и на дестинацията.
През 1955 г. става резерват, а от 1980 г. – Национален парк. Включен е в проекта Тигър през 1972 г. (проект на Правителството за спасяване на тигрите). Общата площ на парка е 1334 кв. км, от които 392 км са закрити за посетители.
Основната атракция на парка Рантамбор е Бенгалският тигър. Това е едно от малкото места в света, където можете да видите тези редки хищници в естествени условия.
Завръщане в хотела. Закуска.
След обяд следва още едно джип-сафари в парка Рантамбор. В парка могат да бъдат видяни Индийски замбар – най-големият индийски елен, петнист елен, сив бивол, индийски рогати антилопи, лангури, дива свиня, диви котки, хиени, леопарди, крокодили в езерото. Езерото е дом на голям брой местни и мигриращи птици.
На входа на парка са руини на крепост от 10 век.
Завръщане в хотела, вечеря и нощувка.

Единадесети ден / събота / - Рантамбор – Делхи
Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до Делхи / 390 км / около 8 часа /.
Настаняване в хотела в Делхи, вечеря, нощувка (срещу доплащане, по желание – 70 евро на човек). 

Дванадесети ден / неделя / - Делхи – София
Трансфер до международното летище в Делхи за обратен полет до София през транзитно летище. Пристигане в България.
 

Важно:            

- Минимален брой туристи за осъществяване на програмата – 2 души.           

- Не е предвиден водач от "Посейдон Холидейс"            

- Цената е формирана по най-ниските тарифи на полетите и подлежи на препотвърждение за желаните от Вас дати на пътуване и към момента на резервиране.            

- Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите - до 12:00 ч. в деня на заминаване          

- Цените са формирани при следния валутен курс: 1 USD = 1.7 BGN. При увеличение на валутния курс на щ. долар към лева с повече от 5%, туроператорът си запазва правото да промени цената към момента на доплащане на пакета. 

- Медицинската застраховка по пакетите за организирано пътуване е на ЗАД “ Армеец”. Съгласно Общите условия по застраховката „Помощ при пътуване” при необходимост от медицинска помощ, Застрахованият лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с Асистанс компанията "КОРИС БЪЛГАРИЯ" ООД на тел. +359 2 90 30 130, е-mail: operations@coris.bg и да предаде необходимата информация на български или английски език. В случай, че Застрахованият е приет в лечебно заведение в състояние, в което е било практически невъзможно да се свърже с Асистиращата компания, Застрахованият е длъжен да се свърже с Асистанс компанията на посочените телефони, лично или чрез трето лице, в срок до 24 часа от момента, в който състоянието му позволи, но във всички случаи  преди напускане на медицинското заведение.Когато Застрахованият е заплатил сам направените разходи, всички документи по конкретната претенция следва да се изпратят на Застрахователя в оригинал, в срок     до 5 дни след завръщането на Застрахования в Р България.Адрес за кореспонденция и предявяване на щети: ЗАД „Армеец“, България, гр. София, ул. „Жолио Кюри“ №20, тел. + 359 2 81 90 941

         

Забележки:

     Пакетната цена може да се преизчисли за различен брой нощувки.

     Пакетната цена може да се преизчисли за настаняване в единична стая.

     Пакетната цена може да се преизчисли за пътуване в Business класа.

           

Визов режим:

Има визови изисквания за Индия за български граждани / издава се в България /. Няма изисквания за визи за Дубай.

Няма задължителни медицински и здравни изисквания. 

Пътуване на лица с ограничена подвижност:  Пътуването като цяло НЕ Е  подходящо за лица с ограничена подвижност.

           

Начин на плащане: Цените са платими  в брой лева или по банков път 

Депозит в размер на 50% от пакетната цена при приемане на офертата и записване (или повече - според условията на офертата).

Доплащане 40 дни преди датата на заминаване.

        

Необходими документи:

 • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
 • За младоженци и празнуващите годишнини - сертификат за сключен брак.
 • За деца под 18 г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
 
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

Условия за анулация и неустойки:
До 60 дни преди датата на пътуването – размера на внесения депозит при резервиране на пакета  
От 59 до
41 дни преди датата на пътуването 70 % от общата сума или загуба на внесения депозит (в зависимост кое е повече)
От
40 дни преди датата на пътуването 100 % от цената на пътуването. 
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни и вътрешни полети до датата на доплащане на туристическата услуга, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите;

Пътуване на лица с ограничена подвижност:  Пътуването като цяло НЕ Е  подходящо за лица с ограничена подвижност.

ТА “ПОСЕЙДОН ХОЛИДЕЙС” ООД има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ.
 

Taj Dwarka Delhi*****

Индия / Делхи

Хотелът е разположен на площ над 7 акра и има външен басейн, фитнес център, спа, център за красота. Намира се в Ново Делхи, на 500 м от Дуарка, сектор 21 станция на метрото. Има безплатен безжичен интернет.

Вижте още


Още хотели по офертата

Crystal Sarovar Premiere Agra
Crystal Sarovar Premiere Agra*****
цена от 1759 € /3441 лв./
The Fern Jaipur
The Fern Jaipur*****
цена от 1759 € /3441 лв./
цена от 1759 € /3441 лв./
Цената включва
 • самолетен билет София – Дубай – Делхи – София с включени летищни такси и багаж;
 • 3 нощувки със закуска в 3* хотел в Дубай;
 • 2 нощувки със закуска и вечеря в 5* хотел или подобен;
 • 2 нощувки със закуска и вечеря в Джайпур в 5* хотел или подобен;
 • 1 нощувка със закуска в Агра в 5* хотел или подобен;
 • 2 нощувки със закуска, обяд и вечеря в Рантамбор – хотел The Sher Garh Resort или подобен;
 • всички трансфери, екскурзии и посещения на забележителностите по програмата в Индия с климатизиран автобус;
 • екскурзоводско обслужване на руски/ английски език по маршрута на Златния триъгълник и на английски в Национален парк Рантамбор /по желание, срещу доплащане екскурзоводското обслужване може да бъде на руски/;
 • входните такси на посещаваните обекти;
 • изкачване със слон на крепостта Амбър в Джайпур;
 • две сафарита в открит джип в Национален парк Рантмабор;
 • бутилка вода по време на екскурзиите;
 • представител на фирмата партньор в Индия;
 • трансфери летище – хотел – летище в Дубай;
 • медицинска застраховка със ЗАД "АРМЕЕЦ";
Цената не включва
 • виза за Индия – 160 лева;
 • допълнителни екскурзии в Дубай;
 • допълнителна нощувка с вечеря в Делхи и трансфер до летището преди отпътуване за България (по желание) – 70 евро на човек;
 • допълнителна нощувка на транзитно летище, ако се налага;
 • обяди и други хранения освен описаните в програмата;
 • екскурзоводско обслужване на руски език в Национален парк Рантамбор;
 • такса „Туристически дирхам“ в Дубай - заплаща се на място на рецепция в хотела и стойността му зависи от
 • категорията хотел: Хотел 3 * USD 3/ ден, за стая, 4* USD 4/ ден, за стая, 5* USD 5-6/ ден, за стая
 • разходи от личен характер;
 • бакшиши;
 • застраховка "Отмяна на пътуване"
Специални предложения
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах