Индия – Златен триъгълник, Ришикеш и Харидвар

00 0000 - 00 0000
10 Дни / 8 Нощувки

Златният триъгълник е най-любимия и посещаван маршрут в Индия. Той включва най-ценните бижута на индийската архитектурата и културата - величественият Тадж Махал в Агра, дворците и крепостите на колоритния Джайпур, невероятния коктейл от култури и цветове на индийската столица Делхи.

 

Индия – Златен триъгълник, Ришикеш и Харидвар

 

София – Делхи – Джайпур – Агра – Делхи – Ришикеш– Харидвар – Делхи – София


ЗАМИНАВАНЕ ВСЯКА СЪБОТА

 

10 дни/ 8 нощувки

  

ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ – 1359 ЕВРО

 

Програмата е индивидуална – минимален брой участници за осъществяването й – 2 души.
 Цената не е валидна за периода на Новогодишните празници.
Посочените цени са калкулирани по най-ниските цени на самолетните билети и важат за ограничен брой места до изчерпване на количествата.

Програма

ден
1
Първи ден / СЪБОТА - София
Отпътуване от летище София, Терминал 2 през транзитно летище за Делхи
ден
2
Втори ден / НЕДЕЛЯ - Делхи
Пристигане на международното летище в Делхи. Оформяне на паспортни и митнически формалности. Посрещане от представител на местния партньор на туроператора и трансфер до хотел Lemon Tree Premier Gurgaon 4* или подобен. Свободно време за освежаване и закуска.
Започва нашето запознанство с невероятната Индия. Днес столицата на Индия се състои от две части. Старо Делхи е столицата на мюсюлманска Индия между 12-ти и 19-ти век. Тя още пази легендарните си пазари, важни паметници и укрепления, свързани с мюсюлманската история на Индия. Новата част на града или Ново Делхи е създадена от британците. Ще посетим мемориалния комплекс Радж Гат, свързан с името и личността на Махатма Ганди. Ще минем покрай Червената крепост – ярък пример на моголската архитекстура, построена по време на царуването на великия император Шах Джахан. В древността наричали укреплението "благословената крепост". Новото и наименование се дължи на яркия червен цвят на пясъчника, от който е построена. Продължаваме към Джама Масджид, най-голямата джамия в Индия и една от най-големите в цяла Азия, разположена на главната улица на Старо Делхи. Това е последният архитектурен шедьовър на легендарния Шах Джахан. Джамията е построена през 1656 година от над 5000 занаятчии и строители и побира 25 000 поклонници. Днес това е действаща джамия.
Отправяме на полудневна обиколка на Ново Делхи. Тази част на града е отражение на британското колониално влияние. Следва посещение на друг впечатляващ комплекс - Гробницата на император Хумаюн, разположена сред прекрасна зелена персийска градина. Мавзолеят е построен от вдовицата на Втория Моголски император Хумаюн и се счита за първообраз на великолепния Тадж Махал в Агра. Маршрутът на обиколката ни минава и покрай внушителната триумфална арка Портата на Индия, разположена на главната улица на Ново Делхи. Тя напомня на познатия символ на Париж. По време на панорамната обиколка на града ще видим още красивата сграда на Парламента и Резиденцията на президента, индуиски храм Бирла, основния храм на сикхите Гурудвару Бангла Сахиб.
Ще имате възможността да посетите комплекса Акшардам. Храмът Акшардам е построен за 5 години от 11 000 доброволци. Използвани са близо 12 000 тона бял мрамор / в хинду религията е символ на чистота и вечен мир / и розов камък, донесен от Раджастан. Построен е през 2005 г. и е в книгата на рекордите на Гинес като най-големия индуиски храм в света.
Завръщане в хотела. Почивка. Вечеря. Нощувка.
ден
3
Трети ден / ПОНЕДЕЛНИК - Делхи – Джайпур
Закуска и освобождаване на хотела.
Турът започва с посещение на грандиозното съоръжение Кутуб Минар или Кулата на победата - най-високата каменна кула в Индия, част от списъка на ЮНЕСКО. Идеята за построяването и принадлежи на първия ислямски владетел на Индия – Кутуб-уд-дин Аибаку. В отлично запазения архитектурен комплекс ви очаква невероятна атмосфера и впечатляващи архитектурни паметници. Тук върху някои от каменните сгради ще имате възможността да видите и добре съхранени изображения на сцени от изкуството на любовта - Кама Сутра.
Екскурзията продължава към Джайпур / 265 км / около 7 часа /. Джайпур - столицата на Раджастан е известен като "Розовия град" заради цвета на фасадите в старата част на града. В миналото оттук минавал Пътят на коприната и процъфтявала търговията със всевъзможни стоки. Днес Джайпур е град с население около 7 милиона. По оживените му базари можете да усетите автентичната Индия. Ще посетим храмовете Галта Джи и Бирла. Пристигане и настаняване в хотел Park Regis 4* или подобен, вечеря, нощувка.
ден
4
Четвърти ден / ВТОРНИК - Джайпур
След закуска се отправяме към покрайнините на Джайпур, за да посетим древната столица Амбър и да разгледате едноименната крепост - главната забележителност в района, разположена на 11 км северно от Джайпур. Тя представлява красив комплекс от дворци, зали, павилиони, градини и храмове. Изграждането на крепостта започва през 17-ти век от Махараджа Ман Сингх, най-успешният генерал на Моголския император Акбар. Тогава град Амбър бил седалище на властта. Крепостта е заобиколена от защитни съоръжения и предлага красива гледка към езерото Моат.
Ще изкачим крепостта на гърба на слон или с джип. В дворцовия комплекс ни очакват възхитителни стенописи и пищна украса от скъпоценни камъни и огледала. Може би най-впечатляваща е огледалната зала / Шиш Махал/. В нея светлината на една-единствена лампа се отразява в множество огледала и осветява магически цялото помещение.
На връщане ще спрем за фото пауза на Джал Махал или Водния дворец, музея Албърт Хол. Ще посетим и храма Галта Джи.
По пътя си ще видим изключителната фасада на известния дворец Хава Махал или Двореца на ветровете - една от визитните картички на Джайпур. Зад нея знатните дами от двора набюдавали как тече животът долу на улицата. Пететажна част на харема е построена така, че съпругите на мажараджата можели да гледат целия град и да се наслаждават на невероятните гледки.
Пътешествието ни продължава с обиколка на Джайпур. Ще посетим една от най-важните забележителности на града - Дворецът на Джайпур - чудесен пример на декоративното изкуство. Тук се съхраняват ценни колекции от редки ръкописи, оръжие, костюми, килими и миниатюрни рисунки.
Следва посещение на астрономическата обсерватория Джантар Мантар – едно от чудесата на света. Тя е създадена от Махараджата на Джайпур през 1726 г. за измерване на времето и предсказване движението на планетите и звездите. Обсерваторията е едно от петте подобни астрономически чудеса, построени от Савай Джай Сингх и прави точни прогнози до днес. Слънчевият часовник на Джантар-Мантар се смята за най-големия в света. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
ден
5
Пети ден / СРЯДА - Джайпур – Абханери – Фатехпур Сикри – Агра
Закуска и напускане на хотела. Отправяме се на изток към следващата част от нашият тур – Агра / 240 км / около 6 часа /. Агра имала привилегията да бъде столица на Индия през 16-ти и 17-ти век. Днес Агра се гордее с прекрасната си крепост и най-вече с Тадж Махал – архитектурно чудо и символ на любовта, най-известната забележителност на Индия.
По път ще се отбием до селцето Абханери, където се намира един от най-старите кладенци, до който се стига по три начина чрез стъпала, разделени и представящи различни истории.
Ще посетим Фатехпур Сикри – червеният пустинен град, построен от Моголският император Акбар Велики в края на 16 век и столица на моголите от 1571 до 1585 г. Императорът построил града на мечтите си в чест на сина си и с надеждата за идеалния град. Но славата на Фатехпур Сикри не е продължила дълго. Поради липсата на достатъчно вода градът постепенно започва да губи своята популярност. Когато местните кладенци пресъхнали, той бил изоставен напълно от жителите си. Преди три века Сикри бил по-голям от Лондон, изпълнен с дворци и джамии. Днес, с чудесно запазените си сгради, градът е едно изключително място, което ще ви впечатли. Ще разгледаме мавзолея на Итмад – Уд – Даул.
Настаняване в хотел Clark Shiraz 4*, вечеря и нощувка.
ден
6
Шести ден / ЧЕТВЪРТЪК - Агра - Вриндаван – Делхи
Закуска / 205 км, около 4 часа/.
Днес е вашата среща с този изумителен шедьовър – Тадж Махал. Тадж Махал е всичко, което сте чували за него и още повече. В продължение на 22 години над 20 000 души и над 1000 слона се трудят усилено, за съградят най-бляскавия паметник на Моголската архитектура. Построен в средата на 17 в. от Моголския император Шах Джахан, като израз на нестихващата му съпружеска любовта към Мумтаз Махал, днес Тадж Махал е една от най-красивите сгради в света и символ на вечната любов. Ще имате достатъчно време, за да почувствате невероятния момент и да запечатате скъпите спомени.
Програмата продължава с още един чудесен паметник на моголската архитектура – Форт Агра. Крепостта е красив комплекс от дворци, павилиони, джамии и паркове и има богата история. Създадена е с усилията на три поколения Моголски императори. В продължение на почти два века тя била седалище на най-известните военни лидери и най-важните обществени фигури на Могулите. Предпочитанията на владетелите и социалния им статус са пряко отразени в лукса и красотата на пищната крепостна архитектура. Ще разгледате залата за аудиенции и кралските палати.
Ще посетим гроба на император Акбар, който се намира в малкото селце Сикандра.
По пътя към Делхи ще посетим гроба на император Акбар, който се намира в малкото селце Сикандра, Градът на 5000 храма или Вриндавана, който е свято място за поклонение на последователите на вишнувизма. Ще имате възможност да видите храмът на Кришна – Баларама, построен през 1975 г. от Международното общество за Кришна съзнание.
След пристигане в Делхи, следва настаняване в хотела, вечеря и нощувка.

ден
7
Седми ден / ПЕТЪК – Делхи - Ришикеш
След закуска и освобождаване на стаята, следва отпътуване към Ришикеш /290 км, 7 часа/. Ришикеш е градът на йогите и ашрамите. Настаняване в хотела.
Вечерта ще посетите вечерната служба по ритуалните измивания директно в река Ганг, в близост до ашрам Прама Никетан. Това е един от най-красивите религиозни ритуали в Индия, по времето на които се четат молитви и се пускат във водата малки светлинки със свещи, украсени с цветя и се намислят желания.
Връщане в хотела, вечеря и нощувка.
ден
8
Осми ден / СЪБОТА – Ришикеш – Харидвар - Ришикеш
Рано сутринта - медитация/ йога (1 час) в ашрам или в хотела. След закуска следва пешеходна обиколка на Ришикеш – разходка по висящия мост Лакшман Джула и Рам Джулас, откъдето се откриват прекрасни гледки на река Ганг и ашрамите, разположени на брега на реката. Посещение на ашрама на Бийтълс или Чоураси Кутия, където под ръководството на Махариши – основателя на трансденталната медитация, членовете на легендарната група Бийтълс са търсели просветление през 1968 г.
Обиколката продължава към Харидвар /20 км, около 30 мин/, където ще посетите Шанти Кунч ашрам (най-големия ашрам в Индия), храма Чанди Деви, посветен на богинята Дурга, храма Дакши, посветен на бог Шива.
Ще се разходите из най-старата част на града, която се нарича Канкхал. Ще посетите гхат Хар ки Поури, откъдето ще видите вечерните ритуали на р. Ганг.
Завръщане в хотела, вечеря и нощувка.

ден
9
Девети ден / НЕДЕЛЯ – Ришикеш – Делхи
След закуска и освобождаване на хотела, следва трансфер до Делхи /229 км, 7 часа/.
След като пристигнете в Делхи, ще имате възможността да посетите храма Лотус /затворен в понеделник/ - главният бахайски храм в Индия, направен от бял мрамор във формата на разцъфнало цвете лотус. Храмът е на разположение на хората от всички религии.
След екскурзията следва трансфер до международното летище в Делхи за обратен полет до София през транзитно летище.
ден
10
Десети ден / ПОНЕДЕЛНИК - Делхи - София
Пристигане в София.

Важно:      

- Минимален брой за осъществяване на програмата: 2 души.      

- Не е предвиден водач от "Посейдон Холидейс"      

- Цената е формирана по най-ниските тарифи на полетите и подлежи на препотвърждение за желаните от Вас дати на пътуване и към момента на резервиране.     

- Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите - до 12:00 ч. в деня на заминаване      

- Цените са формирани при следния валутен курс: 1 USD = 0.92 EUR. При увеличение на валутния курс на щ. долар към еврото Посейдон Холидейс ООД си запазва правото да промени цената към момента на доплащане.       

- Медицинската застраховка по пакетите за организирано пътуване е на ЗАД “ Армеец”. Съгласно Общите условия по застраховката „Помощ при пътуване” при необходимост от медицинска помощ, Застрахованият лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с Асистанс компанията "КОРИС БЪЛГАРИЯ" ООД на тел. +359 2 90 30 130, е-mail: [email protected] и да предаде необходимата информация на български или английски език. В случай, че Застрахованият е приет в лечебно заведение в състояние, в което е било практически невъзможно да се свърже с Асистиращата компания, Застрахованият е длъжен да се свърже с Асистанс компанията на посочените телефони, лично или чрез трето лице, в срок до 24 часа от момента, в който състоянието му позволи, но във всички случаи преди напускане на медицинското заведение.Когато Застрахованият е заплатил сам направените разходи, всички документи по конкретната претенция следва да се изпратят на Застрахователя в оригинал, в срок до 5 дни след завръщането на Застрахования в Р България.Адрес за кореспонденция и предявяване на щети: ЗАД „Армеец“, България, гр. София, ул. „Жолио Кюри“ №20, тел. + 359 2 81 90 941

 

 Забележки:

 Пакетната цена може да се преизчисли за различен брой нощувки.

 Пакетната цена може да се преизчисли за настаняване в единична стая.

 Пакетната цена може да се преизчисли за пътуване в Business класа.

 

  Визов режим:

  Има визови изисквания за български граждани / издава се в България /.

  Няма задължителни медицински и здравни изисквания. 

 

Начин на плащане: 

Депозит в размер на 50% от пакетната цена при приемане на офертата и записване. Доплащане 40 дни преди датата на заминаване. Цените се заплащат в ЛЕВА по фиксинга на БНБ.

 

Условия за анулация и неустойки: 

До 60 дни преди датата на пътуването – глоба за самолетните билети, определена от авиокомпанията.  До 40 дни преди датата на пътуването 70 % от общата сума. От 39 до 15 дни преди датата на пътуването 100 % от цената на пътуването.   

 

Необходими документи:

 • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
 • За младоженци и празнуващите годишнини - сертификат за сключен брак.
 • За деца под 18 г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
 
 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път 
 • Възможни са размествания в програмата по преценка на туроператора.

Lemon Tree Premier Gurgaon Delhi****

Индия / Делхи

Хотелът е удобно разположен в централния бизнес район Гургаон, на около 1 км от атракциона Кралствота на Мечтите. Разполага с басейн, спа център, фитнес зала, ресторант и бар.

Модерните стаи са оборудвани с DVD плейър и телевизор с плосък екран, с кабелни канали. Безплатен Wi-Fi се предоставя в продължение на 30 минути.

Вижте още


Още хотели по офертата

Lemon Tree Premier Jaipur
Lemon Tree Premier Jaipur****
цена от 1359 € /2658 лв./
Clarks Shiraz Agra
Clarks Shiraz Agra****
цена от 1359 € /2658 лв./
Devine Resort
Devine Resort****
цена от 1359 € /2658 лв./
цена от 1359 € /2658 лв./
Цената включва
 • самолетен билет София – Делхи – София с включени летищни такси;
 • 3 нощувки (3 закуски и 2 вечери) в Делхи в хотел Lemon Tree Premier 4* или подобен;
 • 2 нощувки със закуска и вечеря в Джайпур в хотел Lemon Tree Premier 4* или подобен;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Агра в хотел Clarks Shiraz 4* или подобен;
 • 2 нощувки със закуска и вечеря в Ришикеш в хотел Devine Resort 4* или подобен;
 • всички трансфери, екскурзии и посещения на забележителностите по програмата с климатизиран автобус;
 • екскурзоводско обслужване на руски език;
 • входните такси на посещаваните обекти;
 • изкачване със слон на крепостта Амбър в Джайпур;
 • бутилка вода по време на екскурзиите;
 • представител на фирмата партньор в Индия;
 • медицинска застраховка със ЗАД "АРМЕЕЦ" (покритие 10 000 евро за лица до 65 г.);
Цената не включва
 • виза за Индия – 105 лева;
 • допълнителна нощувка, ако се налага;
 • обеди и други хранения освен описаните в програмата;
 • разходи от личен характер;
 • бакшиши;
 • доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 години, размера на която зависи от точната възраст на застрахованото лице;
 • застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на ЗАД "АРМЕЕЦ", гр.София, ул. „Жолио Кюри“ №20, тел. + 359 2 81 90 941
Специални предложения
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах