Индия – Златен триъгълник, Каджурахо и Варанаси

00 0000 - 00 0000
10 Дни / 8 Нощувки

Златният триъгълник е най-любимия и посещаван маршрут в Индия. Той включва най-ценните бижута на индийската архитектурата и културата - величественият Тадж Махал в Агра, дворците и крепостите на колоритния Джайпур, невероятния коктейл от култури и цветове на индийската столица Делхи. 

 

Индия – Златен триъгълник, Каджурахо и Варанаси

 

София – Делхи – Варанаси  - Каджурахо – Делхи – Джайпур – Агра – Делхи – София

 

ГАРАНТИРАНО ЗАМИНАВАНЕ

 

10 дни/ 7 нощувки

 

ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ – 1609 ЕВРО

 

Програмата е индивидуална, минимален брой туристи за осъществяването й – 2 души

 Цената не е валидна за периода на Новогодишните празници.

Посочените цени са калкулирани по най-ниските цени на самолетните билети и важат за ограничен брой места до изчерпване на количествата.

 

 

Програма

ден
1
Първи ден / СРЯДА - София
Отпътуване от летище София, Терминал 2 през транзитно летище за Делхи.

ден
2
Втори ден / ЧЕТВЪРТЪК – Делхи – Варанаси
Пристигане на международното летище в Делхи. Оформяне на паспортни и митнически формалности. Посрещане от представител на местния партньор на туроператора и трансфер до вътрешния терминал за полет Делхи – Варанаси. Съдействие при регистрация за полета.
Пристигане във Варанаси, посрещане от представител на местния партньор, трансфер до хотел Grape vine / Rivatas By Ideal 4* или подобен. Настаняване.

В 12:00 ч. започва нашата обиколка - първо ще посетим Сарнатх. Намира се на 10 км от Варанаси и е важно място за поклонение на будисти от много страни. По времето на Буда тази местност се е нарича Мригадая и именно тук Буда е прочел първата проповед пред първите пет последователи. Тук е издигнат стълба Ашок, където изображението с четирите лъва е прието за официален герб на Република Индия.
Вечерта ще посетите вечерната служба по ритуалните измивания директно в река Ганг. Това е един от най-красивите религиозни ритуали в Индия, по времето на които се четат молитви и се пускат във водата малки светлинки със свещи, украсени с цветя и се намислят желания.
Вечеря и нощувка.

ден
3
Трети ден / ПЕТЪК – Варанаси – Каджурахо (396 км/ 9-10 часа)
Сутринта в 06.00 ч. следва разходка с лодка по свещената река Ганг.
Според легендата Варанаси е създаден преди повече от 5 000 години от самия бог Шива и затова се явява едно от най-важните места за поклонение в Индия. Варанаси е едно от седемте свещени места на индуизма. Постоянно се посещава от хиляди аскети, йоги, свещеници. Всеки ден идват поклонници от Индия и Непал, които се къпят във водите на свещената река в лъчите на изгряващото слънце. Много благочестиви индуси в края на земния си път идват в светия град.
Връщане в хотела, закуска и освобождаване. Следва отпътуване към Каджурахо.
Настаняване в хотел Clarks Khajuraho 4* или подобен. Вечеря, нощувка.
ден
4
Четвърти ден / СЪБОТА – Каджурахо – Джанси (180 км/ 4 часа) – Делхи (отпътуване в 18.44 ч. от Джанси – пристигане в 23.30 ч. в Делхи)
След закуска и освобождаване на хотела, в 08.00 ч. следва посещение на Източните и Западни храмове.
Каджурахо – огромен храмов комплекс е северно-индийски стил, културна и религиозна столица на династията Чандела. Градът е един от символите на еротичната скулптура и придобива световна известност с каменните скулптури, изобразяващи сцени от Кама Сутра. Основните сгради са били построени през 9-12 век, а сега са запазени само 25 храма, разположени на 21 кв. км площ. Каджурахо е обект от Световното културно наследство на ЮНЕСКО.
Следва отпътуване към Джанси, като по пътя ще посетите град Орча.
Орча е основан през 16 век от Рудра Пратап Сингх и е известен с множеството паметници-гробници, храмове и дворци. Ще посетите Форт Орча, който включва цял комплекс от дворци: Джехангир Махал, Радж Махал, Рай Правин Махал и Шиш Махал. Особен интерес представлява двореца Радж Махал, който е украсен с много картини, представящи сюжети от хиндуистката митология, една от които представя живота на индийския бог Кришна.
Обширният комплекс от дворци и храмове се явява образец на Раджпутската архитектура, запазил своето монументално величие и пресъздаващ атмосферата на средновековна Индия. Преди повече от 400 години, тези крепости и дворци в този славен град в централната част на Индия са ‘‘били свидетели‘‘ на много битки с армиите на моголите и граждански войни.
Трансфер до ЖП Гарата в Джанси, за да продължите пътуването с влак Шатабди Ексрес в 18.44 ч. до Делхи. Вечеря във влака. Пристигане в Делхи в 23.30 ч., трансфер до хотел Lemon Tree Premier 4*, настаняване и нощувка.
ден
5
Пети ден / НЕДЕЛЯ – Делхи
След закуска, в 09.00 ч. започва нашето запознанство с невероятната Индия. Днес столицата на Индия се състои от две части. Старо Делхи е столицата на мюсюлманска Индия между 12-ти и 19-ти век. Тя още пази легендарните си пазари, важни паметници и укрепления, свързани с мюсюлманската история на Индия. Новата част на града или Ново Делхи е създадена от британците. Ще посетим мемориалния комплекс Радж Гат, свързан с името и личността на Махатма Ганди. Ще минем покрай Червената крепост – ярък пример на моголската архитектура, построена по време на царуването на великия император Шах Джахан. В древността наричали укреплението "благословената крепост". Новото и наименование се дължи на яркия червен цвят на пясъчника, от който е построена. Продължаваме към Джама Масджид, най-голямата джамия в Индия и една от най-големите в цяла Азия, разположена на главната улица на Старо Делхи. Това е последният архитектурен шедьовър на легендарния Шах Джахан. Джамията е построена през 1656 година от над 5000 занаятчии и строители и побира 25 000 поклонници. Днес това е действаща джамия.
Отправяме на полудневена обиколка на Ново Делхи. Тази част на града е отражение на британското колониално влияние. Следва посещение на друг впечатляващ комплекс - Гробницата на император Хумаюн, разположена сред прекрасна зелена персийска градина. Мавзолеят е построен от вдовицата на Втория Моголски император Хумаюн и се счита за първообраз на великолепния Тадж Махал в Агра. Маршрутът на обиколката ни минава и покрай внушителната триумфална арка Портата на Индия, разположена на главната улица на Ново Делхи. Тя напомня на познатия символ на Париж. По време на панорамната обикола на града ще видим още красивата сграда на Парламента и Резиденцията на президента, индуиски храм Бирла, основния храм на сикхите Гурудвару Бангла Сахиб.
Ще имате възможността да посетите комплекса Акшардам. Храмът Акшардам е построен за 5 години от 11 000 доброволци. Използвани са близо 12 000 тона бял мрамор / в хинду религията е символ на чистота и вечен мир / и розов камък, донесен от Раджастан. Построен е през 2005 г. и е в книгата на рекордите на Гинес като най-големия индуиски храм в света.
Завръщане в хотела. Почивка. Вечеря. Нощувка.

ден
6
Шести ден / ПОНЕДЕЛНИК - Делхи – Джайпур (265 км / около 7 часа)
Закуска и освобождаване на хотела.
Турът започва в 09.00 ч. с посещение на грандиозното съоръжение Кутуб Минар или Кулата на победата - най-високата каменна кула в Индия, част от списъка на ЮНЕСКО. Идеята за построяването и принадлежи на първия ислиямски владетел на Индия – Кутуб-уд-дин Аибаку. В отлично запазения архитекстурен комплекс ви очаква невероятна атомосфера и впечатляващи архитектурни паметници. Тук върху някои от каменните сгради ще имате възможнстта да видите и добре съхранении изображения на сцени от изкуството на любовта - Кама Сутра.
Екскурзията продължава към Джайпур - столицата на Раджастан е известен като "Розовия град" заради цвета на фасадите в старата част на града. В миналото оттук минавал Пътят на коприната и процъфтявала търговията със всевъзможни стоки. Днес Джайпур е град с население около 7 милиона. По ожвените му базари можете да усетите автентичната Индия. При пристигане в Джайпур ще посетите храма Галта Джи и Бирла. Настаняване в хотел Lemon Tree 4* или подобен, вечеря, нощувка.

ден
7
Седми ден / ВТОРНИК - Джайпур
След закуска се отправяме към покрайнините на Джайпур, за да посетим древната столица Амбър и да разгледате едноименната крепост - главната забележителност в района, разположена на 11 км северно от Джайпур. Тя представлява красив комплекс от дворци, зали, павилиони, градини и храмове. Изграждането на крепостта започва през 17-ти век от Махараджа Ман Сингх, най-успешният генерал на Моголския император Акбар. Тогава град Амбър бил седалище на властта. Крепостта е заобиколена от защитни съоръжения и предлага красива гледка към езерото Моат.
Ще изкачим крепостта на гърба на слон или с джип. В дворцовия комплекс ни очакват възхитителни стенописи и пищна украса от скъпоценни камъни и огледала. Може би най-впечатляваща е огледалната зала / Шиш Махал/. В нея светлината на една-единствена лампа се отразява в множество огледала и осветява магически цялото помещение.
На връщане ще спрем за фото пауза на Джал Махал или Водния дворец, музея Албърт Хол. По пътя си ще видим изключителната фасада на известния дворец Хава Махал или Двореца на ветровете - една от визитните картички на Джайпур. Зад нея знатните дами от двора набюдавали как тече животът долу на улицата. Пететажна част на харема е построена така, че съпругите на мажараджата можели да гледат целия град и да се наслаждават на невероятнате гледки.
Пътешествието ни продължава с обиколка на Джайпур. Ще посетим една от най-важните забележителности на града - Дворецът на Джайпур - чудесен пример на декоративното изкуство. Тук се съхраняват ценни колекции от редки ръкописи, оръжие, костюми, килими и миниатюрни рисунки.
Следва посещение на астрономическата обсерватория Джантар Мантар – едно от чудесата на света. Тя е създадена от Махараджата на Джайпур през 1726 г. за измерване на времето и предсказване движението на планетите и звездите. Обсерваторията е едно от петте подобни астрономически чудеса, построени от Савай Джай Сингх и прави точни прогнози до днес. Слънчевият часовник на Джантар-Мантар се смята за най-големия в света. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
ден
8
Осми ден / СРЯДА - Джайпур – Абханери – Фатехпур Сикри – Агра (240 км / около 6 часа)
Закуска и напускане на хотела. Отправяме се на изток към следващата част от нашият тур – Агра. Градът е имал привилегията да бъде столица на Индия през 16-ти и 17-ти век. Днес Агра се гордее с прекрасната си крепост и най-вече с Тадж Махал – архитектурно чудо и символ на любовта, най-известната забележителност на Индия.
По път ще се отбием до селцето Абханери, където се намира един от най-старите кладенци, до който се стига по три начина чрез стъпала, разделени и представящи различни истории.
Ще посетим Фатехпур Сикри – червеният пустинен град, построен от Моголският император Акбар Велики в края на 16 век и столица на моголите от 1571 до 1585 г. Императорът построил града на мечтите си в чест на сина си и с надеждата за идеалния град. Но славата на Фатехпур Сикри не е продължила дълго. Поради липсата на достатъчно вода градът постепенно започва да губи своята популярност. Когато местните кладенци пресъхнали, той бил изоставен напълно от жителите си. Преди три века Сикри бил по-голям от Лондон, изпълнен с дворци и джамии. Днес, с чудесно запазените си сгради, градът е едно изключително място, което ще ви впечатли. Ще разгледаме мавзолея на Итмад – Уд – Даул.
Настаняване в хотел Clark Shiraz 4*, вечеря и нощувка.

ден
9
Девети ден / ЧЕТВЪРТЪК - Агра – Вриндаван – Делхи (205 км / около 4 часа)
Закуска.
Днес е вашата среща с този изумителен шедьовър – Тадж Махал. Тадж Махал е всичко, което сте чували за него и още повече. В продължение на 22 години над 20 000 души и над 1000 слона се трудят усилено, за съградят най-бляскавия паметник на Моголската архитектура. Построен в средата на 17 в. от Моголския императорт Шах Джахан, като израз на нестихващата му съпружеска любовта към Мумтаз Махал, днес Тадж Махал е една от най-красивите сгради в света и символ на вечната любов. Ще имате достатъчно време, за да почувствате невероятния момент и да запечатате скъпите спомени.
Програмата продължава с още един чудесен паметник на моголската архитектура – Форт Агра. Крепостта е красив комплекс от дворци, павилиони, джамии и паркове и има богата история. Създадена е с усилията на три поколения Моголски императори. В продължение на почти два века тя била седалище на най-известните военни лидери и най-важните обществени фигури на Могулите. Предпочитанията на владетелите и социалния им статус са пряко отразени в лукса и красотата на пищната крепостна архитектура. Ще разгледате залата за аудиенции и кралските палати.
Ще посетим гроба на император Акбар, който се намира в малкото селце Сикандра. Градът на 5000 храма или Вриндавана, който е свято място за поклонение на последователите на вишнувизма. Ще имате възможност да видите храмът на Кришна – Баларама, построен през 1975 г. от Международното общество за Кришна съзнание.
Пристигане в Делхи, трансфер до международното летище
ден
10
Десети ден / ПЕТЪК – Делхи - София
Обратен полет за София през транзитно летище. Пристигане в София.

Важно:      

- Минимален брой за осъществяване на програмата: 2 души.      

- Не е предвиден водач от "Посейдон Холидейс"      

- Цената е формирана по най-ниските тарифи на полетите и подлежи на препотвърждение за желаните от Вас дати на пътуване и към момента на резервиране.     

- Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите - до 12:00 ч. в деня на заминаване      

- Цените са формирани при следния валутен курс: 1 USD = 0.92 EUR. При увеличение на валутния курс на щ. долар към еврото Посейдон Холидейс ООД си запазва правото да промени цената към момента на доплащане.       

- Медицинската застраховка по пакетите за организирано пътуване е на ЗАД “ Армеец”. Съгласно Общите условия по застраховката „Помощ при пътуване” при необходимост от медицинска помощ, Застрахованият лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с Асистанс компанията "КОРИС БЪЛГАРИЯ" ООД на тел. +359 2 90 30 130, е-mail: [email protected] и да предаде необходимата информация на български или английски език. В случай, че Застрахованият е приет в лечебно заведение в състояние, в което е било практически невъзможно да се свърже с Асистиращата компания, Застрахованият е длъжен да се свърже с Асистанс компанията на посочените телефони, лично или чрез трето лице, в срок до 24 часа от момента, в който състоянието му позволи, но във всички случаи преди напускане на медицинското заведение.Когато Застрахованият е заплатил сам направените разходи, всички документи по конкретната претенция следва да се изпратят на Застрахователя в оригинал, в срок до 5 дни след завръщането на Застрахования в Р България.Адрес за кореспонденция и предявяване на щети: ЗАД „Армеец“, България, гр. София, ул. „Жолио Кюри“ №20, тел. + 359 2 81 90 941

 

 Забележки:

 Пакетната цена може да се преизчисли за различен брой нощувки.

 Пакетната цена може да се преизчисли за настаняване в единична стая.

 Пакетната цена може да се преизчисли за пътуване в Business класа.

 

  Визов режим:

  Има визови изисквания за български граждани / издава се в България /.

  Няма задължителни медицински и здравни изисквания. 

 

Начин на плащане: 

Депозит в размер на 50% от пакетната цена при приемане на офертата и записване. Доплащане 40 дни преди датата на заминаване. Цените се заплащат в ЛЕВА по фиксинга на БНБ.

 

Условия за анулация и неустойки: 

До 60 дни преди датата на пътуването – глоба за самолетните билети, определена от авиокомпанията.  До 40 дни преди датата на пътуването 70 % от общата сума. От 39 до 15 дни преди датата на пътуването 100 % от цената на пътуването.   

 

Необходими документи:

 • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
 • За младоженци и празнуващите годишнини - сертификат за сключен брак.
 • За деца под 18 г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
 
 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път 
 • Възможни са размествания в програмата по преценка на туроператора.

Clarks Shiraz Agra****

Индия / Делхи

Вашият хотел в Агра. Хотел Clarks Shiraz, 4* е с централно местоположение, недалеч от Тадж Махал (ок. 2 км ), крепостта Агра и Джама Масджид.

Хотелът разполага с открит басейн, здравен клуб, бизнес център на място. На разположение на гостите са 2 ресторанта и бар.

Хотелските стаи разполагат с климатик, минибар и възможности за приготвяне на чай / кафе.

Вижте още


Още хотели по офертата

Lemon Tree Premier Gurgaon Delhi
Lemon Tree Premier Gurgaon Delhi****
цена от 1609 € /3147 лв./
Lemon Tree Premier Jaipur
Lemon Tree Premier Jaipur****
цена от 1609 € /3147 лв./
Clarks Khajuraho
Clarks Khajuraho****
цена от 1609 € /3147 лв./
Rivatas By Ideal
Rivatas By Ideal****
цена от 1609 € /3147 лв./
цена от 1609 € /3147 лв./
Цената включва
 • самолетен билет София – Делхи – София с включени летищни такси и багаж през транзитно летище;
 • самолетен билет Делхи - Варанаси с включени летищни такси;
 • 2 нощувки със закуска и вечеря в Делхи в хотел Lemon Tree Premier 4* или подобен;
 • 2 нощувки със закуска и вечеря в Джайпур в хотел Lemon Tree Premier 4* или подобен;
 • 1 нощувкa със закуска и вечеря в Агра в хотел Clarks Shiraz 4* или подобен;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Каджурахо в хотел Clarks Khajuraho 4* или подобен;
 • 1 нощувкa със закуска и вечеря във Варанаси в хотел Grape vine / Rivatas By Ideal 4* или подобен;
 • всички трансфери, екскурзии и посещения на забележителностите по програмата с климатизиран автобус;
 • екскурзоводско обслужване на руски език;
 • входните такси на посещаваните обекти;
 • изкачване със слон на крепостта Амбър в Джайпур;
 • билет за влак Шатабди Експрес по маршрут Джанси - Делхи във вагон с климатик;
 • разходка с лодка по река Ганг;
 • бутилка вода по време на екскурзиите;
 • представител на фирмата партньор в Индия;
 • медицинска застраховка със ЗАД "АРМЕЕЦ" (покритие 10 000 евро за лица до 65 г.);
Цената не включва
 • виза за Индия – 105 лева;
 • допълнителна нощувка, ако се налага;
 • обеди и други хранения освен описаните в програмата;
 • разходи от личен характер;
 • бакшиши;
 • доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 години, размера на която зависи от точната възраст на застрахованото лице;
 • застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на ЗАД "АРМЕЕЦ", гр.София, ул. „Жолио Кюри“ №20, тел. + 359 2 81 90 941
Специални предложения
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах