Екскурзия Тайланд

20 Юни 2018 - 19 Април 2019
11 Дни / 9 Нощувки

Пътешествие из старите столици на Тайланд. Този интересен и наситен маршрут ще ви отведе до старинните храмове и дворци на Сиам. Ще ви разкаже приказки за древни времена. Днес Тайланд съчетава идеалите за толерантност, доброта и мъдрост. Открийте корените на тази древна култура.


ТАЙЛАНД
Обиколен тур и остров Пукет
11 дни / 9 нощувки 

Хотели за настаняване или подобни:
Bangkok        Le Phenix Sukhumvit 3* / Standard Room
Phitsanuloke     Top land Phitsanuloke 4* / Superior Room
Chiang Mai    Empress Hotel Chiang Ma 4*/ Deluxe Room
Phuket Duangjitt Resort 4* / Premier Room

Програма

ден
1
Първи ден София - Доха - Банкок
Полет от летище София – терминал 2 за Доха с Qatar Airways. Връзка с полет за Банкок.
ден
2
Втори ден Банкок: Пристигане в Банкок. Посрещане от представител на местния партньор. Трансфер до хотела. Настаняване след 12:00 часа. Свободно време.
ден
3
Трети ден Банкок – Лоп Бури - Питсанулок: Закуска. Освобождаване на хотела. Следва разглеждане на Гранд Палас , наричан още Ват Пра Кео и известен с една от най-големите му забележителности Изумрудения Буда, висока едва 75 см., гравирана цялата със зелен яспис, пазена от 6 двойки 6-метрови мистични гиганти. Обяд.
Отпътуване за Питсанулок. Градът се смята за едни от най-старите градове в Тайланд и е разположен във вътрешността на кралството. Посещение на храмовия комплекс Пра Шри РатанаМаха Тат – построен през 1357 г. и съхранил на своята територия една от най-важните реликви на Тайланд – Бронзовия Буда. Настаняване в хотела. Свободно време.
ден
4
Четвърти ден Питсанулок – Сухотай – Чианг Мей: Закуска. Ранно отпътуване от хотела за Сухотай – първата столица на Тайланд. Градът е основан през 1238г. в чест на победата над кхмерите. Останките от него днес са превърнати в исторически комплекс, обявен от Юнеско за част от световното културно наследство. Посещение на впечатляващия исторически парк. Тук ще видите впечатляваши останки на будистки храмове, градски порти, крепостни стени, езера и канали, всичко това част от магическия и духовен център на древното кралство. Обяд. По пътя за Чанг Май посещение на Пра Тат Лампанг Луанг в Лампанг. Продължаване към Чанг Май. Чанг Май е главен център в северен Тайланд основан е през 13-ти век и служи като входна точка за областта на Златния Триъгълник - Лаос, Мианмар (Бирма) и Тайланд. Пристигане и настаняване в хотела. Нощувка.
ден
5
Пети ден Чианг Май: Закуска. Целодневен тур на храмовете на Чанг Мей. Ще имате възможност да се изкачите до планината Дой Сутеп на около 1600 метра надморска височина. Посещение на храма Пра Тат Дой Сутеп – красив храм с много хубав изглед към града. Пътуването продължава до лагера за слонове, разположен в джунглата. Изживяване което ще ви даде възможност да се запознаете отблизо с тези невероятни създания. Приключението продължава със сафари – езда на слонове по поречието на реката, навлизайк в джунглата. След сафарито спускане със бамбукови салове по реката. Обяд. След обяда посещение на плантация за орхидеи, където ще се насладите на несравнимата красота на този цветен вид. Връщане в хотела. Нощувка.
ден
6
Шести ден Чианг Май - остров Пукет: Закуска. Освобождаване на хотела до 12:00 часа, траснфер до летището в Чианг Май и полет до остров Пукет. Пристигане на остров Пукет. Настаняване.
ден
7-9
Седми - Девети ден / остров Пукет: Закуска. Свободно време за плаж или допълнителни екскурзии. Нощувка.
ден
8
Десети Ден – остров Пукет: Закуска. Освобождаване на хотела до 12:00 часа. Свободно време. Трансфер за полета Пукет – Доха в 19:40. Пристигане в Доха в 23:00 часа.
ден
9
Единадесети ден: Полет Доха – София в 06:55 часа. Кацане на летище София в 11:25 часа.

Забележка: Възможни са промени на програмата поради метеорологични условия или независещи от туроператора обстоятелства.
Забележка: Пакетната цена може да бъде преизчислена за по-малък или по-голям престой на о-в Пукет.


Важно:
Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите до 11:00 ч. в деня на напускане
Транспорт:

 • Самолет
 • Автобус
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 2 души
Срок за уведомление  за събран минимален брой туристи: няма
Необходими документи за пътуването:
Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане
За деца под 18 години – нотариално заверена родителска декларация за съгласие детето им да пътува с придружител.
Необходими документи за издаване на виза за Тайланд: 
 • Международен паспорт с валидност 6 месеца от датата на напускане на Тайланд;
 • Една цветна снимка паспортен формат
 • Попълнен формуляр за виза
Необходими документи:
Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане
За деца под 18 години – нотариално заверена родителска декларация за съгласие детето им да пътува с придружител.

Няма изискване за задължителни имунизации и ваксинации.
Медицинската застраховка по пакетите за организирано пътуване е на ЗАД “ Армеец”. Съгласно Общите условия по застраховката „Помощ при пътуване” при необходимост от медицинска помощ, Застрахованият лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с Асистанс компанията "КОРИС БЪЛГАРИЯ" ООД на тел. +359 2 90 30 130, е-mail: [email protected] и да предаде необходимата информация на български или английски език. В случай, че Застрахованият е приет в лечебно заведение в състояние, в което е било практически невъзможно да се свърже с Асистиращата компания, Застрахованият е длъжен да се свърже с Асистанс компанията на посочените телефони, лично или чрез трето лице, в срок до 24 часа от момента, в който състоянието му позволи, но във всички случаи преди напускане на медицинското заведение.
Когато Застрахованият е заплатил сам направените разходи, всички документи по конкретната претенция следва да се изпратят на Застрахователя в оригинал, в срок до 5 дни след завръщането на Застрахования в Р България.Адрес за кореспонденция и предявяване на щети: ЗАД „Армеец“, България, гр. София, ул. „Жолио Кюри“ №20, тел. + 359 2 81 90 941

 
Начин на плащане: в брой или по банков път при предварително предоставена проформа фактура
Депозит в размер на 50% от пакетната цена при приемане на офертата и записване (или повече - според условията на офертата).
Доплащане 40 дни преди датата на заминаване. Цените се заплащат в ЛЕВА по фиксинга на БНБ.
 
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

Условия за анулация и неустойки:
До 60 дни преди датата на пътуването –  размера на внесения депозит при резервиране на пакета  
От 59 до 31 дни преди датата на пътуването 70 % от общата сума или загуба на внесения депозит (в зависимост кое е повече)
От 30 дни преди датата на пътуването 100 % от цената на пътуването. 
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни и вътрешни полети до датата на доплащане на туристическата услуга, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите;
Пътуване на лица с ограничена подвижност:  Пътуването като цяло НЕ Е  подходящо за лица с ограничена подвижност.


ТА “ПОСЕЙДОН ХОЛИДЕЙС” ООД има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 7500170000676/15.12.2017 на "Групама Застраховане" ЕАД - гр. София, бул. Цариградско Шосе №47А, ЕИК BG131421443, тел. 0700 12 332

цена от 2054 € /4018 лв./
Цената включва
 • Пакетната цена включва:
 • Двупосочен самолетен билет София – Доха – Банкок // Пукет – Доха – София с лет.такси и багаж;
 • Еднопосочен самолетен билет Чанг Май – Пукет с лет. Такси и багаж;
 • Трансфери по програмата;
 • 1 нощувка в 4* хотел в Банкок / Le Fenix Sukhumvit 3 * или подобен;
 • 1 нощувка в 4* хотел в Питсанулок / Topland Phitsanulok 4* или подобен / ;
 • 3 нощувки в 4* хотел в Чианг Май / The Empress Hotel 4* или подобен / ;
 • 4 нощувки в 4* хотел о-в Пукет / Duangjitt Resort 4* или подобен / ;
 • 3 обяда по време на тура;
 • Медицинска застраховка помощ при пътуване ЗАД Армеец с 10 000 евро на човек
Цената не включва
 • Виза за Тайланд – 35 евро на човек / издава се предварително в България /
 • Доп. екскурзии на о-в Пукет
 • Разходи от личен характер
 • Доплащане за 4 вечери по прогрмата – 110 евро на човек / с препотвърждение /
 • Храна и напитки извън посочените в програмата
 • Бакшиши за гид и шофьор – 30 USD на човек за цялата програма
 • Доплащане за единична стая - 290 Евро
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на ЗАД "АРМЕЕЦ", гр.София, ул. „Жолио Кюри“ №20, тел. + 359 2 81 90 941
Специални предложения
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах