Класически тур на Малайзия и плажна почивка

01 Октомври 2019 - 30 Ноември 2020
11 Дни / 8 Нощувки

Екскурзия и почивка в Малайзия ще ви представи уникалното природно и културно разнообразие на тази популярна азиатска дестинация. Мултинационална култура, хармонична смесица от малайски, китайски, индийски и европейци традиции, спокойна и приветлива атмосфера, впечатляващи природни пейзажи - интересни градове, зелени планини, диви горски гледки и безупречни бели плажове.

 

Класически тур на Малайзия и плажна почивка

 

11 дни/ 8 нощувки

 

Посочените цени са калкулирани по най-ниските цени на самолетните билети и важат за ограничен брой места до изчерпване на количествата.

Цената не е валидна за периода на Новогодишните празници.
 

Цените са крайни, с включени летищни такси и багаж, подлежат на препотвърждение спрямо желания период на настаняване.

Цената и наличността подлежи на препотвърждение при резервиране с имена и депозит!

 

Програма

ден
1
Отпътуване от летище София до Куала Лумпур през транзитно летище.
ден
2
Куала Лумпур
Пристигане на международното летище в Куала Лумпур, среща с нашия екскурзовод и трансфер до хотел Renaissance Hotel. Настаняване. Сити-тур на малайзийската столица. Ще разгледате Ботаническата градина Пердана, известна още като Езерните градини. Ще спрете за фото-пауза на Площада на Независимостта и до Главната Национална Джамия. Ще се разходите из сергиите на Централния Пазар. Ще минете покрай мястото, където се сливат реките Гомбак и Кланг и покрай Масджит Джамек – една от най-старите джамии и една от първите сгради в Куала Лумпур. Следва разходка в Чайна Таун и Кампунг Бару – типична малайска зона на града, в която преобладават постройки с традиционна малайска архитектура. Панорамната обиколка на града завършва с фотосесия пред KLCC и символа на Куала Лумпур – кулите Петронас - най-големите кули-близнаци в света.
ден
3
(Закуска/Обяд) Куала Лумпур – Малака – Куала Лумпур 145 км / 2,5 ч в посока
Екскурзия до Малака – една от най-популярните туристически дестинации в Малайзия. Освен с много си забележителности, Малака е известна сред почитателите на вкусната кухня и с отличната си храна. Ще посетите руините на крепостта A Фамоза, Холандският площад и ще минете през моста над реката, за да се потопите в очарователната атмосферата из уличките на стария град. Повечето старите сгради тук са реставрирани според оригиналната им архитектура и са превърнати в антикварни магазини. Следва круиз по река Малака. По време на водната разходка ще се насладите на красиви гледки на сгради в колониален стил, с холандски и британски архитектурни акценти. Посещение на семейната Къща Музей на Баба и Ниония – паметник на малайзийската култура от края на 19-ти и началото на 20-ти век, под егидата ЮНЕСКО. След обяд ще посетите храма Ченг Хун Тенг – най-старият китайски храм в Малайзия (1645 г) и една от най-известните забележителности на Малака. Няма да пропуснете да видите и най-старата джамия в Малака – Кампунг Клинг. Последната спирка е Букит Чайна (Chinese hill), най-голямото китайско гробище извън пределите на Китай – едно от полпулярните места за джогинг и разходки. Отпътуване към Куала Лумпур. По-голямата част от тура е пешеходна.
ден
4
(Закуска) Куала Лумпур / Камерън
Следа закуска, около 08:30-09:00 среща в лобито на вашия хотел и отпътуване към планинската област Камерън. По живописен път и сред красиви пейзажни гледки навлизате в планинската джунгла и на територията на местното население Оранг-Асли. Районът около платата Камерън е известен с големия процент местно население, което се дели на 18 етнически подгрупи с различия в езика и обичаите. Камерън е известен и с чаените си плантации, които няма да пропуснете да посетите. Настаняване в хотела. Нощувка.
ден
5
(Закуска/Вечеря) Камерън / Белум
Закуска в хотела. В 08:30-09:00, отпътуване към езерния курорт Букит Мера - единственото място за проучване на орангутани на полуостров Малайзия. Кратко пътуване с лодка по езерото ще ви отведе до острова на орангутаните, където те живеят на свобода. Уникалният остров играе ролята на място за размножаване, но също и изследователски, образователен център за опазването на този застрашен вид. Напускате Букит Мера и след около час път пристигате в кралския град Куала Кангсар, където ще посетите красивата кралска джамия Убудиа.
Продължавате пътешествието си към тропическата джунгла на резервата Белум, разположен в близост до границата с Тайланд. Пътят продължава около 3 часа. Пристигане вечерта в Белум. Настаняване, вечеря и нощувка в лодж.
*Моля да имате предвид, че посещението на Островът на орангутаните не е гарантирано поради нестабилното ниво на водата в езерото Мера.
ден
6
(Закуска/Обяд) Белум / Пенанг
Закуска. В 09:00 ч. отправяте се на разходка (пеша и с лодка) в тропическата гора Белум. Екскурзията продължава около 2 ч и половина и изследва разнообразната флора и фауна в една от най-старите и най-девствени джунгли на полуостров Малайзия. Лек пикник-обяд. В 14:00, напускате Белум и се отправяте към ваканционния остров Пенанг (около 3 ч.). Пристигане на острова, настаняване в хотела и нощувка.
• За посещението на парка се изисква копие от паспорта 14 дни преди датата на посещението.
ден
7
(Закуска) Пенанг
Закуска в хотела. В 09:30, отпътуване за целодневен тур с главните атракции на остров Пенанг. Ще разгледате храма Кек Ло Си, известен още като Храмът най-голямото блаженство. Това е един от най-големите храмове в Югоизточна Азия и една от основните забележителности на остров Пенанг. По време на екскурзията ще посетите още Ботаническата градина, фабрика за производство на батик, няколко красиви храма. Ще се разходите по Улицата на Хармонията и ще се насладите на красиви сгради с колониална архитектура. Завръщане в хотела. Нощувка.
ден
8
(Закуска) Пенанг
Закуска. Трансфер до Вашия плажен хотел в района на Фаринги Бийч – един от най-хубавите плажове на острова. Настаняване в хотел Lone Pine Penang или подобен. Свободно време за плаж и почивка. Нощувки.
ден
9
(Закуска) Пенанг
Закуска. Трансфер до Вашия плажен хотел в района на Фаринги Бийч – един от най-хубавите плажове на острова. Настаняване в хотел Lone Pine Penang или подобен. Свободно време за плаж и почивка. Нощувки.
ден
10
Закуска. Трансфер до летището в Пенанг за полети през Куала Лумпур и транзитно летище към София.
ден
11
Пристигане в България.

Важно:
- Програмата е индивидуална и не е свързана с минимум брой участници.
- Не е предвиден водач от "Посейдон Холидейс"
- Цената е формирана по най-ниските тарифи на полетите и подлежи на препотвърждение за желаните от вас дати на пътуване и към момента на резервиране.
- Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите - до 12:00 ч. в деня на заминаване
- Цените са формирани при следния валутен курс: 1 USD = 1.75 BGN. При увеличение на валутния курс на щ. долар към лева с повече от 5%, туроператорът си запазва правото да промени цената към момента на доплащане на пакета. 
- Медицинската застраховка по пакетите за организирано пътуване е на ЗАД “ Армеец”. Съгласно Общите условия по застраховката „Помощ при пътуване” при необходимост от медицинска помощ, Застрахованият лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с Асистанс компанията "КОРИС БЪЛГАРИЯ" ООД на тел. +359 2 90 30 130, е-mail: [email protected] и да предаде необходимата информация на български или английски език. В случай, че Застрахованият е приет в лечебно заведение в състояние, в което е било практически невъзможно да се свърже с Асистиращата компания, Застрахованият е длъжен да се свърже с Асистанс компанията на посочените телефони, лично или чрез трето лице, в срок до 24 часа от момента, в който състоянието му позволи, но във всички случаи преди напускане на медицинското заведение.Когато Застрахованият е заплатил сам направените разходи, всички документи по конкретната претенция следва да се изпратят на Застрахователя в оригинал, в срок до 5 дни след завръщането на Застрахования в Р България.Адрес за кореспонденция и предявяване на щети: ЗАД „Армеец“, България, гр. София, ул. „Жолио Кюри“ №20, тел. + 359 2 81 90 941

Забележки:
Пакетната цена може да се преизчисли за различен брой нощувки.
Пакетната цена може да се преизчисли за настаняване в единична стая.
Пакетната цена може да се преизчисли за пътуване в Business класа.
 
Начин на плащане: в брой или по банков път при предварително предоставена проформа фактура.
Депозит в размер на 50% от пакетната цена при приемане на офертата и записване.
Доплащане 40 дни преди датата на заминаване. Цените се заплащат в ЛЕВА по фиксинга на БНБ. Цените са платими в лева, в брой или по банков път 
 
Информация относно здравните изисквания: няма задължителни медицински и санитарни изисквания при пътуване до Малайзия.

Информация относно визови изисквания: няма изисквания за виза при пътуване до Малайзия.

Необходими документи:
Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
За младоженци и празнуващите годишнини - сертификат за сключен брак.
За деца под 18 г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
 
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

Условия за анулация и неустойки:

До 60 дни преди датата на пътуването –  размера на внесения депозит при резервиране на пакета  
От 59 до 41 дни преди датата на пътуването 70 % от общата сума или загуба на внесения депозит (в зависимост кое е повече)
От 40 дни преди датата на пътуването 100 % от цената на пътуването. 
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни и вътрешни полети до датата на доплащане на туристическата услуга, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите;

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е  подходящо за лица с ограничена подвижност.

 ТА “ПОСЕЙДОН ХОЛИДЕЙС” ООД има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ.

Belum Rainforest Resort ****

Малайзия / остров Пенанг

Belum Rainforest Resort се намира в тропическата гора в Пулау Бандинг, Герик, Перак. Предлага стаи с безплатен интернет и гледки към градината и близкото езеро.

Вижте още


Още хотели по офертата

Lone Pine Penang
Lone Pine Penang *****
цена от 1949 € /3812 лв./
Renaissance Hotel
Renaissance Hotel*****
цена от 1949 € /3812 лв./
Strawberry Park
Strawberry Park ****
цена от 1949 € /3812 лв./
The Royale Bintang Penang
The Royale Bintang Penang ****
цена от 1949 € /3812 лв./
цена от 1949 € /3812 лв./
Цената включва
 • Самолетен билет София – Куала Лумпур – Пенанг – Куала Лумпур – София през транзитно летище с включени летищни такси и багаж;
 • 2 нощувки със закуски в Куала Лумпур – в хотел Renaissance Hotel 5* (стая Superior) или подобен;
 • 1 нощувка със закуска в Камерън – в хотел Strawberry Park 4* (Studio Room) или подобен;
 • 1 нощувка със закуска в Белум – в хотел Belum Rainforest Resort 4* (Azlani Room) или подобен;
 • 2 нощувки със закуски на о-в Пенанг/ Джордж Таун – в хотел The Royale Bintang Penang 4* (стая Superior) или подобен;
 • 2 нощувки със закуски на о-в Пенанг/ плаж Феринги – в хотел Lone Pine Penang 5* (стая Deluxe) или подобен;
 • Трансфери и климатизиран транспорт по описаната програма;
 • Трансфери хотел в Джордж Таун – плажен хотел – летище Пенанг;
 • Местен екскурзовод на английски език по време на тура;
 • 2 обяда и 1 вечеря (според програма);
 • Медицинска застраховка със ЗАД "АРМЕЕЦ" (покритие 10 000 евро);
Цената не включва
 • По-желание доплащане за по-висока категория хотели;
 • Нощувка на транзитно летище, ако се налага;
 • Бакшиши за местните гид и шофьор;
 • Обяд и други хранения, освен описаните в програмата;
 • Разходи от личен характер;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на ЗАД "АРМЕЕЦ", гр.София, ул. „Жолио Кюри“ №20, тел. + 359 2 81 90 941
Специални предложения
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах