Коста Рика - Джунгла и плаж

26 Август 2021 - 10 Декември 2021
14 Дни / 12 Нощувки

Колумб забелязва, че местните индианци носят много златни украшения. Испанските хронисти се хващат тъкмо за това описание - и наричат територията Коста Рика, което на испански означава „Богат бряг". Днешните мераклии да видят страната не го правят заради златото. Те имат много повече добри причини да си купят билет до тук... Истинското богатство на Богатия бряг се оказва не златото, както се надявали испанските колонизатори, а природата. Малко страни в света имат толкова паркове, резервати и биоразнообразие. А днешните костариканци не само умеят да пазят природата си, но и постоянно увеличават територията на природоохраняваните зони. Те заемат забележителните 30 процента от територията на страната! Точно заради това Коста Рика е наричана „Зеленото бижу", „Градината на Централна Америка", „Швейцария на Централна Америка".

 

ДЖУНГЛА И ПЛАЖ В КОСТА РИКА
14 дни/ 12 нощувки 

Полети всеки ден по редовни испански авиолинии

 

 

Хотелско настаняване: 

Местоположение Категория Стандарт Категория Сюпериор
Сан Хосе Radisson San Jose  Barceló San José 
Национален Парк Тортугеро Pachira   Mawamba
Аренал  Magic Mountain  Arenal Manoa/ Volcano Lodge
Плажовете на Гуанакасте Bosque del Mar/ Wyndham Tamarindo JW Marriott
Монтеверде Monteverde Country Lodge 3* / Monteverde Cloud Forest El Establo
Manual Antonio Vela Bar/ The Falls El Parador 

 

Пакетна цена в ЕВРО на човек: 

Категория  26.08. - 11.09. 12.09. - 26.11. 27.11. - 10.12.
Стандарт 1910 евро 1790 евро 2180 евро
Сюпериор  2225 евро  2105 евро 2495 евро

 * Цените и полетното разписание подлежат на допълнително препотвърждение

Програма

ден
1
Мадрид - Сан Хосе
Полет от Мадрид до Сан Хосе с авиокомпания Ибериа. Преминаване на граничен контрол и любезно посрещане от нашите партньори. Трансфер до избрания от вас хотел и настаняване. Свободно време за разглеждане на града. Нощувка.
ден
2
Сан Хосе - Национален парк Туртугеро
Отпътуване за Националния парк Тортугеро. По пътя до парка ще се насладите на живописни пейзажи с гъста растителност, водопади и планински вериги. Пътуването включва лека закуска и плаване с лодки по каналите на Национален парк Тортугеро. Пристигане в парка и настаняване във вашия хотел. Обяд. Свободно време за разглеждане на карибското село Тортугуего. Вечеря и нощувка. 
ден
3
Национален парк Туртугеро
Закуска. Разглежадане на националния парк Тортугеро – един от най-дивите райони на Коста Рика, прочут със своето биологично разнообразие . Тук могат да св видят над  400 вида дървета, 2200 растения, 400 птици, 60 вида земноводни, 30 сладководни риби и бозайници, застрашени видове маймуни, ягуари, морски крави и ленивци и много други. Нощувка.
ден
4
Национален парк Туртугеро - Аренал
Закуска. Отпътуване за района на Аренал, където се намира един от десетте най-големи активни вулкани в света. Пътуване е с продължителност около 7 часа. Настаняване в хотел и свободно време за разглеждане на района. Нощувка.
ден
5
Аренал
Закуска. Свободно време с възможност за допълнителни екскурзии, сред които:  „тарзанско” спускане по въжени линии, разходка по мостове в короните на тропически дървета, конна езда, колоездене, релакс в минерален басейн, спа процедури и др. Нощувка.
ден
6
Аренал - провинция Гуанакасте
Закуска. Отпътуване за провинция Гуанакасте - тихоокеанска част на Коста Рика. Този район е прочут с красивите си обширни пясъчни ивици и благоприятния климат за сърфинг. Настаняване в хотел. Нощувка.
ден
7
Плажовете на Гуанкасте
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Нощувка.
ден
8
провинция Гуанкасте - Монтеверде
Закуска. Свободно време до обяд за плаж. След обяд отпътуване за Монтеверде, преминавайки през високите планински части на Андите. Привечер пристигане и настаняване в хотел. Нощувка.
ден
9
Монтеверде
Закуска. Свободно време за почивка или екскурзии срещу допълнително заплащане.
Монтеверде е една от най-известните защитени природни зони в Централна Америка, представляваща уникален комплекс от екосистеми. Тук могат да бъдат видени изключително редки представители на птичето царство, един от които е емблематичния за Коста Рика и Гватемала кетзал – птица без аналог в европейската фауна. 
Нощувка. 
ден
10
Монте Верде - района Мануел Антонио
Закуска. Отпътуване за района Мануел Антонио, известен със своите многобройни и обширни плажни ивици и едноимения Национален парк. Настаняване в хотел. Свободно време и нощувка. 
ден
11-12
района Мануел Антонио
Закуска. Свободно време за плаж и релакс, сред някои от най-известните плажове в този район: Espadilla Sur, Manual Anthony Puerto Escondido.
За природолюбителите препоръчваме разходка до красивия Национален парк Manual Anthony, където ще срещенете отблизо маймуни, катерици, миещи мечки, игуани, голямо разнообразие от птици и бозайници.
Нощувка.
ден
13
Мануел Антонио - Сан Хосе - Мадрид
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за международното летище в Сан Хосе за полет Сан Хосе - Мадрид. Уреждане на всички гранични формалности. Нощувка на борда на самолета.
ден
14
Мадрид
Пристигане в испанската столица.

Уточнение:
Нама изискване за минимален брой участници за осъществаване на пътуването

 Важно:

- Всички цени и полетни разписания подлежат на препотвърждение от страна на туроператора преди приемане и резервиране на пакета
- Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване до Коста Рика
- Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите - до 12:00 ч. в деня на заминаване
- Цените са формирани при следния валутен курс: 1 USD = 0.92 EUR. При увеличение на валутния курс на щ. долар към еврото Посейдон Холидейс ООД си запазва правото да промени цената към момента на доплащане. 
- Последователността на посещение на включените в програмата обекти може да бъде променена по преценка на местния туроператор.
- Медицинската застраховка по пакетите за организирано пътуване е на ЗАД “ Армеец”. Съгласно Общите условия по застраховката „Помощ при пътуване” при необходимост от медицинска помощ, Застрахованият лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с Асистанс компанията "КОРИС БЪЛГАРИЯ" ООД на тел. +359 2 90 30 130, е-mail: operations@coris.bg и да предаде необходимата информация на български или английски език. В случай, че Застрахованият е приет в лечебно заведение в състояние, в което е било практически невъзможно да се свърже с Асистиращата компания, Застрахованият е длъжен да се свърже с Асистанс компанията на посочените телефони, лично или чрез трето лице, в срок до 24 часа от момента, в който състоянието му позволи, но във всички случаи преди напускане на медицинското заведение. Когато Застрахованият е заплатил сам направените разходи, всички документи по конкретната претенция следва да се изпратят на Застрахователя в оригинал, в срок до 5 дни след завръщането на Застрахования в Р България.Адрес за кореспонденция и предявяване на щети: ЗАД „Армеец“, България, гр. София, ул. „Жолио Кюри“ №20, тел. + 359 2 81 90 941


Начин на плащане:
Депозит в размер на 50% от пакетната цена при приемане на офертата и записване и пълната стойност на самолетните билети.
Доплащане 40 дни преди датата на заминаване. Цените се заплащат в ЛЕВА по фиксинга на БНБ.

 

Условия за анулация и неустойки:
До 60 дни преди датата на пътуването 70 % от общата сума
От 39 до 15 дни преди датата на пътуването 100 % от цената на пътуването. 
100% неустойка на самолетните билети при анулация


Необходими документи:
• Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане 
• За деца под 18 години – нотариално заверена родителска декларация за съгласие 

цена от 1790 € /3501 лв./
Цената включва
 • Самолетен билет Мадрид – Сан Хосе – Мадрид
 • 12 нощувки (1 в Сан Хосе, 2 в Националния парк Тортугеро, 2 в Аренал, 2 в Гуанакасте, 2 в Монтеверде, 3 Мануел Антонио)
 • 12 закуски, 3 обяда и 2 вечери
 • Трансфери по маршрута
 • Екскурзоводско облсужване на английски език
 • Екскурзии в Национален парк Тортугеро
 • Mедицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 15 000 евро на ЗАД "АРМЕЕЦ"
Цената не включва
 • Летищни такси в размер на 296 евро
 • Самолетен билет София – Мадрид - София
 • Нощувки и трансфер в Мадрид (при необходимост)
 • Държавна такса за напускане на страната: 31$ (към 14.07.2017г.)
 • Разходи от личен характер
 • Допълнителни екскурзии на място
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 години, размера на която зависи от точната възраст на застрахованото лице
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на ЗАД "АРМЕЕЦ", гр.София, ул. „Жолио Кюри“ №20, тел. + 359 2 81 90 941
Специални предложения
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах