Обиколна екскурзия в Коста Рика

22 Ноември 2017 - 25 Март 2018
9 Дни / 7 Нощувки

Колумб забелязва, че местните индианци носят много златни украшения. Испанските хронисти се хващат тъкмо за това описание - и наричат територията Коста Рика, което на испански означава „Богат бряг". Днешните мераклии да видят страната не го правят заради златото. Те имат много повече добри причини да си купят билет до тук... Истинското богатство на Богатия бряг се оказва не златото, както се надявали испанските колонизатори, а природата. Малко страни в света имат толкова паркове, резервати и биоразнообразие. А днешните костариканци не само умеят да пазят природата си, но и постоянно увеличават територията на природоохраняваните зони. Те заемат забележителните 30 процента от територията на страната! Точно заради това Коста Рика е наричана „Зеленото бижу", „Градината на Централна Америка", „Швейцария на Централна Америка".

 

ОБИКОЛНА ЕКСКУРЗИЯ В КОСТА РИКА
9 дни/ 7 нощувки 
 

 

Хотелско настаняване: 

Местоположение Категория Стандарт Категория Сюпериор
Сан Хосе Radisson 5*   Barceló San José Palacio 5*
Национален Парк Тортугеро Pachira 4*  Mawamba 3*
Аренал Lomas del Volcán 3*    Arenal Lodge 3*
Монтеверде Monteverde Country Lodge 3*   El Establo 4*
ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК от 1552 евро/ от 3036 лв. от 1672 евро/ от 3270 лв.

 

 

Програма

ден
1
Мадрид - Сан Хосе
Полет от Мадрид до Сан Хосе с авиокомпания Ибериа. Преминаване на граничен контрол и любезно посрещане от нашите партньори. Трансфер до избрания от вас хотел и настаняване. Свободно време за разглеждане на града. Нощувка.
ден
2
Сан Хосе - Национален парк Туртугеро
Отпътуване за Националния парк Тортугеро. По пътя до парка ще се насладите на живописни пейзажи с гъста растителност, водопади и планински вериги. Пътуването включва лека закуска и плаване с лодки по каналите на Национален парк Тортугеро. Пристигане в парка и настаняване във вашия хотел. Обяд. Свободно време за разглеждане на карибското село Тортугеро. Вечеря и нощувка. 
ден
3
Национален парк Туртугеро
Закуска. Разглежадане на националния парк Тортугеро – един от най-дивите райони на Коста Рика, прочут със своето биологично разнообразие . Тук могат да се видят над  400 вида дървета, 2200 растения, 400 птици, 60 вида земноводни, 30 сладководни риби и бозайници, застрашени видове маймуни, ягуари, морски крави и ленивци и много други. Свободно време и възможност за допълниелни екскурзии.Нощувка.
ден
4
Национален парк Туртугеро - Аренал
Закуска. Отпътуване за района на Аренал, където се намира един от десетте най-големи активни вулкани в света. Пътуване е с продължителност около 7 часа. Настаняване в хотел и свободно време за разглеждане на района. Нощувка.
ден
5
Аренал
Закуска. Свободно време с възможност за допълнителни екскурзии, сред които:  „тарзанско” спускане по въжени линии, разходка по мостове в короните на тропически дървета, конна езда, колоездене, релакс в минерален басейн, спа процедури и др. Нощувка.
ден
6
Аренал - Монтеверде
Закуска. Отпътуване към Монтеверде - най-известната защитена природна зона в Централна Америка, представляваща уникален комплекс от екосистеми. Тук могат да бъдат видени изключително редки представители на птичето царство, един от които е емблематичния за Коста Рика и Гватемала кетзал – птица без аналог в европейската фауна. Пристигане в Монтеверде и настаняване в хотел. Нощувка.
ден
7
Монтеверде
Закуска. Свободно време в Монтеверде с възможност за допълнителни екскурзии. Нощувка.
ден
8
Монтеверде - Сан Хосе - Мадрид
Закуска. Трансфер от хотела в Монтеверде  до летището в Сан Хосе. Нощен полет Сан Хосе – Мадрид.
ден
9
Мадрид
Пристигане в испанската столица. 

Уточнение:
Нама изискване за минимален брой участници за осъществаване на пътуването

 Важно:

- Всички цени и полетни разписания подлежат на препотвърждение от страна на туроператора.
- Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване до Коста Рика
- Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите - до 12:00 ч. в деня на заминаване
- Цените са формирани при следния валутен курс: 1 USD = 0.90 EUR. При увеличение на валутния курс на щ. долар към еврото Посейдон Холидейс ООД си запазва правото да промени цената към момента на доплащане. 
- Последователността на посещение на включените в програмата обекти може да бъде променена по преценка на местния туроператор.
- Медицинската застраховка по пакетите за организирано пътуване е на ЗАД “ Армеец”. Съгласно Общите условия по застраховката „Помощ при пътуване” при необходимост от медицинска помощ, Застрахованият лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с Асистанс компанията "КОРИС БЪЛГАРИЯ" ООД на тел. +359 2 90 30 130, е-mail: [email protected] и да предаде необходимата информация на български или английски език. В случай, че Застрахованият е приет в лечебно заведение в състояние, в което е било практически невъзможно да се свърже с Асистиращата компания, Застрахованият е длъжен да се свърже с Асистанс компанията на посочените телефони, лично или чрез трето лице, в срок до 24 часа от момента, в който състоянието му позволи, но във всички случаи преди напускане на медицинското заведение.
Когато Застрахованият е заплатил сам направените разходи, всички документи по конкретната претенция следва да се изпратят на Застрахователя в оригинал, в срок до 5 дни след завръщането на Застрахования в Р България.Адрес за кореспонденция и предявяване на щети: ЗАД „Армеец“, България, гр. София, ул. „Жолио Кюри“ №20, тел. + 359 2 81 90 941


Начин на плащане:
Депозит в размер на 50% от пакетната цена при приемане на офертата и записване и пълната стойност на самолетните билети по програмата.
Доплащане 40 дни преди датата на заминаване. Цените се заплащат в ЛЕВА по фиксинга на БНБ.

 

Условия за анулация и неустойки:
До 60 дни преди датата на пътуването - 70 % от общата сума
От 39 до 15 дни преди датата на пътуването 100 % от цената на пътуването. 
100% неустойка на самолетните билети при анулация


Необходими документи:
• Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане 
• За деца под 18 години – нотариално заверена родителска декларация за съгласие 

цена от 1552 € /3036 лв./
Цената включва
 • Самолетен билет Мадрид – Сан Хосе – Мадрид
 • Летищни такси в размер на 350 евро (валидни към 01.03.2017г.)
 • 7 нощувки (1 в Сан Хосе, 2 в Националния парк Тортугеро, 2 в Аренал, 2 в Монтеверде)
 • 7 закуски, 3 обяда и 2 вечери
 • Трансфери по маршрута
 • Екскурзоводско облсужване на английски език
 • Екскурзии в Национален парк Тортугеро
 • Mедицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 15 000 евро на ЗАД "АРМЕЕЦ"
Цената не включва
 • Самолетен билет София – Мадрид - София (около 200 евро)
 • Нощувки и трансфер в Мадрид (при необходимост)
 • Разходи от личен характер
 • Допълнителни екскурзии на място
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 години, размера на която зависи от точната възраст на застрахованото лице
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на ЗАД "АРМЕЕЦ", гр.София, ул. „Жолио Кюри“ №20, тел. + 359 2 81 90 941
Специални предложения
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах