Чудесата на Юг – обиколен тур в Керала

00 0000 - 00 0000
8 Дни / 6 Нощувки

 

Кочин – Алепи – Ковалам

 

Kерала е щат в Индия. Разположен е в най-южната част на страната. Керала е сред най - развитите, в стопанско и инфраструктурно отношение щати на Индия. Икономиката се базира на силно развития туризъм и специфичното земеделие. Измежду всички индийски щати Керала е с най-малък брой убийства. Над половината население изповядва индуизъм,, следван от исляма и християнството. Малаялам е главният говорен език. Считан е за "най-чистия индийски щат". В земеделския сектор най- важни култури са чаят, кафето, кокосът, кашуто и подправките.

 

Програмата е индивидуална и не е свързана с минимум брой участници. 

Цената не е валидна за периода на Новогодишните празници.

Посочените цени са калкулирани по най-ниските цени на самолетните билети и важат за ограничен брой места до изчерпване на количествата.


 

 

 

Първи ден – София – Доха - Кочин

Отпътуване от летище София през транзитно летище до Кочин.

 

Втори ден – Кочин

Пристигане на летището в Кочин. След митнически и паспортни проверки, представителят на фирмата партньор ще Ви посрещне в зала Пристигащи. Следва трансфер до хотела в Кочин и ранно настаняване. Време за почивка и освежаване.Закуска. Обиколната програма започва с разглеждане на забележителностите на Кочин – базиликата Сантакруз, която е една от осемте базилики в Индия, църквата Св. Франциз, посторена през 1503 г. Тя е най-старата европейска църква в Индия и има голямо историческо значение като ''ням'' свидетел на Европейската колониална борба на субконтитнента.

Ще имате възможността да видите Китайските рибарски мрежи, разположени на брега, които представлялват механичен метод за улов на риба от местните рибари. Казват, че са били донесени от Китай от търговците от обкръжението на Кубалай Хан. Тези мрежи се използват при прилив.

Продължаваме с разглеждането на Холандският дворец / затворен в петък и по време на еврейските празници/, известен също като двореца Матанчери, построен от португалци и представен на махараджата в Кочин през 1555 г. преди Христа. Дворецът е придобил настоящото си име след 1663 г., когато холандците са направили разширения и ремонти в него.

След това ще посетим еврейската синагога / затворена в петък, събота и по време на еврейски празници/.

Вечерта ще се насладите на шоуто с местни танцьори и артисти Катакали.

Трансфер до хотела в Кочин. Нощувка.

 

Трети ден – Кочин – Алепи

Закуска. Отпътуване към Алепи / 65 км/ около 1.5 часа /. След пристигане в Алепи ще се качим на борда на оризова лодка. На нея ще бъде и нощувката.

Тези лодки са известни и с името Кетовалам. Разходката с оризова лодка може да бъде най - романтичното пътуване, което може да преживеете през нощта, в средата на езерото Вембанад. Преминава се през тесни канали, около селата в Керала, украсени с тучни зелени оризища и кокосови улеи.

Всички тези пейзажи правят тази раходка омагьосваща. Самото пътуване се осъщестява сред уникална мрежа от реки, езера, заливи, лагуни и канали, разположени из селата на щата.

Обяд, вечеря и нощувка на борда на лодката.

 

Четвърти ден – Алепи – Ковалам

Закуска. Напускане на лодката. Следва отпътуване до Ковалам / 170 км / около 4 часа /. Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.

 

Пети ден – Шести ден – Ковалам

Закуска. Свободно време. Нощувка.

 

Седми ден – Ковалам - Тривандрум

Закуска. Освобождаване на хотела до 12.00 ч. Трансфер до летището в Тривандрум.

 

Осми ден – Доха - София

Следва обратен полет до София през Доха.Важно:

- Програмата е индивидуална и не е свързана с минимум брой участници.
- Не е предвиден водач от "Посейдон Холидейс"

- Цената е формирана по най-ниските тарифи на полетите и подлежи на препотвърждение за желаните от вас дати на пътуване и към момента на резервиране.
- Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите - до 12:00 ч. в деня на заминаване
- Цените са формирани при следния валутен курс: 1 USD = 0.92 EUR. При увеличение на валутния курс на щ. долар към еврото Посейдон Холидейс ООД си запазва правото да промени цената към момента на доплащане. 
- Медицинската застраховка по пакетите за организирано пътуване е на ЗАД “ Армеец”. Съгласно Общите условия по застраховката „Помощ при пътуване” при необходимост от медицинска помощ, Застрахованият лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с Асистанс компанията "КОРИС БЪЛГАРИЯ" ООД на тел. +359 2 90 30 130, е-mail: [email protected] и да предаде необходимата информация на български или английски език. В случай, че Застрахованият е приет в лечебно заведение в състояние, в което е било практически невъзможно да се свърже с Асистиращата компания, Застрахованият е длъжен да се свърже с Асистанс компанията на посочените телефони, лично или чрез трето лице, в срок до 24 часа от момента, в който състоянието му позволи, но във всички случаи преди напускане на медицинското заведение.Когато Застрахованият е заплатил сам направените разходи, всички документи по конкретната претенция следва да се изпратят на Застрахователя в оригинал, в срок до 5 дни след завръщането на Застрахования в Р България.Адрес за кореспонденция и предявяване на щети: ЗАД „Армеец“, България, гр. София, ул. „Жолио Кюри“ №20, тел. + 359 2 81 90 941

 

Забележки:

 •  Пакетната цена може да се преизчисли за различен брой нощувки.

 •  Пакетната цена може да се преизчисли за настаняване в единична стая.

 •  Пакетната цена може да се преизчисли за пътуване в Business класа.

 

Визов режим:

Има визови изисквания за български граждани / визата се издава от България /.
Няма задължителни медицински и здравни изисквания. 

 

Начин на плащане:
Депозит в размер на 50% от пакетната цена при приемане на офертата и записване.
Доплащане 40 дни преди датата на заминаване. Цените се заплащат в ЛЕВА по фиксинга на БНБ.


 

Условия за анулация и неустойки:
До 60 дни преди датата на пътуването – глоба за самолетните билети, определена от авиокомпанията.
До 40 дни преди датата на пътуването 70 % от общата сума
От 39 до 15 дни преди датата на пътуването 100 % от цената на пътуването. Необходими документи:

 • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.

 • За младоженци и празнуващите годишнини - сертификат за сключен брак.

 • За деца под 18 г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

 

 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път 

 

 

 

 

 

 

цена от 1366 € /2672 лв./
Цената включва
 • самолетен билет София – Кочин – Тривандрум – София през транзитно летище с включени летищни такси;
 • 2 нощувки със закуски в Кочин в хотел Radisson Blu (Dream) 4* ;
 • 1 нощувка на оризова лодка Делукс на пълен пансион / закуска, обяд и вечеря /;
 • 3 нощувки със закуски в Ковалам в хотел Travancore Heritage 4* '
 • всички трансфери, екскурзии и посещения на забележителностите по програмата с климатизиран автобус;
 • англоговорящ гид в Кочин;
 • входните такси на посещаваните обекти;
 • билет за Катакали музикално шоу в Кочин;
 • представител на фирмата партньор в Индия;
 • медицинска застраховка със ЗАД "АРМЕЕЦ" (покритие 10 000 евро за лица до 65 г.);
Цената не включва
 • разходи от личен характер;
 • бакшиши;
 • виза за Индия – около 105 лева;
 • допълнителни екскурзии в Ковалам;
 • доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 години, размера на която зависи от точната възраст на застрахованото лице;
 • застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на ЗАД "АРМЕЕЦ", гр.София, ул. „Жолио Кюри“ №20, тел. + 359 2 81 90 941

Допълнителни екскурзии

 

Допълнителни екскурзии в Ковалам

 

 1. Обиколен тур на Тривандрум – 89 евро на човек, при минимум 2 души.

  Целодневната обиколка на забележителностите на Тривандрум включва посещение на храма Падманабашвами / не е позволено влизането на посетители, които не изповядват индуизъм /. Той има прекрасна архитектура, която си заслужава да се види отвън. През последните години в храма са намерени неизчислими съкровища. Турът продължава с посещение на двореца Кутирамалика / Дворецът на конете /, който е цитаделата на някогашните владетели на Траванкор, в която има безброй артефакти и съкровища. Музеят Нейпиър предлага богата колекция от кралските съкровища. В художествената галерия Срий Читра освен картините на много видни художници, можете да видите и произведения на Никола Рьорих. Обяд в ресторант в центъра на града. След обяд ще имате възможността за пазаруване. Индия е известна със своите скъпоценни камъни, текстил, подправки. Можете да купите подаръци за себе си и за Вашите близки с добро качество и на достъпна цена. Връщане в хотела.

  Забележка: Монументите в Тривандрум са затворени в понеделник и предиобед в сряда.

  Последователността на маршрута би могла да бъде променена, по преценка на екскурзовода.

  Турът включва: входните такси на посещаваните обекти, бутилка минерална вода, обяд.

 2. Краят на сушата / Канякумари / - 103 евро на човек, при минимум 2 души.

  Вашият хотел е на около два часа пъд до Канякумари или известен още като Края на сушата. По път ще посетите бившият дворец на махараджата на Траванкор – Падманабапурам. Чрез него Вие ще придобиете представа за живота на махараджите на Траванкор. Турът продължава към града за обяд, след което ще посетите храма Канякумари, мемориала на Ганди, скалния мемориал Вивекананда.

  По пътя на връщане към хотела, ще разгледате храма Сучиндрам, посветен на Бога на маймуната, Хануман.

  Турът включва: входните такси на посещаваните обекти, бутилка минерална вода, обяд.

 3. Разходка в джунглата – 124 евро на човек, при минимум 2 души.

  Това е много популярна екскурзия сред посетителите в Ковалам. Кратко е разстоянието / с кола около 45 км / до светилището на дивата природа Нейар.Тази програма има кратки преходи, в началото – разходка с лодка, последвана от сафари в парк с лъвове, слонове, елени, крокодили. Ще видите с какви грижи се хранят тези животни от техните гледачи. Ще имате възможността да направите снимки, оставящи спомени завинаги.

  Турът включва: входните такси на посещаваните обекти, бутилка минерална вода, обяд.

 


Специални предложения
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах