Тайланд класическа обиколка

01 Октомври 2019 - 30 Ноември 2020
9 Дни / 6 Нощувки

Преоткрийте  Кралство Тайланд с едно незабравимо пътешествие из старинните столици, храмове и дворци на Севера. Маршрутът ще ви запознае с една от най-древните култури. Днес Тайланд съчетава идеалите за толерантност, доброта и мъдрост. Открийте корените им и ги направете част от живота си. 
 

ТАЙЛАНД 

Класическа обиколка 


9 ДНИ / 6 НОЩУВКИ

 

Програмата е индивидуална, не е свързана с минимален брой туристи за осъществяването й.

Цената не е валидна за периода на Новогодишните празници.

Посочените цени са калкулирани по най-ниските цени на самолетните билети и важат за ограничен брой места до изчерпване на количествата.


Цената и наличността подлежи на препотвърждение при резервиране с имена и депозит!

Програма

ден
1
Първи ден София - Транзитно летище - Банкок
Полет от летище София – терминал 2 през транзитно летище до Банкок.
ден
2
Втори ден Банкок ( - )
Пристигане в Банкок. Посрещане от представител на местния партньор и трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време за почивка и адаптация. Вечеря. Нощувка.
ден
3
Трети ден Банкок – Лоп Бури - Питсанулок (закуска, обяд и вечеря)
Закуска. Посещението на Големия дворец е задължително за всеки гост на Бангкок. Забележителното съоръжение е разположено в близост до брега на река Чао Прая, наречена още „реката на кралете“ и се смята за един от най-важните символи на тайландската столица. Дворецът е изграден в древносиамски архитектурен стил. Разположен е на площ от 21 840 кв.м., и е изпълнен със стотици сгради със златни островърхи кули и блестящи мозайки. Тук се намира и статуята на Изумрудения Буда, висока едва 75 см., гравирана цялата със зелен яспис, пазена от 6 двойки 6-метрови мистични гиганти.
ЗАБЕЛЕЖКА: Молим да имате предвид, че за посещението на Двореца се изисква подходящо облекло – покрити рамене, покрити колена и затворени обувки.

Отпътуване за Питсанулок. По пътя посещение на Лоп Бури / древни светилища превърнати в Будистки храмове/. Ще посетите Храма на маймуните ( с дузина маймуни, които живеят на територията му ) и три чудесни пагоди. Отпътуване за Питсанулок. Посещение на храмовия комплекс Пра Шри Ратана Маха Дат – построен през 1357 г. и съхранил на своята територия една от най-важните реликви на Тайланд – Бронзовия Буда. Настаняване в хотела в Питсанулок. Нощувка.
ден
4
Четвърти ден Питсанулок – Сукхотай - Чианг Май (закуска, обяд и вечеря)
Закуска в хотела. Отпътуване за Сукхотай - първата столица на Тайланд. Градът е основан през 1238 г. в чест на победата над кхмерите. Останките от него днес са превърнати в исторически комплекс, обявен от Юнеско за част от световното културно наследство. Посещение на впечатляващия археологиечески парк. Тук ще видите впечатляваши останки на будистки храмове, градски крепостни стени, езера и канали. Всичко това е част от духовния център на древното кралство.
Отпътуване за Чанг Май. Спирка в Лампанг при храма Wat Phra Dhat Lampang Lampung, който съхранява ценни реликви и чудесни образци на древни стилове архитектура и изкуство. Лампанг е очарователно малко градче, характерно със своята самобитност и необичайна комбинация от планински релеф, джунгли, оризови плантации, топли минерални извори и кралски бели слонове.
Пристигане в Чанг Май. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

ден
5
Пети ден Чианг Май (закуска и вечеря)
Закуска в хотела. Чанг Май е главен център на Северен Тайланд. Основан е през 13-ти век и служи като входна точка за областта на Златния Триъгълник - Лаос, Мианмар (Бирма) и Тайланд. Днес ви предстои посещение на символа на града – храмът Дои Сутеп, разположен на 1050 м. над морското равнище. Оттук се открива невероятен изглед към града.
Посещение на парк за слонове, разположен в джунглата, в околностите на Чианг Май. Това е изживяване, което никога няма да забравите. Ще се запознаете отблизо с тези невероятно добри създания. Можете дори да пояздите слон и да плавате по реката върху бамбуков сал (срещу допълнително заплащане на място). Възможност за обяд във ферма за орхидеи (срещу допълнително заплащане).
Завърщане и нощувка в хотела в Чанг Май.
ден
6
Шести ден Чианг Май (закуска и вечеря)
Закуска в хотела. Полудневен тур, който ще ви запознае с още от уникалните храмове на Чианг Май. Следобяд - свободно време за разходки и пазаруване в столицата на Севера.
Вечеря и нощувка в хотела.
ден
7
Седми ден Чианг Май - Банкок ( закуска )
Закуска в хотела. Трансфер до летището в Чианг Май и полет до Бангкок. Посрещане и трансфер до хотела.
Свобдоен следобяд в Банкок или време за допълнители екскурзии в тайландската столица (срещу допълнително заплащане).
Нощувка.
ден
8
Осми ден Банкок - Транзитно летище ( закуска )
Закуска. Освобождаване на стаята в хотела в 12 ч. Свободно време. Трансфер до летище Банкок за полет през транзитно летище до София.
ден
9
Девети ден
Кацане на летище София.

Забележка : Възможни са промени на програмата поради метеорологични условия или независещи от туроператора обстоятелства.
 

Хотели за настаняване или подобни:
Bangkok        Tai Pan Bangkok Hotel/ Superior Room
Phitsanuloke    Ayar Grand Phitsanuloke/ Superior Room
Chiang Mai    Imperial Mae Ping Hotel/ Superior Room


Важно:
- Програмата е индивидуална и не е свързана с минимум брой участници.
- Не е предвиден водач от "Посейдон Холидейс"
- Цената е формирана по най-ниските тарифи на полетите и подлежи на препотвърждение за желаните от вас дати на пътуване и към момента на резервиране.
- Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите - до 12:00 ч. в деня на заминаване
- Цените са формирани при следния валутен курс: 1 USD = 1.75 BGN. При увеличение на валутния курс на щ. долар към лева с повече от 5%, туроператорът си запазва правото да промени цената към момента на доплащане на пакета. 
- Медицинската застраховка по пакетите за организирано пътуване е на ЗАД “ Армеец”. Съгласно Общите условия по застраховката „Помощ при пътуване” при необходимост от медицинска помощ, Застрахованият лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с Асистанс компанията "КОРИС БЪЛГАРИЯ" ООД на тел. +359 2 90 30 130, е-mail: [email protected] и да предаде необходимата информация на български или английски език. В случай, че Застрахованият е приет в лечебно заведение в състояние, в което е било практически невъзможно да се свърже с Асистиращата компания, Застрахованият е длъжен да се свърже с Асистанс компанията на посочените телефони, лично или чрез трето лице, в срок до 24 часа от момента, в който състоянието му позволи, но във всички случаи преди напускане на медицинското заведение.Когато Застрахованият е заплатил сам направените разходи, всички документи по конкретната претенция следва да се изпратят на Застрахователя в оригинал, в срок до 5 дни след завръщането на Застрахования в Р България.Адрес за кореспонденция и предявяване на щети: ЗАД „Армеец“, България, гр. София, ул. „Жолио Кюри“ №20, тел. + 359 2 81 90 941

Забележки:
Пакетната цена може да се преизчисли за различен брой нощувки.
Пакетната цена може да се преизчисли за настаняване в единична стая.
Пакетната цена може да се преизчисли за пътуване в Business класа.
 
Начин на плащане: в брой или по банков път при предварително предоставена проформа фактура.
Депозит в размер на 50% от пакетната цена при приемане на офертата и записване.
Доплащане 40 дни преди датата на заминаване. Цените се заплащат в ЛЕВА по фиксинга на БНБ. Цените са платими в лева, в брой или по банков път 
 
Информация относно здравните изисквания: няма задължителни медицински и санитарни изисквания при пътуване до Тайланд.

Информация относно визови изисквания: има изисквания за виза при пътуване до Тайланд.

Необходими документи:
Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
За младоженци и празнуващите годишнини - сертификат за сключен брак.
За деца под 18 г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
 
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

Условия за анулация и неустойки:

До 60 дни преди датата на пътуването –  размера на внесения депозит при резервиране на пакета  
От 59 до 41 дни преди датата на пътуването 70 % от общата сума или загуба на внесения депозит (в зависимост кое е повече)
От 40 дни преди датата на пътуването 100 % от цената на пътуването. 
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни и вътрешни полети до датата на доплащане на туристическата услуга, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите;

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е  подходящо за лица с ограничена подвижност.

ТА “ПОСЕЙДОН ХОЛИДЕЙС” ООД има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ.

 
цена от 1891 € /3699 лв./
Цената включва
 • Самолетни билети през транзитно летище до Банкок с включени летищни такси и багаж
 • 6 нощувки, 6 закуски, 2 обяда и 4 вечери в 3 / 4* хотели по описания маршрут:
 • * 2 нощувки в Бангкок, 1 нощувка в Питсанулок, 3 нощувки в Чианг Май
 • Транспорт с климатизиран бус по маршрута
 • Екскурзоводско обслужване на английски език
 • Туристическа програма с включени входни такси за включените обекти на посещение
 • Медицинска застраховка с покритие 10000 Евро на ЗАД "АРМЕЕЦ"
Цената не включва
 • Виза за Тайланд – 35 евро
 • Храна и напитки извън посочените в програмата
 • Бакшиши за гид и шофьор – 30 USD на човек за цялата програма
 • Допълнителни екскурзии – по желание
 • Разходи от личен характер
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на ЗАД "АРМЕЕЦ", гр.София, ул. „Жолио Кюри“ №20, тел. + 359 2 81 90 941
Специални предложения
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах