Тайланд класическа обиколка

16 Септември 2018 - 30 Април 2019
10 Дни / 7 Нощувки

Преоткрийте  Кралство Тайланд с едно незабравимо пътешествие из старинните столици,  храмове и дворци. Маршрут,  който ще ви отведе и запознае с една от най-древните култури. Днес Тайланд съчетава идеалите за толерантност, доброта и мъдрост.
 

ТАЙЛАНД 
Класическа обиколка 

9 ДНИ / 6 НОЩУВКИ

Програма

ден
1
Първи ден София - Доха - Банкок
Полет от летище София – терминал 2 за Доха с Катарски авиолинии в 12:25 часа, транзитно кацане в Доха в 15:15 часа и полет за Банкок в02:30 часа.
ден
2
Втори ден Банкок (вечеря)
Пристигане в Банкок в 13:15. Посрещане от представител на местния партньор и трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
ден
3
Трети ден Банкок – Лоп Бури - Питсанулок (закуска и вечеря)
Закуска. Отпътуване за Питсанулок. По пътя посещение на Лоп Бури / древни светилища превърнати в Будистки храмове/. Посещение на Пранг Сам Йод и Сан Пра Кан с много опитомени маймуни. Отпътуване за Питсанулок и посещение на храмовия комплекс Пра Шри РатанаМаха Тат – построен през 1357 г. и съхранил на своята територия една от най-важните реликви на Тайланд – Бронзовия Буда. Трансфер до хотела. Нощувка.
ден
4
Четвърти ден Питсанулок – Сукхотай - Чианг Май (закуска)
Закуска в хотела. Отпътуване за Сукхотай. първата столица на Тайланд. Градът е основан през 1238г. в чест на победата над кхмерите. Останките от него днес са превърнати в исторически комплекс, обявен от Юнеско за част от световното културно наследство. Посещение на впечатляващия исторически парк. Тук ще видите впечатляваши останки на будистки храмове, градски порти, крепостни стени, езера и канали, всичко това част от магическия и духовен център на древното кралство. Отпътуване за Чанг Май. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

ден
5
Пети ден Чианг Май - Банкок (закуска и вечеря)
Закуска в хотела. Чанг Май е главен център в северен Тайланд основан е през 13-ти век и служи като входна точка за областта на Златния Триъгълник - Лаос, Мианмар (Бирма) и Тайланд.
Разглеждане на храма Дой Сутеп - най-свещения храм в северната част на Тайланд. Сгушен в планините на около 1600 м надморска височина, храмът предлага възхитителна гледка към Чанг Май и заобикалящата го природа. Връщане отново в града и посещение на храма Ват Сун Док, датиращ от 14 век и храмът Wat Jedyod известен още като Храмът на Седемте Кули. Посещение на плантация за орхидеи където ще се насладите на красотата на този цветен вид. Следобяд полет от Чианг Май до Банкок. Пристигане в Банкоко и трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.
ден
6
Шести ден Банкок (закуска и вечеря)
Закуска в хотела. Сутринта посещение на Плаващия пазар - Садуак. Следобяда полудневна обиколка и посещение на трите най-красиви храма на Банкок. Wat Traimit със 5,5 тонна статуя на Златния буда, Wat Chetuporn с 45 метровата статуя на Наклонения Буда и храмът Wat Benchamaborpit известен още като Мраморния Храм. Тази обиколка ще ви даде възможност да се насладите и научите малко повече за историята на Будизма и съвременния, забързан градски живот. Нощувка.
ден
7
Седми ден Банкок / закуска /
Закуска в хотела. Свободно време. Нощувка.
ден
8
Осми ден Банкок - Доха - София
Освобождаване на хотела. Трансфер до летище Банкок. Полет на Катарски Авиолинии Банкок - Доха. Транзитно кацане в Доха.
ден
9
Девети ден
Полет Доха - София. Кацане на летище София Терминал 2

Забележка : Възможни са промени на програмата поради метеорологични условия или независещи от туроператора обстоятелства.

 

Хотели за настаняване или подобни:
Bangkok        Tai Pan Bangkok Hotel/ Superior Room
Phitsanuloke    Ayar Grand Phitsanuloke/ Superior Room
Chiang Mai    Imperial Mae Ping Hotel/ Superior Room


- Програмата е индивидуална и не е свързана с минимум брой участници.

- Не е предвиден водач от "Посейдон Холидейс"

- Цената е формирана по най-ниските тарифи на полетите и подлежи на препотвърждение за желаните от вас дати на пътуване и към момента на резервиране.

- Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите - до 12:00 ч. в деня на заминаване

Няма изискване за задължителни имунизации и ваксинации.

Медицинската застраховка по пакетите за организирано пътуване е на ЗАД “ Армеец”. Съгласно Общите условия по застраховката „Помощ при пътуване” при необходимост от медицинска помощ, Застрахованият лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с Асистанс компанията "КОРИС БЪЛГАРИЯ" ООД на тел. +359 2 90 30 130, е-mail: [email protected] и да предаде необходимата информация на български или английски език. В случай, че Застрахованият е приет в лечебно заведение в състояние, в което е било практически невъзможно да се свърже с Асистиращата компания, Застрахованият е длъжен да се свърже с Асистанс компанията на посочените телефони, лично или чрез трето лице, в срок до 24 часа от момента, в който състоянието му позволи, но във всички случаи преди напускане на медицинското заведение.

Когато Застрахованият е заплатил сам направените разходи, всички документи по конкретната претенция следва да се изпратят на Застрахователя в оригинал, в срок до 5 дни след завръщането на Застрахования в Р България.Адрес за кореспонденция и предявяване на щети: ЗАД „Армеец“, България, гр. София, ул. „Жолио Кюри“ №20, тел. + 359 2 81 90 941

 

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 2 души
Програмата е индивидуална и 

Необходими документи за издаване на виза за Тайланд: 

 • Международен паспорт с валидност 6 месеца от датата на напускане на Тайланд;
 • Една цветна снимка паспортен формат;
 • Попълнен формуляр за виза

 

Начин на плащане:

Депозит в размер на 50% от пакетната цена при приемане на офертата и записване (или повече - според условията на офертата).
Доплащане 30 дни преди датата на заминаване. Цените се заплащат в ЛЕВА по фиксинга на БНБ.

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

Условия за анулация и неустойки:
До 60 дни преди датата на пътуването –  размера на внесения депозит при резервиране на пакета  
От 59 до 31 дни преди датата на пътуването 70 % от общата сума или загуба на внесения депозит (в зависимост кое е повече)
От 30 дни преди датата на пътуването 100 % от цената на пътуването. 
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни и вътрешни полети до датата на доплащане на туристическата услуга, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите;
Пътуване на лица с ограничена подвижност:  Пътуването като цяло НЕ Е  подходящо за лица с ограничена подвижност.
 

Необходими документи:

Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане

За деца под 18 години – нотариално заверена родителска декларация за съгласие детето им да пътува с придружител.
 

ТА “ПОСЕЙДОН ХОЛИДЕЙС” ООД има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 7500170000676/15.12.2017 на "Групама Застраховане" ЕАД - гр. София, бул. Цариградско Шосе №47А, ЕИК BG131421443, тел. 0700 12 332

 
цена от 1660 € /3247 лв./
Цената включва
 • Самолетни билети София – Доха – Банкок – Доха - София, с включени летищни такси и багаж
 • 7 нощувки на съответната база изхранване в 3 / 4* хотели по описания маршрут
 • Транспорт с климатизиран бус по маршрута
 • Екскурзоводско обслужване на английски език
 • Туристическа програма с включени входни такси за включените обекти на посещение
 • Медицинска застраховка с покритие 10000 Евро на ЗАД "АРМЕЕЦ"
Цената не включва
 • Виза за Тайланд – 35 евро
 • Храна и напитки извън посочените в програмата
 • Бакшиши за гид и шофьор – 30 USD на човек за цялата програма
 • Допълнителни екскурзии – по желание
 • Разходи от личен характер
 • Доплащане за единична стая - 250 Евро
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 години, размера на която зависи от точната възраст на застрахованото лице
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на ЗАД "АРМЕЕЦ", гр.София, ул. „Жолио Кюри“ №20, тел. + 359 2 81 90 941
Специални предложения
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах