ПЕРУ - Класическа обиколка

10 Януари 2020 - 10 Декември 2020
12 Дни / 10 Нощувки

Ако за пръв път пътувате до Перу, нашето предложение Перу - Класическа обиколка е точното пътуване за вас! Ще посетите най-интересните места в Перу на изгодна цена по маршрут  Лима, Куско, Свещената долина, Мачу Пикчу, Пуно, езерото Титикака.

 

ПЕРУ - Изгубеният свят на инките
Пакет с полети на АК "Iberia"
12 дни/ 10 нощувки


   
   Пакетна цена на човек, настанен в двойна стандартна стая:

Период на пътуване: 10.01. - 02.07.20г. 03.07. - 12.07.20г. 13.07. - 18.08.20г. 19.08. - 06.09.20г. 07.09. - 10.12.20г.
Категория
Стандарт
1890 евро 2020 евро 2070 евро 2020 евро 1890 евро
Категория
Сюпериор
2245 евро 2375 евро 2425 евро 2375 евро 2245 евро


Хотелско настаняване: 

Местоположение Категория Стандарт Категория Сюпериор
Лима Britania Miraflores/ Casa Suyay или подобен San Augustin Exclusive или подобен
Арекипа Casa Andina Standart/ Fundador или подобен Casa Andina Select/ Katari или подобен
Колка Casa Andina Standart/ Pozo del Cielo или подобен El Refugio или подобен
Пуно Casona Plaza/ Qalasaya или подобен Jose Antonio Puno/ Xima Puno или подобен
Куско San Francisco Plaza/ Villa Posada Mayor  или подобен Jose Antonio Cuzco/ Xima Cuzco или подобен
Свещената гора San Augustin Urubamba/ Pisonay Pueblo  или подобен  San Augustin Recoleta/ Tierra Viva или подобен


 Програмата е индивидуална и не е обвързана с минимум брой участници. 

Посочените цени и полетни разписания подлежат на препотвърждение към момента на резервиране.

Допълнително можем да предложим цена на самолетни билети София-Мадрид-София 
и транзитни нощувки в Мадрид, ако полетното разписание налага такива.
 

Програма

ден
1
Мадрид - Лима
Полет от Мадрид до Лима. Пристигане на международното летище в Лима. Посрещане от нашите партньори, трансфер и настаняване в хотела в Лима. Нощувка.
ден
2
Лима
Закуска в хотела. Обзорна екскурзия на град Лима, която включва разглеждане на Пласа де Армас – централния площад, в сърцето на стария град, където се намират Катедралата, Кметството и Президентският дворец, посещение на църквата Сан Франсиско, една от най-старите в града, както и прилежащите и катакомби. Обзорната обиколка завършва с панорамна гледка към бреговете на Тихия океан. Трансфер до хотела. Нощувка.
ден
3
Лима – Арекипа
Закуска. Трансфер до летището за полет до Арекипа. Град Арекипа е втория по големина град в Перу. Заради своята неповторима архитектура е наричан "Белия град" и включен в списъка за Световно и историческо наследство на ЮНЕСКО. Тук ще посетите колониалния център, централния пазар и манастира Санта Каталина, един от най-красивите колониални манастири на Южна Америка. Свободно време, трансфер до вашия хотел и нощувка.
ден
4
Арекипа - Колка
Закуска. Ранно отпътуване към каньона Колка, където ще се изкачите до Алтиплано (огромно плото в Андите) на над 4000 м надморска височина и ще прекосите резервата Агуада Бланка, където ще се полюбувате на местната фауна: различни видове лами – вигони, алпака, както и малки чинчили. Следва спускане към долината на Колка и посещение на селището Чивай, където имате включен обяд в месетн ресторант. След обяда ще се отправите към вашия хотел за настаняване. Свободно време, вечеря в хотела и нощука.
ден
5
Каньон де Колка - Пуно
Закуска. Ранна закуска. Отпътуване в посока Пуно, през каньона Колка. Спирка за фотопауза на Круз дел Кондор, откъдето се резкрива невероятна гледка към каньона с дълбочина от около 1000 метра и отвесни скали от 3000 метра. От тази плащадка при късмет може да се види и величественият полет на кондорите, които понякога лететят на няколко метра от туристите. Посещение на типични селища и обяд в Чивай, след което отпътуване към Пуно. Настаняване във вашия хотел. Свободно време и нощувка.
ден
6
Пуно - езерото Титикака - Пуно
Закуска. Отпътуване до езерото Титикака - най-високото плаващо езеро в света, намиращо се на 3 809 мнв. Има предание че местното население имат черна кръв. Те са единствените оцелели потомци на народ построил вечният град Тиахуанако. В днешно време езерото се използва за риболов, транспорт и туризъм. Завръщане в Пуно. Следобед свободно време и нощувка.
ден
7
Пуно – Куско
Закуска. Отпътуване към Куско. По пътя ще имате възможност да се полюбувате на красиви гледки, прекосявайки високото андинско плато, ще посетите литичния музей на Пукара, известен с неговата керамика и зооморфни скулптури, ще спрете на археологическия обект на Ракчи и в красивата църква Сан Педро в Андауайлила, известна като „Сикстинската капела на Америка ". Обяд по маршрута. Следобяд отпътуване към вашия хотел. Свободно време и нощувка.
ден
8
Куско
Закуска. Панорамна обиколка на археологическата столица на Америка, “пъпът на света” – Куско. Столицата на Империята на инките има очертанията на тялото на пума и е запазила много от шедьоврите на инкската архитектура – Храмовия комплекс Кориканча, крепостта Саксайуаман, царемониалния център Кенко, Пукапукара и Тамбомачай – термалните бани на Инката. Свободно време след обиколката и нощувка.
ден
9
Куско - Писак Свещената долина
Закуска. Отпътуване към Свещената долина на инките. Ще посетите градчето Писак, едно от най-важните и зрелищни селища в долината и ще се разходите по улиците и из известния пазар на занаятчийски изделия. Тук местните продават автентични ръчно изработени дрехи, антични репродукции и бижутерия. Посещение на селището Оянтайтамбо - единственият град на Инките, който е все още населен. Настаняване в хотел в Урубамба, главен град на Свещената долина. Вечеря в хотела и нощувка.
ден
10
Свещената долина - Мачу Пикчу - Куско
Ранна закуска. Отпътуване за Агуас Калиентес с влак. Това пътешествие с продължителност от 1ч. и 30 мин преминава през тесен, красив пролом на река Урубамба. Изкачване с автобус до Мачу Пикчу. Изгубеният град на инките, преоткрит едва преди век, очарова всички посетители, не само със заобикалящата го мистерия, но и с невероятната красота на обекта и околните пейзажи. Свободно време за разглеждане и снимки. Връщане до Куско и нощувка.
ден
11
Куско - Лима - Мадрид
Закуска. Трансфер до летище Куско за полет до Лима. Пристигане в Лима. Свободно време до полет Лима - Мадрид.
ден
12
Мадрид
Пристигане в Мадрид.

Важно:
- Програмата е индивидуална и не е обввързана с минимум брой участници.
- Не е предвиден водач от "Посейдон Холидейс"

- Цената е формирана по най-ниските тарифи на полетите и подлежи на препотвърждение за желаните от вас дати на пътуване и към момента на резервиране.
- Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите - до 12:00 ч. в деня на заминаване
- Цените са формирани при следния валутен курс: 1 USD = 0.92 EUR. При увеличение на валутния курс на щ. долар към еврото Посейдон Холидейс ООД си запазва правото да промени цената към момента на доплащане. 
- Медицинската застраховка по пакетите за организирано пътуване е на ЗАД “ Армеец”. Съгласно Общите условия по застраховката „Помощ при пътуване” при необходимост от медицинска помощ, Застрахованият лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с Асистанс компанията "КОРИС БЪЛГАРИЯ" ООД на тел. +359 2 90 30 130, е-mail: [email protected] и да предаде необходимата информация на български или английски език. В случай, че Застрахованият е приет в лечебно заведение в състояние, в което е било практически невъзможно да се свърже с Асистиращата компания, Застрахованият е длъжен да се свърже с Асистанс компанията на посочените телефони, лично или чрез трето лице, в срок до 24 часа от момента, в който състоянието му позволи, но във всички случаи преди напускане на медицинското заведение.Когато Застрахованият е заплатил сам направените разходи, всички документи по конкретната претенция следва да се изпратят на Застрахователя в оригинал, в срок до 5 дни след завръщането на Застрахования в Р България.Адрес за кореспонденция и предявяване на щети: ЗАД „Армеец“, България, гр. София, ул. „Жолио Кюри“ №20, тел. + 359 2 81 90 941

 

Начин на плащане:
 • 50% депозит при записване.
 • най-късно до 30 дни преди отпътуване – цялата дължима сума.
Срокове за анулации:
 • от датата на записване до 60 дни преди отпътуване – 50% от платения депозит;
 • от 60 дни до 46 дни преди отпътуване – 100% от платения депозит;
 • от 46 дни до 20 дни преди отпътуване – 70% от цялата дължима сума;
 • под 20 дни преди отпътуване – 100% неустойка от цялата дължима сума.
Забележки:
 • Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: няма;
 • Туроператорът а си запазва правото да прави промени по програмата;
 • Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване”.
 • Възможна е промяна на полетното разписание, като клиентите ще бъдат уведомени своевременно.
 • Безвизов режим за български граждани;
 • Няма изискване за задължително или препоръчително ваксиниране преди влизане в страната.


Необходими документи:

 • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.

 • За младоженци и празнуващите годишнини - сертификат за сключен брак.

 • За деца под 18 г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

 

 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път 

 

Пътуване на лица с ограничена подвижност:  Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност. 

ТА “ПОСЕЙДОН ХОЛИДЕЙС” ООД има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ.

 

цена от 1890 € /3697 лв./
Цената включва
 • Самолетен билет Мадрид – Лима- Мадрид;
 • Самолетен билет Лима – Куско;
 • Летищни такси в размер на 625 евро към 19.07.2018г. (подлежат на препотвърждение към момента на резервиране);
 • 2 нощувки в Лима;
 • 1 нощувка в Арекипа;
 • 1 нощувка в Колка;
 • 2 нощувки в Пуно;
 • 3 нощувки в Куско;
 • 1 нощувка в Свещената гора;
 • 10 закуски;
 • 4 обяда (2 обяда в Чивай, риба на езерото Титикака и по пътя от Пуно към Куско);
 • 2 вечери (в хотелите в Арекипа и Свещената долина);
 • Влак: Ойанта – Мачу Пикчу Пуебло – Ойанта;
 • Трансфери по програмата;
 • Екскурзовод на испански и английски език;
 • Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" на ЗАД "Армеец" с покритие 10 000 евро на човек;
 • Посочените екскурзии в програмата;
Цената не включва
 • Самолетен билет София – Мадрид – София - около 200 евро;
 • Транзитна нощувка и трансфер в Мадрид, при необходимост;
 • Допълнителни услуги, които не са включени в описанието на програмата;
 • Лични разходи;
Специални предложения
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах