Шри Ланка и Дубай

01 Октомври 2019 - 30 Ноември 2020
8 Дни / 6 Нощувки

 Кандалама - Сигирия - Дамбула - Канди - Пинавала  - Коломбо - Дубай

8 дни / 6 нощувки

 

Шри Ланка - добре дошли в тропическия рай! 

В Шри Ланка ви очакват уникална растителност, безброй исторически и културни богатства, бели плажове и палми.... Легендарният остров на подпоравките ви зове за приключения... Предлагаме ви интересен маршрут по най-атрактивните места на острова. Програмата е адаптирана към тропическия климат и завършва с плажна почивка в космополитния  център на Обединените Алабски емирства  - ДУБАЙ. 
 

Програмата е индивидуална и не е свързана с минимум брой участници. 

Цената не е валидна за периода на Новогодишните празници.

Посочените цени са калкулирани по най-ниските цени на самолетните билети и важат за ограничен брой места до изчерпване на количествата.


Цената и наличността подлежи на препотвърждение при резервиране с имена и депозит!

Програма

ден
1
София - Коломбо
Полет от София до Коломбо през транзитно летище. 
ден
2
Коломбо                                                                      вечеря
Пристигане в Коломбо. Посрещане от представител на партньора нa Посейдон Холидейс в Шри Ланка. Трансфер до Кандалама. Вечеря и нощувка във Вашия хотел в района на Кандалама.
ден
3
Кандалама - Сигирия – Кандалама                   закуска и вечеря
След закуска се отправяте към Сигирия - една от най-интересните природни и исторически забележителности на Шри Ланка, обект на Световното културно наследство. Предстои изкачване на Сигирия или Лъвската скала, която се издига живописно на 200 м. над тропическата джунгла. Според хрониките, скалата била избрана за убежище през 5-ти век от крал Кашиапа. Кралят построил върху нея своя невероятно красив и добре защитен дворец-крепост. Стените на двореца били изящно декорирани. Стръмна спираловидна стълба ще ви отведе до световноизвестните фрески. Ценните рисунки изобразяват красиви девойки и са изпълнени върху скалите с естествени пигменти, запазени до днес. 
Свободен следобeд или възможност за допълнителни екскурзии: Полонарува, втората столица на Шри Ланка (11-12 век), обект на Световното културно наследство – срещу допълнително заплащане 45 евро на човек или Джип сафари в Националния парк Минерия – срещу допълнително заплащане 65 евро на човек. Трансфер до вашия хотел в Кандалама. Вечеря и нощувка.
ден
4
Кандалама – Дамбула – Матале – Канди         закуска и вечеря
След закуска се отправяте към Дамбула. Известният скален храм е построен през 1 век преди н.е. от крал Валагамбаху и е обект на Световното културно наследство. Днес това е най-впечатляващият пещерен храм в Шри Ланка. Пещерният комплекс се състои от пет отделни пещери с над 2000 кв.м. стени и тавани, покрити със стенописи. Това е най-голямата открита досега в света изрисувана площ. Тук ще видите над 150 изображения на Буда. Най-голямото от тях е колосална фигура, гравирана в скалата, с размери над 14 м. 
Трансфер до Канди. По пътя ще посетите градина за екзотични подправики в Матале. Ще разберете защо Шри Ланка е известна като Острова на подправките. Ще се запознаете с цялото разнообразие от ароматни растения и процеса на отглеждането им. Канди - последната кралска столица на Шри Ланка, днес част от Световното културно наследство. Името Канди внушава представа на разкош и великолепие. Тук пред вас ще оживеят много от легендите, традициите и фолклора, свързани с митичния град. Ще минете покрай езерото, построено от последния Крал Синхала през 1798 г. Сити тур на Канди с посещение на пазара, центъра за изкусква и занаяти и музея за скъпоценни камъни. Разбира се, няма да пропуснете най-голямата забележителност на града - Храмът на свещения зъб на Буда – едно от най-почитаните места за будистката вяра. Денят приключва с посещение на традицинно танцово представление. Вечеря и нощувка във вашия хотел.
ден
5
Канди - Пераденя – Пинавала – Коломбо           закуска и вечеря
След закуска се отправяте към ботаническата градина Пераденя. Създаена като градина за удоволствия от Крал Синхала, по-късно Пераденя била разширена и обогатена от британците. Тур ви очаква невероятно разнообразие от екзотични дървета, всякакви видове растения и цветя. Трансфер от Пераденя към Пинавала – известният приют за слонове, дом за около 60 слона и малки слончета, прибрани тук от дивата природа. Приютът е основан през 1975 г със седем слончета. Днес животът на слоновете в Пинавала е обект на множество изследвания, филми, статии и книги. Ще станете свидетели на грижите, които специалистите полагат за обитателите на приюта. Ще наблюдавате отблизо храненето на малките и ще присъствате на ежедневаната слонска баня в реката. Трансфер до столицата Коломбо. Вечеря и нощувка в вашия хотел.
ден
6
Коломбо - Дубай (Обединени Арабски Емирства)
Освобождаване на стаите. Трансфер до международното летище в Коломбо за полет до Дубай.  Пристигане в Дубай - Добре дошли в Дубай . Трансфер до избрания хотел. Настаняване. Свободно време или по желание екскурзия до емблематичната кула Бурж Халифа. Кулминацията на всяко посещение в Обединените Арабски Емирства е изживяването да се изкачите на върха на най-високата сграда в света. Панорамата от терасата на 124-тия етаж открива пред вас изумителни хоризонти. Изкачването започва от приземния етаж на Дубай Мол, по някой от 57-те асансьора в сградата, които се движат със скорост от 18 метра в секунда. По време на изкачването в асансьора, тече мултимедийна презентация, която ще ви запознае с екзотичната история на Дубай. След посещението на Бурж Халифа, след 18 часа на всеки 30 минути, в подножието на кулата започва представлението на танцуващите фонтани. Връщане в хотела или свободно време за шопинг. Нощувка.
ден
7
Дубай 
Закуска. Свободно време или по желание включване в сити тур на Дубай с екскурзовод на български език. За любителите на силните усещания, предлагаме вълнуващо сафари в пустинята. Това е незабравимо арабско приключение, което ще ви отведе далеч от шумния Дубай, сред златистите пясъчни дюни до сърцето на пустинята. Свободно време за фото пауза на фона на залязващото пустинно слънце. Следва вечеря на барбекю под открито небе в традиционно бедуинско селище и автентична танцова шоу програма. Връщане в хотела. Нощувка.
ден
8
Освобождаване на хотела и трансфер до летището. Полет за София.

Важно:
- Програмата е индивидуална и не е свързана с минимум брой участници.
- Не е предвиден водач от "Посейдон Холидейс"
- Цената е формирана по най-ниските тарифи на полетите и подлежи на препотвърждение за желаните от вас дати на пътуване и към момента на резервиране
- Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите - до 12:00 ч. в деня на заминаване
- Цените са формирани при следния валутен курс: 1 USD = 1.75 BGN. При увеличение на валутния курс на щ. долар към лева с повече от 5%, туроператорът си запазва правото да промени цената към момента на доплащане на пакета. 
- Медицинската застраховка по пакетите за организирано пътуване е на ЗАД “ Армеец”. Съгласно Общите условия по застраховката „Помощ при пътуване” при необходимост от медицинска помощ, Застрахованият лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с Асистанс компанията "КОРИС БЪЛГАРИЯ" ООД на тел. +359 2 90 30 130, е-mail: [email protected] и да предаде необходимата информация на български или английски език. В случай, че Застрахованият е приет в лечебно заведение в състояние, в което е било практически невъзможно да се свърже с Асистиращата компания, Застрахованият е длъжен да се свърже с Асистанс компанията на посочените телефони, лично или чрез трето лице, в срок до 24 часа от момента, в който състоянието му позволи, но във всички случаи преди напускане на медицинското заведение.Когато Застрахованият е заплатил сам направените разходи, всички документи по конкретната претенция следва да се изпратят на Застрахователя в оригинал, в срок до 5 дни след завръщането на Застрахования в Р България.Адрес за кореспонденция и предявяване на щети: ЗАД „Армеец“, България, гр. София, ул. „Жолио Кюри“ №20, тел. + 359 2 81 90 941

Забележки:
 Пакетната цена може да се преизчисли за различен брой нощувки.
 Пакетната цена може да се преизчисли за настаняване в единична стая.
 Пакетната цена може да се преизчисли за пътуване в Business класа.

Визов режим: Виза за Шри Ланка – 36 USD. Подаването на документите за виза за Шри Ланка се извършва от туроператора четири седмици преди отпътуване и се полага в паспорта при кацане на летище Коломбо. Няма визови изисквания за ОАЕ.

Медицински и здравни изсквания: За пътуване в Шри Ланка и ОАЕ не се прилагат задължителни имунизации и ваксинации. Няма задължителни медицински и здравни изисквания.

Допълнителни екскурзии: 
Допълнителните екскурзии по програмата се заявяват и заплащат в България.

 
Начин на плащане: в брой или по банков път при предварително предоставена проформа фактура.
Депозит в размер на 50% от пакетната цена при приемане на офертата и записване.
Доплащане 40 дни преди датата на заминаване. Цените се заплащат в ЛЕВА по фиксинга
на БНБ. Цените са платими в лева, в брой или по банков път 


Необходими документи:
Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
За младоженци и празнуващите годишнини - сертификат за сключен брак.
За деца под 18 г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
Условия за анулация и неустойки:
До 60 дни преди датата на пътуването – размера на внесения депозит при резервиране на пакета  
От 59 до 41 дни преди датата на пътуването 70 % от общата сума или загуба на внесения депозит (в зависимост кое е повече)
От 40 дни преди датата на пътуването 100 % от цената на пътуването. 
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни и вътрешни полети до датата на доплащане на туристическата услуга, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите;

Пътуване на лица с ограничена подвижност:  Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност. 


ТА “ПОСЕЙДОН ХОЛИДЕЙС” ООД има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ.

цена от 1473 € /2881 лв./
Цената включва
 • Самолетен билет София - Коломбо - Дубай - София
 • 4 нощувки със закуски и вечери в хотели 4* по описания маршрут
 • 2 нощувки със закуски в хотел 4* в Дубай
 • БОГАТА ЕКСКУРЗИОННА ПРОГРАМА в Шри Ланка С ВКЛЮЧЕНИ ВХОДНИ ТАКСИ в описаните обекти по маршрута
 • Екскурзоводско обслужване на английски език с възможност за доплащане за руски език
 • Фолклорно танцово представление в Канди
 • Обзорен тур на Дубай
 • Трансфери хотел - летище - хотел в Шри Ланка
 • Трансфери хотел - летище - хотел в Дубай
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на човек
Цената не включва
 • Виза за Шри Ланка - 36 щатски долара
 • Бакшиши
 • Разходи от личен характер
 • Такса „Туристически Дирхам” в Дубай - заплаща се задължително и лично от туриста при настаняване хотела и се таксува на стая на вечер по:
 • - хотел 3* - 10 дирхама (около 5 лева)
 • - хотел 4* - 15 дирхама (около 7,50 лева)
 • Застраховка ''Отмяна на пътуване'', която е 2 - 2,7% от сумата по договор и се сключва до 5 календарни дни след подписване на договора и заплащане на капарото.
Специални предложения
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах