Шри Ланка пълна обиколна програма със Сафари в Яла

01 Юли 2023 - 31 Май 2024
9 Дни / 6 Нощувки

Шри Ланка смайва с уникалните си забележителности, красиви пясъчни плажове и необикновена дива природа. Островът е едно от онези земни кътчета, за които можем да кажем, че имат за всекиго по нещо. Доказателство за красотата на някогашната република Цейлон е решението на ЮНЕСКО да включи седем от забележителностите на острова в Списъка на световното културно и природно наследство.

 

Програмата е индивидуална и не е свързана с минимум брой участници. 

Цената не е валидна за периода на Новогодишните празници.
Посочените цени са калкулирани по най-ниските цени на самолетните билети и важат за ограничен брой места до изчерпване на количествата и подлежат на препотвърждение при резервиране с тони имена и депозит.

 

 

Програма

ден
1
Заминаване от летище София, Терминал 2 с полет за Коломбо през транзитно летище.
ден
2
Шри Ланка
Кацане на международното летище в Коломбо. Посрещане от представители на агенцията партньор в Шри Ланка. Трансфер от летището до Кандалама. Вечеря и нощувка.  
ден
3
Шри Ланка
Закуска в хотела. Пътуване към Сигирия.
Изкачване на древна скална крепост Сигирия, която е една от седемте забележителности в Шри Ланка, включени в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Датира от пети век и е построена от цар Касапа (477-495 г.). “Лъвската скала” е изключително красива цитадела, която се издига на 200 метра над джунглата. Скалата се намирала в най-вътрешната част на укрепения град. Ров, насип и обширни градини, включително прочутите водни градини ограждали основата на скалата. Обиколката продължава с разглеждане на световноизвестните фрески “Божествени девойки”, закътани сред скалата, до които се стига по извити стълби. Фреските са нарисувани с естествени багрила върху мазилка. Трансфер от Сигирия до Полонарува.

Възможност за допълнителни екскурзии - срещу допълнително заплащане:

1. Посещение на Полонарува, втората столицата на Шри Ланка, строена през 11-ти и 12-ти век след Христа, и която днес е в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Тук може да се видят останките от Кралския дворец Гал Вихарая, където се намират четири великолепни каменни скулптури на на Буда, в неговите традиционни три пози - “Изправения”, “Седящия” и “Полегналия” Буда. Разглеждане на залата за аудиенции, лотусовата баня, статуята на Цар Паракрамабаху и Паракрама Самудрая - езеро, построен от крал Паракрамабаху Велики.
Полонарува е осеяна с реставрирани руини. Сред тях най-впечатляващи са Ланкатилаке, Ватадаге и други останки от бившия храм, пазил единствената реликва от Буда - неговият зъб. Срещу допълнително заплащане 55 евро на човек
ИЛИ
2. Джип сафари в Националния парк Минерия - тук можете да наблюдавате диви слонове в естествената им среда. Паркът е известен с голямата си популация на слонове, движещи се на стада в джунглата и около езерото. В парка могат да бъдат видяни около 300 диви слонове, диви биволи, диви глигани, петнисти елени, ленивци, леопарди, крокодили, чакали, 9 вида амфибии, 25 вида влечуги, 160 вида птици, 26 вида риби, 78 вида пеперуди и др. 
Влажните зони, животинските и растителни видове в този парк имат международно значение. Има бамбукови дървета, които са рядкост и почти не се срещат в други паркове. Най-важната особеност е, че слоновете могат да се видят от съвсем близко разстояние. Турът е срещу допълнително заплащане 75 евро на човек.
Трансфер до Кандалама и вашия хотел. Вечеря и нощувка. 
ден
4
Шри Ланка
Закуска в хотела. Днес предстои среща се сдна от най-интересните забележителности на острова - скалният храм Дамбула. Храмът е построен от Цар Уалагамбаху през 1 век пр.н.е. и е включен в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Това са най-впечатляващите пещерни храмове в Шри Ланка. Комплексът се състои от пет пещери и повече от 2000 кв.м изящно изрисувани стени и тавани - над 150 изображения на Буда. Най-голямото от тях е колосална фигура на Буда, издялана от скала и висока цели 14 метра.
Продължаваме към Матале. Тук ще посетите градина с екзотични подправки, с които Шри Ланка е известна. Ще узнаете как растенията се отглеждат и преработват. Ще станете свидетели и на кулинарна демонстрация как лечебните растения се използват в традиционната Шри Ланкска кухня.
Трансфер от Матале към Канди. Канди е последната столица на царете на Шри Ланка - един от най-интересните и посещавани градове на острова - в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Името "Канди" внушава видения на разкош и великолепие. Много от легендите, традициите и фолклораса все още са живи днес и се пазят с любов. Ще минем покрай езерото Канди, което е изградено през 1798 година от последния от царете Синхала – Сри Уикрама Раджасинг. Най-ценната забележителност на града е Храмът, съхраняващ свешенният Зъб на Буда.
Ценната реликва е изключително добре охранявана. Счита се, че който владее Зъба, ще бъде владетел на света. Възможност за посещение на културно шоу с фолклорни танци.
Вечеря и нощувка във Вашия хотел в Канди.
ден
5
Шри Ланка
Закуска в хотела. Днешният ден е посветен на екзотичната природа на острова. Предстоят посещения на Кралската ботаническа градина и известния приют за слонове Пинавала.
Кралската ботаническа градина (Royal Botanical Garden) в Перадения е една от най-красивите и впечатляващи ботанически градини в Азия. Тя е изградена от цар Синхала и впоследствие е разширена от британците. Простира се на огромна площ и приютява невероятно разнообразие на екзотични дървета, растения и цветя.

Следва посещението на слонския приют Пинавала. Тук ще имате възможност да се срещнете отблизо с мили гигантските животни. Приютът е създаден за защита и грижа за слоновете през 1975 г със седем слончета. Днес някои от тях се радват на щастието да родят своите малки на също място. С помощта на местни и чуждестранни експерти, Пинавела провежда успешна програма за развъждане на слонове. Първото бебе се ражда през 1984 г. Ако посетите Пинавала в правилното време, можете да наблюдавате храненето малките слончета и слонската баня в близката река. Продължаваме към Перадения.
Завръщане в Канди. Вечеря и нощувка във Вашия хотел. 
ден
6
Шри Ланка
След закуска се отправяме към зеленото сърце на острова - районът на чаените плантации Нур Елия. Заради красивия планински пейзаж и по-хладен климат Нур Елия е най-популярния курорт във вътрешността на острова. Нур Елия е и сърцето на района с чаените плантации на Шри Ланка. Планинският климат ще ви ободри, а природните гледки ще ви  зашеметят с тучните си живописни поля и долини. Тук се намират най-високата планина на острова - Пидуруталагала и най-добото голф игрище в Южна Азия.
Настаняване, вечеря и нощувка във Вашия хотел.
ден
7
Шри Ланка
След закуска нашата обиколка на Шри Ланка продължава към Националния парк Яла. Това без съмнение е най-големия и най-популярен национален парк на острова.  Тук по време на Вашето Сафари ще видите дивите животни на Шри Ланка в естествената им среда. При късмет можете да срещнете дори редките диви леопарди.
Настаняване, вечеря и нощувка във вашия хотел. 
ден
8
Шри Ланка
Закуска в хотела. Отправяме се към югозападната част на Шри Ланка, за да разгледаме страинният колониален град Гале. Градът остава най-добрият пример за укрепен град, построен от португалците. По-късно, холандците построили тук известният форт, който и днес се намира в прекрасно състояние и е един от най-добре
запазилите се колониални фортове в Азия. Фортът на Гале е в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО и най-важната забележителност в града. Холандският музей и холандската църква са две други значими атракции. Гале е прочут и своите сложни дантели и абаносови дърворезби.
Трансфер от Гале до Коломбо за полети към София или до плажен хотел на Западното крайбрежие на острова за плажен отдих (срещу допълнително заплащане).
ден
9
Полети от Коломбо до София през транзитно летище. 

Важно:
- Програмата е индивидуална и не е свързана с минимум брой участници.
- Не е предвиден водач от "Посейдон Холидейс"
- Цената е формирана по най-ниските тарифи на полетите и подлежи на препотвърждение за желаните от вас дати на пътуване и към момента на резервиране
- Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите - до 12:00 ч. в деня на заминаване
- Цените са формирани при следния валутен курс: 1 USD = 1.75 BGN. При увеличение на валутния курс на щ. долар към лева с повече от 5%, туроператорът си запазва правото да промени цената към момента на доплащане на пакета. 
- Медицинската застраховка по пакетите за организирано пътуване е на ЗАД “ Армеец”. Съгласно Общите условия по застраховката „Помощ при пътуване” при необходимост от медицинска помощ, Застрахованият лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с Асистанс компанията "КОРИС БЪЛГАРИЯ" ООД на тел. +359 2 90 30 130, е-mail: operations@coris.bg и да предаде необходимата информация на български или английски език. В случай, че Застрахованият е приет в лечебно заведение в състояние, в което е било практически невъзможно да се свърже с Асистиращата компания, Застрахованият е длъжен да се свърже с Асистанс компанията на посочените телефони, лично или чрез трето лице, в срок до 24 часа от момента, в който състоянието му позволи, но във всички случаи преди напускане на медицинското заведение.Когато Застрахованият е заплатил сам направените разходи, всички документи по конкретната претенция следва да се изпратят на Застрахователя в оригинал, в срок до 5 дни след завръщането на Застрахования в Р България.Адрес за кореспонденция и предявяване на щети: ЗАД „Армеец“, България, гр. София, ул. „Жолио Кюри“ №20, тел. + 359 2 81 90 941

Забележки:
 Пакетната цена може да се преизчисли за различен брой нощувки в Шри Ланка.
 Пакетната цена може да се преизчисли за настаняване в единична стая в Шри Ланка.
 Пакетната цена може да се преизчисли за пътуване в Business класа във вашия полет.

Визов режим: Виза за Шри Ланка. Обърнете се към екипа на Посейдон Холидейс за актуална информация.

Медицински и здравни изисквания: 
Обърнете се към екипа на Посейдон Холидейс за актуална информация.

Допълнителни екскурзии: 
Допълнителните екскурзии в Шри Ланка се заявяват и заплащат в България.

 
Начин на плащане: по банков път при предварително предоставена проформа фактура.
Депозит в размер на 50% от пакетната цена при приемане на офертата и записване.
Доплащане 40 дни преди датата на заминаване. Цените се заплащат в ЛЕВА по фиксинга
на БНБ. Цените са платими в лева по банков път 

Необходими документи:
Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
За младоженци и празнуващите годишнини - сертификат за сключен брак.
За деца под 18 г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
Условия за анулация и неустойки:
До 60 дни преди датата на пътуването – размера на внесения депозит при резервиране на пакета  
От 59 до 41 дни преди датата на пътуването 70 % от общата сума или загуба на внесения депозит (в зависимост кое е повече)
От 40 дни преди датата на пътуването 100 % от цената на пътуването. 
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни и вътрешни полети до датата на доплащане на туристическата услуга, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите;

Пътуване на лица с ограничена подвижност:  Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност. 


ТА “ПОСЕЙДОН ХОЛИДЕЙС” ООД има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ.

Amaya Lake****

Шри Ланка / Коломбо

Кандалама (на ок. 160 км от Коломбо). Разположен е на брега на езерото Кандалама, с удобен достъп до много от културните и археологически забележителности на Шри Ланка - Думбала, Полонаруа, Канди.

Вижте още


Още хотели по офертата

Amaya Hills
Amaya Hills****
цена от 2299 € /4497 лв./
цена от 2299 € /4497 лв./
Цената включва
  • Самолетен билет София–Коломбо–София през транзитно летище С ВКЛЮЧЕНИ ЛЕТИЩНИ ТАКСИ
  • Богата екскурзионна програма
  • 6 нощувки със закуска и вечеря в хотели по избор в Шри Ланка
  • ВХОДНИ ТАКСИ В ОБЕКТИТЕ ПО ПРОГРАМАТА в Шри Ланка
  • Обслужване от местен гид-шофьор на английски език в Шри Ланка
  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
Цената не включва
  • Бакшиши /задължителни - мин. бакшиш за екскузовод и шофьори - 5 долара на човек на ден
  • Виза
  • По желание - доплащане за плажна почивка в края на програмата
  • Застраховка "Отмяна на пътуване"
Специални предложения
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах