Екскурзия Индия и Непал

01 Май 2018 - 30 Април 2019
11 Дни / 10 Нощувки

 

Индия – Златен триъгълник и Непал

 
София – Делхи – Джайпур – Aгра – Делхи – Катманду –  София 


10 дни /9 нощувки ( 6 в Индия и 3 в Непал )


ЗАМИНАВАНЕ ВСЯКА СЪБОТА

 

ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ – 1659 ЕВРО

 

Възможност за полет над Еверест

 

 

Програмата е индивидуална, минимален брой туристи за осъществяването й – 2 души

 Цената не е валидна за периода на Новогодишните празници.

Посочените цени са калкулирани по най-ниските цени на самолетните билети и важат за ограничен брой места до изчерпване на количествата.

 

 

 

Програма

ден
1
Първи ден / събота / - София - Делхи
Отпътуване от София през транзитно летище до Делхи.
ден
2
Втори ден / неделя / - Делхи
Пристигане на международното летище в Делхи. Оформяне на паспортни и митнически формалности. Посрещане от представител на местния партньор на туроператора и трансфер до хотел Lemon Tree Premier Gurgaon, 4* или подобен. Свободно време за освежаване и закуска.
Започва нашето запознанство с невероятната Индия. Днес столицата на Индия се състои от две части. Старо Делхи е столицата на мюсюлманска Индия между 12-ти и 19-ти век. Тя още пази легендарните си пазари, важни паметници и укрепления, свързани с мюсюлманската история на Индия. Новата част на града или Ново Делхи е създадена от британците. Ще посетим мемориалния комплекс Радж Гат, свързан с името и личността на Махатма Ганди. Ще минем покрай Червената крепост – ярък пример на моголската архитекстура, построена по време на царуването на великия император Шах Джахан. В древността наричали укреплението "благословената крепост". Новото и наименование се дължи на яркия червен цвят на пясъчника, от който е построена. Продължаваме към Джама Масджид, най-голямата джамия в Индия и една от най-големите в цяла Азия, разположена на главната улица на Старо Делхи. Това е последният архитектурен шедьовър на легендарния Шах Джахан. Джамията е построена през 1656 година от над 5000 занаятчии и строители и побира 25 000 поклонници. Днес това е действаща джамия.
Отправяме на полудневна обиколка на Ново Делхи. Тази част на града е отражение на британското колониално влияние. Следва посещение на друг впечатляващ комплекс - Гробницата на император Хумаюн, разположена сред прекрасна зелена персийска градина. Мавзолеят е построен от вдовицата на Втория Моголски император Хумаюн и се счита за първообраз на великолепния Тадж Махал в Агра. Маршрутът на обиколката ни минава и покрай внушителната триумфална арка Портата на Индия, разположена на главната улица на Ново Делхи. Тя напомня на познатия символ на Париж. По време на панорамната обиколка на града ще видим още красивата сграда на Парламента и Резиденцията на президента, индуиски храм Бирла, основния храм на сикхите Гурудвару Бангла Сахиб.
Ще имате възможността да посетите комплекса Акшардам. Храмът Акшардам е построен за 5 години от 11 000 доброволци. Използвани са близо 12 000 тона бял мрамор / в хинду религията е символ на чистота и вечен мир / и розов камък, донесен от Раджастан. Построен е през 2005 г. и е в книгата на рекордите на Гинес като най-големия индуиски храм в света.
Завръщане във вашия хотел. Настаняване и почивка. Вечеря. Нощувка.
ден
3
Трети ден / понеделник / - Делхи – Джайпур
Закуска и освобождаване на хотела.
Турът започва с посещение на грандиозното съоръжение Кутуб Минар или Кулата на победата - най-високата каменна кула в Индия, част от списъка на ЮНЕСКО. Идеята за построяването и принадлежи на първия ислиямски владетел на Индия – Кутуб-уд-дин Аибаку. В отлично запазения архитекстурен комплекс ви очаква невероятна атомосфера и впечатляващи архитектурни паметници. Тук върху някои от каменните сгради ще имате възможнстта да видите и добре съхранении изображения на сцени от изкуството на любовта - Кама Сутра.
Екскурзията продължава към Джайпур / 265 км / около 7 часа /. Джайпур - столицата на Раджастан е известен като "Розовия град" заради цвета на фасадите в старата част на града. В миналото оттук минавал Пътят на коприната и процъфтявала търговията със всевъзможни стоки. Днес Джайпур е град с население около 7 милиона. По ожвените му базари можете да усетите автентичната Индия.
Ще посетите храма Галта Джи – разположен в подмножието на гората Аравали, построен от розов пясъчник през 18 век.
Също ще посетим и храма Бирла – построен през 1988 г. от промишлена група Бирла – един от финансовите магнати в Индия, посветен на бог Вишну.
Пристигане и настаняване в хотел Lemon Tree Premier Jaipur, 4* или подобен, вечеря, нощувка.
ден
4
Четвърти ден / вторник / - Джайпур
След закуска се отправяме към покрайнините на Джайпур, за да посетим древната столица Амбър и да разгледате едноименната крепост - главната забележителност в района, разположена на 11 км северно от Джайпур. Тя представлява красив комплекс от дворци, зали, павилиони, градини и храмове. Изграждането на крепостта започва през 17-ти век от Махараджа Ман Сингх, най-успешният генерал на Моголския император Акбар. Тогава град Амбър бил седалище на властта. Крепостта е заобиколена от защитни съоръжения и предлага красива гледка към езерото Моат.
Ще изкачим крепостта на гърба на слон или с джип. В дворцовия комплекс ни очакват възхитителни стенописи и пищна украса от скъпоценни камъни и огледала. Може би най-впечатляваща е огледалната зала / Шиш Махал/. В нея светлината на една-единствена лампа се отразява в множество огледала и осветява магически цялото помещение.
На връщане ще спрем за фото пауза на Джал Махал или Водния дворец, музея Албърт Хол.
По пътя си ще видим изключителната фасада на известния дворец Хава Махал или Двореца на ветровете - една от визитните картички на Джайпур. Зад нея знатните дами от двора наблюдавали как тече животът долу на улицата. Пететажна част на харема е построена така, че съпругите на мажараджата можели да гледат целия град и да се наслаждават на невероятните гледки.
Пътешествието ни продължава с обиколка на Джайпур. Ще посетим една от най-важните забележителности на града - Дворецът на Джайпур - чудесен пример на декоративното изкуство. Тук се съхраняват ценни колекции от редки ръкописи, оръже, костюми, килими и миниатюрни рисунки.
Следва посещение на астрономическата обсерватория Джантар Мантар – едно от чудесата на света. Тя е създадена от Махараджата на Джайпур през 1726 г. за измерване на времето и предсказване движението на планетите и звездите. Обсерваторията е едно от петте подобни астрономически чудеса, построени от Савай Джай Сингх и прави точни прогнози до днес. Слънчевият часовник на Джантар-Мантар се смята за най-големия в света. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
ден
5
Пети ден / сряда / - Джайпур – Абханери – Фатехпур Сикри – Агра
Закуска и напускане на хотела. Отправяме се на изток към следващата част от нашият тур – Агра / 240 км / около 6 часа /. Агра имала привилегията да бъде столица на Индия през 16-ти и 17-ти век. Днес Агра се гордее с прекрасната си крепост и най-вече с Тадж Махал – архитектурно чудо и символ на любовта, най-известната забележителност на Индия.
По път ще се отбием до селцето Абханери, където се намира един от най-старите кладенци, до който се стига по три начина чрез стъпала, разделени и представящи различни истории.
Ще посетим Фатехпур Сикри – червеният пустинен град, построен от Моголският император Акбар Велики в края на 16 век и столица на моголите от 1571 до 1585 г. Императорът построил града на мечтите си в чест на сина си и с надеждата за идеалния град. Но славата на Фатехпур Сикри не е продължила дълго. Поради липсата на достатъчно вода градът постепенно започва да губи своята популярност. Когато местните кладенци пресъхнали, той бил изоставен напълно от жителите си. Преди три века Сикри бил по-голям от Лондон, изпълнен с дворци и джамии. Днес, с чудесно запазените си сгради, градът е едно изключително място, което ще ви впечатли. Ще разгледаме мавзолея на Итмад – Уд – Даул.
Настаняване в хотел Clark Shiraz 4* или подобен, вечеря и нощувка.
ден
6
Шести ден / четвъртък / - Агра – Вриндаван - Делхи
Закуска.
Днес е вашата среща с този изумителен шедьовър – Тадж Махал. Тадж Махал е всичко, което сте чували за него и още повече. В продължение на 22 години над 20 000 души и над 1000 слона се трудят усилено, за съградят най-бляскавия паметник на Моголската архитекстура. Построен в средата на 17 в. от Моголския императорт Шах Джахан, като израз на нестихващата му съпружеска любовта към Мумтаз Махал, днес Тадж Махал е една от най-красивите сгради в света и символ на вечната любов. Ще имате достатъчно време, за да почувствате невероятния момент и да запечатате скъпите спомени.
Програмата продължава с още един чудесен паметник на моголската архитектура – Форт Агра. Крепостта е красив комплекс от дворци, павилиони, джамии и паркове и има богата история. Създадена е с усилията на три поколения Моголски императори. В продължение на почти два века тя била седалище на най-известните военни лидери и най-важните обществени фигури на Могулите. Предпочитанията на владетелите и социалния им статус са пряко отразени в лукса и красотата на пищната крепостна архитектура. Ще разгледате залата за аудиенции и кралските палати.
По пътя към Делхи (205 км/ 4 часа) ще посетим гроба на император Акбар, който се намира в малкото селце Сикандра, Градът на 5000 храма или Вриндавана, който е свято място за поклонение на последователите на вишнувизма. Ще имате възможност да видите храмът на Кришна – Баларама, построен през 1975 г. от Международното общество за Кришна съзнание.
Трансфер до Делхи. Настаняване в хотела, вечеря, нощувка.

ден
7
Седми ден / петък / - Делхи – Катманду
След закуска, трансфер до летището за полет до Катманду. Пристигане в Катманду. Посрещане от представител на партньора-туроператор. Трансфер и настаняване в хотел Grand 4* или подобен. Катманду е политически, търговски и културен център на Непал. Разположен върху площ от 360 кв. км и на височина 1 336 метра над морското равнище, Катманду е екзотична и завладяваща витрина на една изключително богата култура - изкуство и традиция.
Втората половина от деня ще посетим Ступата Боднатх, разположена на 8 км. източно от Катманду. Вярва се, че върху тази колосална и древна ступа, една от най-големите в света, са разположени всевиждащите очи на Буда. Височината на ступата е 36 м. Смята се, че е построена от крал Мана Дев през 5-ти век и се приема за най-важния тибетски будистки паметник извън Тибет. Наричат я Великата Ступа.
Вечеря в местен ресторант. Нощувка в хотела.

ден
8
Осми ден / събота / - Катманду
След закуска продължаваме нашата обиколка с посещение на Бхактапур, разположен на 14 км. от Катманду. Древният град е известен със своите изкуство, култура и самобитния начин на живот. Познат е под различни имена: Град на културата, Живо наследство и Културен диамант на Непал. Бхактапур е истински музей на открито. Забележителностите му са безброй и всяка е по-привлекателна от предишната - световноизвестният Дворец с 55 прозореца, Златната порта, Голямата камбана, храмът Сидхи Лаксми и Храмът на Шива. Тук е и най-високата пагода в страната – колосалният пететажен храм Нятапола, който датира от 1702 г.
Следва посещение на Своямбунат, в буквлен превод „създаден от себе си“. Храмът е построен преди повече от 2500 години. Известен е още като Храмът на маймуните. Тук и до днес живеят маймуни, считани за свещени. Обектът е разположен на височина около 70 метра, на западната страна на хълма и на 3 км. от центъра на Катманду. Мястото предлага отлична гледка към града и долината. Днес храмът е част от Световното наследство на ЮНЕСКО.

Ще посетите площад Дурбар - дом на дворци и храмове. "Дурбар" означава "дворец". Кралете на Непал живеели и управлявали тук до изграждането на Кралския дворец Нарараянхити. Днес площадът е част от Световното наследство на ЮНЕСКО.
Ще имате възможността с рикша да се разходите из тесните улички, където ще можете да усетите атмосферата на града по-отблизо и ще видите местни магазини за подправки и сувенири.
Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ден
9
Девети ден / неделя / - Катманду
След закуска този ден ще посетите град Патан. Патан се намира на около 5 км южно от Катманду, на южния бряг на река Багмати и е един от трите кралски градове в долината. Патан е център на будистката и индуската култура. Градът е изпълнен с религиозно изкуство, храмове и манастири. Това е град на красиви будистки паметници и индуски храмове. Друго име на града е Лалитпур, което означава Град на красотата, известен още като рай на изящните изкуства. Патан също има свой площад Дурбар, изпълнен с храмове. Един от забележителните е посветен на индуския Бог Кришна. Кришна Мандир е изграден изцяло от камък. Стените му са украсени с чудесни резби, които изобразяват епични военни сцени от Рамаяна и Махабхарата.
Ще посетим главния хиндуистки храм, посветен на Шива – Пашупатина, разположен на брега на свещената река Багмати.
Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
ден
10
Десети ден / понеделник / - Катманду – София
След закуска следва трансфер до летището в Катманду за обратен полет до София през транзитно летище. Пристигане в България.
Важно:
            - Минимален брой туристи за осъществяване на програмата – 2 души.
            - Не е предвиден водач от "Посейдон Холидейс"
            - Цената е формирана по най-ниските тарифи на полетите и подлежи на препотвърждение за желаните от Вас дати на пътуване и към момента на резервиране.
            - Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите - до 12:00 ч. в деня на заминаване
            - Цените са формирани при следния валутен курс: 1 USD = 0.92 EUR. При увеличение на валутния курс на щ. долар към еврото Посейдон Холидейс ООД си запазва правото да промени цената към момента на доплащане. 
            - Медицинската застраховка по пакетите за организирано пътуване е на ЗАД “ Армеец”. Съгласно Общите условия по застраховката „Помощ при пътуване” при необходимост от медицинска помощ, Застрахованият лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с Асистанс компанията "КОРИС БЪЛГАРИЯ" ООД на тел. +359 2 90 30 130, е-mail: [email protected] и да        предаде необходимата информация на български или английски език. В случай, че Застрахованият е приет в лечебно заведение в състояние, в което е било практически невъзможно да се свърже с Асистиращата компания, Застрахованият е длъжен да се свърже с Асистанс компанията на посочените телефони, лично или чрез трето лице, в срок до 24 часа от момента, в който състоянието му позволи, но във всички случаи             преди напускане на медицинското заведение.Когато Застрахованият е заплатил сам направените разходи, всички документи по конкретната претенция следва да се изпратят на Застрахователя в оригинал, в срок     до 5 дни след завръщането на Застрахования в Р България.Адрес за кореспонденция и предявяване на щети: ЗАД „Армеец“, България, гр. София, ул. „Жолио Кюри“ №20, тел. + 359 2 81 90 941    Пакетната цена може да се преизчисли за различен брой нощувки.
     Пакетната цена може да се преизчисли за настаняване в единична стая.
     Пакетната цена може да се преизчисли за пътуване в Business класа.


            Визов режим:
Има визови изисквания за Индия за български граждани / издава се в България / и за Непал / поставят се на място на летището в Катманду/. Няма задължителни медицински и здравни изисквания. 

            Начин на плащане:
            Депозит в размер на 50% от пакетната цена при приемане на офертата и записване.
            Доплащане 40 дни преди датата на заминаване. Цените се заплащат в ЛЕВА по фиксинга на БНБ.


            Условия за анулация и неустойки:
            До 60 дни преди датата на пътуването – глоба за самолетните билети, определена от авиокомпанията.
            До 40 дни преди датата на пътуването 70 % от общата сума
            От 39 до 15 дни преди датата на пътуването 100 % от цената на пътуването. 


            Необходими документи:
 • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
 • За младоженци и празнуващите годишнини - сертификат за сключен брак.
 • За деца под 18 г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път              
 • Възможни са размествания в програмата по преценка на туроператора.
 

Lemon Tree Premier Gurgaon Delhi****

Индия / Делхи

Хотелът е удобно разположен в централния бизнес район Гургаон, на около 1 км от атракциона Кралствота на Мечтите. Разполага с басейн, спа център, фитнес зала, ресторант и бар.

Модерните стаи са оборудвани с DVD плейър и телевизор с плосък екран, с кабелни канали. Безплатен Wi-Fi се предоставя в продължение на 30 минути.

Вижте още


Още хотели по офертата

Clarks Shiraz Agra
Clarks Shiraz Agra****
цена от 1659 € /3245 лв./
Lemon Tree Premier Jaipur
Lemon Tree Premier Jaipur****
цена от 1659 € /3245 лв./
Grand Hotel, Kathmandu
Grand Hotel, Kathmandu****
цена от 1659 € /3245 лв./
цена от 1659 € /3245 лв./
Цената включва
 • самолетен билет София – Делхи// Катманду - София с включени летищни такси и багаж през транзитно летище;
 • самолетен билет Делхи – Катманду с включени летищни такси;
 • 3 нощувки ( 3 закуски и 2 вечери) в Делхи в хотел Lemon Tree Premier 4* или подобен;
 • 2 нощувки със закуска и вечеря в Джайпур в хотел Lemon Tree Premier 4* или подобен;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Агра в хотел Clarks Shiraz 4* или подобен;
 • 3 нощувки със закуска и вечеря в Катманду в хотел Grand 4* или подобен;
 • всички трансфери, екскурзии и посещения на забележителностите по програмата в Индия и Непал с климатизиран автобус;
 • екскурзоводско обслужване на руски език по маршрута на Златния триъгълник и в Непал;
 • входните такси на посещаваните обекти;
 • изкачване със слон на крепостта Амбър в Джайпур;
 • бутилка вода по време на екскурзиите;
 • представител на фирмата партньор в Индия и Непал;
 • медицинска застраховка със ЗАД "АРМЕЕЦ" (покритие 10 000 евро за лица до 65 г.);
Цената не включва
 • виза за Индия – 105 лева;
 • виза за Непал – 25 щ. д. (поставя се на летището в Катманду; необходими са 2 броя снимки паспортен формат да носите в себе си);
 • допълнителна нощувка на транзитно летище, ако се налага;
 • обеди и други хранения освен описаните в програмата;
 • екскурзоводско обслужване на руски език в Непал;
 • разходи от личен характер;
 • доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 години, размера на която зависи от точната възраст на застрахованото лице;
 • застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на ЗАД "АРМЕЕЦ", гр.София, ул. „Жолио Кюри“ №20, тел. + 359 2 81 90 941

Допълнителни екскурзии


ПОЛЕТ НАД ЕВЕРЕСТ – 215 евро на човек

 

Връх Еверест - най-високата точка на нашат апланет аи мечта на всеки алпинист. Подарете си това незабравимо преживяване! Полетът трае около 60 минути. Излитате от Катманду рано сутрин около 07.00 ч. Завръщане в хотела към 08.30 ч. (според метеорологичните условия).

Полет по посока изток, успоредно на Хималаите. На нивото на погледа ви се разкриват страхотни гледки на скални и ледени масиви.

По време на полета ще се насладите на поредица от едни от най-красивите и известни върхове на Хиламаите. Пръв от лявата ви страна ще се появи Gosaithan, наричан още Шиша Пангма (височина 8013 м). Непосредствено до него вдясно е Dorje Lhakpa (6966 м). Тази планина която прилича на числото 8, покрито със сняг. Следва Phurbi-Chyachu, който се издига над долината Катманду.

С напредването на полета планините стават все по-близки една до друга. Следващата гледка е Choba-Bhamare, най-ниската планина от множеството (5933 м). Впреки това, тя никога не е изкачвана. Следава един от най-важните върхове - с уникална гледка и важно духовно значение – Гаури Шанкер. Носи името на Бог Шива (Шанкер) и неговата спътница Гаури. Счита се, че те защитават тази планина (7134 м), която до 1979 г. никой не успява да изкачи. Гаури Шанкер е стръмна, със заострен връх и се вижда добре по време на полета.

Полетът продължава на изток и следва поредица от още великолепни планини. Платовидната планина Melungtse се простира на височина 7023 м. Chugimago  ( 6297 м. ) е все още непревзета очаква да бъде изкачена. Планината  Numbur  ( 6956 м.), има форма на женска гръд и е символ на майчинството и женствеността. Следват Karyolung (6511 м), Cho-Oyu (8201 м) – шестата най-висока планина в света, Gyachungkang (7952 м) -изключително трудна за изкачване. Вдясно от Gyachungkang е Pumori (7161 м). Ще видите и Nuptse (7855 м), името и означава Западен връх. Накрая е самият Еверест (8848 м), известен като Sagarmatha сред непалците и Chomolungma сред тибетите.
М
ного е написано за Еверест, но нищо не може да се сравни с гледката, която се разкрива пред очите ви.... вие сте един от малкото щастливци, на които е било писано да видят покрива на света!

Цената включва: самолетни билети с включени такси, трансфери.

Забележка: В случай, че полетът е отменен, поради лошо време или друга причина, се удържат 20 евро на човек (покриват разходите за транспорт и гид).

Други допълнителни екскурзии:
По програмата има възможност за още допълнителни екскурзии и посещения на интересни атракции и шоу програми в Агра, Делхи, Джайпур и Катманду.

 


Специални предложения
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах