Екскурзия Индия и Непал

01 Октомври 2019 - 31 Октомври 2020
10 Дни / 9 Нощувки

Индия – Златен триъгълник и Непал
  
София – Делхи – Джайпур – Aгра – Делхи – Катманду – София
 
 
10 дни / 9 нощувки / 6 нощувки в Индия, 3 в Непал

                            

Програмата е индивидуална и не е свързана с минимален брой туристи за провеждането й.

Посочените цени са калкулирани по най-ниските цени на самолетните билети и важат за ограничен брой места до изчерпване на количествата.

Цената не е валидна за периода на Новогодишните празници.

Цената и наличността подлежи на препотвърждение при резервиране с имена и депозит!

 

 

Възможност за полет над Еверест

 

 

 

 

Програма

ден
1
Първи ден - София – Транзитно летище - Делхи
Отпътуване от летище София, Терминал 2 през транзитно летище до Делхи.
ден
2
Втори ден – Делхи
Пристигане на международното летище в Делхи. Оформяне на паспортни и митнически формалности. Посрещане от представител на местния партньор на туроператора и трансфер до хотел Taj Dwarka 5*. Настаняване, свободно време за освежаване и кратка почивка.
Закуска.
Започва нашето запознанство с невероятната Индия. Днес столицата на Индия се състои от две части. Старо Делхи е столицата на мюсюлманска Индия между 12-ти и 19-ти век. Тя още пази легендарните си пазари, важни паметници и укрепления, свързани с мюсюлманската история на Индия. Новата част на града или Ново Делхи е създадена от британците. Ще посетим мемориалния комплекс Радж Гат, свързан с името и личността на Махатма Ганди. Ще минем покрай Червената крепост – ярък пример на моголската архитектура, построена по време на царуването на великия император Шах Джахан. В древността наричали укреплението "благословената крепост". Новото и наименование се дължи на яркия червен цвят на пясъчника, от който е построена. Продължаваме към Джама Масджид, най-голямата джамия в Индия и една от най-големите в цяла Азия, разположена на главната улица на Старо Делхи. Това е последният архитектурен шедьовър на легендарния Шах Джахан. Джамията е построена през 1656 година от над 5000 занаятчии и строители и побира 25 000 поклонници. Днес това е действаща джамия.
Отправяме се на полудневена обиколка на Ново Делхи. Тази част на града е отражение на британското колониално влияние. Следва посещение на друг впечатляващ комплекс - Гробницата на император Хумаюн, разположена сред прекрасна зелена персийска градина. Мавзолеят е построен от вдовицата на Втория Моголски император Хумаюн и се счита за първообраз на великолепния Тадж Махал в Агра. Маршрутът на обиколката ни минава и покрай внушителната триумфална арка Портата на Индия, разположена на главната улица на Ново Делхи. Тя напомня на познатия символ на Париж. По време на панорамната обиколка на града ще видим още красивата сграда на Парламента и Резиденцията на президента.
Турът продължава с посещение на грандиозното съоръжение Кутуб Минар или Кулата на победата - най-високата каменна кула в Индия, част от списъка на ЮНЕСКО. Идеята за построяването и принадлежи на първия ислямски владетел на Индия – Кутуб-уд-дин Аибаку. В отлично запазения архитектурен комплекс ви очакват невероятна атмосфера и впечатляващи архитектурни паметници. Тук върху някои от каменните сгради ще имате възможността да видите и добре съхранени изображения на сцени от изкуството на любовта - Кама Сутра.
Ще разгледаме Храмът ‘‘Лотос‘‘ – построен през 1986 г. като бахайски дом на поклонението, забележителен със своята ‘‘цветна‘‘ форма на лотос. Подобно на всички бахайски къщи за поклонение, този храм е отворен за всички, независимо от религията. Централната зала е с височина малко над 40 метра, с капацитет 2500 души.
Ще видим и основния храм на сикхите Гурудвару Бангла Сахиб. Той е посветен на осмия сикхски гуру Хар Кришан. Водата на езерото в храма се смята за свещена.
Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
ден
3
Трети ден - Делхи – Джайпур
Закуска и освобождаване на хотела.
Екскурзията продължава към Джайпур / 265 км (около 6 часа). Джайпур - столицата на Раджастан - е известен като "Розовия град" заради цвета на фасадите в старата част на града. В миналото оттук минавал Пътят на коприната и процъфтявала търговията с всевъзможни стоки. Днес Джайпур е град с население около 7 милиона. По оживените му базари можете да усетите автентичната Индия. Пристигане и настаняване в хотел The Fern 5*. Свободно време или възможност за разходка. Вечеря, нощувка.

ден
4
Четвърти ден - Джайпур
След закуска се отправяме към покрайнините на Джайпур, за да посетим древната столица Амбър и да разгледате едноименната крепост Амбър - главната забележителност в района, разположена на 11 км северно от Джайпур. Тя представлява красив комплекс от дворци, зали, павилиони, градини и храмове. Изграждането на крепостта започва през 17-ти век от Махараджа Ман Сингх, най-успешният генерал на Моголския император Акбар. Тогава град Амбър бил седалище на властта. Крепостта е заобиколена от защитни съоръжения и предлага красива гледка към езерото Моат.
Ще изкачим крепостта на гърба на слон или с джип. В дворцовия комплекс ни очакват възхитителни стенописи и пищна украса от скъпоценни камъни и огледала. Може би най-впечатляваща е огледалната зала / Шиш Махал/. В нея светлината на една-единствена лампа се отразява в множество огледала и осветява магически цялото помещение.
По пътя си ще видим изключителната фасада на известния дворец Хава Махал или Двореца на ветровете - една от визитните картички на Джайпур. Зад нея знатните дами от двора наблюдавали как тече животът долу на улицата. Пететажната част на харема е построена така, че съпругите на махараджата можели да наблюдават животът навън без самите те да бъдат видяни .
Пътешествието ни продължава с обиколка на Джайпур. Ще посетим една от най-важните забележителности на града - Дворецът на Джайпур - чудесен пример на декоративното изкуство. Тук се съхраняват ценни колекции от редки ръкописи, оръжие, костюми, килими и миниатюрни рисунки.
Следва посещение на астрономическата обсерватория Джантар Мантар – едно от чудесата на света. Тя е създадена от Махараджата на Дайпур през 1726 г. за измерване на времето и предсказване движението на планетите и звездите. Обсерваторията е едно от петте подобни астрономически чудеса, построени от Савай Джай Сингх и прави точни прогнози до днес. Слънчевият часовник на Джантар-Мантар се смята за най-големия в света.
Вечерта ще посетим Храмът Бирла, построен в периода 1977 г. – 1985 г. Посветен е на пазителя Бог Вишну (Нараян) и на неговата съпруга Лакшми, богиня на богатството. Храмът е построен от най-високо качество бял мрамор. Много от божествата на индуиския пантеон са изобразени в храма, а на външните стени са показани велики исторически личности и фигури от всички религии като Сократ, Заратустра, Христос, Буда и Конфуций. Храмът Бирла (Laxmi Narayan Mandir) е модерно архитектурно чудо, заобиколено от зелени градини.
Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
ден
5
Пети ден - Джайпур – Фатехпур Сикри – Агра
Закуска и напускане на хотела. Отправяме се на изток към следващата част от нашият тур – Агра / 240 км (около 6 часа). Агра имала привилегията да бъде столица на Индия през 16-ти и 17-ти век. Днес Агра се гордее с прекрасната си крепост и най-вече с Тадж Махал – архитектурно чудо и символ на любовта, най-известната забележителност на Индия.
По път ще посетим Фатехпур Сикри – червеният пустинен град, построен от Моголския император Акбар Велики в края на 16 век и столица на моголите от 1571 до 1585 г. Императорът построил града на мечтите си в чест на сина си и с надеждата за идеалния град. Но славата на Фатехпур Сикри не е продължила дълго. Поради липсата на достатъчно вода градът постепенно започва да губи своята популярност. Когато местните кладенци пресъхнали, той бил изоставен напълно от жителите си. Преди три века Сикри бил по-голям от Лондон, изпълнен с дворци и джамии. Днес, с чудесно запазените си сгради, градът е едно изключително място, което ще ви впечатли.
Програмата продължава с още един чудесен паметник на моголската архитектура – Форт Агра. Крепостта е красив комплекс от дворци, павилиони, джамии и паркове и има богата история. Създадена е с усилията на три поколения Моголски императори. В продължение на почти два века тя била седалище на най-известните военни лидери и най-важните обществени фигури на Могулите. Предпочитанията на владетелите и социалния им статус са пряко отразени в лукса и красотата на пищната крепостна архитектура. Ще разгледате залата за аудиенции и кралските палати.
Настаняване в хотел Crystal Sarovar 5*, вечеря, нощувка.
ден
6
Шести ден - Агра – Делхи
Закуска.
Следва посещение на изумителния шедьовър – Тадж Махал. Тадж Махал е всичко, което сте чували за него и още повече. В продължение на 22 години над 20 000 души и над 1000 слона се трудят усилено, за съградят най-бляскавия паметник на Моголската архитектура. Построен в средата на 17 в. от Моголския император Шах Джахан, като израз на нестихващата му съпружеска любовта към Мумтаз Махал, днес Тадж Махал е една от най-красивите сгради в света и символ на вечната любов. Ще имате достатъчно време, за да почувствате невероятния момент и да запечатате скъпите спомени.
След разглеждане на забележителностите в Агра, следва обратен трансфер до Делхи (около 5 часа).
Ще имате възможността да посетите комплекса Акшардам. Храмът Акшардам е построен за 5 години от 11 000 доброволци. Използвани са близо 12 000 тона бял мрамор /в хинду религията мраморът е символ на чистота и вечния мир / и розов камък, донесен от Раджастан. Комплексът е построен през 2005 г. и е вписан в книгата на рекордите на Гинес като най-големият индуиски храм в света.
Настаняване в хотел Taj Dwarka 5*, вечеря, нощувка.
ден
7
Седми ден - Делхи – Катманду
След закуска следва трансфер до международното летище Индира Ганди в Делхи за полет до Катманду.
Пристигане в Катманду. Топло посрещане от представител на партньора-туроператор с Кхада (Тибетски копринен шал). Трансфер и настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря в местен непалски ресторант, където ще имате възможност да наблюдавате културно музикално шоу. Нощувка.
ден
8
Осми ден - Катманду
Закуска. Денят започва с разглеждане на забележителностите на Катманду – площад Дърбар, ступата Свямбунат и площад Патан Дърбар.
Катманду е политически, търговски и културен център на Непал. Разположен върху площ от 360 кв. км и на височина 1 336 метра над морското равнище, Катманду е екзотична и завладяваща витрина на изключително богата култура - изкуство и традиция.
Ще посетите площад Дурбар - дом на дворци и храмове, част от Световното наследство на ЮНЕСКО.
Ще имате възможността да се разходите с рикша из тесните улички, където ще можете да усетите атмосферата на града. Можете да се отбиете в местните магазини за подправки и сувенири.
Следва посещение на ступата Свямбунат – древен будистки комплекс, с една от най-известните ступи в света и едно от най-свещените места за будистите в Непал. Храмът е построен преди повече от 2500 години. Известен е още като Храмът на маймуните. Тук и до днес живеят маймуни, считани за свещени. Обектът е разположен на височина около 70 метра, на западната страна на хълма и на 3 км. от центъра на Катманду. Мястото предлага отлична гледка към града и долината. Днес храмът е част от Световното наследство на ЮНЕСКО.
Денят завършва с посещение на град Патан, известен като Градът на красотата. Той е разположен на около 5 км от Катманду, на южния бряг на река Багмати и е един от трите кралски градове в долината. Патан е център на будистката и индуската култура, изпълнен с храмове, будистски паметници и манастири. Градът е известен още и като Рая на изящните изкуства. Кралският Дворцов комплекс в Патан има три основни двора: Мул Чоук, Сундари Чоук и Кешав Нараян Чоук. Други атракции са храмът на индуския Бог Кришна, Златният храм и храмът Бимсен.
Завръщане в хотела в Катманду, вечеря и нощувка.
ден
9
Девети ден - Катманду
Днес след закуска ще разгледаме: храма Пашупатина, ступата Будханат и площада Бактапур Дърбар.
Турът започва с посещение на главния хиндуистки храм, посветен на Шива – Пашупатина, разположен на брега на свещената река Багмати. Този храм е обект под егидата на ЮНЕСКО от 1979 г. Храмът е основен обект за поклонниците по време на фестивала Маха Шиваратри, по време на който идуистите отдават своята почит към Бог Шива.
В този ден ще посетим и Ступата Будханат, разположена на 8 км. източно от Катманду. Вярва се, че върху колкосалната древна ступа, една от най-големите в света, са разположени всевиждащите очи на Буда. Великата Ступа се приема за най-важния тибетски будистки паметник извън Тибет.

Продължаваме нашата обиколка с посещение на Бактапур, разположен на 14 км. от Катманду. Древният град е известен със своите изкуство, култура и самобитния начин на живот. Наричат го още Град на културата, Живо наследство и Културен диамант на Непал. Бхактапур е истински музей на открито. Забележителностите му са безброй и всяка е по-привлекателна от предишната - световноизвестният Дворец с 55 прозореца, Златната порта, Голямата камбана, храмът Сидхи Лакшми и Храмът на Шива. Тук е и най-високата пагода в страната – колосалният пететажен храм Нятапола, който датира от 1702 г.
Вечеря и нощувка в хотела в Катманду.
ден
10
Десети ден – Катманду – Транзитно летище - София
Закуска. Трансфер до летището в Катманду заобратен полет до София през транзитно летище. Пристигане в България.


 Важно:
 • Цените са формирани при следния валутен курс: 1 USD = 1,7 BGN. При увеличение на валутния курс на щ. долар към лева с повече от 5% туроператорът си запазва правото да промени цената към момента на доплащане на пакета.
 • Медицинската застраховка по пакетите за организирано пътуване е на ЗАД “ Армеец”. Съгласно Общите условия по застраховката „Помощ при пътуване” при необходимост от медицинска помощ, Застрахованият лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с Асистанс компанията "КОРИС БЪЛГАРИЯ" ООД на тел. +359 2 90 30 130, е-mail: [email protected] и да предаде необходимата информация на български или английски език. В случай, че Застрахованият е приет в лечебно заведение в състояние, в което е било практически невъзможно да се свърже с Асистиращата компания, Застрахованият е длъжен да се свърже с Асистанс компанията на посочените телефони, лично или чрез трето лице, в срок до 24 часа от момента, в който състоянието му позволи, но във всички случаи преди напускане на медицинското заведение.Когато Застрахованият е заплатил сам направените разходи, всички документи по конкретната претенция следва да се изпратят на Застрахователя в оригинал, в срок до 5 дни след завръщането на Застрахования в Р България.Адрес за кореспонденция и предявяване на щети: ЗАД „Армеец“, България, гр. София, ул. „Жолио Кюри“ №20, тел. + 359 2 81 90 941
Визов режим:
 • Има визови изисквания за български граждани за Индия (издава се предварително в България).
 • Има визови изисквания за български граждани за Непал (получава се на място на летището при пристигане).
 
 Необходими документи за издаване на индийска виза: Подаването на документи е онлайн и ние ще Ви съдействаме за услугата
              • Една снимка в електронен вариант с размери 5.08 x 5.08 см.
              • Международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на връщане от Индия и поне две  празни страници за поставяне на визата. 
 
Няма задължителни медицински и здравни изисквания за пътуване в Индия и Непал!


Начин на плащане: Цените са платими в лева, в брой или по банков път след предоставена проформа           
 • Депозит в размер на 50% от пакетната цена при приемане на офертата и записване.
 • Доплащане 40 дни преди датата на заминаване. Цените се заплащат в ЛЕВА по фиксинга на БНБ.
   
Необходими документи:
 • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
 • За младоженци и празнуващите годишнини - сертификат за сключен брак.
 • За деца под 18 г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от не пътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
Условия за анулация и неустойки:
 • До 60 дни преди датата на пътуването – размера на внесения депозит при резервиране на пакета 
 • От 59 до 41 дни преди датата на пътуването 70 % от общата сума или загуба на внесения депозит (в зависимост кое е повече)
 • От 40 дни преди датата на пътуването 100 % от цената на пътуването
   
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни и вътрешни полети до датата на доплащане на туристическата услуга, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите;

Пътуване на лица с ограничена подвижност:  Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването: няма.

Последователността на посещение на включените в програмата обекти може да бъде променена по преценка на местния туроператор.
 
ТА “ПОСЕЙДОН ХОЛИДЕЙС” ООД има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ.

Taj Dwarka Delhi*****

Индия / Делхи

Хотелът е разположен на площ над 7 акра и има външен басейн, фитнес център, спа, център за красота. Намира се в Ново Делхи, на 500 м от Дуарка, сектор 21 станция на метрото. Има безплатен безжичен интернет.

Вижте още


Още хотели по офертата

Crystal Sarovar Premiere Agra
Crystal Sarovar Premiere Agra*****
цена от 1859 € /3636 лв./
The Fern Jaipur
The Fern Jaipur*****
цена от 1859 € /3636 лв./
Himalaya
Himalaya****
цена от 1859 € /3636 лв./
цена от 1859 € /3636 лв./
Цената включва
 • самолетен билет през транзитно летище София – Делхи//Катманду – София с включени летищни такси и багаж;
 • самолетен билет Делхи – Катманду с включени летищни такси и багаж;
 • 3 нощувки, включително ранно настаняване в деня на пристигане (3 закуски и 2 вечери) в Делхи в хотел Vivanta By Taj Dwarka 5*;
 • 2 нощувки със закуска и вечеря в Джайпур в хотел The Fern 5*;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Агра в хотел Crystal Sarovar 5*;
 • 3 нощувки със закуски и вечери по обиколна програма в Непал: Хотел Himalaya 4* в Катманду;
 • всички трансфери, екскурзии и посещения на забележителностите по програмата с климатизиран транспорт;
 • екскурзоводско обслужване на руски/ английски език в Индия и в Непал;
 • входните такси на посещаваните обекти;
 • изкачване със слон на крепостта Амбър в Джайпур;
 • вход и посещение на пустинния град – Фатехпур Сикри;
 • представител на фирмата партньор в Индия и в Непал;
 • медицинска застраховка със ЗАД "АРМЕЕЦ" (покритие 10 000 евро);
Цената не включва
 • Виза за Индия – 160 лева – издава се предварително в България, на място на летището в Делхсе вземат само биометрични данни - пръстови отпечатъци;
 • Виза за Непал – 25 щ. д. (поставя се на летището в Катманду; необходими са 2 бр. снимки паспортен формат да носите в себе си);
 • Разходи от личен характер; храна, напитки и услуги, не упоменати в програмата
 • Бакшиши (задължителен минимален бакшиш за екскурзовод и шофьор – 10 USD на човек на град);
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и при записване

Допълнителни екскурзии


ПОЛЕТ НАД ЕВЕРЕСТ – 215 евро на човек

 

Връх Еверест - най-високата точка на нашат апланет аи мечта на всеки алпинист. Подарете си това незабравимо преживяване! Полетът трае около 60 минути. Излитате от Катманду рано сутрин около 07.00 ч. Завръщане в хотела към 08.30 ч. (според метеорологичните условия).

Полет по посока изток, успоредно на Хималаите. На нивото на погледа ви се разкриват страхотни гледки на скални и ледени масиви.

По време на полета ще се насладите на поредица от едни от най-красивите и известни върхове на Хиламаите. Пръв от лявата ви страна ще се появи Gosaithan, наричан още Шиша Пангма (височина 8013 м). Непосредствено до него вдясно е Dorje Lhakpa (6966 м). Тази планина която прилича на числото 8, покрито със сняг. Следва Phurbi-Chyachu, който се издига над долината Катманду.

С напредването на полета планините стават все по-близки една до друга. Следващата гледка е Choba-Bhamare, най-ниската планина от множеството (5933 м). Впреки това, тя никога не е изкачвана. Следава един от най-важните върхове - с уникална гледка и важно духовно значение – Гаури Шанкер. Носи името на Бог Шива (Шанкер) и неговата спътница Гаури. Счита се, че те защитават тази планина (7134 м), която до 1979 г. никой не успява да изкачи. Гаури Шанкер е стръмна, със заострен връх и се вижда добре по време на полета.

Полетът продължава на изток и следва поредица от още великолепни планини. Платовидната планина Melungtse се простира на височина 7023 м. Chugimago  ( 6297 м. ) е все още непревзета очаква да бъде изкачена. Планината  Numbur  ( 6956 м.), има форма на женска гръд и е символ на майчинството и женствеността. Следват Karyolung (6511 м), Cho-Oyu (8201 м) – шестата най-висока планина в света, Gyachungkang (7952 м) -изключително трудна за изкачване. Вдясно от Gyachungkang е Pumori (7161 м). Ще видите и Nuptse (7855 м), името и означава Западен връх. Накрая е самият Еверест (8848 м), известен като Sagarmatha сред непалците и Chomolungma сред тибетите.
М
ного е написано за Еверест, но нищо не може да се сравни с гледката, която се разкрива пред очите ви.... вие сте един от малкото щастливци, на които е било писано да видят покрива на света!

Цената включва: самолетни билети с включени такси, трансфери.

Забележка: В случай, че полетът е отменен, поради лошо време или друга причина, се удържат 20 евро на човек (покриват разходите за транспорт и гид).

Други допълнителни екскурзии:
По програмата има възможност за още допълнителни екскурзии и посещения на интересни атракции и шоу програми в Агра, Делхи, Джайпур и Катманду.

 


Специални предложения
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах