Шри Ланка - класически тур

00 0000 - 00 0000
9 Дни / 7 Нощувки

Изглежда, че Бог е бил много щедър с този остров, наричан заслужено Перлата на Индийския океан. Ще се уверите сами в това по време на пътуването си до Шри Ланка. Тук ви очаква истинско изобилие от природни богатства - райски плажове, красиви планини, водопади, дъждовни гори с богат животински свят и редки орхидеи, дори скъпоценни камъни ...

Програмата е индивидуална и не е свързана с минимум брой участници. 

Цената не е валидна за периода на Новогодишните празници.

Посочените цени са калкулирани по най-ниските цени на самолетните билети и важат за ограничен брой места до изчерпване на количествата.


Програма на пътуването 

Ден 1 / София - Коломбо

Ден 2 / Коломбо

Пристигане на международното летище в Коломбо. Посрещане от представител на партньорите на туроператора и трансфер до вашия хотела в Коломбо. Свободното времев Коломбо. Нощувка.

Ден 3 / Коломбо

Днес след закуска, започва обиколката ви на острова със сити тур на столицата Коломбо. Градът е разположен на западното крайбрежие на острова, на протежение от девет колометра. Коломбо е не е просто град с милион и половина жители, а истински метрополис с колоритна смесица от етнически групи, религии и култури. Тук ще ви впечатли контрастът между високите хотели и колониалните имения, супермаркетите и уличните базари, ослепителните автомобили и моторните рикши. Всичко това е Коломбо.

Следобяд се отправяте към Канди ( 115 км / прибл. 3 часа). Настаняване в хотела. Обиколка на Канди. Канди е един от най-интересните  и красиви градове в Шри Ланка, разположен във вътрешността на острова. Това е исторически град, втория по големина град в страната. Той е известен не само със своите велики царе, които са управлявали града в продължение на почти 225 години, до идването на британците през през 1815 г. Канди е мястото, където във великолепен храм се пази Свещеният Зъб на Буда. Вечерно посещение на Храма на Свщения Зъб и танцово щоу с традиционни танци от острова. Нощувка.

Ден 4 / Канди - Сигирия - Дамбула - Матале - Канди

Днес след закуска ви очаква интересен тур и среща с едни от най-атрактивните забележителности на острова - Сигирия, Дамбула и Матале (маршрут около 200 км / ок 9 часа.). Програмата започва с посещението на скалната крепост Сигирия. Сигирия в масивна скала, която се издига над зелената джунгла. Това е може би най-запомнящо се място за гостите на Шри Ланка. Сигирия е известна от древни времена като убежище на будистките монаси. Добре планирания монашески комплекс включени храмове, басейни за къпане, красиви езерца и най-старите оцелели градини на Азия. Днес Сигирия е известна със своите стенописи, изрисувани във вътрешността на скалата. Лъвската стълба, Стенното огледало и Водните градини са другите акценти на мястото.

След Сигирия отпътувате към скалния храм Дамбула. Храмът Дамбула известен още като Златния храм. Той е основан през 01 ви век от крал Валагамба. Древните скулптури и рисунки на Буда и различните хиндуистки божества са разположени в пет централни пещери. Оригиналните скулптури и картини са придобили отпечатъка на вековете и свидетелстват за променящите се във времето артистични стилове на древните жители на Шри Ланка. 

Обратно към Канди. По пътя ще посетите градината за подправки в Матале и фабрика за Батик. В продължение на векове, подправките са били един от основните продукти за износа в Шри Ланка. Те са се отглеждали предимно в домашните градини и били широко използвни не само за овкусяване на храната, но и в медицината и козметиката. Ще опитате екзотични аромати и вкусове като канела, джинджифил, черен пипер, ванилия, кардамон и т.н.

Батик е древно изкуство на живопис върху текстил. Днес Шри Ланка е сред световните лидери в дизайна на батик. Във фабриката за батик ще видите целия процес на производство - от цветните проекти до истинските многоцветни шедьоври върху текстила. Връщане в хотела в Канди. Нощувка.

Ден 5 / Канди - Пераденя - Гирагама - Канди 

Днес след закуска тръгвате на следващата си екскурзия - Пираденя - Гирагама. Денят започва с посещение на Кралската Ботаническа градина Пираденя. Тя е създадена през 1821 г. и днес обхваща 140 дка, до река Махавели, най-дългата река в Шри Ланка. Градината била създадена с цел тестово отглеждане и аклиматизация на растения за търговска употреба. Днес градините притежават една от най-големите колекции от суб-тропични растения в света.  

Следобедните часове са посетени на най-популярната напитка - цейлонския чай. Ще посетите чаената фабрика в Гирагама. Целонския чай не случайно е обявен за един от най-добрите видове чай в света. Влиянието на местните климатични условия придава на продукта разнообразие от вкусове и аромати. Затова цейлонския чай е синоним на качество и едни от най-ароматни чайове в света. Връщане в хотела вечерта. Нощувка.

Ден 6 / Канди - западно кайбрежие

След закуска се отправяте към западното крайбрежие на острова (215 км / около 5 часа). Настаняване във ваканционен хотел. Нощувка.

Ден 7 - 8 Ден  / Западно крайбрежие

Свободно време за плаж и почивка на брега на Индийския океан.

Ден 9 

Освобождаване на хотела и трансфер до летището в Коломбо за полет към София през транзитно летище.

 

 

 

Citrus Hikkaduwa***

Шри Ланка / Коломбо

Насладете се на красивата природа и нежните бризове на океана.

Вижте още
цена от 1199 € /2345 лв./
Цената включва
  • самолетен билет София - Коломбо - София през транзитно летище
  • 7 нощувки със закуски в хотели 3* или 4* в Шри Ланка
  • транспорт, екскурзии и входни такси по описаната програма
  • обслужване от местен гид - шофьор на английски език
  • представител на партньорите на туроператора при пристигане и отпътуване от острова
Цената не включва
  • летищни такси в размер на 370 евро - подлежат на препотвърждение при издаването на самолетните билети
  • виза за Шри Ланка - 35 долара, заплаща се на летището при пристигане
  • бакишиши
Специални предложения
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах