Кения почивка и сафари

01 Февруари 2019 - 31 Октомври 2020
9 Дни / 7 Нощувки

Кения – няма друга страна, която да Ви предложи такова разнообразие от пейзажи, етнически групи и това невероятно богатство на животински видове. Кения е особено популярна с множеството си национални паркове. Най-големият от тях – Цаво - е известен със своите „червени“ слонове.

От Индийския океан през високите планини и Rift Valley ...чак до езерата, Кения е страна на разнообразието и контрастите. Ще останете очаровани от мултикултурния пристанищен град Момбаса, в който се усеща силно арабско влияние.

Но несъмнено абсолютият хайлайт на Кения е нощувка в Царстовто на дивите животни. Да споделяте около лагерния огън впечатленията си от напрегнатия ден, сред шума на слонове, това са спомени за цял живот.

 

 

Програмата е индивидуална и не е свързана с минимум брой участници. 

Цената не е валидна за периода на Новогодишните празници.

Посочените цени са калкулирани по най-ниските цени на самолетните билети и важат за ограничен брой места до изчерпване на количествата.


 

 

 

 

Програма

ден
1
Полет от Европейско летище за Момбаса през транзитно летище.
ден
2-3
Пристигане на летището в Момбаса в 12:00 ч. Трансфер от летището до избрания хотел. Почивка във вашия хотел в Момбаса.
 
ден
4
Възможност за сафари в резервата "Tsavo" (срещу допълнително заплащане около 520 евро на човек). Това със сигурност ще бъдат най-вълнуващите моменти от вашето пътуване. Сафари-пътуването ви започва в западната част на резервата. Пред вас се сменят части от планински вериги, каменисти полета от лава и гледки от саваната. Сред разнообразните типични растителни видиве можете да забележите антилопи, жирафи, лъвове, гепарди и др. представители на африканското животинско царство. Необятната шир на парка е наистина впечатляваща. Пристигане и настаняване в лагера. Сафари в резервата. Вечеря.
ден
5
Ако сте избрали активна почивка и сафари в Цаво, този ден е посветен на източната част на националния парк. Сафари в източната част на националния парк. Тя е дом на „червените“ слонове, наречени така заради червената пръст, с която е покрита кожата им. Настаняване в лагера. Сафарито продължава и следобяд. Включени хранения - закуска, обяд, вечеря.
 
ден
6
Закуска. Обратно на път към Момбаса. Сафарито завършва с трансфер до Вашия плажен хотел. Вашата мечтана почивка на Индийския океан продължава.
ден
7-8
Свободно време за плаж и почивка.
ден
9
Освобождаване на хотела около 12 ч и трансфер до летището в Момбаса за полети в 19:00 ч. през транзитно летище за София.
 

 Цена на човек в двойна стая:

хотел пансион  цена в ЕВРО
 Leisure Lodge Resort 4* закуска и вечеря 1029 евро
  пълен пансион 1099 евро
 Southern Palms Beach Resort 4* закуска и вечеря  990 евро
Papillon Lagoon Reef 4* All Inclusive 1061 евро
 Neptune Paradise Beach Resort 4* All Inclusive 1091 евро
 Neptune Village Beach Resort 4* All Inclusive 1091 евро
 Leopard Beach Resort & Spa 4*+ закуска и вечеря 1233 евро
  пълен пансион 1311 евро
 Neptune Palm Beach Resort 4*+ All Inclusive 1188 евро
 Diani Reef Beach Resort & Spa 5* закуска и вечеря 1069 евро
Diani Sea Resort 4* All Inclusive 1177 евро
 Baоbab Beach Resort 4* All Inclusive 1250 евро
The Sands at Nomad 4,5* заксука и вечеря 1393 евро


Важно:

- Програмата е индивидуална и не е свързана с минимум брой участници.
- Не е предвиден водач от "Посейдон Холидейс"

- Цената е формирана по най-ниските тарифи на полетите и подлежи на препотвърждение за желаните от вас дати на пътуване и към момента на резервиране.
- Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите - до 12:00 ч. в деня на заминаване

Цените са формирани при следния валутен курс: 1 USD = 1.7 BGN. При увеличение на валутния курс на щ. долар към лева с повече от 5%, туроператорът си запазва правото да промени цената към момента на доплащане на пакета. 

- Медицинската застраховка по пакетите за организирано пътуване е на ЗАД “ Армеец”. Съгласно Общите условия по застраховката „Помощ при пътуване” при необходимост от медицинска помощ, Застрахованият лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с Асистанс компанията "КОРИС БЪЛГАРИЯ" ООД на тел. +359 2 90 30 130, е-mail: [email protected] и да предаде необходимата информация на български или английски език. В случай, че Застрахованият е приет в лечебно заведение в състояние, в което е било практически невъзможно да се свърже с Асистиращата компания, Застрахованият е длъжен да се свърже с Асистанс компанията на посочените телефони, лично или чрез трето лице, в срок до 24 часа от момента, в който състоянието му позволи, но във всички случаи преди напускане на медицинското заведение.Когато Застрахованият е заплатил сам направените разходи, всички документи по конкретната претенция следва да се изпратят на Застрахователя в оригинал, в срок до 5 дни след завръщането на Застрахования в Р България.Адрес за кореспонденция и предявяване на щети: ЗАД „Армеец“, България, гр. София, ул. „Жолио Кюри“ №20, тел. + 359 2 81 90 941

 

Забележки:

 •  Пакетната цена може да се преизчисли за различен брой нощувки.

 •  Пакетната цена може да се преизчисли за настаняване в единична стая.

 •  Пакетната цена може да се преизчисли за пътуване в Business класа.


Визов режим:

Има визови изисквания за български граждани.
Няма задължителни медицински и здравни изисквания. 

Начин на плащане: в брой или по банков път при предварително предоставена
проформа фактура.
Депозит в размер на 50% от пакетната цена при приемане на офертата и записване.
Доплащане 40 дни преди датата на заминаване. Цените се заплащат в ЛЕВА по фиксинга
на БНБ.
Цените са платими в лева, в брой или по банков път 
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
Условия за анулация и неустойки:

До 60 дни преди датата на пътуването – размера на внесения депозит при резервиране на пакета  
От 59 до 31 дни преди датата на пътуването 70 % от общата сума или загуба на внесения депозит (в зависимост кое е повече)
От 30 дни преди датата на пътуването 100 % от цената на пътуването. 
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни и вътрешни полети до датата на доплащане на туристическата услуга, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите;

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е  подходящо за лица с ограничена подвижност.

Необходими документи:

 • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.

 • За младоженци и празнуващите годишнини - сертификат за сключен брак.

 • За деца под 18 г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители

ТА “ПОСЕЙДОН ХОЛИДЕЙС” ООД има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ. 

 

цена от 1029 € /2013 лв./
Цената включва
 • самолетен билет Европейско транзитно летище - Момбаса - Европейско транзитно летище;
 • трансфер летище – хотел - летище;
 • 7 нощувки на съответния пансион изхранване в избрания хотел по крайбрежието на Момбаса;
 • медицинска застраховка със ЗАД "АРМЕЕЦ" (покритие 10 000 евро за лица до 65г.);
Цената не включва
 • самолетен билет София - Европейско транзитно летище - София - около 200 евро;
 • транзитна нощувка в европейски град - по желание и по Ваша преценка;
 • сафари с 1, 2 или повече нощувки в национален парк - по желание;
 • застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на ЗАД "АРМЕЕЦ", гр.София, ул. „Жолио Кюри“ №20, тел. + 359 2 81 90 941
Специални предложения
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах