Остров Мавриций и Мадагаскар

01 Март 2021 - 20 Декември 2021
12 Дни / 8 Нощувки

 

Изберете вашето екзотично пътуване до Мадагаскар с Посейдон Холидейс.
Ние сме тук, за да осигурим вашето сигурно и комфортно пътуване до Африка.

Почивка на остров Мавриций - това е една от най-популярните и любими екзотични дестинации за плажна почивка. Островът съчетава нежно и топло море с уникалния подводен свят на кораловите рифове. С острова са свързани интересни легенди, според които пирати скрили тук огромни съкровища. 

Пясъчни плажове на Мавриций се мият от бистрите води на Индийския океан.Множество комфортни хотелски комплекси предоставят истински лукс на достъпна цена,  а грижовният им персонал е готов да задоволи нуждите на всеки гост. Вашата почивка на остров Мавриций е чудесна възможност да полежите на плажа под топлото слънце или да избере интересни екскурзии. Островът разполага с развита инфраструктура. Тя е гаранция за максимално ниво на комфорт за всеки посетител и прави достъпни множество развлечения. Ако сте почитатели на водните спортове, тук ви очакват гмуркане, плуване с делфини, ветроходство или разходки с моторна лодка.
 

Остров Мадагаскар е девствено място, пълно с обещания, място, където слънцето е щедро, бреговете – великолепни, а океанът - благосклонен. Определено той предлага несравними преживявания заради необикновената си и разнообразна  природа, а тя е ярка, богата на цветове и живот. Фауната му е наистина уникална  – хамелеони, гекони, екзотични птици, но все пак най-известен представител остава лемурът – всички 75 вида от тези пухкави създания са изцяло ендемични. Не по-малко вълнуваща е и флората на острова. Освен като най-големия производител и износител на ванилия в света, Мадгаскар е познат и с добива на растителния екстракт от цветовете на тропическото дърво иланг-иланг („цвете на цветята”). Особено поразително за чужденците е и дървото на пътешественика, в чиито листа се събира течност, с която пътникът може да утоли жаждата си. Огромни и елегантни, сякаш стоят на пост, насред равния и пуст пейзаж се извисяват стволовете на баобаба - националното дърво на Мадагаскар. Заради огромните си размери, възрастта, до която достига, и кухото си стъбло, в което може да се открие и складира вода, баобабът заема централно място в културата на Мадагаскар. Шарената смесица от традиции и бит сеезапазилапрез годините. Мадагаскар е земя на mora-mora („бавно-бавно“) и спокойното темпо, с което малагашите се отнасят към ежедневието, предава много точно начина, по който се отнасят към живота изобщо. Това кътче, прочуто със своето богато биоразнообразие е географски парадокс. Теоретически е свързан с Африка, а практически – с растителния и животински свят на Индонезия и Австралия. Върху територия, около пет пъти по-голяма от тази на България, се събират шест различни микроклимата. Той е 4–ти по големина след островите Гренландия, Нова Гвинея и Борнео. Няма да е преувеличено, ако кажем, че този микроконтинент (както мнозина наричат остров Мадагаскар) предлага неограничени възможности за любопитните изследователи. Всяка експедиция до планините, тропическите гори, речните долини, крайбрежните зони, пещерите или пустинните местности на острова води до откриването на някой нов вид от света на флората и фауната. Тук са представени 5% от видовете животни и растения на земята, 90% от които съществуват единствено на този остров. Изолацията му в продължение на милиони години е позволила създаването на този, както го наричат „осми континент“– без аналог в света.
 

ЕКЗОТИЧНА ЕКСКУРЗИЯ НА О-В МАВРИЦИЙ И О-В МАДАГАСКАР
12 дни/ 8 нощувки
4 нощувки на о-в Мавриций + 4 нощувки на о-в Мадагаскар 

 


При настаняване в хотел Coin de Mire Attitude 3*, Закуска + вечеря, o-в Мавриций
Цена на човек в двойна стандарна супериор – цена от 2567 евро
 


При настаняване в хотел The Ravenala Attitude 4*, Закуска и вечеря, o-в Мавриций
Цена на човек в двойна стандарна стая – цена от 3289 евро
 


* Посочените цени са старови, при минимум 2-ма пътуващи по програмата!

* Цената не е валидна за периода на Новогодишните празници.

* Посочените цени са калкулирани по най-ниските цени на самолетните билети за посочения период.

 

* Цената и наличността подлежи на препотвърждение при резервиране с имена и депозит!

 

 

Програма

ден
1
Ден първи - Остров Мавриций
Полет за остров Мавриций през транзитно летище.
ден
2
Ден втори: Мавриций
Пристигане на остров Мавриций и трансфер до избрания хотел. Свободно време за почивка. Нощувка.
ден
3-6
Ден трети – шести: Мавриций
Закуска. Свободни дни за плаж, развлечения, почивка, екскурзии за опознаване на острова или водни разходки.
ден
7
Ден седми: Остров Мадагаскар
Закуска. Освобождаване на хотела и трансфер до летището за полет към остров Мадагаскар. Кацане на летището в Антанананриво и уреждане на всички визови и митнически формалности на летището. Трансфер до хотел 4* в столицата на остров Мадагаскар. Свободно време за разглеждане на града. Вечеря и нощувка.
ден
8
Ден осми: Антананариво - Анцирабе
Закуска. Следва кратка панорамна обиколка на старата част на Антананариво, където се намират типични старинни къщи, кралския дворец РОВА, езерото Аноси с квартала на министерствата и булевард Независимост с кметството. Следва обяд в местен ресторант. Отппътуване на юг към Анцирабе (около 4 часа). Пътуването е по национален път № 7 , класифициран като един от най-живописните в света – пред погледа се редуват планински области, плата, гористи хълмове, високопланински оризови тераси, просторна савана и земя, обагрена в червено. Късно пристигане и настаняване в хотел 3*. Вечеря и нощувка.
ден
9
Ден девети: Анцирабе - Антананариво - национален парк Андасибе
Закуска. Разглеждане на град Анцирабе с посещение на няколко занаятчийски ателиета и отпътуване отново към столицата на о-в Мадагаскар. Обяд в местен ресторант, след което се отпътува за Андасибе.Късно пристигане и настаняване в лоджия 3*. Вечеря и нощувка.
ден
10
Ден десети - национален парк Андасибе
Закуска. Посещение на национален парк Андасибе с площ от 810 хектара. Тук се срещат 11 вида полумаймуни, много видове птици, огромни хамелеони, парк с орхидеи (на остров Мадагаскар растат над 1000 вида орхидеи, сред които някои изключително редки), лиани, палисандър, чиято сърцевина е с розово-червеникав цвят и други. В тази гора се намира най-големият представител на лемурите – индри. Тялото му е дълго около 80 см, покрито с бяло-черна козина и се поддава лесно на опитомяване. Следва обяд в ресторант, след който се посещава изключително интересен частен парк – Вакона, който е наречен „острова на лемурите”. Вечерта - свободно време, вечеря и нощувка в лоджия.
ден
11
Ден единадесети: Национален парк Андасибе - Антананариво
Ранна закуска и отпътуване към летище Антананариво. По пътя се спира за посещения на частния парк Peyrieras (Мадагаскар Екзотик), събрал на едно място изключителна колекция от разноцветни хамелеони, както и някои видове жаби, влечуги, прилепи. Много от тях са ендемични за Мадагаскар, а някои са застрашени от изчезване. Обяд в ресторант, в близост до летището. Трансфер до международен полет до София.
ден
12
Ден дванадесети:
Пристигане в България, през транзитно летище.

Важно:
- Не е предвиден водач от "Посейдон Холидейс"
- Цената е формирана по най-ниските тарифи на полетите и подлежи на препотвърждение за желаните от вас дати на пътуване и към момента на резервиране.
- Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите - до 12:00 ч. в деня на заминаване
- Цените са формирани при следния валутен курс: 1 USD = 1.75 BGN. При увеличение на валутния курс на щ. долар към лева с повече от 5%, туроператорът си запазва правото да промени цената към момента на доплащане на пакета. 
- Медицинската застраховка по пакетите за организирано пътуване е на ЗАД “ Армеец”. Съгласно Общите условия по застраховката „Помощ при пътуване” при необходимост от медицинска помощ, Застрахованият лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с Асистанс компанията "КОРИС БЪЛГАРИЯ" ООД на тел. +359 2 90 30 130, е-mail: operations@coris.bg и да предаде необходимата информация на български или английски език. В случай, че Застрахованият е приет в лечебно заведение в състояние, в което е било практически невъзможно да се свърже с Асистиращата компания, Застрахованият е длъжен да се свърже с Асистанс компанията на посочените телефони, лично или чрез трето лице, в срок до 24 часа от момента, в който състоянието му позволи, но във всички случаи преди напускане на медицинското заведение.Когато Застрахованият е заплатил сам направените разходи, всички документи по конкретната претенция следва да се изпратят на Застрахователя в оригинал, в срок до 5 дни след завръщането на Застрахования в Р България.Адрес за кореспонденция и предявяване на щети: ЗАД „Армеец“, България, гр. София, ул. „Жолио Кюри“ №20, тел. + 359 2 81 90 941

Забележки:
Пакетната цена може да се преизчисли за различен брой нощувки.
Пакетната цена може да се преизчисли за настаняване в единична стая.
Пакетната цена може да се преизчисли за пътуване в Business класа.
 
Начин на плащане: в брой или по банков път при предварително предоставена проформа фактура.
Депозит в размер на 50% от пакетната цена при приемане на офертата и записване.
Доплащане 40 дни преди датата на заминаване. Цените се заплащат в ЛЕВА по фиксинга на БНБ. Цените са платими в лева, в брой или по банков път 
 
Информация относно здравните изисквания: няма задължителни медицински и санитарни изисквания при пътуване до о-в Мавриций и о-в Мадагаскар.

Информация относно визови изисквания: няма изисквания за виза при пътуване до о-в Мавриций, има визови изисквания за о-в Мадагаскар.

Необходими документи:
Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
За младоженци и празнуващите годишнини - сертификат за сключен брак.
За деца под 18 г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
 

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

Условия за анулация и неустойки:

До 60 дни преди датата на пътуването –  размера на внесения депозит при резервиране на пакета  
От 59 до 41 дни преди датата на пътуването 70 % от общата сума или загуба на внесения депозит (в зависимост кое е повече)
От 40 дни преди датата на пътуването 100 % от цената на пътуването. 
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни и вътрешни полети до датата на доплащане на туристическата услуга, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите;

Пътуване на лица с ограничена подвижност:  Пътуването като цяло НЕ Е  подходящо за лица с ограничена подвижност.

ТА “ПОСЕЙДОН ХОЛИДЕЙС” ООД има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ.

цена от 2567 € /5021 лв./
Цената включва
 • Двупосочен самолетен билет София - Мавриций// Антананариво - София, през транзитно летище;
 • Самолетен билет Мавриций - Антананариво;
 • Летищни такси и багаж по полетите;
 • Трансфер летище - хотел - летище на о-в Мавриций;
 • 4 нощувки на база закуска + вечеря в хотел по избор на о-в Мавриций;
 • 4 нощувки със закуска, обяд и вечеря в хотели 3/4* по програма на о-в Мадагаскар;
 • Трансфер летище - хотел - летище на о-в Мадагаскар;
 • Трансфери по програма на о-в Мавриций и о-в Мадагаскар , с английско говорящ шофьор;
 • Обиколка на столицата на о-в Мадагаскар;
 • Обиколка на Анцирабе;
 • Посещение на националния резерват Андасибе;
 • Посещение на парк Marozevo Exotic Park;
 • Всички такси за посещаемите обекти по програма на о-в Мадагаскар;
 • Местни и хотелски такси на о-в Мадагаскар;
 • Медицинска застраховка със ЗАД "АРМЕЕЦ" (покритие 10 000 евро);
Цената не включва
 • Допълнителни екскурзии на о-в Мавриций, които се заявяват и заплащат предварително в България;
 • Доплащане за екскурзовод на английски език за 5 дневния престой на о-в Мадагаскар - 120 евро на човек;
 • Виза за о-в Мадагаскар - 35 евро (закупува и се заплаща на летището при пристигане);
 • Напитки по време на изхранванията в хотелите на о-в Мадагаскар;
 • Доплащане за други хотели и тип настаняване;
 • Разходи от личен характер;
 • Бакшиши;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на ЗАД "АРМЕЕЦ", гр.София, ул. „Жолио Кюри“ №20, тел. + 359 2 81 90 941
Специални предложения
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах