Аюрведа и йога в Индия

01 Август 2023 - 31 Октомври 2024
8 Дни / 7 Нощувки

Аюрведа почивка в Керала

Доверете се на изпипаните методи на древната индийска медицина и наука аюрведа. С огромно разнообразие от техники тя лекува и балансира ума, тялото и душата. Хармонията и балансът, които ще постигнете по време на тази подмладяваща почивка в Индия са резултат от специалната вегетарианска диета, лечебното действие на билковите масла, масажи, ароматерапия, йога и медитация. Процедурите започват с консултация, по време на която се определя вашия тип тяло (доша). В зависимост от вашия личен тип доша получавате предписания за специалните диета, масажи и билки.

Ваканция, след която ще се почувствате като преродени. 
В превод от санскрит, езикът на боговете, Веда означава сигурно знание. Аюрведа е знание и древна наука за здравето и дълголетието. Тя е част от ведическите писания, свещените текстове на Бхарата Варша (Древна Индия). Всички те пренасят своята мъдрост през вековете от незапомнени времена до наши дни.   

Програмата е индивидуална и не е свързана с минимум брой участници.  

Цената не е валидна за периода на Новогодишните празници.

Цената и наличността подлежи на препотвърждение при резервиране с имена и депозит!
 

ПОДМЛАДЯВАЩ И РЕВИТАЛИЗИРАЩ ПАКЕТ

Този пакет е предназначен да релаксира и витализира тялото. В допълнение към медицинските парни бани, билколечението и успокояващите маски за лице, той включва и два акцента на аюрведичното лечение: масажи на цялото тяло (Абхянга - един от най-известните и широко използвани аюрведични масажи ) и Широдхара -  древна аюрведична терапия с дълбоко въздействие върху нервната система, при която топло масло се излива в непрекъснат поток на челото, където нервите са силно концентрирани. 
За всички терапии се използват топли билкови масла, които се смесват по вековни рецепти.

Програма

ден
1
Първи ден: Денят на вашето пристигане започва с първоначална консултация и цялостен преглед от опитен аюрведа лекар. В обширен въпросник му предоставяте информация за ежедневните си навици - сън, активност, почивка, настроение и нагласи към жовота. След като ви прегледа и се запознае с вашите отговори, лекарят оптределя вида на вашите биоенергии (доши). Това решение е в основата на вашата терапия и диетичен план по време на престоя ви.
При условие, че вашият лекар одобри, първият ви ден в Somatheeram ще завърши с успокояващ масаж на цялото тяло. Извършва се синхронно от двама терапевти. За първи път ще усетите екзотичния аромат на Вашето масло, което е специално произведено за Вас по указания на лекаря Ви и може да съдържа до 50 различни съставки.
ден
2
План за лечение: Вие сте на приятна ваканция, която връща на тялото си изгубената сила. След всяка процедура препоръчваме почивка за известно време, за да може ефектът от лечението да се разгърне напълно.
Всеки ден започва с консултация с Вашия лекар, която гарантира, че терапията Ви отговаря на Вашите нужди и е успешна.
ден
3
Упражненията за релаксация: йога, медитация и упражнения за релаксация за начинаещи и напреднали са част от вашия терапевтичен план. Те също имат значителен принос за това да се върнете у дома добре отпочинали.
ден
4
Хранителен план: Вашият аюрведа пакет включва и индивидуална диета. Като част от първоначалния преглед лекарите ще съставят за вас персонален аюрведичен хранителен план – според индивидуалните доши.
Различни видове плодове, прясно изцедени сокове, екзотични подправки: Всичко това обещава разнообразна и вкусна диета. Ресторант с впечатляващата си гледка към морето е повече от място, където можете да се насладите на вкусна и полезна храна. Той е и център на добра комуникация: хора от цял ​​свят се събират тук. Понякога това води до формирането на истински приятелства, които надхвърлят престоя в Somatheeram.
ден
5
Околностите: Somatheeram е разположен на плаж като от филм: пред вас се разкрива гледка към палмови дървета и синьо-зелено море; почувствайте топлия пясък на плажа под краката си и поемете дълбоко въздух. Насладете се на океана с всичките си сетива.
ден
6
Последният ден: Последната цялостна консултация завършва престоя ви в курорта. Вашият лекар ще определи успеха на лечението, ще обсъди най-важните резултати с вас и ще ви даде съвет как да интегрирате полезите на вашата аюрведа ваканция в ежедневието си. Вашият личен финален доклад, който можете да вземете със себе си вкъщи, обобщава всички резултати.

Важно:          

- Програмата е индивидуална и не е свързана с минимум брой участници.         

- Не е предвиден водач от "Посейдон Холидейс"          

- Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите - до 12:00 ч. в деня на заминаване         

- Цените са формирани при следния валутен курс: 1 USD = 1.7 BGN. При увеличение на валутния курс на щ. долар към лева с повече от 5%, туроператорът си запазва правото да промени цената към момента на доплащане на пакета. 

  -  Медицинската застраховка по пакетите за организирано пътуване е на ЗАД “ Армеец”. Съгласно Общите условия по застраховката „Помощ при пътуване” при необходимост от медицинска помощ, Застрахованият лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с Асистанс компанията "КОРИС БЪЛГАРИЯ" ООД на тел. +359 2 90 30 130, е-mail: operations@coris.bg и да предаде необходимата информация на български или английски език. В случай, че Застрахованият е приет в лечебно заведение в състояние, в което е било практически невъзможно да се свърже с Асистиращата компания, Застрахованият е длъжен да се свърже сАсистанс компанията на посочените телефони, лично или чрез трето лице, в срок до 24 часа от момента, в който състоянието му позволи, но във всички случаи    преди напускане на медицинското заведение.Когато Застрахованият е заплатил сам направените разходи, всички документи по конкретната претенция следва да се изпратят на Застрахователя в оригинал, в срок до 5 дни след завръщането на Застрахования в Р България.Адрес за кореспонденция и предявяване на щети: ЗАД „Армеец“, България, гр. София, ул. „Жолио Кюри“ №20, тел. + 359 2 81 90 941
 

Визов режим:

Има визови изисквания за български граждани / издава се в България /.

Медицински изисквания: Обърнете се към екипа на Посейдон Холдиейс за актуална информация.

Българските граждани е необходимо да притежават предварително туристическа виза за Индия, за получаването на която се попълва електронен визов формуляр и се предоставят валиден задграничен паспорт с минимум 2 свободни страници, 1 електронна актуална снимка с формат 5.08 см х 5.08 см. 

Начин на плащане: Цените са платими в лева по банков път

Депозит в размер на 50% от пакетната цена при приемане на офертата и записване (или повече - според условията на офертата).
Доплащане 40 дни преди датата на заминаване. Цените се заплащат в ЛЕВА по фиксинга на БНБ.


Необходими документи:

 • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
 • За младоженци и празнуващите годишнини - сертификат за сключен брак.
 • За деца под 18 г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от не пътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

Условия за анулация и неустойки:
До 60 дни преди датата на пътуването – размера на внесения депозит при резервиране на пакета  
От 59 до
41 дни преди датата на пътуването 70 % от общата сума или загуба на внесения депозит (в зависимост кое е повече)
От
40 дни преди датата на пътуването 100 % от цената на пътуването. 
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни и вътрешни полети до датата на доплащане на туристическата услуга, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите;

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е  подходящо за лица с ограничена подвижност.

ТА “ПОСЕЙДОН ХОЛИДЕЙС” ООД има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ.

SOMATHEERAM AYURVEDA RESORT ****

Индия / Керала

Somatheeram Resort се намира край частна зона от плажа Чоуара. Разполага с билкова градина, Аюрведа академия, специализирана в древните индийски медицински терапии, както и културни програми като класове по татуировка с къна.

Вижте още
цена от 1279 € /2502 лв./
Цената включва
 • 7 нощувки в различни видове помещения на база пълен пансион - закуска, обяд и вечеря по аюрведично вегетарианско меню
 • аюрведа терапии
 • всекидневни сесии йога и медитация за начинаеюи и напреднали
 • трансфери летище- хотели -летище
 • 1 полудневан екскурзия с лодка по каналите на Керала (за престой от мин. 14 нощувки)
 • възможност за преводач на руски език
Цената не включва
 • самолетен билет до/oт Тривандрум - около 1200 евро на човек
 • виза за Индия
 • ранно настаняване / късно освобождаване или допълнителна нощувка, ако се налага спрямо полетното разписание;
 • бакшиши;
 • медицинска застраховка с Асистанс;
 • застраховка "Отмяна на пътуване"
Специални предложения
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах