Аюрведа в Индия

01 Октомври 2019 - 31 Октомври 2020
7 Дни / 3 Нощувки

 

Аюрведична почивка в Керала

 

Доверете се на изпипаните методи на древната индийска медицина и наука аюрведа. С огромно разнообразие от техники тя лекува и балансира да излекува ума, тялото и духа. Хармонията е резултат от специално хранене, билкови лекарства, масаж, ароматерапия и медитация. Процедурите започват с консултация, по време на която се определя вашия тип тяло (доша). В зависимост от вашия личен тип доша получавате предписания за специалните диета, масажи и билки. Ваканция, след която ще се почувствате като преродени. В превод от санскрит, езикът на боговете, Веда означава сигурно знание. Аюрведа е древна наука за здравето и дълголетието. Тя е част от ведическите писания, свещените текстове на Бхарата Варша (Древна Индия). Всички те пренасят своята мъдрост през вековете от незапомнени времена до наши дни. Като част от ведическото знание, тази древна наука е призвана да ни даде разбирането за връзката на душата с Бога и начина за постигане на съвършен живот. Най-висшата цел на човешкия живот, според ведическата литература, е Бхагавата-дхарма (вечният дълг на живото същество) - възстановяване на прекъснатите взаимоотношения на любов с Бога и прекратяване на самсара (колелото на вечно раждане и смърт в материалния свят).

  

Програмата е индивидуална и не е свързана с минимум брой участници.  

Цената не е валидна за периода на Новогодишните празници.

Цената и наличността подлежи на препотвърждение при резервиране с имена и депозит!

 

Важно:          

- Програмата е индивидуална и не е свързана с минимум брой участници.         

- Не е предвиден водач от "Посейдон Холидейс"          

- Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите - до 12:00 ч. в деня на заминаване         

- Цените са формирани при следния валутен курс: 1 USD = 1.7 BGN. При увеличение на валутния курс на щ. долар към лева с повече от 5%, туроператорът си запазва правото да промени цената към момента на доплащане на пакета. 

  -  Медицинската застраховка по пакетите за организирано пътуване е на ЗАД “ Армеец”. Съгласно Общите условия по застраховката „Помощ при пътуване” при необходимост от медицинска помощ, Застрахованият лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с Асистанс компанията "КОРИС БЪЛГАРИЯ" ООД на тел. +359 2 90 30 130, е-mail: [email protected] и да предаде необходимата информация на български или английски език. В случай, че Застрахованият е приет в лечебно заведение в състояние, в което е било практически невъзможно да се свърже с Асистиращата компания, Застрахованият е длъжен да се свърже сАсистанс компанията на посочените телефони, лично или чрез трето лице, в срок до 24 часа от момента, в който състоянието му позволи, но във всички случаи    преди напускане на медицинското заведение.Когато Застрахованият е заплатил сам направените разходи, всички документи по конкретната претенция следва да се изпратят на Застрахователя в оригинал, в срок до 5 дни след завръщането на Застрахования в Р България.Адрес за кореспонденция и предявяване на щети: ЗАД „Армеец“, България, гр. София, ул. „Жолио Кюри“ №20, тел. + 359 2 81 90 941
 

Визов режим:

Има визови изисквания за български граждани / издава се в България /.

Медицински изисквания: Няма задължителни медицински и здравни изисквания. 

 

Българските граждани е необходимо да притежават предварително туристическа виза за Индия, за получаването на която се попълва електронен визов формуляр и се предоставят валиден задграничен паспорт с минимум 2 свободни страници, 1 електронна актуална снимка с формат 5.08 см х 5.08 см. 
 

Начин на плащане: Цените са платими в брой лева или по банков път

Депозит в размер на 50% от пакетната цена при приемане на офертата и записване (или повече - според условията на офертата).
Доплащане 40 дни преди датата на заминаване. Цените се заплащат в ЛЕВА по фиксинга на БНБ.


Необходими документи:

 • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
 • За младоженци и празнуващите годишнини - сертификат за сключен брак.
 • За деца под 18 г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от не пътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

Условия за анулация и неустойки:
До 60 дни преди датата на пътуването – размера на внесения депозит при резервиране на пакета  
От 59 до
41 дни преди датата на пътуването 70 % от общата сума или загуба на внесения депозит (в зависимост кое е повече)
От
40 дни преди датата на пътуването 100 % от цената на пътуването. 
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни и вътрешни полети до датата на доплащане на туристическата услуга, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите;

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е  подходящо за лица с ограничена подвижност.

ТА “ПОСЕЙДОН ХОЛИДЕЙС” ООД има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ.

BETHSAIDA HERMITAGE ****

Индия / Керала

Bethsaida Hermitage се намира на 7 км от плажа Ковалам. Международното летище Тривандрум е на 20 км.

Вижте още


Още хотели по офертата

MANALTHEERAM AYURVEDA BEACH VILLAGE
MANALTHEERAM AYURVEDA BEACH VILLAGE ****
цена от 875 € /1712 лв./
SOMATHEERAM AYURVEDA RESORT
SOMATHEERAM AYURVEDA RESORT ****
цена от 875 € /1712 лв./
TRAVANCORE HERITAGE
TRAVANCORE HERITAGE ****
цена от 392 € /767 лв./
цена от 392 € /767 лв./
Цената включва
 • Пакет за програма по избор според престоя и продължителността на процедурите с включените в нея нощувки, изхранване, йога, медитация, трансфери и др.
Цената не включва
 • самолетен билет до/oт Тривандрум;
 • виза за Индия – 160 лева;
 • допълнителна нощувка, ако се налага на транзитно летище;
 • разходи от личен характер;
 • бакшиши;
 • медицинска застраховка с Асистанс;
 • застраховка "Отмяна на пътуване"
Специални предложения
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах