Сафари в Танзания и плаж Занзибар

20 Януари 2021 - 20 Декември 2021
8 Дни / 6 Нощувки
На суахили думата сафари означава само „пътуване”, но за пътешествениците, тя означава много повече. Само при споменаването на думата „сафари” пред очите ни изникват безкрайни златисти савани, ръмжащи лъвове и страховито препускащи стада от гну, а в съзнанието ни изплуват картини от такива вълнуващи места като Серенгети и Нгоронгоро. 

Паркът Тарангире е идеалният начален пункт за Вашето приключение, където можете да видите най-големия брой диви животни след Серенгети. Ще посетите и езерото Маняра с уникалните розови фламингота, които са в постоянно движение, мигрирайки на ята от хиляди екземпляра всяка година.

Програмата завършва с плажна почивка на идиличния остров Занзибар. 

 

Програмата е индивидуална и не е свързана с минимум брой участници. 

Цената не е валидна за периода на Новогодишните празници.

Посочените цени са калкулирани по най-ниските цени на самолетните билети и важат за ограничен брой места до изчерпване на количествата.


Цената и наличността подлежи на препотвърждение при резервиране с имена и депозит!

 

 

Програма

ден
1
Ден 1 / София – Килиманджаро (през транзитно летище) - Аруша

Полети от София или Варна до Килиманджаро през транзитно летище. Посрещане от представител на местните партньори на Посейдон Холидейс. Трансфер до Аруша и настаняване в хотел Mount Meru 4* в Аруша. Нощувка.
ден
2
Ден 2 / Аруша - Тарангире

Закуска в хотела. Отпътуване за парка Тарангире, разположен на 120 км от Аруша. Сафари драйв по време на пътуването и в парка Тарангире. Това е резервата с най-голяма концентрация на диви животни след Серенгети, в който живеят до 300 екземпляра слонове. Тук ще срещнете и други редки видове, които се срещат само в този парк на Танзания, като антилопата орикс, над 550 вида птици и разбира се, излегнали се в клоните на дърветата лъвове и леопарди. Настаняване в лодж в Kudu Lodge, вечеря и нощувка.
ден
3
Ден 3 / Тарангире - Нгоронгоро

Ранна закуска. Около 6 ч сутринта се отправяте към кратера Нгоронгоро за вашия сафари тур. Това е едно от малкото места в Африка, където може да се срещне черногрив лъв и черен носорог. Често този резерват е наричан „Ноевият ковчег”. Легендата разказва, че Бог решил в рая да има място и за дивите животни и за това създал Нгоронгоро. Вечната пролет тук благоприятства наличието на постоянна вода и храна за животните. Оттук се открива разкошна панорама към калдерата на загасналия вулкан и могат да се наблюдават вълшебни африкански залези. Освен носорозите тук ще видите жирафи, маймуни, слонове и други африкански видове. Вечеря и нощувка в Karutu Kudu Lodge.
ден
4
Ден 4 / Карату – Национален парк Маняра - Аруша - Занзибар

След вкусна ранна закуска отпътувате за националния парк „Езеро Маняра”, където намират своя временен дом над 300 вида миграционни птици, сред които уникалните розови фламинго и величествения качулат орел. Наричано от Хемингуей „най-красивото езеро в Африка”, тук е перфектното място, с което да завършите своето сафари в Танзания. Сафари драйв около 2-3 часа. По пътя към летището в Аруша ще минете през местното селище Мто уа Мбу.
Полет до остров Занзибар. Посрещане от представител на местните партньори на Посейдон Холидейс и трансфер до хотел Ocean Paradise Beach. Настаняване, вечеря и нощувка.
ден
5-6
Ден 5 - 6 / Занзибар

Плаж и почивка на брега на Индийския океан. Възможност за екскурзии из острова - срещу допълнително заплащане. Нощувки, закуски и вечери в хотел Ocean Paradise Beach Hotel.
ден
7-8
Ден 7 - 8 / Занзибар - София (през транзитно летище)

Ранно освобождаване на хотела и трансфер до летището за полети към София през транзитно летище. Пристигане в София.
Важно:
- Програмата е индивидуална и не е свързана с минимум брой участници.
- Не е предвиден водач от "Посейдон Холидейс"
- Цената е формирана по най-ниските тарифи на полетите и подлежи на препотвърждение за желаните от вас дати на пътуване и към момента на резервиране.
- Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите - до 12:00 ч. в деня на заминаване
- Цените са формирани при следния валутен курс: 1 USD = 1.75 BGN. При увеличение на валутния курс на щ. долар към лева с повече от 5%, туроператорът си запазва правото да промени цената към момента на доплащане на пакета. 
- Медицинската застраховка по пакетите за организирано пътуване е на ЗАД “ Армеец”. Съгласно Общите условия по застраховката „Помощ при пътуване” при необходимост от медицинска помощ, Застрахованият лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с Асистанс компанията "КОРИС БЪЛГАРИЯ" ООД на тел. +359 2 90 30 130, е-mail: operations@coris.bg и да предаде необходимата информация на български или английски език. В случай, че Застрахованият е приет в лечебно заведение в състояние, в което е било практически невъзможно да се свърже с Асистиращата компания, Застрахованият е длъжен да се свърже с Асистанс компанията на посочените телефони, лично или чрез трето лице, в срок до 24 часа от момента, в който състоянието му позволи, но във всички случаи преди напускане на медицинското заведение.Когато Застрахованият е заплатил сам направените разходи, всички документи по конкретната претенция следва да се изпратят на Застрахователя в оригинал, в срок до 5 дни след завръщането на Застрахования в Р България.Адрес за кореспонденция и предявяване на щети: ЗАД „Армеец“, България, гр. София, ул. „Жолио Кюри“ №20, тел. + 359 2 81 90 941

Забележки:
Пакетната цена може да се преизчисли за различен брой нощувки.
Пакетната цена може да се преизчисли за настаняване в единична стая.
Пакетната цена може да се преизчисли за пътуване в Business класа.
 
Начин на плащане: в брой или по банков път при предварително предоставена проформа фактура.
Депозит в размер на 50% от пакетната цена при приемане на офертата и записване.
Доплащане 40 дни преди датата на заминаване. Цените се заплащат в ЛЕВА по фиксинга на БНБ. Цените са платими в лева, в брой или по банков път 
 
Информация относно здравните изисквания: има задължителни медицински и санитарни изисквания при пътуване до Танзания.

Информация относно визови изисквания: има изисквания за виза при пътуване до Танзания.

Необходими документи:
Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
За младоженци и празнуващите годишнини - сертификат за сключен брак.
За деца под 18 г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
 
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

Условия за анулация и неустойки:

До 60 дни преди датата на пътуването –  размера на внесения депозит при резервиране на пакета  
От 59 до 41 дни преди датата на пътуването 70 % от общата сума или загуба на внесения депозит (в зависимост кое е повече)
От 40 дни преди датата на пътуването 100 % от цената на пътуването. 
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни и вътрешни полети до датата на доплащане на туристическата услуга, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите;

Пътуване на лица с ограничена подвижност:  Пътуването като цяло НЕ Е  подходящо за лица с ограничена подвижност.

ТА “ПОСЕЙДОН ХОЛИДЕЙС” ООД има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ.

 
цена от 2921 € /5713 лв./
Цената включва
 • Самолетни билети София – транзитно летище – Килиманджаро / Аруша - Занзибар / Занзибар - транзитно летище - София с включени летищни такси
 • 1 нощувка в Аруша на база закуска
 • 2 нощувки в сафари лодж на база закуска, обяд, вечеря
 • 3 нощувки на остров Занзибар на база закуска и вечеря
 • 6 закуски, 2 обяда и 5 вечери по програма;
 • Всички трансфери и сафарита по програма;
 • Входни такси за резерватите;
 • Опитен местен водач-шофьор с английски език по време на сафаритата;
 • Минерална вода по време на сафаритата;
 • Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" на ЗАД "Армеец" за лица до 70год. за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове;
Цената не включва
 • Такса за танзанийска виза – около 50 долара - заплаща се на летище при влизане в страната;
 • По желание доплащане за удължаване на сафарито с една нощувка в Серенгети - 450 евро на човек
 • По желание доплащане за по-висока категория лоджи и хотели - 200 евро на човек
 • Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по независещи от клиента причини – по желание и към момента на подписване на договора;
 • Доплащане на застраховка "Помощ при пътуване" на ЗАД "Армеец" за лица над 70 до 80г. за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове – 10 лв на човек;
 • Такса обслужване за местни гидове и шофьори – минимум 5 щ. д. на ден;
 • Напитки по време на хранене и лични разходи.
 • ЗАБЕЛЕЖКА: Задължителна ваксина за Жълта треска
Специални предложения
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах