Почивка на остров Мадейра

17 Септември 2021 - 22 Септември 2021
6 Дни / 5 Нощувки


Дестинация Мадейра
 е сертифицирана със знака Safe & Secure от Световния Съвет по туризъм и нашите партнори в дестинацията, които приемат и обслужват нашите клиенти изпълняват всички установени процедури и стандарти, за да бъдат вашето пътуване и почивка сигурни, безопасни и комфортни. 


Остров МАДЕЙРА е наричан  „Островът на вечната пролет“, „Островът – градина“, „Перлата на Атлантика“. Ежегодно се посещава от над един милион туристи, които идват за да опитат прочутото вино, да се насладят на цветята, пейзажите и ръчните бродерии, както и на отбелязването на Нова Година с най-грандиозното пиротехническо шоу в цял свят.


Мадейра е сравнително близо до Европа. Дестинацията позволява комбинация от почивка край морето, отдих в планината и градски туризъм. 

Островът е подходящ за туристи от всички възрастови групи. Постоянният мек климат обуславя целогодишна пролет (температурите се движат в границите 20 – 27 °C). „Левадас“ – изобретателната система от каменни и бетонни канали пренася вода от дъждовния север към сухия юг – цветята са вечно цъфтящи, а реколтите се събират няколко пъти през годината. С това си спечелва и прозвището „Градината на Атлантика“.
 

МАДЕЙРА с чартърен полет от София

17 - 22 СЕПТЕМВРИ 2021

ПАКЕТНИ ЦЕНИ  

Хотел по програмата Възрастен в двойна стая Единична стая Доп. легло  
 
 
Дете до 2,99 г.
 
 
 
Дете до 11,99 г.
 Vila Baleira Funchal, 4*
 
695/
1360 лева
€ 815/
1594 лева
695/
1360 лева
€ 540/
985 лева
615/
1203 лева
 

 

Програма

ден
1
1-ви ден: София-Фуншал
Сборен пункт на летище София. Отпътуване за Мадейра в 09.00 часа. Кацане във Фуншал в 13.30ч и трансфер до хотела. Полудневен сити тур на града – ще започнем със Стария град и фермерския пазар „Mercado dos Lavradores", където ще опитаме екзотични плодове от острова и местно вино. Следващата ни спирка ще бъде фабриката за бродерии “Bordal” на улица Fernão de Ornelas и галерия за местни занаяти. Ще преминем през централния площад и ще завършим нашата обиколка с Катедралата Се.
Нощувка.
ден
2
2-ри ден:
Закуска. Свободно време за разходки и почивка.
Опция: Целодневна обиколка на острова с посещение на вулканични пещери и водопади
Започваме с отпътуване до Камара де Лобос – рибарско селце, което вдъхновява Уинстън Чърчил при посещението си. Очарователният залив е осеян с многобройни цветни риболовни лодки, а по протежението му – култивирани тераси от бананови плантации и лозя. Следващата ни спирка е Cabo Girão, една от най-високите морски скали в света с височина 580м от морското равнище. Гледката на която ще се насладим от стъклена платформа е повече от удивителна и впечатляваща! Ще продължим със спирка на S.Vicente и вулканичния център и пещери. След посещението се отправяме към ресторант на морския бряг с красива гледка, и ще опитаме местния специалитет еспада рибно филе с банан. Нашата обиколка ще продължи със северното крайбрежие до Порто Мониз, като по пътя ще видим красивите водопади, които излизат от планините и падат стремглаво надолу в морето. Пристигаме в Порто Мониз, известен със своите природни басейни от лава в морето. Продължаваме с платото Paul da Serra (1500м) и красивите гледки към долината Rabaçal. Връщаме се обратно във Фуншал, пресичайки острова обратно към южното крайбрежие.
Нощувка.
ден
3
3-ти ден:
Закуска. Свободно време за разходки и почивка.
Опция: Полудневна разходка Левада и посещение на Ботаническата градина
Искате да бъдете истински пътешественик? Няма как тогава, идвайки в Мадейра да пропуснете така популярните за острова „левада“ маршрути – изкуствени канали, по които се пренася водата от северната към южната част на острова. Това е най-добрият начин да откриете красотата на острова – Природата! Разходката ще започнем от Vale Paraíso, ще преминем през „Левада да Сера“ с малки
къщички и красиви, добре поддържани градини. Ще завършим нашият маршрут при The Moises Bar. Време е за освежаване J
След разходката ще посетим Ботаническата градина на Фуншал. Тук можете да намерите огромно разнообразие на растения, дървета и цветя, част от тях ендемични видове. На площ повече от 80 хектара, с невероятни гледки към Атлантическия океан, тук можете спокойно да забравите за времето!
Връщане в хотела.
Вечерта по желание можем да се насладим на местна вечеря – типичния за острова специалитет еспетада или португалският начин на приготвяне на месо на шишчета. Ще вечеряме в ресторант с красива панорама към залива на Фуншал, а виното от острова е задължително за добрия завършек на вечерта.
Нощувка.
ден
4
4-ти ден:
Закуска. Свободно време за разходки и почивка.
Опция: Целодневна екскурзия до Сантана и цветните сламени къщи. Ще започнем деня с изкачване до третия най-висок връх на Мадейра „Пико до Ариейро“ (1810 м) с фантастична гледка из целия остров. Идвайки до природния курорт Рибейро Фрио ще направим кратка разходка до "Balcões" (1ч) и ще продължим пътуването си до Сантана. Тук ще посетим типичните триъгълни къщи, ярко оцветени в синьо, червено и бяло, покрити със слама. Ще бъде сервиран вкусен обяд. Продължаваме по северното крайбрежие, минавайки покрай Порто да
Крус, малко селце, разположено до гигантската Penha d`Águia (Орлова скала) - величествена скала с изглед към морето. Преминаваме към южното крайбрежие през източната част на острова - Ponta de São Lourenço със нейния сух пейзаж, но с топли цветове на почвата и скалите, което прави разликата от останалата част на острова. Красива гледка към Baia D’Abra. Последната спирка за деня ще бъде в Machico, мястото, където остров е бил открит за първи път през 15 век.
Нощувка.
ден
5
5-ти ден:
Закуска. Свободно време за разходки и почивка.
Опция: Полудневен тур с ветроходен кораб Santa Maria de Colombo
Днес ще се разходим с кораб реплика на галеона на Христофор Колумб „Санта Мария“ по южното крайбрежие на острова. На борда ще дегустираме местно вино, както и медена торта Мадейра. А ако имаме късмет, докато плаваме ще видим делфини, а защо не и китове?
Нощувка.
ден
6
6-ти ден: Фуншал - София
Закуска.
Освобождаване на хотела и трансфер до летище. Полет за София с невероятни впечатления от остров Мадейра в 15.00ч. Кацане в София в 22.00ч..

Необходими документи и условия за записване:

 • Лична карта или международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане
 • Депозит при записване – 100 евро на човек
 • Доплащане – до 30 дни преди заминаване
Условия за пътуване:
 • Към настоящият момент пътуването до Мадейра се осъществява с отрицателен PCR тест направен до 72 часа преди влизане в страната и QR код.
  При директни полети до остров Мадейра, какъвто е чартърният ни полет, не се изисква отрицателен PCR за пътници под 12г, както и за пътници със сертфикат за възстановяване от Covid-19, издаден най-много 90 дни преди пристигане, както и пътници със сертификат за ваксинация.
Допълнителна информация:
 • Минимален брой туристи за осъществяване на програмата: 30
 • Срок за уведомление за несъбран минимум – 10 дни преди заминаване
 • Пакетните цени са в евро и се заплащат в лева по курс 1.95583
 • Безвизов режим – българските граждани, в качеството си на граждани на ЕС, могат да влизат на територията на Португалия с валидна лична карта и имат право да пребивават за срок до 90 дни без допълнителни условия, освен изискването да притежават валидна лична карта или валиден паспорт.
 • Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което туроператора ще информира своевременно потребителите. Чартърната програма ще бъде осъществена в зависимост и съобразно епидемичната обстановка в страната.
Срокове и неустойки при анулация:
 • До 31 дни преди заминаване – без неустойка, с изключение на случаите, в които има издадени самолетни билети, като сумата на билетите не се възстановява;
 • От 30 до 22 дни преди заминаване – неустойката е в размера на депозита
 • От 21 до 16 дни преди заминаване – 80% от общата стойност на пътуването
 • При 15 или по-малко дни преди заминаване – 100% от общата стойност на пътуването

По желание можете да сключите застраховка „Отмяна на пътуване“, включваща и отмяна на пътуването поради COVID-19:

 • Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването.
 • Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има живото застрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.
Други причини за отмяна на пътуването, покрити от застраховката:
 • Включват медицински и немедицински причини, съкращаване от работа и др. описани в Общите условия по застраховката. 
Важно уточнение:
 • Издадени предупреждения за пътуване, страх за предприемане на пътуване или груба небрежност остават като изключени събития.
 • Пандемия и епидемия продължават да съществуват като изключения в Общите условия. Например ако пътуването бъде отменено от туроператора заради COVID-19, това събитие е изключен риск по застрахователното покритие.
 
Събития изключени от обхвата на застраховката са:
 • Пътуване до държави/райони, за които властите са издали официални предупреждения за пътуване (степен 5 или 6),
 • Страх от предприемане на пътуване,
 • Отказ за спазване или несъобразяване с правила и разпоредби в съответната дестинация
 • Груба небрежност и умишлено заразяване с COVID-19.


ТА “ПОСЕЙДОН ХОЛИДЕЙС” ООД има сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 03700100003046  на застрахователна компания ‘‘Евроинс” АД, гр. София, бул. „Христофор Колумб” № 43, тел. 0700 17 241.
 

Vila Baleira Funchal ****

Португалия / остров Мадейра

Вижте още
цена от 695 € /1359 лв./
Цената включва
 • Самолетен билет София – о.Мадейра – София на авиокомпания Bulgaria Air с включени летищни такси;
 • Ръчен багаж 7 кг. + чекиран багаж 20 кг;
 • Tрансфери летище-хотел-летище;
 • Полудневен сити тур на град Фуншал;
 • 5 нощувки със закуски в хотел 4*;
 • Mедицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 10 000 евро (включва Covid-19);
 • Представител на фирмата по време на пътуването.
Цената не включва
 • Допълнителните екскурзии;
 • Доплащане за вечеря: Възрастен – 23 евро на човек на ден (без напитки) и 32 евро с включени безалкохолни напитки и вино по време на вечеря. Дете до 12 год – 50% намаление;
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“, включваща и отмяна на пътуването поради COVID-19;
 • Разходи от личен характер;
 • Горивна такса - обявява се 21 дни преди полета (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава.

Допълнителни екскурзии

 • Целодневна обиколка на острова с посещение на вулканични пещери и водопади – 44 евро
 • Полудневна разходка Левада и посещение на Ботаническата градина – 44 евро
 • Целодневна екскурзия до Сантана и цветните сламени къщи – 44 евро
 • Полудневен тур с ветроходен кораб Santa Maria de Colombo – 51 евро
 • Вечеря в ресторант с типични местни специалитети (вкл. напитки) 47 евро

Специални предложения
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах