Big 5 Сафари в Кения

01 Юни 2017 - 31 Октомври 2019
7 Дни / 6 Нощувки

Кения отдавна е любима дестинация за сафари. Тук се намират някои от най-известните  национални паркове и резервати в света. Пейзажите в тях включват пясъчни равнини, големи езера и богатия свят на африканските диви животни - от големите "котки" до още по-големите слонове и носорози. 

Защо да изберете Кения за Вашето сафари: 

 • Това е едно от най-добрите в света за среща Голямата петорка: лъв, носорог, слон, африкански бивол и леопард
 • Емблематичният Национален парк Масай Мара е домакин на Великата миграция -  голямото преселение, изверно като "най-големия спектакъл на дивата природа на Земята"
 • Всички сафарита се провеждат в джипиве с до максимум 6 човека, и вие имате гарантирана седалка прозореца 
 • Останалите причини ще откривете сами по време на вашето авантюристично пътешествие

От откритите равнини на Масай Мара, до блестящите розови води на езерото Накуру и блатата на Амбосели... Това сафари ще ви преведе през в три от най-живописните райони в Кения. Вашето авантюристично пътуване ще ви предостави идеална възможност за среща с Голямата петорка - The Big 5.
 

Програмата е индивидуална и не е свързана с минимум брой участници. 

Цената не е валидна за периода на Новогодишните празници.

Посочените цени са калкулирани по най-ниските цени на самолетните билети и важат за ограничен брой места до изчерпване на количествата.

 

Програма

ден
1
Найроби -

Пристигане в Найроби, посрещане от местния партньор на Посейдон Холидейс в Кения. Трансфер и настаняване в хотел Safari Park Hotel или подобен. При ранно пристигане - възможност за екскурзии срещу допълнително заплащане. Нощувка.
ден
2
Найроби - Национален резерват Масай Мара - закуска, обяд и вечеря

След закуска напускате Найроби и се отправяте към високите плодородни полета на Кения. По пътя ще видите чаровен параклис, построен в подножието на склоновете. Продължавате плодородните полета на долината Нарок. Точно навреме за обяд пристигате в Националния резерват Масай Мара. След обяд е първото ви сафари в Националния парк. Време е за първа среща с дивите обитатели на саваната. Завръщане в ложата по залез слънце.
Нощувка в Mara Sopa Lodge на база пълен пансион.
ден
3
Национален резерват Масай Мара - закуска, обяд и вечеря

Ранна закуска. Отпътувате от лоджата рано сутринта. Впускате се в дългоочакваното преследване на Голямата петорка - слон, бивол, лъв, носорог, леопард. Стискаме палци бързо да запечатате на камерите си пълната колекция. Завръщане в лагера преди обяд. След обяд, а може би и след кратка сиеста, тръгвате на следобедна разходка. Ще посетите село на Масаи. Завръщане в ложата по залез. Възможно е предварително да се резервира по желание сутришен полет с балон над резервата - срещу допълнително заплащане.
Нощувка в Mara Sopa Lodge на база пълен пансион.
ден
4
Масай Мара - Езерото Накуру - закуска, обяд и вечеря

След закуска напускате резервата Масай Мара и се отправяте на път през "житницата" на Кения. Пътят ви минава през обширни полета с ечемик и пшеница. Впечатляваща гледка са и масаите, които водят стадата си из саваната. Пресичате Голямата Рифова Долина, където обичайна гледка са стадата от жирафи и газели. Около обяд пристигате при езерото Накуру. Следват обяд и кратка почивка. Ред е на следобедно сафари из резервата. Националният парк е известен с богатия си птичи свят. Тук имате чудесна възможност да видите известното розово фламинго. Паркът е дом на черните и бели носорози, както и на застрашени видове жирафи. Нощувка Lake Nakuru Sopa Lodge на база пълен пансион.
ден
5
Езерото Накуру - национален парк Амбосели - закуска, обяд и вечеря

След ранна закуска се отправяме към езерото Найваша за разходка с лодка или наблюдение на птици. Оставяте зад гърба си Голямата Рифова Долина и се отправяте към Найроби за ранен обяд (или пикник-обяд в зависимост от условията на пътя). Продължавате на юг към Амбосели. Пристигате в лоджата в късния следобед.
Нощувка в Amboseli Sopa Lodge на база пълен пансион.
ден
6
Национален парк Амбосели - закуска, обяд и вечеря

След закуска се отправяте на целодневно сафари с кратка почивка за топъл пикник-обяд. В днешния ден ще минете през обширни местности от езера – по-често пресъхнали, но на места и блатисти. Амбосели е популярен с голямата си популация на слонове. Ще ги видите често потопени до колене във вода, обливащи се, за да се охлаждат. Ще срещнете и много други видове животни – леопарди, биволи, жирафи, различни видове антилопи и други животни. И всичко това на фона на красивата, висока 5895 м планина Килиманджаро. Връщате се в лоджата около 16 ч. Имате време за почивка или дори за кратък релакс в басейна преди вечеря.
Нощувка в Amboseli Sopa Lodge на база пълен пансион.
ден
7
Национален парк Амбосели - Найроби - закуска

Ранна закуска. Напускате Амбосели. Време е за последни гледки и сбогуване с величествения връх Килиманджаро. Продължавате на север през красивата и безкрайна равнина Ати. Завръщане в оживената столицата Найроби около обяд. Трансфер до летището за полети към София през транзитни летища или допълнителни нощувки и възможност за още екскурзии - срещу допълнително заплащане.
цена от 1988 € /3889 лв./
Цената включва
 • 7 дневно сафари Найроби - Масай Мара - Езерото Накуру - Амбосели - Найроби
 • Трансфери от и до летището в Найроби
 • Входни такси в националните паркове
 • Транспорт по указания маршрут с местен джип, и повдигащ се покрив за времето на сафарито, максимум 7 пътника
 • Гарантирано място до прозореца
 • Английско говорящ екскурзовод / шофьор
 • База на изхранване - пълен пансион с изключение на нощувката в Найроби
 • 6 нощувки, както е указано по-горе
 • Бутилка минерална вода на човек на ден в дните на сафарито
 • Всички хотелски и държавни такси
Цената не включва
 • Самолетен билет - цени от 520 евро
 • Виза за Кения - получава се на летището
 • Напитки, освен 1 бутилка вода на ден на човек
 • Бакшиши за шофьор, екскурзовод, хотелски персонал
 • Медицинска застраховка
 • По желание доплащане за настаняване в по-висока категория лоджи
Специални предложения
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах