Big 5 Сафари в Кения

20 Януари 2021 - 20 Декември 2021
7 Дни / 6 Нощувки

Кения отдавна е любима дестинация за сафари. Тук се намират някои от най-известните  национални паркове и резервати в света. Пейзажите в тях включват пясъчни равнини, големи езера и богатия свят на африканските диви животни - от големите "котки" до още по-големите слонове и носорози. 

Защо да изберете Кения за Вашето сафари: 

 • Това е едно от най-добрите в света за среща Голямата петорка: лъв, носорог, слон, африкански бивол и леопард
 • Емблематичният Национален парк Масай Мара е домакин на Великата миграция -  голямото преселение, изверно като "най-големия спектакъл на дивата природа на Земята"
 • Всички сафарита се провеждат в джипиве с до максимум 6 човека, и вие имате гарантирана седалка прозореца 
 • Останалите причини ще откривете сами по време на вашето авантюристично пътешествие

От откритите равнини на Масай Мара, до блестящите розови води на езерото Накуру и блатата на Амбосели... Това сафари ще ви преведе през в три от най-живописните райони в Кения. Вашето авантюристично пътуване ще ви предостави идеална възможност за среща с Голямата петорка - The Big 5.
 

Програмата е индивидуална и не е свързана с минимум брой участници. 

Цената не е валидна за периода на Новогодишните празници.

Посочените цени са калкулирани по най-ниските цени на самолетните билети и важат за ограничен брой места до изчерпване на количествата.Цената и наличността подлежи на препотвърждение при резервиране с имена и депозит!

 

Програма

ден
1
София - Найроби

Пристигане в Найроби, посрещане от местния партньор на Посейдон Холидейс в Кения. Трансфер и настаняване в хотел Safari Park Hotel или подобен. При ранно пристигане - възможност за екскурзии срещу допълнително заплащане. Нощувка.
ден
2
Найроби - Национален резерват Масай Мара - закуска, обяд и вечеря

След закуска напускате Найроби и се отправяте към високите плодородни полета на Кения. По пътя ще видите чаровен параклис, построен в подножието на склоновете. Продължавате плодородните полета на долината Нарок. Точно навреме за обяд пристигате в Националния резерват Масай Мара. След обяд е първото ви сафари в Националния парк. Време е за първа среща с дивите обитатели на саваната. Завръщане в ложата по залез слънце.
Нощувка в Mara Sopa Lodge на база пълен пансион.
ден
3
Национален резерват Масай Мара - закуска, обяд и вечеря

Ранна закуска. Отпътувате от лоджата рано сутринта. Впускате се в дългоочакваното преследване на Голямата петорка - слон, бивол, лъв, носорог, леопард. Стискаме палци бързо да запечатате на камерите си пълната колекция. Завръщане в лагера преди обяд. След обяд, а може би и след кратка сиеста, тръгвате на следобедна разходка. Ще посетите село на Масаи. Завръщане в ложата по залез. Възможно е предварително да се резервира по желание сутришен полет с балон над резервата - срещу допълнително заплащане.
Нощувка в Mara Sopa Lodge на база пълен пансион.
ден
4
Масай Мара - Езерото Накуру - закуска, обяд и вечеря

След закуска напускате резервата Масай Мара и се отправяте на път през "житницата" на Кения. Пътят ви минава през обширни полета с ечемик и пшеница. Впечатляваща гледка са и масаите, които водят стадата си из саваната. Пресичате Голямата Рифова Долина, където обичайна гледка са стадата от жирафи и газели. Около обяд пристигате при езерото Накуру. Следват обяд и кратка почивка. Ред е на следобедно сафари из резервата. Националният парк е известен с богатия си птичи свят. Тук имате чудесна възможност да видите известното розово фламинго. Паркът е дом на черните и бели носорози, както и на застрашени видове жирафи. Нощувка Lake Nakuru Sopa Lodge на база пълен пансион.
ден
5
Езерото Накуру - национален парк Амбосели - закуска, обяд и вечеря

След ранна закуска се отправяме към езерото Найваша за разходка с лодка или наблюдение на птици. Оставяте зад гърба си Голямата Рифова Долина и се отправяте към Найроби за ранен обяд (или пикник-обяд в зависимост от условията на пътя). Продължавате на юг към Амбосели. Пристигате в лоджата в късния следобед.
Нощувка в Amboseli Sopa Lodge на база пълен пансион.
ден
6
Национален парк Амбосели - закуска, обяд и вечеря

След закуска се отправяте на целодневно сафари с кратка почивка за топъл пикник-обяд. В днешния ден ще минете през обширни местности от езера – по-често пресъхнали, но на места и блатисти. Амбосели е популярен с голямата си популация на слонове. Ще ги видите често потопени до колене във вода, обливащи се, за да се охлаждат. Ще срещнете и много други видове животни – леопарди, биволи, жирафи, различни видове антилопи и други животни. И всичко това на фона на красивата, висока 5895 м планина Килиманджаро. Връщате се в лоджата около 16 ч. Имате време за почивка или дори за кратък релакс в басейна преди вечеря.
Нощувка в Amboseli Sopa Lodge на база пълен пансион.
ден
7
Национален парк Амбосели - Найроби - закуска

Ранна закуска. Напускате Амбосели. Време е за последни гледки и сбогуване с величествения връх Килиманджаро. Продължавате на север през красивата и безкрайна равнина Ати. Завръщане в оживената столицата Найроби около обяд. Трансфер до летището за полети към София през транзитни летища или допълнителни нощувки и възможност за още екскурзии - срещу допълнително заплащане.
Важно:
- Програмата е индивидуална и не е свързана с минимум брой участници.
- Не е предвиден водач от "Посейдон Холидейс"
- Цената е формирана по най-ниските тарифи на полетите и подлежи на препотвърждение за желаните от вас дати на пътуване и към момента на резервиране.
- Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите - до 12:00 ч. в деня на заминаване
- Цените са формирани при следния валутен курс: 1 USD = 1.75 BGN. При увеличение на валутния курс на щ. долар към лева с повече от 5%, туроператорът си запазва правото да промени цената към момента на доплащане на пакета. 
- Медицинската застраховка по пакетите за организирано пътуване е на ЗАД “ Армеец”. Съгласно Общите условия по застраховката „Помощ при пътуване” при необходимост от медицинска помощ, Застрахованият лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с Асистанс компанията "КОРИС БЪЛГАРИЯ" ООД на тел. +359 2 90 30 130, е-mail: operations@coris.bg и да предаде необходимата информация на български или английски език. В случай, че Застрахованият е приет в лечебно заведение в състояние, в което е било практически невъзможно да се свърже с Асистиращата компания, Застрахованият е длъжен да се свърже с Асистанс компанията на посочените телефони, лично или чрез трето лице, в срок до 24 часа от момента, в който състоянието му позволи, но във всички случаи преди напускане на медицинското заведение.Когато Застрахованият е заплатил сам направените разходи, всички документи по конкретната претенция следва да се изпратят на Застрахователя в оригинал, в срок до 5 дни след завръщането на Застрахования в Р България.Адрес за кореспонденция и предявяване на щети: ЗАД „Армеец“, България, гр. София, ул. „Жолио Кюри“ №20, тел. + 359 2 81 90 941

Забележки:
Пакетната цена може да се преизчисли за различен брой нощувки.
Пакетната цена може да се преизчисли за настаняване в единична стая.
Пакетната цена може да се преизчисли за пътуване в Business класа.
 
Начин на плащане: в брой или по банков път при предварително предоставена проформа фактура.
Депозит в размер на 50% от пакетната цена при приемане на офертата и записване.
Доплащане 40 дни преди датата на заминаване. Цените се заплащат в ЛЕВА по фиксинга на БНБ. Цените са платими в лева, в брой или по банков път 
 
Информация относно здравните изисквания: няма задължителни медицински и санитарни изисквания при пътуване до Кения.

Информация относно визови изисквания: има изисквания за виза при пътуване до Кения.

Необходими документи:
Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
За младоженци и празнуващите годишнини - сертификат за сключен брак.
За деца под 18 г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
 
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

Условия за анулация и неустойки:

До 60 дни преди датата на пътуването –  размера на внесения депозит при резервиране на пакета  
От 59 до 41 дни преди датата на пътуването 70 % от общата сума или загуба на внесения депозит (в зависимост кое е повече)
От 40 дни преди датата на пътуването 100 % от цената на пътуването. 
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни и вътрешни полети до датата на доплащане на туристическата услуга, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите;

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е  подходящо за лица с ограничена подвижност.

ТА “ПОСЕЙДОН ХОЛИДЕЙС” ООД има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ.
цена от 1988 € /3889 лв./
Цената включва
 • 7 дневно сафари Найроби - Масай Мара - Езерото Накуру - Амбосели - Найроби
 • Трансфери от и до летището в Найроби
 • Входни такси в националните паркове
 • Транспорт по указания маршрут с местен джип, и повдигащ се покрив за времето на сафарито, максимум 7 пътника
 • Гарантирано място до прозореца
 • Английско говорящ екскурзовод / шофьор
 • База на изхранване - пълен пансион с изключение на нощувката в Найроби
 • 6 нощувки, както е указано по-горе
 • Бутилка минерална вода на човек на ден в дните на сафарито
 • Всички хотелски и държавни такси
Цената не включва
 • Самолетен билет - цени от 520 евро
 • Виза за Кения - получава се на летището
 • Напитки, освен 1 бутилка вода на ден на човек
 • Бакшиши за шофьор, екскурзовод, хотелски персонал
 • Медицинска застраховка
 • По желание доплащане за настаняване в по-висока категория лоджи
Специални предложения
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах