10 важни съвета, когато опаковаме багажа си за почивка


26 Май 2016

В пустинята без шапка? Никога вече! С този „чек-лист“ ще избегнете евентуални препятствия и ще можете да се насладите максимално на почивката си. След като сте потвърдили полетите и хотелите си, багажът е единственото нещо, за което ви остава да помислите преди да отпътувате към желаната дестинация. Знаем, че звучи скучно, но ако последвате нашите съвети, повече никога няма да ви се случва да се тревожите.

 

1. Направете списък

Добре, малко е отегчително, но добрият списък е ключът към почивката без стрес. Разграничете най-важното от това, което ви се иска да натоварите. Бъдете реалисти относно лимита на вашия багаж. Ако имате нужда от вдъхновение, следващата точка може да бъде добър старт.

 

 

2. Никога не забравяйте аптечката

Не ви казваме да се подготвяте за оказване на „Първа помощ“ , но едно малко пликче с най-важните хапчета и лекарства, от които може да имате нужда, би свършило прекрасна работа. В крайна сметка, никой не иска да страда от силно главоболие, ухапвания от насекоми, разстроен стомах или и трите едновременно. Важно е да имате  предвид, че лекарствата в страната, която посещавате, може да се продават само по предписание или да са с коренно различни наименования.

 

 

3. Надписвайте багажа си - табелките с имена могат да бъдат от помощ

Освен ако не гледате на себе си като на мистериозен и тайнсвен човек, няма основателна причина да пътувате инкогнито. Вече повечето куфари имат вградени табелки по стандарт. Попълнете ги коректно, просто в случай че вие или авиокомпанията изгубите багажа ви.

 

 

4. Бъдете наясно с багажните ограничения

Ако авиокомпанията с която пътувате обявява „23 килограма багаж“, значи има предвид 23 килограма! По възможност притеглете багажа си още преди да поемете към летището и се уверете, че влизате в ограниченията. В противен случай, може да се наложи да доплатите пари, или дори по лошо - да се разделите с част от така ценните ви вещи.Има причина за ограниченията и тя е вашата безопосност!

 

 

5. Запазете място за нещата които ще си напазарувате

Дали от безмитна зона, или от магазин за сувенири, неизбежно ще се приберете с  повече неща вкъщи, отколкото когато сте тръгвали – поради тази причина се уверете, че имате място за тях!

 

 

6. Навийте дрехите си, вместо да ги сгъвате

Съществуват известни дебати относно този подход, но ние вярваме, че навиването на дрехите е един страхотен начин да спестите ценно място в куфара си. Освен това ще намалите значително намачкването им.

 

 

7. Носете ценните си вещи в ръчния багаж

Въпреки че в днешно време авиокомпаниите рядко губят багаж, не си заслужава да рискувате. Осигурете си допълнително спокойствие като държите ценните си вещи – от камерата до годежния пръстен – в ръчния си багаж.

 

 

8. Не забравяйте адаптерите си

Ако имате нужда от адаптери в страната, която посещавате, добре е да помислите за това предварително. Цените по летищата не са ниски.

 

 

9. Не гадайте времето, проверете го!

Независимо от това къде пътувате, атмосферните условия са може би едно от най-важните неща, на които да обърнете предварително внимание. Дали ще вали, или ще се радвате на слънчево време, в повечето случаи метеоролозите и сайтовете за времето ще ви дадат най-точна представа, за това което ви очаква. Опаковайте багажа си според прогнозите.

 

 

10. Уверете се, че не сте забравили най-важното

Въпреки че звучи очевидно, това е от решаващо значение. Ще се изненадате, че въпреки предупрежденията, често се случва клиентите ни да се сетят в последния момент, че са забравили паспорта или парите си. Спестете си излишни главоболия, като се уверите че всичко ви е под ръка. И не забравяйте най-важното… Насладете се на ваканцията си!


Блог
Специални предложения
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах