Почивки на остров Ямайка

  • Обща информация
  • Видео
  • Карта

Вашата почивка на карибите - Ямайка - бели плажове, слънце, планински хълмове, обляни в прекрасна зеленина, хубави хотели, реге – всичко това ви очаква на Ямайка, и много повече....

Остров Ямайка е третият по големина остров от Големите Антили и се гордее с богатата си природа. Местни атракции са красивите водопади и екзотичните животни. Не бива да пропускате и столицата Кингстън, идиличните градчета като Порт Антонио с красивия плаж Frenchman's Cove, Синята планина... Задължително опитайте местната кухня : националния плод Ackee, солената риба, която обикновено се поднася на закуска или силно пикантния Jerk.

 

 

Полезно е да знаете

Кой курорт да изберете? Негрил е един от най-известните и любими плажни курорти на Ямайка и на Карибите, разположен в най-западната част на острова. Тук се намират два от най-дългите и красиви плажове – 11 км. гладка пясъчна ивица, украсена от палмови дървета, комфортни и красиви хотели. Курортът предлага разнообразни възможности забавления - плажен отдих, разходки, водни спортове и други равлечения. Местната островна атмосфера ще усетите най-добре в магазинчетата и заведенията върху скалите на Уест Енд. Посетете световноизвестното Rick's Cafe. Докато отпивате от напитката си, ще се полюбувате на красивите скокове във водата на местните смелчаци и ще се полюбувате на красивия залез.

Монтего Бей е вторият по големина град на Ямайка. Простира се в един от най-красивите заливи на острова, в подножието на зелени планиснки хълмове. Mo-bay, както го наричат местните, е ваканционната столица на Яамайка, известна още като “The Friendly City“. Тук ви очакват чудесни пясъчни плажове и множество възможности за забавление.

Очо Риос или Очи, е разположен на северния бряг на Ямайка. Според някои версии Колумб е направил първите стъпки на острова именно тук. Днес курортът е спирка на много круизни маршрути. В градчето ви очакват оживени ресторанти и популярни нощни клубове. В близст се намира известният водопад Dunn's River Falls.

В Порт Антонио ще откриете красиви палнински хълмове, обляни в пищна зелелнина и кристали води. Ако търсите романтика и спокойствие, тук ще се чувствате добре. Районът е известен с красивата си природа и е сцена на доста холивудски филми като Blue Lagoon и Cocktail.

View Larger Map  |  Get Directions  |  View Bird's Eye
Препоръчваме още
Специални предложения
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах