Австрия

  • Обща информация
  • Видео
  • Карта

Австрия е идеална дестинация,  каквито и да са вашите интереси. Тя е известна не само като един от най-добрите ски-региони на света, но и с впечатляващите си исторически паметници - сгради, музеи и галерии.

Виена е градът на разнообразито и контрастите! Той ви очаква за вълнуващи преживявания – кулинарни и винени дегустации, шопинг, завладяващ нощен живот, впечатляващи култура и изкуство – една уникална комбинация от историята и модерен лайф-стайл. Виена, столицата на Австрия, ще ви очарова с неповторимата си смесица от традиции и мода. Тук ще откриете своето уютно кафене, ще се разходите по тесните улички от времето на Бидермайер и ще попълните колекцията си снимки на фона на прекрасна барокова или модерна архитектура.

Виена е град, който си струва да преживеете! Със сигурност вече познавате част от забележителностите на града: Сградата на Виенаската Опера, катедралата Св. Стефан - най-значимата готическа сграда в Австрия, дворецът Шонбрун. Може би ще ви бъдат интересни също Испанското училище по езда с неговия известен балет Lipizzan. Дворецът Белведере е приютил най-богатата колекция от картини на австрийския художник Густав Климт.  

Разходете се по известния "Ring", един от вълнуващите булевардина Виена. Посетете увеселителния парк Пратер и се качете на гигантското Виенско колело Riesenrad, за да можете с чисто сърце да кажете, че наистина сте били във Виена! 

Все още не сте почувствали Виена близка? Посетете истински виенски "Heurigen" или винарнаи се потопете в нощния живот! Преди да се впуснете в обиколки по заведенията, опитайте за вечеря типичните шницели "Wiener Schnitzel". За десерт препоръчваме оригинална торта "Сахер" и накрая ... Wiener Blut ... потанцувайте валс!

виж още
View Larger Map  |  Get Directions  |  View Bird's Eye
Препоръчваме още
Специални предложения
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах