Екскурзии и почивки в Турция

  • Обща информация
  • Видео
  • Карта

На кръстопътя между Изтока и Запада, Турция е една от най-популяените и желани ваканционни дестинации, известна с луксозните си All Inclusive курорти. Но тя е и дом на древни цивилизации: хетите, персите, гърците, римляните и османците, са оставили свое забележително наследство, което превръща Турция в земя на империи.

Омир описва Бодрум като Земя на вечната синева. Градът, известен като Халикарнас в древни времена, е разположен на полуостров Бодрум. Днес това е един от най-елитните и предпочитани турски курорти. Невероятните морски гледки и красивото крайбрежие, тесните улички на стария град, крепостта и яхтеното пристанище, уединените заливчета, белите варосани къщи и ненадминатия нощен живот - Борум е перфектният домакин за вашата ваканция. Оттук можете да отскочите и до близкия гръцки остров Кос, свързан с фериботна линия с турския бряг. 

 

Анталия е един от най-популярните ваканционни райони, известен още като Турската Ривиера. Дължи своята популярност на чудесните All Inclusive хотели, красивите плажове и археологическите си богатства. Тук слънцето грее средно 300 дни в годината и превръща Анталия в рай за плаж, плуване и водни спортове.

 

виж още

Полезно е да знаете

Още факти: 

Турция е заобиколена от Черно море на Запад и Средиземно море на юг и предлага огромно разнообразие от целогодишни All Inclusive курорти. Ако вашата предства за Турция се изчерпва само с златни плажове, тогава страната ще ви изненада много. Тук ще видите и покритата с борови гори планина Торос и ледените върхове на изток. Ще ви поразят впечатляващи пейзажи и хиляди красиви легенди. Пословичното турско гостоприемство ще направи посещението ви незабравимо и със сигурност съвсем скоро ще пожелаете да се върнете отново в тази ориенталска приказка.

780,576 кв. км територия с население от над 70 милиона; Светската република; Люлка на цивилизации; Истанбул е Европейската Столица на културата за 2010 година с богато културно наследство; Общо 286 плажа и 14 яхтени пристанища със син флаг; Известна в цял свят богата и вкусна ориенталска кухня; Отлични възможности за пазаруване - ръчно тъкани килими, занаяти, кожа, бижута, керамика, сувенири; Специализирани туристически продукти - уелнес, голф, приключения, туризъм, ски, гмуркане;

 
View Larger Map  |  Get Directions  |  View Bird's Eye
Препоръчваме още
Специални предложения
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах