Поверителност

 ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

 

Вашата сигурност е изключително важна за нас. Ние действаме във Ваш интерес и сме прозрачни по отношение на обработването на личните Ви данни. Затова с този документ искаме да Ви информираме относно личните данни, които събираме, кой и как ще ги обработва, за какво ги използваме, за колко време ще ги съхраняваме и какви мерки за защита сме предприели, за да ги пазим.

Тази политика е приложима за всякакъв вид информация за клиентите, която събираме чрез нашите платформи или други средства, свързани с тези платформи.

Молим да се запознаете внимателно с настоящия документ, преди да ни предоставите личните си данни. Ако не сте съгласни с тази Политика за поверителност, трябва да преустановите използването на нашите услуги. Ако сте съгласни с нея, можете спокойно да ни поверите организирането на Вашето пътуване.

Кой обработва личните Ви данни?

Ние сме „Посейдон Холидейс“ ООД, ЕИК 201739448, със седалище и адрес на управление в гр. София, ул. „Позитано“ № 9, бл. 7, ет. 2. Ние сме администратор на лични данни и като такъв отговаряме за обработването и съхранението на личните Ви данни съобразно Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година (Общия регламент за защита на личните данни) и българското законодателство. 

Ако имате някакви въпроси, коментари или искате да установите контакт с Администратора, можете да изпратите имейл на info@poseidonholidays.com или да ни потърсите на някой от следните телефонни номера: 0887 872 123, 0887 860 123, 02 862 20 60.

В кои случаи обработваме личните Ви данни?

Обработваме личните Ви данни в случай че Вие сами сте ни ги предоставили, когато:

 • правите запитване за резервация за някоя от нашите услуги чрез уебсайта ни, на място в нашите офиси, чрез социалните ни мрежи;
 • правите резервация за Вас и пътуващите с Вас;
 • сключвате с нас договор за туристически пакет/услуги;
 • решите да участвате в програми за препоръки или игри на лотариен принцип;
 • решите да се свържете с нас чрез някоя от формите ни за контакт;
 • се абонирате за бюлетина ни, в случай че желаете да получавате интересни новини и предложенияи/или сме преценили, че следва да ви предоставим предложение, което би представлявало интерес за Вас.

Освен информацията, която сами споделяте с нас, е възможно да получаваме информация за Вас и от други източници, като например други туроператори/туристически агенции, с които сте се свързали и на които сте предоставили данните си. Тези източници могат да бъдат бизнес партньори и други независими трети страни. Информацията, събрана от тези източници, може да бъде комбинирана с предоставената от Вас информация.

Какви категории лични данни обработваме?

Резервации и сключване на договор за туристически пакет/услуги:

Когато правите запитване за резервация или резервация, изискваме от Вас да ни предоставите: име и фамилия, имейл адрес, телефон за връзка, информация относно лицата, които ще пътуват с Вас. За да направим пътуването Ви още по-приятно е възможно да поискаме да ни споделите Вашите предпочитания относно място за настаняване, забележителности, които желаете да посетите, модел кола, която желаете да наемете, както и други подобни, свързани изцяло с предстоящото пътуване.

В определени случаи е необходимо да изискваме от Вас предоставяне на данни от личната Ви карта и/или задграничен паспорт, както и дата на раждане. Тези данни са необходими, в случай че:

 • сте пожелали да извършим чекиране за избран от Вас полет;
 • при сключване на задължителни застраховки, съпътстващи самото пътуване;
 • в случай че за избраната от Вас дестинация се изисква издаването на валидна ВИЗА.

На последващ етап от резервацията ние ще изискаме от Вас да ни предоставите информация за плащане /т.е. преводно нареждане или друг сходен документ, удостоверяващ извършено плащане/ с цел да завършим успешно желаната от Вас резервация.

Разбира се, възможно е да правите резервации не само за себе си, а за други пътуващи с Вас. В този случай трябва да декларирате, че предоставяте личните данни на пътуващите с Вас на годно и валидно основание за целите на организиране на туристическото пътуване и дейностите на „Посейдон Холидейс“ ООД. В тази връзка, трябва да запознаете придружаващите Ви с информацията и правата, които имат, съгласно тази Политика.

Личните данни, обработвани при сключването на договори с Вас, могат да включват данни относно физическата Ви идентичност: три имена, адрес за кореспонденция, електронна поща, телефон, в някои случаи ЕГН, номер, дата и място на издаване на лична карта и/или задграничен паспорт.

Програми за препоръки или игри на лотариен принцип:

Можете да участвате в програми за препоръки или игри на лотариен принцип, за участието в които ще трябва да предоставите лична информация, като Вашите имена, телефон и имейл адрес.

Контакти:

Ако решите да се свържете с нас чрез предвидените ни форми за контакт, които можете да откриете в секция „Контакти“ на уебсайта ни, в зависимост от избрания начин (имейл, телефон, писмено уведомление до адрес) е възможно да ни предоставите лични данни, като: имена, телефонен номер, имейл адрес, адрес за кореспонденция. По Ваша преценка можете да предоставите и други лични данни, съдържащи се във Вашето съобщение.

Директен маркетинг:

Осъществяваме директен маркетинг, състоящ се в изпращане на рекламни съобщения/бюлетин с най-новите ни оферти и предложения за Вашата ваканция. Личните данни, които са ни необходими и които използваме за извършването на директен маркетинг са: електронна поща на пътуващи и техните придружаващи.

Какви са целите на обработката на личните Ви данни?

Ние използваме тази информация за Вас за различни цел. Вашите лични данни могат да бъдат използвани за следните цели:

 • за да Ви предоставим услугите, предлагани от „Посейдон Холидейс“ ООД;
 • за да реализираме туроператорската и турагентската си дейност;
 • за да отговорим на Вашите запитвания, коментари, препоръки, заявки, резервации;
 • за да осъществим комуникация с Вас във връзка с резервацията Ви, относно информация, която ще Ви бъде полезна по отношение на пътуването Ви, получаване на обратна връзка и др.;
 • за целите на директния маркетинг, в случай че сте се абонирали за бюлетина ни или в случай, че имаме обоснован легитимен интерес;
 • при необходимост за целите на официални производства като граждански дела, административни разследвания и др.;
 • за други цели, когато определен действащ закон ни задължава да извършваме това обработване или когато сме получили Вашето изрично съгласие в тази насока.

На какви основания обработваме личните Ви данни?

Обработваме личните Ви данни, въз основа на някое от следните основания:

 • дадено съгласие за обработка на лични данни за една или повече конкретни цели;
 • обработването е необходимо за изпълнението на договор, по който сте страна, или за предприемане на стъпки по Ваше искане преди сключването на договора – запитвания за оферти, резервации;
 • обработването е необходимо за спазването на законово задължение, което се прилага спрямо администратора;
 • обработването е необходимо за целите на легитимните ни интереси или легитимните интереси на трета страна, освен когато пред такива интереси преимущество имат интересите или основните права и свободи на субекта на данните, които изискват защита на личните данни.

Как обработваме личните данни на деца?

Услугите, предоставени от „Посейдон Холидейс“ ООД, не са насочени към лица под 18-годишна възраст. Използването на нашите услуги е позволено само след изрично даденото съгласие на родител/настойник/попечител (лице, носещо родителска отговорност). Ако получим информация за дете на възраст под 18 години, ние си запазваме правото да я изтрием. В редки случаи, като част от резервацията, поръката на услуги, свързани с пътуването или други извънредни ситуации (като удобства, отнасящи се за семейства), „Посейдон Холидейс“ ООД може да събере и използва информацията за деца само след съгласието на родител/настойник/попечител (лице, носещо родителска отговорност).

Използваме ли бисквитки?

За да оптимизираме услугите си, маркетинговите си дейности и използването на Уебсайта ни от Ваша страна, използваме „бисквитки“.

Как използваме социалните мрежи?

Ние използваме социалните мрежи по различни начини. Използваме ги, за да улесним използването на онлайн услуги за резервации, но също така ги използваме, за да промотираме нашата дейност, продукти и услуги, свързани с пътуване, както и за да рекламираме, подобрим и администрираме своите собствени услуги.

Интегрирали сме приставки на социални медии в уебсайта на „Посейдон Холидейс“ ООД. Това означава, че когато кликнете върху един от тези бутони (като бутона „харесва ми" на Facebook), споделяме част от информацията Ви с доставчика на съответната социална медия. Ако в този момент сте вписани в профила си в съответната социална медия, доставчикът на медията може да свърже тази информация с Вашия профил в социалната медия и евентуално да покаже Вашите действия на профила Ви, правейки ги видими за останалите потребители, с които сте свързани.

Имате възможност и да влезете в сайта, чрез профила си в съответната социална мрежа. Информацията, която избирате да споделите с нас, може да включва основната информация от вашия профил в социалната мрежа.

Може да интегрираме още услуги, свързани със социални медии (като съобщения в социални медии), чрез които да общувате с „Посейдон Холидейс“ или с Ваши познати във връзка с нашите услуги. Може също да поддържаме профили в социални медии и да предлагаме приложения на сайтовете на различни социални медии. Всеки път, когато се свържете с нас чрез социална мрежа, доставчикът на съответната социална мрежа може да ви позволи да споделяте информацията. Ако изберете да споделяте, ще бъдете общо уведомени от доставчика коя информация ще бъде споделяна.

На кого можем да предоставим личните Ви данни?

При определени обстоятелства, ще споделим личните Ви данни с трети страни, а именно:

 • доставчици на услуги: мястото за настаняване, което сте избрали, наемане на кола (рент-а-кар), авиокомпании, туроператори/туристически агенции и др.;
 • търговски дружества, обслужващи „Посейдон Холидейс“ ООД счетоводно и правно;
 • търговски дружества, които ни предоставят поддръжка на информационната сигурност, на IT системите, поддържка на интернет сакта;
 • компетентни органи, когато това се изисква по закон.

Колко дълго ще съхраняваме личните Ви данни?

Личните Ви данни ще бъдат съхранявани за минимално необходимия срок за осъществяване на целите, за които се обработват данните, а тези, които е необходимо да се пазят по силата на приложимото законодателство – за съответния предвиден срок. След осъществяването на целта, изтичането на предвидения срок, или след оттеглянето на Вашето съгласие, личните данни ще бъдат заличавани.  

Какви права имате в качеството си на субект на лични данни?

Вие имате следните права, за които Администраторът ще съдейства по всяко време:

 • Право на информация

Имате правото да получите информация към момента на събирането на личните Ви данни относно данните, които Администраторът събира, кой ще ги обработва, с какви цели и на какви основания.

 • Право на достъп

По всяко време имате право да искате достъп до личните Ви данни, които Администраторът съхранява. Включително имате право да искате предоставянето на безплатно копие от личните Ви данни, които са в процес на обработване. 

 • Право на коригиране

Имате право да изискате личните Ви данни да бъдат коригирани с цел те да бъдат актуални и точни.

 • Право на изтриване (право „да бъдеш забравен“)

Имате право да поискате личните Ви данни да бъдат изтрити, след като те вече не са необходими за целите на обработването или след като са отпаднали основанията за обработването.

 • Право на ограничаване на обработването

В определени случаи имате правото да поискате ограничаване на обработването на личните Ви данни.

 • Право на преносимост

Може да поискате да получите личните си данни в структуриран, широко използван и пригоден за машинно четене формат (т.е. в цифров вид), както и да поискате прехвърлянето на данните си на посочен от вас друг администратор, в случай че това е възможно и осъществимо.

 • Право на оттегляне на съгласието

Когато обработването на личните Ви данни се основава на съгласие, Вие можете да го оттеглите по всяко време. Така Администраторът е задължен да не обработва в бъдеще личните Ви данни.

 • Право на жалба

Имате право да търсите защита на правата си чрез Комисията за защита на личните данни (КЗЛД). КЗЛД е независим държавен орган, който следи за законосъобразността на дейностите по обработка на лични данни. Жалби до КЗЛД може да подадете лично или чрез писмо на адрес: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров“ № 2,; по факс – 029153525; по електронен път на имейл адреса на КЗЛД – kzld@cpdp.bg. Повече информация за процедурата може да бъде намерена на интернет адрес: https://www.cpdp.bg/.

Как може да упражните правата си?

Всяко едно от изброените права може да упражните, като изпратите писмено уведомление в свободна форма до адрес: гр. София, ул. „Позитано“ № 9, Бизнес сграда, бл. 7, ет. 2 , или на имейл адрес: info@poseidonholidays.com.

Молим в темата на имейла да напишете „Заявка за лична информация“, за да ускорим процеса.

Уведомлението следва да съдържа най-малко следното: име, адрес, описание на искането, предпочитана форма за комуникация и действия по чл. 15-22 от Регламент (ЕС) 2016/679, подпис, дата на подаване на заявлението и адрес за кореспонденция. В случай че заявлението се подава чрез пълномощник, следва да бъде приложено и пълномощно.

Допълнително, можете по всяко време и напълно безплатно да се откажете от Информационния ни бюлетин или друга информация за продукти и услуги на „Посейдон Холидейс“ ООД чрез използването на опцията за отписване, предоставяна във всяко маркетингово съобщение, което Ви изпращаме.

Какви мерки сме предприели, за да защитим личните Ви данни?

Администраторът добре разбира колко е важно личните Ви данни да се обработват правилно и да бъдат защитени. Екипът на Администратора е въвел адекватни технически и организационни мерки за защита на личните Ви данни.

Ние използваме съответните бизнес системи и процедури, за да защитаваме и осигурим безопасността на личните данни, които ни предоставяте. Ние също така използваме процедури по осигуряване сигурността и технически и физически забрани за достъп и употреба на лични данни на нашите сървъри. Само оторизиран персонал има достъп до лични данни, за целите на тяхната работа, свързана с предоставяне на услуга на съответния клиент/потребител.

Тези мерки, наред с другото, осигуряват спазването на принципите, залегнали при обработката на лични данни като се гарантира, че личните Ви данни са:

 • Обработвани законосъобразно, добросъвестно и по прозрачен начин по отношение на Вас като субект на данните („законосъобразност, добросъвестност и прозрачност“);
 • Събирани за конкретни, изрично указани и легитимни цели и не се обработват по-нататък по начин, несъвместим с тези цели („ограничение на целите“);
 • Подходящи, свързани със и ограничени до необходимото във връзка с целите, за които се обработват („свеждане на данните до минимум“);
 • Точни и поддържани в актуален вид. Предприели сме всички разумни мерки, за да се гарантира своевременно изтриване или коригиране на неточни лични данни, като се имат предвид целите, за които те се обработват („точност“);
 • Съхранявани във форма, която да позволява идентифицирането на субекта на данните за период, не по-дълъг от необходимото за целите, за които се обработват личните данни („ограничение на съхранението“);
 • Обработвани по начин, който предоставя подходящо ниво на сигурност на личните данни, включително защита срещу неразрешено или незаконосъобразно обработване и срещу случайна загуба, унищожаване или повреждане, като се прилагат подходящи технически или организационни мерки („цялостност и поверителност“);
 • Администраторът носи отговорност и е в състояние да докаже, че спазва основните принципи, свързани с обработка на личните данни („отчетност“).

Кога можем да променяме настоящата Политика?

Възможно е понякога да променяме настоящата Политика за поверителност. За да сте наясно с най-актуалната й версия, винаги ще можете да я откриете на тази Интернет страница. Ако направим някакви промени, които имат пряко влияние върху Вас, ще ви известим за тези промени, преди да предприемем нови действия. 

 

Версия на Политиката за поверителност и защита на личните данни от 09.04.2021 г.

Специални предложения
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах