ОНЛАЙН ЧЕКИРАНЕ ЗА ПОЛЕТ


01 Октомври 2023

ОНЛАЙН ЧЕКИРАНЕ ЗА ПОЛЕТ

Online check-in

 

Онлайн чекиране за полет

 

 

 

За да избегнете опашките и дългото чакане по летищата, чекирайте се за Вашия полет от вкъщи или от офиса. Особено удобно е когато пътувате само с ръчен багаж, но даже и да имате багаж, който трябва да се регистрира, онлайн чекирането ще ви позволи да си изберете място според Вашите предпочитания (по-напред, по-назад, до прозорец или до пътека).

 

Можете да се чекирате от който и да е персонален компютър с интернет връзка, като най-рано може да го направите 24 часа преди полет (за някои авиокомпании до 36 ч преди полет) и най-късно до 60 минути преди полета.

 

Необходимо е да разпечатате и да носите бордната карта със себе си.

 

 

Online check-in на авиокомпани:
»  Aeroflot »  KLM
»  Airfrance »  Lufthansa
»  Austrian Airlines »  SAS
»  British Airways »  Swiss
»  Bulgaria Air »  Turkish Airlines

 

 

Онлайн чек-ин в 4 стъпки:

1. Идентификация

За да намерите Вашата резервация и да изпратите иформация за нея, е необходимо да въведете

- номера на резервацията си - комбинация от 6 букви и цифри (например 3EEQ56), която в електронния ви билет е горе вдясно, отбелязана като Booking reference код

или

- номера на билета си - състои се от 13 или 14 цифри и в електронния ви билет е най-отдолу, изписан като Ticket Number

 

2. Онлайн регистриране

 Виждате цялата информация за полета си: дата, час на заминаване, номер на полет, летище, от което излитате, летище, на което кацате, класа и авиокомпания.

Ако Вашето пътуване е с прекачване, информацията за вторият полет също ще бъде описана и можете да се чекирате за двата полета едновременно. Ще Ви бъде издадена една бордна карта до крайната точка на пътуването Ви.

По същият начин, ако Вашият полет за връщане е насрочен до 24 часа след заминаването Ви, тогава информацията относно полета Ви също ще бъде описана и Вие ще можете да се чекирате и за него.

 

Изберете пътника (пътниците), който искате да чекирате.

Изброени са всички пътници, които са в една резервация и ако желаете можете да ги чекирате едновременно.

 

3. Потвърждение и избор на място

 В зависимост от авиокомпанията виждате схема на свободните места или системата автоматично Ви определя място, но можете да го промените, ако не отговаря на предпочитанията Ви, като натиснете на бутона „ Промени място“.

Свободните места са показани по редове в схема.

Чекирането за Вашия полет е завършено като стъпка.

 

4. Разпечатване на бордната карта

 Разпечатаната бордна карта трябва задължително да носите с Вас на летището.

Ако нямате чекиран багаж, а само ръчен, можете да отидете направо към самолета преди срока, посочен на картата Ви. Проверката на летището е възможно да продължи по-дълго, затова внимавайте да не пристигнете късно.

Aко имате чекиран багаж, който ще пътува в товарното отделение, трябва да го представите на гишето "baggage deposit" или ако няма такова гише, да отидете на гише check-in за Вашия полет.

Ако не разполагате с принтер или се натъкнете на проблем, докато отпечатвате документа, Вашият чек-ин е все още валиден. Въпреки това, трябва да вземете бордната си карта на летището – на гише чек-ин за вашия полет преди указания срок.

 

Онлайн чек-ин със съдействието на консултанти от Посейдон Холидейс:

Екипът на Посейдон Холидейс може да ви съдейства за регистрацията на полети. При заявка на Допълнителната услуга за онлайн регистрация от Посейдон Холидейс се начислява сервизна такса от 20.00 лв на пътник на посока, ако билетите са част от закупен туристически пакет и 30.00 лева на пътник на посока, ако от агенцията са закупени отделни самолетни билети. 

След като заявите услугата, ще получите линк към форма, където трябва да попълните необходимите данни за регистрация. Нашите консултанти ще се погрижат да изготвят и изпратят бордните ви карти на посочения от вас имейл адрес, между 48 и 8 часа преди полета, в зависимост от условията на съответната самолетна компания. Можете да ги принтирате и да ги носите със себе си на летището или да ги запазите на мобилния си телефон.


Блог
Специални предложения
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах