Наблюдавай китове в Коста Рика


14 Декември 2017

 

National Geographic обявява Коста Рика за едно от 7-те най-подходящи места в света за наблюдение на китове.

В продължение на цели 6 – 7 месеца всяка година можете да наблюдавате китове във водите около Коста Рика.

 

Нежните гиганти плуват точно под вашата лодка! Виждате неравната им кожа през кристалната вода и едно огромно око, което ви наблюдава внимателно. Изведнъж масивното тяло скача право нагоре във въздуха, после се приводнява настрани, като ви изпръсква обилно. Това е незабравима гледка и незабравимо преживяване, които можете да изпитате край бреговете на Коста Рика.

 

Миграцията

Крайбрежните води на Коста Рика са изпълнени с морски живот, включително китове, мигриращи от Северното или Южното полукълбо в сезонно търсене на подходящи условия за живот. Китовете, които идват от юг прекарват във водите около Коста Рика месеците от юни до ноември, като най-високата им концентрация е през август и октомври. Китовете, които идват от водите на Северна Америка са тук от декември до март.

 

Къде и как да ги видите?

Можете да наблюдавате китовете по тихоокеанското крайбрежие на Коста Рика - по северните плажове на Гуанакасте и по целия път до полуостров Оса в южната част на Тихия океан. Друго изключително подходящо място е крайбрежието на Националния парк Marino Ballena в района на Uvita. Тук ще откриете защитени плажове, мангрови и тропическите гори и малък полуостров в океана, който изглежда точно като опашката на кит.

 

Резервирайте предварително вашата водна разходка за наблюдение на китове. Вземете хапче против морска болест  и водоустойчива камера и... напред към приключението. Разбира се, няма гаранция, че ще видите китовете, но винаги се надяваме на добрия си късмет! Гарантирано при всички положения обаче е, че вашата разходка с лодка ще ви осигури прекрасни гледки към брега, красивите скални образувания, шанс да поплувате и да се насладите на компанията на делфини и морски костенурки.

 

Вижте нашите предложения за пътуване в Коста Рика


Блог
Специални предложения
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах