Почивки и екскурзии в Куба

  • Обща информация
  • Видео
  • Карта

Куба е островен архипелаг, разположен в северната част на Карибско море. Главният остров Куба е заобиколен от четири по-малки групи от острови: Colorados, Sabana Camaguey, Jardines de la Reina, и архипелага Canarreos. Най-големият град и столица на страната е Хавана. Със своите над 11 милиона души, Куба е островът с най-голямо население и най-голяма територия в района на Карибите. 

 

Хавана, столицата на Куба е с население над два милиона души. Хавана и историческият й център (в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО) са задължителна спирка за всички туристи, посещаващи осторва. В продължение на векове градът е ключът към Мексиканския залив. Разходете се по калдъръмените улици на Стара Хавана и по булевард Прадо и се оставете на освежаващите пръски на морските вълни, преливащи по булевард Малекон. Не пропускайте да посетите Музей на рома и Фабрика за пури. Опитайте истински мохито и дайкири в любимите на Хемингуей La Floridita и La Bodeguita del Medio. Вечерта ви очаква един от символите на Хавана - време е за шоу в Тропикана!

 

Варадеро, най-популярният курорт на Куба, е разположен в най-северната част на острова, само на час и половина от Хавана. Плажовете на Варадеро ще ви очароват с фин бял пясък, топли и чисти води. Открийте красивите пещери и приказния подводен свят. Направете излет с катамаран до Callo Balnco. Тук ви очаква вкусен обяд с омари и плуване с делфини, което ще помните цял живот. 

 

View Larger Map  |  Get Directions  |  View Bird's Eye
Препоръчваме още
Специални предложения
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах