Почивки и екскурзии в Испания

  • Обща информация
  • Видео
  • Карта

Испания е разположена на територията на Иберийския полуостров. Бреговете и се мият на юг и на изток от Средиземно море, с изключение на малка територия на границата с Гибралтар. На север са Франция, Андора и Бискайския залив. На запад - Атлантическия океан и Португалия.

Испанска територия са Балеарските острови в Средиземно море, Канарските острови в Атлантическия океан край бреговете на Африка и два автономни града в Северна Африка, Сеута и Мелиля, които граничат с Мароко.

 

Барселона е сърцето и двигателят на автономната област Каталуния в североизточната част на Испания и втори по големина град в страната, с почти 4 милиона души население. Със своето извънредно съчетание от архитектура, космополитен привкус и жизненост, Барселона е без съмнение една от най-добрите европейски дестинации за градска почивка. От впечатляващите с модерната си архитектура елегантни булеварди на района Eixample, до тесните улички и площади на Стария град - каталунската столица пленява сърцето на всеки свой посетител. В Барселона можете да съчетаете посещенията на интересни музеи с вълнуващ нощен живот. Площад Каталуния е задължитена спирка, своеобразен преход между новия град с неговите многобройни магазини и бутици и ожвената стара част на Барселона. Не пропускайте да си купите сувенир от цветните сергии в прочутата пешеходна зона Лас Рамблас.

 

Канарските острови са гурпа от седем осторва с вулканичен произход, разположени се в Атлантическия океан на разстояние само около 100 км от северозападното крайбрежие на Африка. Населението на Канарските острови е малко над 2 милиона жители. Обхващат площ от 7 447 кв. км. Островите имат привилегирован субтропичен климат с дълго топло лято и мека зима. Това ги прави популярна целогодишна ваканционна дестинация. Заради уникалната си природа Исла дел Йеро, Ла Палма, Лансароте и Гран Канария са обявени от ЮНЕСКО за Биосферни резервати.

Остров Фуертавентура е известен с хубавите си спокойни си плажове и бели пясъчни дюни. Националният парк Тейде на остров Тенерифе и Националният парк Тиманфая на остров Лансароте са най-посещаваните на архипелага; Ел Тейде е активен вулкан, третият по големина в света. На остров Ла Гомера се намира Националният парк Garajonay, също в списъка на ЮНЕСКО.

Една от най-привлекателните характериртики на остров Тенерифе е хубавото време почти през цялата година. То е спечелило на острова наименованието „Островът на вечната пролет“. Не пропускайте да видите : Националния парк Тейде и едноименния вулкан, Скалите на гигантите (Acantilados de los Gigantes) и тематичнят парк "Pueblochico". Опитайте типичната храна в традиционна винарна. Не си тръгвайте от острова без сувенир от някой от многото базари. Децата ще прекарат чудесен ден, ако ги заведете в тематичния Лоро Парк, където ще присъствате на шоу-изпълнения на папагали, тюлени и дори косатки.

виж още
View Larger Map  |  Get Directions  |  View Bird's Eye
Препоръчваме още
Специални предложения
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах