Защо да посетите Шри Ланка


13 Юни 2016

 

Защо да посетите Шри Ланка?

 

Шри Ланка е любима дестинация на екипа ни в Посейдон Холидейс. Преди години избрахме да специализираме пътуванията до този невероятен остров заради неговото впечатляващо разнообразие и защото тогава беше почти непознат за българските пътешественици. Сега с радост наблюдаваме как популярността му расте все повече. Щастливи сме най-вече от факта, че всички наши клиенти се връщат доволни и заредени от вълнуващите екзотични преживявания на острова. Ето няколко конкретни причини защо да изберете Шри Ланка за вашата следваща екзотична ваканция:

  • Впечатляващи тропически джунгли с екзотични диви животи – в националните паркове на острова можете да срещнете най-разнообразни представители на дивия свят – от могъщите слонове до редките защитени леопарди, различни видове маймуни и влечуги, разхождащи се на свобода красиви пауни и всякакви пъстри и екзотични птици. В зависимост от сезона можете да наблюдавате делфини и дори китове.

 

  • Островът съхранява богата история на повече то 2 500 г. Културните и исторически забележителности тук са в отлично състояние. Най-ценните 8 исторически и архитектурни обекта са под защитата на ЮНЕСКО. Не пропускайте скалната крепост Сигирия и старинните градове Полонаруа и Анурадапура, културната столица на острова Канди с нейната най-голяма забележителност - Храмът на Свещенния Зъб на Буда. 

 

  • Красиви пясъчни плажове – двете крайбрежия на острова ще ви очароват с обширните си пясъчни плажни ивици. Шри Ланка е остров, на който можете да почивате почти  целогодишно. Ние ще ви препоръчаме най-подходящите места за почивка спрямо периода на вашето пътуване.

 

  • Чаени плантации и планински водопади в зеленото сърце на острова – това със сигурност ще бъдат едни от най-красивите пейзажи и гледки, за които ще си спомняте дълго след пътуването. Не напускайте острова преди да сте опитали истински цейлонски чай. 

Вижте всички причини, споделени от нашият Управител Милена Недева


Блог
Специални предложения
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах