Защо да изберете почивка в Шри Ланка


13 Юни 2016

 

Шри Ланка е любима дестинация на екипа ни в Посейдон Холидейс. Преди години избрахме да специализираме пътуванията до този невероятен остров заради неговото впечатляващо разнообразие и защото тогава беше почти непознат за българските пътешественици. Сега с радост наблюдаваме как популярността му расте все повече. Щастливи сме най-вече от факта, че всички наши клиенти се връщат доволни и заредени от вълнуващите екзотични преживявания на острова. Ето няколко конкретни причини защо да изберете Шри Ланка за вашата следваща екзотична ваканция:

  • Впечатляващи тропически джунгли с екзотични диви животи – в националните паркове на острова можете да срещнете най-разнообразни представители на дивия свят – от могъщите слонове до редките защитени леопарди, различни видове маймуни и влечуги, разхождащи се на свобода красиви пауни и всякакви пъстри и екзотични птици. В зависимост от сезона можете да наблюдавате делфини и дори китове.

 

  • Островът съхранява богата история на повече то 2 500 г. Културните и исторически забележителности тук са в отлично състояние. Най-ценните 8 исторически и архитектурни обекта са под защитата на ЮНЕСКО. Не пропускайте скалната крепост Сигирия и старинните градове Полонаруа и Анурадапура, културната столица на острова Канди с нейната най-голяма забележителност - Храмът на Свещенния Зъб на Буда. 

 

  • Красиви пясъчни плажове – двете крайбрежия на острова ще ви очароват с обширните си пясъчни плажни ивици. Шри Ланка е остров, на който можете да почивате почти  целогодишно. Ние ще ви препоръчаме най-подходящите места за почивка спрямо периода на вашето пътуване.

 

  • Чаени плантации и планински водопади в зеленото сърце на острова – това със сигурност ще бъдат едни от най-красивите пейзажи и гледки, за които ще си спомняте дълго след пътуването. Не напускайте острова преди да сте опитали истински цейлонски чай. 

Изберете оферта за Почивка в Шри Ланка

Вижте всички причини, споделени от нашият Управител Милена Недева


Блог
Специални предложения
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах